Skip to main content

Busrejse fra Sjælland til Sydsverige

-
Oplev det autentiske Sydsverige inkl. sejltur på Götakanalen

Götakanalen og de smukke svenske søer

Denne nye busrejse er for dig, der drømmer om at gå på opdagelse i den skønne del af Sverige, der bredder sig lige på den anden side af Øresund. Vi rejser fra Sjælland til regionen Västergötland, som er hjem for nogle af landets største søer, spændende kulturoplevelser samt naturligvis den historiske Götakanal, som vi skal ud at sejle på.

Vi bor alle nætter på et dejligt hotel i byen Lundsbrunn, hvorfra vi tager på spændende udflugter i området. Ud over kanalsejladsen skal vi også besøge byer og gamle slotte ved Vänernsøens bred, udforske den svenske industrihistorie, kigge os om i butikkerne i Nääs Fabrikker samt naturligvis nyde de naturskønne omgivelser på køreturene imellem oplevelserne.

Med på rejsen har du som altid en erfaren, dansk rejseleder, der ser frem til at tage dig med rundt i vores kære naboland. Derudover har vi sørget for middag alle aftenener på hotellet, oplevelser på både ud- og hjemrejsen samt inkluderet overfart frem og tilbage fra Helsingør. Velkommen til en herlig miniferie ikke langt fra Danmark med et autentisk kig til det skønne Sverige, der åbenbarer sig blot nogle timers kørsel nord for Helsingborg.

Denne rejse er skabt i samarbejde med vores søsterselskab NILLES Rejser.

Glæd dig til

 • Sejltur inkl. frokost på den historiske Götakanal
 • Oplevelser på ud- og hjemrejsen
 • Byrundtur i Lidköping med besøg på porcelænsfabrikken Rörstrand
 • Smuk natur ved fuglesøen Hornborgarsjön
 • Middag på hotellet alle aftener

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 stjernet bus Sjælland – Sverige t/r
 • Overfart Helsingør – Helsingborg t/r
 • Frokost på ud- og hjemrejsedagen (ekskl. drikkevarer)
 • 3 overnatninger på spahotel (spa mod betaling)
 • 3 x morgenmad på hotellet
 • 3 x middag på hotellet (ekskl. drikkevarer)
 • Sejltur på Götakanalen Sjöstorp – Töreboda med frokost
 • Guidet tur med ostesmagning hos Falbygdens Ost
 • Frokost hjemrejse (ekskl. drikkevarer)
 • Udflugter
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for gangbesværede. Kontakt os, hvis du er i tvivl, om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Afrejse fra Sjælland, stop i Borås og ankomst i Lundsbrunn

  Efter flere opsamlinger på Sjælland sejler vi over Øresund fra Helsingør og sætter kursen nordpå. Forude venter Hallandsåsens bakkede landskaber og måske en lille formiddagslur, mens de svenske sommerlandskaber suser forbi.

  Vi holder en pause i Borås, hvor vi nyder en frokost og der er mulighed for at se byens berømte tekstilmuseum. Efterfølgende fortsætter vi til Falköping og osteparadiset Falbygdens Ost, hvor vi skal på en kort men velduftende guidet tur ned i ostekælderen. Her er der mulighed for smagsprøver og indkøb.

  Vores udrejse slutter i Lundsbrunn, en hyggelig lille by ikke langt fra den store sø Vänern. Her skal vi bo de næste tre nætter på det dejlige Lundsbrunn Resort og Spa, der emmer af hyggelig atmosfære. Vi bliver budt velkommen af hotellets venlige personale, og senere på aftenen samles vi til en fælles velkomstmiddag i hotellets restaurant.

  Afrejse fra Sjælland, stop i Borås og ankomst i Lundsbrunn
 • Dag 2: Sejltur på Götakanalen

  En indholdsrig dag til lands og til vands venter os. Efter morgenmad på hotellet kører vi til byen Sjötorp, hvor vi går om bord på M/S Bellevue, som tager os med på en unik sejltur på en af Sveriges smukkeste og mest historiske vandveje; Götakanalen. Vi nyder en frokost ombord, inden vi når sejlturens slutdestination i Töreboda.

  Fra Töreboda kører vi forbi Vättern, der er Sveriges næststørste sø, til de historiske fabriksbygninger Forsviks Bruk, hvor der er mulighed for at få et unikt indblik i den svenske industrihistorie, inden turen fortsætter til Karlsborgs Fästning. Fæstningsbyggeriet på Vanäs Udde blev påbegyndt i 1819, og der gik 90 år, før det enorme projekt var færdigt.

  På vej tilbage til Lundsbrunn gør vi et kort stop ved Hornborgarsjön, der nok er Sveriges mest kendte fuglesø. Hvert forår danser tusindvis af traner deres parringsdans netop her, og selvom de slanke fugle for længst er fløjet nordpå for at yngle, så er søen stadig enestående smuk og i dén grad et besøg værd i juni måned, når vi lægger vejen forbi.

  Om aftenen nyder vi en dejlig middag i hotellets restaurant.

  Sejltur på Götakanalen
 • Dag 3: Besøg i Lidköping og ved Läckö Slott

  Dagen byder på et skønt visit i byen Lidköping på Vänernsøens bred. Vi kører den korte tur til den hyggelige by, hvor rejselederen tager os med på en rundtur. Vi ser bl.a. de gamle torvepladser, St. Nicolai-kirken og handelsgården Schougska, der en af de bedst bevarede i Sverige.

  Undervejs tager vi også et kig indenfor i porcelænsfabrikken Rörstrand, hvor vi på stedets museum kan lære mere om den 250 år lange historie med det stolte håndværk. Der vil også være mulighed for at købe en gave eller en souvenir med hjem i den tilhørende butik.

  Efter besøget i Lidköping fortsætter vi op langs landtangen, der strækker sig ud i Vänernsøen lige vest for byen. Her ser vi det fine, lyse Läckö Slott, der i 700 år har nydt godt af sin idylliske placering ud til søen.

  Henad eftermiddagen vender vi retur til Lundsbrunn, hvor vi om aftenen samles om en aftenbuffet.

  Besøg i Lidköping og ved Läckö Slott
 • Dag 4: Hjemad med mulighed for shopping undervejs

  Det er blevet tid til at tage afsked med Lundsbrunn. I dag går turen mod Sjælland, men undervejs på rejsen venter et stop, hvor du får lejlighed til at gøre dig nogle gode indkøb, som du kan tage med dig hjem i bussen.

  Bussen parkerer i nærheden af byen Floda, hvor Nääs Fabrikker befinder sig. Tidligere var stedet kendt som en af Sveriges største væverier, men i dag er fabrikshallerne omdannet til et vældigt shoppingområde, hvor du kan gå opdagelse i alt fra smykker og tekstiler til velsmagende delikatesser.

  Efter at have kigget os om i butikkerne fortsætter vi med Helsingborg, hvor vi ankommer tidligt om aftenen. Vi sejler tilbage over Øresund til Danmark, hvor bussen sætter os af i vores respektive hjembyer efter en herlig ferie i vores skønne naboland.

  Hjemad med mulighed for shopping undervejs

Hotel

 • Dag 1-4

  Lundsbrunn Resort & Spa

  Lundsbrunn Resort & Spa ligger med udsigt over en parklignende have i den lille by Lundsbrunn. Hotellet er lyst og åbent med en god buffetrestaurant og en lækker spaafdeling, der kan benyttes i dagstimerne under hele opholdet. Diverse spabehandlinger kan tilkøbes.

  Væørelserne er moderne og lyse, og de indeholder alle fladskærms-tv, gode senge samt eget bad og toilet.

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
03-09-2024Se afrejsetider 4 dageBus fra SjællandMere end 84.895,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Fast plads i bussen på rejser skabt i samarbejde med NILLES Rejser

  Når du bestiller din rejse hos Gislev, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med NILLES Rejser, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

  • 0-4 dage: Kr. 80
  • 5-7 dage: Kr. 150
  • 8 eller flere dage: Kr. 230


  Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Tilskud på busrejser fra Sjælland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Sjælland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i Sverige

  I Sverige er valutaen svenske kroner (SEK). 
  Kontanter kan hæves i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu