Skip to main content

Busrejse til fejring af genforeningen af Berlin

-
Oplev Brandenburger Tor, Unter den Linden, Checkpoint Charlie m.m.

Berlin - 35 år for murens fald

Det var en kæmpe begivenhed, der blev en forløber for samlingen af Tyskland. Og mange kan stadig huske, hvad de lavede den 9. november 1989. Den dramatiske dag afstedkom en kæmpe bølge af jubel, glæde og fejring – ikke alene i Berlin men i hele Europa.

Tag med og oplev historiens vingesus, når Berlin fejrer jubilæet for murens fald

Du får mulighed for at mærke stemningen og deltage i fejringen – programmet opdateres løbende. På vores store byrundtur får du hele historien om murens betydning for Berlin.

Vi bor på det 4-stjernede Park Inn Radisson i smørhullet af det historiske centrum – tæt på Unter den Linden, Brandenburger Tor og alle de historiske begivenheder.

Glæd dig til

 • Stor byrundtur med alt om muren der skilte øst og vest
 • Mærk stemningen og deltag i fejring af genforeningen af Berlin
 • Dejligt hotel på Alexanderplatz – nær de historiske begivenheder
 • Vidende dansk rejseleder med fra start til slut giver dig det fuld udbytte

Inkluderet i rejsens pris

 • 3 x morgenmad
 • Orienterende aftentur til fods i lokalområdet
 • Stor byrundtur
 • Historisk DDR-tur
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse og til betagende Berlin

  Vi kører med passende pauser mod Berlin, og undervejs giver rejselederen en god introduktion til de næste dages spændende program. Vel ankommet til vores gode hotel på Alexanderplatz, vil der være en lille orienterende tur til fods i vores kvarter, hvor det mægtige fjernsynstårn på 365 meter er blevet en af byens mest kendte vartegn. Mulighed for festlig middag med 3 retters menu og musik på Hofbräu kr. 325. Bestilles sammen med rejsen.

  Udrejse og til betagende Berlin
 • Dag 2: Den helt store byrundtur

  Byrundtur over 2 dage, hvor vi kigger nærmere på de største seværdigheder som Brandenbuger Tor, Unter den Linden og Checkpoint Charlie i Tysklands pragtfulde hovedstad. Hvert et gadehjørne fortæller en flig af byens rige og dramatiske historie. Fra øst til vest vil du nu opleve et blomstrende kulturliv og spændende attraktioner.

  Den helt store byrundtur
 • Dag 3: Den delte by, historiens vingesus og fejring af genforening af Berlin

  For kun 35 år siden blev byen genforenet under vild jubel. Forinden var byen delt på brutal vis, hvilket du oplever ved Gedenkstätte Berliner Mauer. Her får du hele historien om grænselandet med muren, grænsetårnene, pigtrådshegnene og de dramatiske flugtforsøg. Vi kommer naturligvis også en tur ned ad pragtgade Karl Marx Allé og gør stop ved Eastside Gallery. En spændende dag, hvor du fornemmer historiens vingesus.

  Kæmpe fejring af 35-året for murens fald
  Talrige begivenheder og ceremonielle handlinger planlægges allerede, flere detaljer om dette vil blive offentliggjort løbende. Langs muren vil der blive sat posters op om temaet for fejringen, som bliver frihed, demokrati og menneskerettigheder, som den dag i dag er evigt aktuelle emner. Hele fejringen vil naturligvis kulminere d. 9/11. Se mere om fejringen på: https://www.visitberlin.de/en/event/35-years-peaceful-revolution-and-fall-wall

  Supplerende info vedr. muren og program
  https://about.visitberlin.de/en/press/press-releases/35th-anniversary-fall-berlin-wall-2024

  Den delte by, historiens vingesus og fejring af genforening af Berlin
 • Dag 4: Hjemrejse mod Danmark

  Oven på et par oplevelsesrige dage, kører vi mod Danmark med ankomst ved den danske grænse midt på eftermiddagen,

Hotel

 • Dag 1-4

  Park Inn by Radisson

  Flot hotel med en af byens bedste beliggenheder i centrum af det historiske Berlin ved Alexanderplatz og nær pragtgaden Unter den Linden og Brandenburger Tor.

  Pæne værelser med tv, telefon og værdiboks. Der serveres en righoldig morgenbuffet alle dage og inden for gåafstand finder du mange spisemuligheder. En rigtig god lokation for at deltage i fejringen af 35-året for Berlins genforening.

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
07-11-2024Se afrejsetider 4 dageBus fra Jylland og FynMere end 83.298,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Begivenheder og kultur i Berlin

  Kæmpe fejring af 35-året for murens fald
  Talrige begivenheder og ceremonielle handlinger planlægges allerede, flere detaljer om dette vil blive offentliggjort løbende. Langs muren vil der blive sat posters op om temaet for fejringen, som bliver frihed, demokrati og menneskerettigheder, som den dag i dag er evigt aktuelle emner. Hele fejringen vil naturligvis kulminere d. 9/11. Se mere om fejringen på: https://www.visitberlin.de/en/event/35-years-peaceful-revolution-and-fall-wall

  Supplerende info vedr. muren og program
  https://about.visitberlin.de/en/press/press-releases/35th-anniversary-fall-berlin-wall-2024

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Tyskland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Tyskland

  Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Storbyferie - hvad kræver det?

  Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del.

  Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden og rejsen er som udgangspunkt ikke for dårligt gående.

  Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller.

  Du har også mulighed for selv at tage taxa eller anden offentlig transport. Husk at medbringe godt fodtøj.

 • Tilkøb

  Festlig middag med 3 retters menu og musik på Hofbräu kr. 325.
  Bestilles sammen med rejsen.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 998.

  Afbestillingsforsikring inkl. statsafgift: 7,0782% af rejsens pris.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i Tyskland

  I Tyskland er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu