Vandreferie på Pilgrimsruten 11 dage

Store oplevelser på Caminoen

Vandreferie på Pilgrimsruten

Oplev de flotteste strækninger af Pilgrimsruten på denne rejse. Vandring på Pilgrimsruten "Caminoen" i Spanien er dit livs oplevelse. Glæd dig til flotte udsigter på vandringen over den castilianske højslette. Nyd den helt specielle oplevelse, når du kommer gående til katedralen i Santiago - målet for alle pilgrimme. Mulighed for at vandre delstrækninger og benytte servicebussen.

 • Vandring i pilgrimmenes fodspor giver tid til fordybelse
 • 11 dage og 125 km på de flotteste strækninger af El Caminoen
 • Med vores servicebus bliver bagagen transporteret fra hotel til hotel

   

Med i prisen: 

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 10 x morgenmad
 • 1 x afslutningsmiddag (dag 10)
 • 1 x tapas inkl. ét glas vin
 • Lokalguide i Burgos og Santiago
 • Pilgrimspas
 • Rejseleder
 • Assisterende guide på vandringerne (ikke i Santiago)
 • Lokal bus under hele rejsen
   

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.698. Fællesmiddage - dag 2, 5, 7 og 8 kr. 635 (bestilles med rejsen). Afbestillingsforsikring kr. 945.

Nat med Rabat: Grundet den tidlige mødetid giver Gislev Rejser tilskud til en evt. hotelovernatning i København ifm. udrejsen - kr. 250 pr. person.


Vandreferie på Pilgrimsruten - Sværhedsgrad

Bestil rejsen

Pris fra 13.598,-

11 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • Egen lokal servicebus
 • Pilgrimspas og El Camino på dit vandre-CV
 • 10 x morgenmad og 1 x afskedsmiddag
Bestil rejsen

Om rejsen

Uforglemmelige oplevelser, ny inspiration, ro og nærvær
I mere end 1.000 år har millioner af pilgrimme vandret tværs over det nordlige Spanien. Caminoruten, også kendt under navnet Jakobsvejen, har eksisteret siden middelalderen. En eftertragtet rute, som er skabt af millioner af fødder, hvis ejermænd trodsede middelalderens farer, for at nå frem til Sankt Jakobs grav. Ifølge overleveringen ligger apostlen Sankt Jakob begravet i Santiago de Compostela, som i dag er skytshelgen for Spanien og alle pilgrimsvandrere. Vi vandrer ad veje og stier gennem vilde skove, øde sletteområder, frodige marker og afsidesliggende bjerglandsbyer. Mange benytter vandringerne til at tænke over livet og filosofere over tilværelsen i al almindelighed. Hvad end du ønsker at tænke over på denne rejse, så vil du kunne gøre det med blikket rettet mod det spektakulære og vidtstrakte landskab, og det i sig selv er ren meditation. Undervejs passerer vi kirker og klostre, og vi overnatter i de kendte pilgrimsbyer, som pilgrimme har gjort i århundreder og alle med samme mål, byen Santiago de Compostela.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Pamplona – autentisk charme
Fra København via Frankfurt til Pamplona. Ved ankomst byrundtur med bussen inden indkvartering på hotel. Resten af dagen fri til at nyde den smukke by.

Dag 2: Vandreeventyret begynder
Morgenmad og informationsmøde. Med bus til Cizur Menor. Første dags vandring fører os op til bjergkammen, en lidt krævende stigning på 250 m. Herfra i bus til Puenta la Reina. Vi vandrer gennem byen, besøger kirken og holder frokostpause. Videre til hotellet i Logroño med ankomst sidst på eftermiddagen.
Ca. 8 km.

Dag 3: Smukt landskab med vinmarker
Med bus til startstedet i Nájera. I dag vandrer vi gennem flotte vin- og kornmarker så langt øjet rækker, til den lille landsby Santo Domingo, hvor vi indkvarteres på et kloster-pensionat.
Ca. 21 km. (Stigning fra 500 til 750 meter for at slutte i 650 meters højde).

Dag 4: Burgos – enestående katedral
Med bus til Espinosa, dagens startsted. Vi vandrer på højsletten, gennem egeskove med bregner og brombærkrat til San Juan de Ortega. Herfra med bus til Burgos for indkvartering. I byen er der rundvisning med lokalguide. Vi besøger den enestående gotiske katedral, der rummer utallige kunstgenstande.
Ca. 17 km. (Stigning fra 850 til 1150 meter for at slutte i 1000 meters højde).

Dag 5: Flot vandring på højsletten
Kørsel til Villabilla hvorfra dagens vandring starter. Vi vandrer på den castilianske højslette med åbne vidder, hvor horisonten er så udstrakt, at man næsten fornemmer jordens krumning. Vores mål er byen Hontanas, hvor der er refugium og café. Med bus til overnatning i Carrión, hvor vi skal bo på et tidligere kloster og bispesæde.
Ca. 23 km. (Stigning fra 850 til 950 meter for at slutte i 800 meters højde).

Dag 6: Astroga – spændende gammel by
Vi vandrer i dag på en øde strækning, hvor vi får mulighed for at fornemme tidens pilgrimme. Vi ankommer til byen Calzadilla, og med bussen kører vi til overnatningsbyen Astorga, en af de spændende gamle byer på Caminoen. Besku det smukke bispepalads udefra.
Ca. 16 km.

Dag 7: Jernkorset, Cruz de Hierro
Bussen kører os et godt stykke op i bjergene, hvor dagens vandring starter i byen Foncebadón. En by i forfald, som ivrige sjæle dog er igang med at genopbygge og restaurere netop på grund af os, pilgrimmene, som er vendt talstærkt tilbage. Vi passerer Jernkorset, hvor mange pilgrimme gennem tiderne har lagt en medbragt sten. Overnatning i Molinaseca.
Ca. 19 km. (Stigning fra 1.400 til 1.500 meter for at slutte nede i 600 meters højde).

Dag 8: Utrolige panoramaer over dale
Dagens mål er bjergbyen O Cebreiro, der ligger ved indgangen til Galicien. Med bus til Vega de Valcarse, hvor vi starter i bunden af bjergdalen og begiver os op mod toppen. Undervejs opleves utroligt flotte panoramaer over bjerge og dale. Med bus videre til overnatning i Portomarin.
Ca. 13 km. (Stigning fra 600 til 1.400 meter).

Dag 9: Santiago de Compostela
Vi er i Galicien, Spaniens grønne hjørne. Med bus fra Portomarin til San Palo, hvorfra vi vandrer de sidste 8 km til katedralen i Santiago de Compostela. Vi ankommer så vi kan opleve pilgrimsmessen kl.12:00 (ekskl. entré ca. € 6). Messen slutter ofte med, at det store røgelseskar svinges gennem katedralen. Indkvartering for to nætter.
Ca. 8 km.

Dag 10: Tid til egne oplevelser
Tid på egen hånd i byen, eller tag med på en sidste vandretur ved Finisterre, Verdens ende. Om aftenen afskedsmiddag på restaurant i Santiago.
Ca. 8 km.

Dag 11: Et vandreeventyr er slut
Nu med Caminoen på dit vandre-CV. Med fly retur til Danmark.

Hotel

Nøje udvalgte hoteller i forhold til placering langs pilgrimsruten. Vi bor meget forskelligt, alt fra hostels til 3-stjernede hoteller.
Hotelliste udsendes 8-10 dage før afrejse.

Gæsterne siger

Vandreferie på Pilgrimsruten
"Fremragende"

"Helt fantastisk oplevelse! Alt fungerede perfekt og var godt tilrettelagt"

"Fine strækninger på vandreturen, der kan give indblik i de forskellige forhold på Caminoen. Alt i alt yderst tilfredsstillende"

Værd at vide

Pas
Husk at medbringe gyldigt pas.

Fly
På denne rejse flyver vi med Lufthansa fra København. Du må medbringe 1 x 23 kg indtjekket bagage samt 8 kg håndbagage (max 55 x 40 x 23 cm).

Valuta
Euro. 1 euro = ca. 7,50 DKK
Vi anbefaler at man medbringer både kreditkort samt lidt lokal valuta.

Nat med rabat
Grundet den tidlige mødetid giver Gislev tilskud til en evt. overnatning i København ifm. udrejsen, kr. 250 pr. person.

Servicebus
På rejsen er der lokal bus med fra start til slut. Dvs. hvis nogle af dagstrækningerne bliver for lange, kan man hoppe på bussen og køre det sidste stykke med bus frem til hotellet. Der vil fra dag til dag blive aftalt hvor på ruten bussen holder, i tilfælde af at man vil gøre brug af denne service.

Ønsker til indkvartering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen.
Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker men, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme Jeres ønsker.

Vegetar / Diabetiker
Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

Rejselederen
Alle vores aktive rejser er med dansk rejseleder hele vejen. Rejselederne er også aktive på turene og ofte suppleres de med lokale guider, der bringer os helt ud i naturens yderste kroge. Det giver optimale oplevelser, bedre information og mere tid til at nyde omgivelserne. Det hele foregår i et tempo, hvor alle kan være med og der bliver god tid til fordybelse, snak og hyggeligt samvær.

Deltagelse
Hvor vidt du kan gennemføre de angivne vandringer, er din egen vurdering. Vi har dog erfaring med, at deltagerne generelt har en rigtig god vurdering af deres egen fysiske formåen.

Sværhedsgrad
Det er vigtigt at pointere, at det er Gislevs subjektive vurdering. Du kan derfor have en anden opfattelse af let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.
1.    Let til Middel
For det meste lige ud, fladt terræn, få niveauforskelle, dog kommer der stadigvæk kilometer i benene.  
2.    Middel
Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding, dog med stigninger enkelte steder. Konditionen skal være i orden.
3.    Middel til krævende
Flere stigninger, og der gåes flere højdemeter, kræver derfor god form og udholdenhed.
Sværhedsgraden er ofte en kombination af turens længde, stigninger og fald samt terrænet. En længere vandretur i et faldt terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kortere vandretur med mange stigninger.

Sværhedsgrad på Vandreferie på Pilgrimsruten
 

Fem nyttige tips

1.    Påklædning
På aktive rejser er det en rigtig god ide at gøre brug af princippet lag-på-lag. Det første lag vil hjælpe dig med at holde dig tør og føre fugten væk fra kroppen. F.eks. en god svedtransportende T-shirt. Næste lag kan være en god fleecetrøje, både i bjergene hvor vi vandrer samt stierne vi cykler på, kan det være køligt om morgen, nogle gange oplever vi også blot at vejret slår om. Sidste lag som kan blive nødvendigt, er regntøj. Derudover anbefaler vi at medbringe solcreme, kasket og solbriller.  
Det er også en rigtig god ide at medbringe en mindre dags rygsæk til dagsturene, hvor man kan have en ekstra trøje, kamera, solcreme, en flaske vand og andet i.
2.    Fodtøj
Dine fødders velbefindende betyder alt. Sørg derfor at have nogle gode vandrestøvler som allerede er gået til, ellers gå dem til inden afrejse. En god ide er vandrestøvler som støtter godt op om anklen, for at undgå ankel skader. Vandrestøvler kan bruges på alle vores vandreferier, de giver den bedste ankel samt fodstøtte og derudover et enormt godt fodfæste.
3.    Inden afrejsen
”Varm op” inden afrejse. Om du skal på vandre eller cykelferie er det en god ide, at du uger forinden din afrejse kommer ud at gå eller cykle, alt efter valg af rejse. Dette kan gøres med jævnlige gå- eller cykelture, det optimere både styrkelsen af led og sener samt din kondition.
4.    Proviant og vand
Det er vigtigt at drikke godt med vand, så væskebalancen er i orden. Husk derfor altid at medbringe rigeligt med vand når vi vandrer eller cykler. På destinationen informerer rejselederen om hvor der kan købes vand, snacks, madpakker med mere til turene. Når du er fysisk aktiv hele dagen, har du brug for brændstof, som kan styrke dig samt holde energien oppe. Derfor anbefales det at du medbringer snacks som f.eks. tørrede frugt, nødder eller energibarer, medbring evt. dette hjemmefra. På rejser hvor vi har en service bus med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller bussens. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.
5.    Vandrestave
Det er blevet mere og mere almindeligt herhjemme at bruge vandrestave. De både kan hjælpe med at aflaste knæene når det går op og ned, samtidig giver de ekstra balance i ujævnt terræn. Vandrestave der kan justeres, er en rigtig god ide, så de kan gøres kortere når det går op samt længere når det går nedad. Derudover er det fordelagtigt at have en model der kan foldes sammen så de er nemme at transportere under rejsen.

Rejseforsikring
Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.
HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Bemærk
Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard. Ændring af ruteforløb kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen.

Information om rejsen
Ca. 8-10 dage før afrejse modtages information om afrejse, regler, pakkeliste og ugeplan.

Tilskud
Gratis over Storebælt i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel. Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50% af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Læs mere https://www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 

Flyv fra

Fly letter

Flybillet
Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Bagage:
Du må medbringe 23 kg bagage og 8 kg håndbagage (max 55 x 40 x 23 cm).

Flyselskab:
Vi flyver med Lufthansa via Frankfurt.

Udrejse d.01.09.20 og 06.10.20
Afgang kl.06:45 med ankomst kl.12:10 i Pamplona Lufthavn.

Hjemrejse d.11.09.20 og 16.10.20
Afgang kl.14:05 med ankomst kl.23:30 i Københavns Lufthavn.

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7-Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.


     

Kort

Vandreferie på Pilgrimsruten

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
01-09-2020Fly fra Københavns LufthavnMere end 813.598,-Bestil rejsenMere information
06-10-2020Fly fra Københavns LufthavnMere end 813.598,-Bestil rejsenMere information