Skip to main content

Rejse til Skotlands herligheder

-
Højlandet, Pitlochry, Blair Castle og Edinburgh

Skotlands herligheder

Tag med på en flot rejse til det skotske højland, der byder på charmerende byer og en vidunderlig natur. Oplev de rislende bække, grønne marker med græssende får og de smukke bjerge i baggrunden. Hver dag byder på et væld af skotskternede oplevelser med whiskysmagning på et smukt beliggende destilleri, rundvisning på dronningemoderens Glamis Castle, besøg i pittoreske Pitlochry og i Skotlands gamle hovedstad Perth.

I år bor vi 2 nætter centralt i Skotlands nuværende hovedstad, Edinburgh. Den stemningsfulde smukke by er som taget ud af en historiebog med et stort antal af velbevarede georgianske huse, middelaldergyder og Edinburgh Castle, der skuer ud over byen fra toppen af en udslukt vulkan.

Glæd dig til mødet med de gæstfrie skotter.

Glæd dig til

 • Hele 4 nætter på godt hotel med gode faciliteter i det smukke skotske højland
 • 2 nætter centralt i Edinburgh – en af Europas smukkeste hovedstæder
 • Herlig udflugt til Blair Castle, charmerende Pitlochry og idyllisk beliggende destilleri
 • Spændende besøg i Dronningemoderens barndomshjem – Glamis Castle
 • Stor oplevelsesværdi inklusive alle udflugter, whiskysmagning og entré til Blair Castle
 • Rejseleder fra start til slut giver dig den fulde rejseoplevelse

Inkluderet i rejsens pris

 • 6 x morgenmad
 • 4 x middag
 • Udflugt til Glamis Castle og Dundee
 • Udflugt til Dunkeld og Perth
 • Udflugt til Blair Castle og Whiskysmagning
 • Entréer til Glamis Castle og Blair Castle
 • 1 x whiskysmagning
 • Byrundtur med rejselederen i Edinburgh
 • Flybillet, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i anden rækkefølge.

 • Dag 1: Udrejse til Edinburgh og velkommen til The Angus Hotel

  Ankomst til Edinburgh midt på eftermiddagen. Her venter vores skotske bus og chauffør og allerede efter få timer er vi fremme i den lille markedsby Blairgowrie, hvor vi skal bo midt på byens torv de næste 4 nætter.

  Efter indkvartering byder hotellet os velkommen med 3 retter god mad og efterfølgende kaffe.

 • Dag 2: Dronningemoderens Glamis Castle og søfartsbyen Dundee

  Udflugt til Glamis Castle der ligger ualmindelig smukt placeret med Grampian-bjergene i baggrunden. Slottets royale historie kan føres mere end 1000 år tilbage og i 1372 forærede kongen det væk til Sir John Lyon, hvis efterkommere har boet her lige siden. Den 14. jarl i rækken var far til den nu afdøde britiske dronningemoder, som voksede op på slottet. Ligeledes blev prinsesse Margaret født på Glamis Castle. Du får en interessant rundvisning med guide til Duncans Hall og det imponerende Drawing Room med det smukke loft samt kapellet, som stadig er i brug.

  Herfra går turen videre til Dundee - en by med stolte søfartstraditioner. Her bliver der mulighed for at spise frokost på egen hånd samt tid til at udforske byen eller det interessante design-museum V&A. Vi slutter dagen i St. Andrews - mest kendt for sine golfbaner - men byen rummer også Skotlands ældste universitet samt ruinen af St. Andrews Cathedral, der var Skotlands største domkirke før reformationen.

 • Dag 3: Smukke landskaber, Dunkeld Cathedral og Skotlands gamle hovedstad

  Afslappende udflugt ad de snoede veje i de smukke landskaber. Vi gør stop i landsbyen Dunkeld, der er ualmindeligt smukt beliggende ved floden Tay. Byen er kendt for sine charmerende Little Houses og Dunkeld Cathedral, der stammer helt tilbage fra 1318.

  Vi fortsætter turen og kører til Skotlands gamle hovedstad, Perth. Byen har en interessant historie og har været skueplads for mere historisk drama end de fleste andre byer i Skotland. Byen har masser af charme og også her bugter floden Tay sig gennem byen. Med rejselederen på orienterende byrundtur, og du får også tid på egen hånd til at gå på opdagelse.

  Midt på eftermiddagen kører vi retur til vores hotel, så du får tid til at slappe af og nyde hotellets faciliteter.

 • Dag 4: Blair Castle, charmerende Pitlochry og whiskysmagning

  Heldagsudflugt til det hvide eventyrslot Blair Castle, der i mere end 700 år har indtaget en yderst strategisk position på ruten til Højlandet. Blair Castle er tilhørende Murray-klanen og er en af Skotlands mest populære attraktioner. Slottets mere end 30 værelser med renæssancemøbler, malerier, våben og porcelæn giver en god fortælling om klanens og ikke mindst Skotlands historie.

  Herefter kører vi til den yderst charmerende by Pitlochry, der er omgivet af brusende floder, whiskydistillerier og smukke bakkedrag. Her får du mulighed for at gå på opdagelse blandt byens charmerende butikker og caféer. Elsker du kager, så besøg Hettys Tearoom – en hyggelig café med et stort udbud af søde kager og andre fristelser.

  Midt på eftermiddagen kører vi til besøg på smukt beliggende whisky destilleri. Du får hele historien om den gode skotske whisky og efterfølgende smager vi på de gyldne dråber.

 • Dag 5: Domkirkebyen Dunfermline og Edinburgh

  Vi forlader Angus Hotel og kører mod Edinburgh. Undervejs gør vi et passende stop i domkirkebyen Dunfermline, der også kan bryste sig af at have været hovedstad i Skotland. Ikke færre end 6 konger er begravet i byens domkirke, der troner på en bakke midt i byen.

  Herfra fortsætter vi til Edinburgh, hvor der bliver tid til en orienterende byrundtur i bussen inden vi tjekker ind på vores hotel for de næste to nætter.

  Begge aftener har du mulighed for selv at afprøve det skotske køkken. Rejselederen hjælper gerne med gode råd.

 • Dag 6: Edinburgh Castle og The Royal Mile

  Med rejselederen rundt til fods rundt i byen bl.a. ad the The Royal Mile med Holyrood Palace, parlamentet, St. Giles Cathedral og listige middelaldergyder. Der bliver mulighed for frokost på en af de mange charmerende pubber samt til besøg på Edinburgh Castle, der byder på kanoner, drama og de skotske kronjuveler.

  Du har hele eftermiddagen på egen hånd til at gå på opdagelse i byens snævre gyder eller måske frister et besøg i The Scotch Whisky Experience, der repræsenterer mere end 90% af alle whisky destillerier i Skotland og har op mod 4.000 forskellige flasker whisky. Museet er blevet beskrevet som et af whisky verdenens syv vidundere.

  Om aftenen har du mulighed for at tage med til en festlig skotsk aften med middag og skotsk underholdning. Pris kr. 600 per person. Bestilles med rejsen.

 • Dag 7: Hjemrejse fra Edinburgh

  Inden hjemrejse bliver der tid til en sidste oplevelse. Vi besøger det spektakulære Falkirk Wheel – verdens eneste bådelift af sin art. Det 35 m høje hjul kan løfte 8 både ad gangen og har erstattet 11 gamle sluser.

  Herfra til lufthavnen i Edinburgh og vores fly retur til Danmark.

Hoteller

 • Dag 1-5

  The Angus Hotel

  Hyggeligt 3-stjernet hotel – alle værelser med bad og toilet på værelset. Uensartede værelser kan forekomme. Der serveres en god Scottish Breakfast til morgenmad og 3 retter mad til aften.

  Hotellet har netop lavet ny spa-afdeling, som er til fri afbenyttelse for vores gæster.

  Læs mere om The Angus Hotel

  SpaområdeGratis
  TVJa
  Kaffe/te faciliteterJa
 • Dag 5-7 - Benyttes på afgangen d. 14. oktober

  Ibis Edinburgh Centre South Bridge

  Hotellet ligger centralt i Edinburgh nær The Royal Mile og med et gode udvalg af shoppingmuligheder, pubber og restauranter inden for gåafstand.

 • Dag 5-7 - Benyttes på afgangen d. 24. september

  Leonardo Edinburgh Royal Haymarket

  Moderne hotel beliggende ca. 1,5 km. fra Edinburgh Castle.

  Læs mere om Leonardo Edinburgh Royal Haymarket

 • Dag 5-7 - Benyttes på afgangen d. 22. maj

  Moxy Edinburgh Fountainbridge

  Moderne hotel beliggende ca. 1,5 km. fra Edinburgh Castle.

  Læs mere om Moxy Fountainbridge

  Afstand til centrum1,5 km
  BarJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  TVJa
  Wi-fiJa

Kort

Rundrejse i Skotland med Gislev Rejser

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
24-09-2024Se afrejsetider 7 dageFly fra Københavns Lufthavn89.498,-Bestil
24-09-2024Se afrejsetider 7 dageFly fra Aalborg Lufthavn210.798,-Bestil
14-10-2024Se afrejsetider 7 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 89.998,-Bestil
14-10-2024Se afrejsetider 7 dageFly fra Aalborg Lufthavn411.298,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  23 kilo til check-in og 10 kilo håndbagage. 

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere her.

 • Bus

  Der anvendes nyere skotske busser af en god standard. Komfortniveauet er næsten på højde med de danske og bl.a. udstyrede med vippesæder, luftdysser og toilet

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Entréer

  Følgende entréer er inkluderet:
  Glamis Castle
  Blair Castle
  Whiskysmagning 

  Yderligere entréer er for egen regning. Beregn ca. £ 35.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Husk

  Fotoudstyr, eventuelt kikkert og adapter .

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Information om Aalborg Lufthavn

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Læs mere her: www.aal.dk

  Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Lette uldne trøjer, vind og vandtæt beklædning. Almindeligt aftenstøj. Gode sko

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 2.098.

  Tilslutningsfly fra Aalborg - København t/r kr. 1.300.

  Afbestillingsforsikring 7% af rejsens pris.

  Skotsk aften i Edinburgh kr. 600.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Udrejse:

  Der flyves til Edinburgh med Norwegian – det er muligt at købe et let måltid ombord med kreditkort.
  Flyvetid ca. 2 timer.
  Afrejse kl. 13.40 med ankomst til Edinburgh kl. ca. 14.30 lokal tid.

  Hjemkomst:

  Afrejse fra Edinburgh kl. 15.10 med ankomst til København kl. 17.55 dansk tid.

  Afrejse fra Aalborg Lufthavn

  Afrejse fra Aalborg kl. 08.45 ned ankomst til København kl. 09.30.
  Hjemrejse fra København kl. 19.15 med ankomst til Aalborg kl. 20.00

  OBS rejser du fra Aalborg skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen og de andre deltagere ved afrejse gaten.   

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Kontanter accepteres kun få steder.
  Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Vejret kan være lidt omskifteligt. Temperaturer normalt omkring 16 - 20 grader.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu