Skip to main content

Rejs med bus til Stockholm

-
Hold storbyferie i den smukke, svenske skærgård

Sommerstemning i Stockholm

Med sin placering midt imellem holme og småøer er bybilledet i Stockholm helt sit eget. Sveriges hovedstad beskrives ofte som Nordens smukkeste, og på denne sommerrejse har vi god tid til at opleve byen fra dens bedste sider.

Vi udforsker det historiske Gamla Stan, besøger det UNESCO-beskyttede Drottningholm Slot, og du har mulighed for at tage med på en naturskøn sejlads i skærgården. Undervejs får du god tid på egen hånd til at kigge nærmere på museer, teatre og andre kulturtilbud, eller du kan tage et smut forbi bageren og smage på de karakteristiske kardemommesnurrer.

Glæd dig til en herlig rejse til svenskernes smukke hovedstad, der med den unikke kombination af kultur, historie og moderne livsstil er en af Nordens mest sammensatte byer.

Glæd dig til

 • Ophold på centrale hoteller under hele rejsen
 • En atmosfærefyldt byrundtur i Gamla Stan med rejselederen
 • At besøge det imponerende Drottningholm Slot med de velplejede haver
 • Mulighed for at nyde panoramaudsigten, natur og øer på en skærgårdssejlads

Inkluderet i rejsens pris

 • 5 x morgenmad
 • 2 x middag
 • Byrundtur i Stockholm
 • Udflugt til Drottningholm Slot
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

   Dagsprogram

   • Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

   • Dag 1: Udrejse til Sverige

    Rejselederen byder velkommen i bussen, og vi begynder vores rejse til Sverige. Vi kører med passende pauser afsted, og undervejs introducerer rejselederen dig for de næste dages oplevelser og program.

    Vi overnatter i Jönköping, hvor vi spiser middag sammen på hotellet efter indkvartering. Om aftenen vil det være muligt at gå en tur i byen.

    Måltider inkluderet denne dag: Middag.

   • Dag 2: Byvandring i Stockholm

    Vi fortsætter til den svenske hovedstad, hvor vi tager på byvandring i den gamle bydel Gamla Stan. Bydelen ligger på en ø i hjertet af Stockholm, og her snor de brostensbelagte stræder sig om de farverige, gamle bygninger, der har stået skulder ved skulder i det historiske kvarter siden 1200-tallet.

    Det er her i Gamla Stan, at flere af Stockholms største seværdigheder befinder sig, og vi skal således bl.a. se byens domkirke Storkyrkan, Stortorget og det kongelige palads.

    Efter byrundturen finder vi hen til hotellet for indkvartering. Om aftenen kan du udforske en af områdets mange restauranter, der byder på mad fra alle verdenshjørner.

    Byrundtur inkluderet.

    Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

   • Dag 3: Udflugt til Drottningholm Slot

    I dag tager vi på udflugt til det UNESCO-beskyttede Drottningholm Slot på øen Lovön i udkanten af Stockholm. Slottet blev opført i 1600-tallet og er i dag en privat residens for det svenske kongehus. Samtidig er det et æstetisk mesterværk med sin velbevarede barokarkitektur og flotte haver med fontæner, skulpturer og buske klippet til perfektion.

    Her vil der være tid til at udforske gemakkerne, beundre havekunsten og nyde det fredelige miljø ved søbredden. Om eftermiddagen kører vi retur til Stockholm.

    Heldagsudflugt inkluderet.

    Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

   • Dag 4: Mulighed for flot skærgårdssejlads

    Stockholm ligger midt i skærgården blandt øer og bugtende vandveje, og i dag har du mulighed for at opleve det unikke sceneri på en sejlads i Den Stockholmske Skærgård. Byen er omgivet af over 30.000 øer og holme, og på en 2,5 time lang sejltur begiver vi os ud i den svenske ø-verden for at nyde de naturskønne omgivelser og den afslappende tilværelse til vands. Undervejs spiser vi frokost på båden.

    Du har også mulighed for at benytte dagen til egne oplevelser. Stockholm er både smuk og spændende, og mens du slentrer gennem byen, er der rig mulighed for at få spændende kulturoplevelser og beundre arkitekturen, mens der aldrig er langt til den nærmeste udsigt over vandet. Den svenske hovedstad er også rig på spændende museer som ABBA-museet og det maritime Vasamusem, og for de kulturinteresserede er det også oplagt at se nærmere på byens mange teatre og koncerthaller.

    Halvdagsudflugt inkl. frokost kr. 450.

    Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

   • Dag 5: Fra Stockholm til Göteborg

    Vi tager afsked med Stockholm og kører gennem den smukke, sydsvenske natur med passende pauser undervejs til Göteborg. Göteborg er en billedskøn by, som er berømt for sin maritime atmosfære og maleriske kanaler. Byen har en rig historie og en moderne bykerne med imponerende arkitektur.

    Det hyggelige, gamle kvarter Haga egner sig perfekt til en hyggestund. Haga er en af Göteborgs ældste bydele, og navnet kommer fra de indhegnede marker, som fandtes her i 1600-tallet. I dag ligger der mange små caféer og butikker langs Hagas bilfrie gader. Nyd en stille stund i de brostensbelagte gader med de charmerende træhuse, inden vi spiser fælles middag på hotellet.

    Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

   • Dag 6: Hjemrejse til Danmark

    Vi spiser morgenmad og sætter herefter kursen mod Danmark efter nogle oplevelsesrige dage i Sverige og i Nordens smukkeste hovedstad.

    Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

   Hotel

   • Dag 2-6

    Thon Hotel Kungsbron

    Godt hotel beliggende centralt i Stockholm. Hotellet tilbyder komfortabel og moderne indkvartering, og personalet står klar med tips og anvisninger om lokale attraktioner. Den gamle bydel og det kongelige palads ligger kun ét metrostop væk. Shopping, restauranter og museer er også let tilgængelige.

    Afstand til centrum1,2 km
    BarJa
    ElkedelJa
    FitnessrumJa
    HårtørrerJa
    MinibarJa
    RestaurantJa
    TVJa
    Wi-fiJa

   Afrejser og bestilling

   AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
   03-08-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland, Fyn og Sjælland Mere end 85.798,-Bestil

   Praktiske oplysninger

   Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

   • Brug af mobiltelefon under busrejsen

    Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

   • Chaufføren

    Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

   • Elektricitet i Norden

    I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

    På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

   • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

    Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

    Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
    Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

   • Forplejning i bussen

    Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

   • Køre- og hviletid

    Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

    Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

   • Medicin på busrejser

    Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

    Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

    Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

    Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

    Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

   • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

    Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

    Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

    Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

    Adresse

    Koldingvej 7
    6580 Vamdrup

    Find vej
    E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

    Bemærk:

    Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

    Se alle Gislevs Busrejser her

    Læs mere om vores busser her.

    Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

   • Overnatningshoteller

    Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

    Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

   • Pas - på busrejser

    Husk at medbringe gyldigt pas.

    Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

   • Rejseforsikring - Rejser til Norden

    Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

    Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

    HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

   • Storbyferie - hvad kræver det?

    Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del.

    Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden og rejsen er som udgangspunkt ikke for dårligt gående.

    Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller.

    Du har også mulighed for selv at tage taxa eller anden offentlig transport. Husk at medbringe godt fodtøj.

   • Tillæg og entréer

    • Enkeltværelse kr. 1.358. 
    • Skærgårdssejlads inkl. frokost kr. 450. 

    Ovenstående skal bestilles med rejsen. 

    Entré til ABBA The Museum ca. SEK 239–299. 
    Entré til Vasamuseet ca. SEK 170.  

    Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt. 

   • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

    Kør gratis over Storebælt
    Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

    Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

    Transport til nærmeste påstigningssted
    Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

    Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   • Valuta og kreditkort i Sverige

    I Sverige er valutaen svenske kroner (SEK). 
    Kontanter kan hæves i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

   • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

    Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

   • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

    Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

   • Vil du vide mere om din busrejse?

    Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

   • Ønsker til indkvartering på busrejser

    Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

   Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
   Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

   Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

   62 29 12 10Se åbningstider
   Luk menu