Skip to main content

Flyrejse til grænselandet og Edinburgh

-
Spændende oplevelser fra det sydskotske grænseland til Edinburgh

Skotland på kanten

Der venter dig en spændende blanding af Edinburghs seværdigheder og sydskotske hemmeligheder på denne nye rejse til kiltens hjemland. Vi begynder rejsen i den sydskotske by Dumfries, hvor vi bor centralt på et dejligt hotel med tid til at nyde de gode faciliteter indimellem de spændende dagsudflugter. Vi udforsker den spændende lokalhistorie, når vi besøger historiske herregårde, gamle markedsbyer, slotte samt Skotlands mest romantiske by, hvor kærligheden har blomstret siden midten af 1700-tallet. Vi tager også en sviptur over grænsen til England for at se Hadrians Mur.

På femtedagen tager vi afsked med grænselandet og kører til Edinburgh, hvor vi runder af med to overnatninger centralt i byen. Vi har en hel dag til at tage på byrundtur med rejselederen i skotternes pragtfulde hovedstad, hvor vi ser de ikoniske seværdigheder, mærker den interessante blanding af nyt og gammelt på The Royal Mile og også får tid til egne oplevelser i den historiske by. Glæd dig til et fascinerende møde mellem det autentiske grænseland og skotsk storbyliv.

Glæd dig til

 • Hotel med gode faciliteter i Dumfries
 • Byrundtur i charmerende Edinburgh
 • Smagsprøver på god, skotsk whisky
 • Besøg på Edinburgh Castle

Inkluderet i rejsens pris

 • 6 x morgenmad
 • 4 x middag
 • Udflugt til Dumfries House
 • Udflugt til Ayr og Culzean Castle
 • Udflugt til Gretna Green og Hadrians Mur
 • Byrundtur i Dumfries
 • Entré til Dumfries House med kaffe og te
 • Entré til Culzean Castle
 • 1 x whiskysmagning
 • Byrundtur i Edinburgh
 • Flybillet, afgifter og bagage
 • Rejseleder

  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i anden rækkefølge.

  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er tvivl om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Udrejse til Edinburgh

  Vi lander i Edinburgh lufthavn og møder vores skotske chauffør, der kører os med bus sydpå til vores hotel i byen Dumfries.

 • Dag 2: Byvandring i Dumfries

  Dumfries er en gammel markedsby placeret tæt på grænsen til England i det sydlige Skotland. Den er delt på midten af floden Nith, der løber gennem byen, og er blandt andet kendt for at være stedet, hvor den berømte skotske digter, Robert Burns, tilbragte sine sidste dage som blot 37-årig i slutningen af 1700-tallet.

  Vi går en byvandring med rejselederen for at danne os et indtryk af den hyggelige by, hvor vi bl.a. ser huset, hvor Burns levede de sidste tre år af sit liv, samt den ikoniske bro Devorgilla, der krysder Nithfloden og er opkaldt efter moren til en skotsk 1200-talskonge. Dumfries huser desuden museer om både Burns og lokalhistorien, samt parker og en flot, gammel kirke.

  Efter byvandringen bliver der tid på egen hånd til evt. at nyde vores hotel, der bl.a. råder over en indendørs pool.

 • Dag 3: Alloway, Ayr og Dumfries House

  I dag skal vi på udflugt i Skotlands historiske grænseland til besøg i byen Alloway, der er en lille forstad til byen Ayr ved den skotske vestkyst.

  Også i Alloway fornemmer vi tilknytningen til Robert Burns, idét det er hans fødeby. Burns nåede trods sin korte levetid at opnå høj status i den litterære verden, og hans kendte digt ”Tam o’ Shanter”, hvor en bonde møder en gruppe hekse, foregår netop i Alloway.

  Vi besøger også Culzean Castle, der hviler elegant på toppen af en klippe ved Ayrshire-kysten. Vi har inkluderet entré til slottet, så vi kan se nærmere på arkitekturen, møblementet og den flotte have. Efterfølgende gør vi holdt i markedsbyen Ayr, inden vi skal videre til Dumfries House, hvor vi ser den flotte samling af kunst og møbler samt hører fortællingen om huset. Vi runder besøget af med en kop kaffe eller te serveret med skotske småkager.

 • Dag 4: Gretna Green og Hadrians Mur

  På grænsen mellem Skotland og England besøger vi Gretna Green – en charmerende by, der emmer af gode kærlighedshistorier. Tilbage i 1754 blev byen et sted, hvor forelskede par kunne undslippe Englands stramme ægteskabsregler og gifte sig i ro og mag på den skotske side af grænsen. Dengang stod den lokale smed for ceremonien, ofte med lokale beboere som vidner, og i dag kan du stadig se The Famous Blacksmiths Shop. Den dag i dag er byen stadig et populært sted at blive gift, så romantikken hersker fortsat i bedste velgående i den lille grænseby.

  Efterfølgende krydser vi grænsen til England til et besøg ved Hadrians Mur, der er et berømt levn fra Romerriget. Muren er opkaldt efter den daværende romerske kejser og strækker sig hele 117 km gennem landskabet fra vest til øst.

  Dagen byder også på whiskysmagning på et lokalt destilleri.

 • Dag 5: Edinburgh – Skotlands smukke hovedstad

  I dag tager vi afsked med det sydskotske grænseland og drager mod nord til hovedstaden Edinburgh. Her bliver der tid til en orienterende byrundtur, inden vi tjekker ind på vores hotel i gåafstand til bl.a. Princes Street og udsigtspunktet Calton Hill.

 • Dag 6: Byrundtur i Edinburgh

  I selskab med rejselederen skal vi opleve den skotske hovedstad. Vi ser bl.a. St. Giles-katedralen, der i 2024 fylder 900 år. Katedralen ligger på The Royal Mile, og vi kommer ud at gå på den historiske boulevard, der er kendt som hovedstadens hovedpulsåre. Her har bylivet summet siden middelalderen, og langs den og dens sidegader vrimler det med caféer, butikker, museer og stemningsfulde pubber.

  Det er også heromkring, at vi ser det royale Holyrood Palace, der i årevis har været opholdssted for skotske konger og dronninger samt den officielle residens for den britiske monark.

  Rejselederen deler løbende ud af sin viden om byen og dens berømte seværdigheder, inden vi runder af ved Edinburgh Castle, der våger over byen fra toppen af en udslukt vulkan. Du har mulighed for at besøge slottet på egen hånd, hvorefter der vil være tid til at gå på opdagelse i Edinburgh på egen hånd. Måske frister et besøg på det verdenskendte whiskymuseum eller lidt shopping i den nye bydels mange butikker.

 • Dag 7: Falkirk Wheel og hjemrejse

  Vi har nået rejsens sidste dag, og vi gør klar til hjemrejse. Først skal vi dog besøge slusehjulet Falkirk Wheel, der er et imponerende stykke arkitektur, hvor et stort, roterende slusesystem har erstattet de foregående 11 sluser, der forbandt to de to kanaler Union Canal og Forth and Clyde Canal trods en højdeforskel på 35 meter.

  Herefter kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

Hoteller

 • Dag 1-5

  The Cairndale Hotel, Dumfries

  Afstand til centrum100 m
  BarJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  LoungeJa
  RestaurantJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 5-7

  Courtyard by Marriott, Edinburgh

  Afstand til centrumCa. 1 km
  AirconditionJa
  BarJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  Offentlig transportJa
  RestaurantJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  VærdiboksMod gebyr
  Wi-fiJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere her.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Entréer

  Følgende entréer er inkluderet: 

  • Dumfries House med efterfølgende kaffe og te 
  • Culzean Castle 
  • 1 x whiskysmagning 

   
  Yderligere entréer er for egen regning. Beregn ca. GBP 40,00.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da flere attraktioner kun kan besøges til fods.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Information om Aalborg Lufthavn

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Læs mere her: www.aal.dk

  Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tillæg

  Afbestillingsforsikring: 7% af rejsens pris. 
   
  Enkeltværelsestillæg kr. 2.798. 
   
  Tilslutning fra Aalborg t/r kr. 1.300.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Flytider fra København: 
  Vi flyver med Norwegian. 
  Mad og drikkevarer kan købes om bord på flyet og betales med kreditkort. 
   
  Mødetid i København kl. 11.30 
  Afrejse til Edinburgh kl. 13.40 – ankomst kl. 14.30 skotsk tid. 
  Hjemrejse til København kl. 15.10 – ankomst kl. 17.55 dansk tid. 

  Flytider fra  Aalborg: 
  Mødetid Aalborg kl. 11.30 
  Afrejse til København kl. 12.10 – ankomst kl. 12.55 
  Hjemrejse til Aalborg kl. 20.40 – ankomst kl. 21.25 

  Gæster fra Aalborg går direkte til gaten i København og møder de andre gæster. 

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Kontanter accepteres kun få steder.
  Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu