Vandreferie på Pilgrimsruten 11 dage

Store oplevelser på Caminoen

Vandreferie på Pilgrimsruten

Oplev de flotteste strækninger af Pilgrimsruten på denne rejse. Vandring på Pilgrimsruten "Caminoen" i Spanien er dit livs oplevelse. Glæd dig til flotte udsigter på vandringen over den castilianske højslette. Nyd den helt specielle oplevelse, når du kommer gående til katedralen i Santiago - målet for alle pilgrimme. Mulighed for at vandre delstrækninger og benytte servicebussen.

 • Vandring i pilgrimmenes fodspor giver tid til fordybelse
 • 11 dage og 127 km på de flotteste strækninger af El Caminoen
 • Med vores servicebus bliver bagagen transporteret fra hotel til hotel

   

Med i prisen: 

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 10 x morgenmad
 • 1 x afslutningsmiddag (dag 10)
 • 1 x tapas inkl. ét glas vin
 • Lokalguide i Burgos og Santiago
 • Pilgrimspas
 • Rejseleder
 • Assisterende guide på vandringerne (ikke i Santiago)
 • Lokal bus under hele rejsen
   

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.698. Fællesmiddage dag 2, 5, 7 og 8 kr. 650 (skal bestilles med rejsen). Afbestillingsforsikring kr. 975.

Nat med Rabat: Grundet den tidlige mødetid yder Gislev Rejser tilskud til en evt. hotelovernatning i Billund eller i København ifm. udrejsen på kr. 350 pr. hotelværelse.


Vandreferie på Pilgrimsruten - Sværhedsgrad

Bestil rejsen

Pris fra 13.698,-

11 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • Egen lokal servicebus
 • Pilgrimspas og El Camino på dit vandre CV
 • 10 x morgenmad og 1 x afskedsmiddag
Bestil rejsen

Om rejsen

Uforglemmelige oplevelser, ny inspiration, ro og nærvær

I mere end 1000 år har millioner af pilgrimme vandret tværs over det nordlige Spanien. Caminoruten, også kendt under navnet Jakobsvejen, har eksisteret siden middelalderen. En eftertragtet rute, som er skabt af millioner af fødder, hvis ejermænd trodsede middelalderens farer for at nå frem til Sankt Jakobs grav. Ifølge overleveringen ligger apostlen Sankt Jakob, som i dag er skytshelgen for Spanien og alle pilgrimsvandrere, begravet i Santiago de Compostela. Vi vandrer ad veje og stier gennem vilde skove, øde sletteområder, frodige marker og afsidesliggende bjerglandsbyer. Mange benytter vandringerne til at tænke over livet og filosofere over tilværelsen i al almindelighed. Hvad end du ønsker at tænke over på denne rejse, så vil du kunne gøre det med blikket rettet mod det spektakulære og vidtstrakte landskab, og det i sig selv er ren meditation. Undervejs passerer vi kirker og klostre, og vi overnatter i de kendte pilgrimsbyer, som pilgrimme har gjort i århundreder og alle med samme mål, byen Santiago de Compostela.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Pamplona – autentisk charme

Fra Billund eller København via Frankfurt til Bilbao. Efter ankomst transfer til Pamplona og hvis tiden tillader det, kører vi en lille byrundtur med bussen inden indkvartering på vores hotel. Resten af dagen fri til at nyde den smukke by.

Dag 2: Vandreeventyret begynder

Morgenmad og informationsmøde. Med bus til Cizur Menor. Første dags vandring fører os op til bjergkammen, en lidt krævende stigning på 250 m. Herfra i bus til Puenta la Reina. Vi vandrer gennem byen, besøger kirken og holder frokostpause. Videre til hotellet i Logroño med ankomst sidst på eftermiddagen.
Ca. 8 km.

Dag 3: Smukt landskab med vinmarker

Med bus til startstedet i Nájera. I dag vandrer vi gennem flotte vin- og kornmarker så langt øjet rækker til den lille landsby Santo Domingo, hvor vi indkvarteres på et kloster-pensionat.
Ca. 21 km. (Stigning fra 500 til 750 meter for at slutte i 650 meters højde).

Dag 4: Burgos – enestående katedral

Med bus til Espinosa, dagens startsted. Vi vandrer på højsletten gennem egeskove med bregner og brombærkrat til San Juan de Ortega. Herfra med bus til Burgos for indkvartering. I byen er der rundvisning med lokalguide. Vi besøger den enestående gotiske katedral, der rummer utallige kunstgenstande.
Ca. 17 km. (Stigning fra 850 til 1150 meter for at slutte i 1000 meters højde).

Dag 5: Flot vandring på højsletten

Kørsel til Villabilla hvorfra dagens vandring starter. Vi vandrer på den castilianske højslette med åbne vidder, hvor horisonten er så udstrakt, at man næsten fornemmer jordens krumning. Vores mål er byen Hontanas, hvor der er refugium og café. Med bus til overnatning i Carrión, hvor vi skal bo på et spændende hotel, et tidligere kloster og bispesæde.
Ca. 23 km. (Stigning fra 850 til 950 meter for at slutte i 800 meters højde).

Dag 6: Astorga – spændende gammel by

Vi vandrer i dag på en øde strækning, hvor vi får mulighed for at fornemme tidens pilgrimme. Vi ankommer til byen Calzadilla, og med bussen kører vi til overnatningsbyen Astorga, en af de spændende gamle byer på Caminoen. Her kan du beskue det smukke bispepalads udefra.
Ca. 16 km.

Dag 7: Jernkorset, Cruz de Hierro

Bussen kører os et godt stykke op i bjergene, hvor dagens vandring starter i byen Foncebadón. En by i forfald, som ivrige sjæle dog er igang med at genopbygge og restaurere netop på grund af os, pilgrimmene, som er vendt talstærkt tilbage. Vi passerer Jernkorset, hvor mange pilgrimme gennem tiderne har lagt en medbragt sten. Overnatning i Molinaseca.
Ca. 19 km. (Stigning fra 1.400 til 1.500 meter for at slutte nede i 600 meters højde).

Dag 8: Utrolige panoramaer over dale

Dagens mål er bjergbyen O Cebreiro, der ligger ved indgangen til Galicien. Med bus til Vega de Valcarse, hvor vi starter i bunden af bjergdalen og begiver os op mod toppen. Undervejs opleves utroligt flotte panoramaer over bjerge og dale. Med bus videre til overnatning i Portomarin.
Ca. 13 km. (Stigning fra 600 til 1.400 meter).

Dag 9: Santiago de Compostela

Vi er i Galicien, Spaniens grønne hjørne. Med bus fra Portomarin til San Palo, hvorfra vi vandrer de sidste 10 km til katedralen i Santiago de Compostela. Vi ankommer, så vi kan opleve pilgrimsmessen kl.12:00 (ekskl. entré ca. € 6). Messen slutter ofte med at det store røgelseskar svinges gennem katedralen. Indkvartering for to nætter.
Ca. 10 km.

Dag 10: Tid til egne oplevelser

Tid på egen hånd i byen eller tag med på en sidste vandretur ved Finisterre, Verdens ende. Om aftenen afskedsmiddag på restaurant i Santiago.
Ca. 8 km.

Dag 11: Et vandreeventyr er slut

Nu med Caminoen på dit vandre CV. Med fly retur til Danmark.

Hotel

Nøje udvalgte hoteller i forhold til placering langs pilgrimsruten. Vi bor meget forskelligt alt fra hostels til 3-stjernede hoteller.
Hotelliste udsendes 8-10 dage før afrejse.

Gæsterne siger

Vandreferie på Pilgrimsruten
"Fremragende"

"Helt fantastisk oplevelse! Alt fungerede perfekt og var godt tilrettelagt"

"Fine strækninger på vandreturen, der kan give indblik i de forskellige forhold på Caminoen. Alt i alt yderst tilfredsstillende"

Værd at vide

Bemærk

Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard. Ændring af ruteforløb kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen.

Bus

På rejsen er der lokal bus med fra start til slut. Dvs. hvis nogle af dagstrækningerne bliver for lange, kan du hoppe på bussen og køre det sidste stykke med bus frem til hotellet. Der vil fra dag til dag blive aftalt hvor på ruten bussen holder, i tilfælde af at du vil gøre brug af denne service.

Deltagelse

Hvor vidt du kan gennemføre de angivne vandringer, er din egen vurdering. Vi har dog erfaring med, at deltagerne generelt har en rigtig god vurdering af deres egen fysiske formåen. Turen er ikke egnet for gangbesværede. 

Drikkevand

Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes, køb vand på flaske.

Fem nyttige tips

1. Påklædning
På aktive rejser er det en rigtig god ide at gøre brug af princippet lag-på-lag. Det første lag vil hjælpe dig med at holde dig tør og føre fugten væk fra kroppen. F.eks. en god svedtransportende T-shirt. Næste lag kan være en god fleecetrøje, både i bjergene hvor vi vandrer samt stierne vi cykler på, kan det være køligt om morgen, nogle gange oplever vi også blot at vejret slår om. Sidste lag som kan blive nødvendigt, er regntøj. Derudover anbefaler vi at medbringe solcreme, kasket og solbriller.  
Det er også en rigtig god idé at medbringe en mindre dags rygsæk til dagsturene, hvor du kan have en ekstra trøje, kamera, solcreme, en flaske vand og andet i.
2. Fodtøj
Dine fødders velbefindende betyder alt. Sørg derfor at have nogle gode vandrestøvler som allerede er gået til, ellers gå dem til inden afrejse. En god ide er vandrestøvler som støtter godt op om anklen, for at undgå ankel skader. Vandrestøvler kan bruges på alle vores vandreferier, de giver den bedste ankel samt fodstøtte og derudover et enormt godt fodfæste.
3. Inden afrejsen
”Varm op” inden afrejse. Om du skal på vandre eller cykelferie er det en god ide, at du uger forinden din afrejse kommer ud at gå eller cykle, alt efter valg af rejse. Dette kan gøres med jævnlige gå- eller cykelture, det optimere både styrkelsen af led og sener samt din kondition.
4. Proviant og vand
Det er vigtigt at drikke godt med vand, så væskebalancen er i orden. Husk derfor altid at medbringe rigeligt med vand når vi vandrer eller cykler. På destinationen informerer rejselederen om hvor der kan købes vand, snacks, madpakker med mere til turene. Når du er fysisk aktiv hele dagen, har du brug for brændstof, som kan styrke dig samt holde energien oppe. Derfor anbefales det at du medbringer snacks som f.eks. tørrede frugt, nødder eller energibarer, medbring evt. dette hjemmefra. På rejser hvor vi har en service bus med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller bussens. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.
5. Vandrestave
Det er blevet mere og mere almindeligt herhjemme at bruge vandrestave. De både kan hjælpe med at aflaste knæene når det går op og ned, samtidig giver de ekstra balance i ujævnt terræn. Vandrestave der kan justeres, er en rigtig god idé, så de kan gøres kortere, når det går op samt længere når det går nedad. Derudover er det fordelagtigt at have en model, der kan foldes sammen, så de er nemme at transportere under rejsen.

Fly

På denne rejse flyver vi med Lufthansa fra Billund eller København. Du må medbringe 1 x 23 kg indtjekket bagage samt 8 kg håndbagage (max 55 x 40 x 23 cm).

Information om rejsen

Ca. 8-10 dage før afrejse modtages information om afrejse, regler, pakkeliste og ugeplan.

Klima

Generelt sommervejr med dagstemperatur på 25-30°. Læs mere på https://www.mitrejsevejr.dk/l/vejret-spanien-vejrudsigt-temperatur-klima.php

Pas

Husk at medbringe gyldigt pas.
 

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Rejseforsikring

Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger. HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Rejseleder

Alle vores aktive rejser er med dansk rejseleder hele vejen. Rejselederne er også aktive på turene og ofte suppleres de med lokale guider, der bringer os helt ud i naturens yderste kroge. Det giver optimale oplevelser, bedre information og mere tid til at nyde omgivelserne. Det hele foregår i et tempo, hvor alle kan være med og der bliver god tid til fordybelse, snak og hyggeligt samvær.

Sværhedsgrad

Det er vigtigt at pointere, at det er Gislevs subjektive vurdering. Du kan derfor have en anden opfattelse af let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.
1. Let til Middel
For det meste lige ud, fladt terræn, få niveauforskelle, dog kommer der stadigvæk kilometer i benene.  
2. Middel
Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding, dog med stigninger enkelte steder. Konditionen skal være i orden.
3. Middel til krævende
Flere stigninger, og der gåes flere højdemeter, kræver derfor god form og udholdenhed.
Sværhedsgraden er ofte en kombination af turens længde, stigninger og fald samt terrænet. En længere vandretur i et faldt terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kortere vandretur med mange stigninger.

Sværhedsgrad på Vandreferie på Pilgrimsruten


Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Nat med Rabat
Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

Valuta

Euro. 1 euro = ca. 7,60 DKK. Vi anbefaler at du medbringer både kreditkort samt lidt lokal valuta.

Vegetar/diabetiker

Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide.

Ønsker til indkvartering

Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge eller bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker men, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme jeres ønsker.

 

Flyv fra

Fly letter

Rejsen er fra Billund eller København. Som udgangspunkt tager Gislevs rejseleder med fra Billund.

Flybillet

Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund Lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse

Passagerterminalen 10
7190 Billund

Bagage

Du må medbringe 23 kg bagage og 8 kg håndbagage (max 55 x 40 x 23 cm).

Flyselskab

Vi flyver med Lufthansa via Frankfurt til Bilbao.

Mødetid

Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale senest 10 dage før afrejse.

Mødested

Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen.


Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Bagage

Du må medbringe 23 kg bagage og 8 kg håndbagage (max 55 x 40 x 23 cm).

Flyselskab

Vi flyver med Lufthansa via Frankfurt til Bilbao.

Mødetid

Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale senest 10 dage før afrejse.

Mødested

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7-Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.

     

Kort

Vandreferie på Pilgrimsruten

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
05-10-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 813.698,-Bestil rejsenMere information
05-10-2021Fly fra Københavns LufthavnMere end 813.698,-Bestil rejsenMere information