Skip to main content

Flyrejse til Skotland i december

-
Oplev skotsk livsglæde og hjertevarme i december

Julestemning i Skotland

Skotterne elsker at julehygge med ild i kaminen, whisky i glasset og masser af julelys. Vi bor fire nætter i den gamle hovedstad, Perth, på Skotlands ældste hotel, der danner rammen om vores hyggelige ophold. Herfra tager vi på flotte udflugter til bl.a. søfartsbyen Dundee og til Edinburgh med det flotte julemarked på Princes Street. Hotellet forkæler os med en velkomstdrink, mini afternoon tea, dejlig mad og hele to aftener med underholdning.

Skotsk gæstfrihed og smukke landskaber

De fleste af os kender udtrykket "nærig som en skotte". Men når man besøger Skotland, går det hurtigt op for en, at skotterne beskrives meget mere rammende med deres eget favorit-ordsprog "vær glad mens du lever. Døden skal tidsnok komme". Den lune, afslappede og festlige tilgang til livet skinner igennem, når vi taler med skotterne, og vi mærker den i høj grad i den gæstfrihed, vi altid mødes med, når vi besøger sækkepibernes hjemland.

Ud over de udadvendte og venlige skotter, så byder vores juletur også på noget af den mageløse natur, Skotland også er så berømt for. Og vi kommer til at se masser af smukke landskaber og bjergtagende udsigter på vores ture til hovedstaden Edinburgh, havnebyen Dundee og universitet- og golfbyen Saint Andrews.

Glæd dig til

 • Centralt beliggende hotel i Perth
 • Skotlands julepyntede hovedstad Edinburgh
 • Halvpension, underholdning og mini afternoon tea
 • Besøg i Saint Andrews og smagning af vodka
 • Erfaren dansk rejseleder på hele rejsen

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 4 x middag
 • 1 x velkomstdrink
 • 1 x mini afternoon tea m. gin cocktail
 • Underholdning 2 aftener
 • Besøg på vodka-destilleri
 • Rejseleder
 • Flybilletter, afgifter og bagage
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i anden rækkefølge.

 • Dag 1: Udrejse til Skotland

  I Edinburgh lufthavn venter vores skotske bus og chauffør. Inden vi kører til vores hotel i Perth, besøger vi det spektakulære Falkirk Wheel – verdens eneste bådelift af sin art. Det 35 meter høje hjul har erstattet 11 gamle sluser og er et imponerende skue. Vi kigger på liften fra besøgscentret inden vi fortsætter til hotellet i Perth, der står klar med en velkomstdrink inden middagen.

 • Dag 2: Golfbyen Saint Andrews, søfartsbyen Dundee og destilleri

  Til Saint Andrews med verdens ældste golfklub og ruinen af Skotlands største domkirke. Tid på egen hånd til at nyde julestemningen i byen. Turen fortsætter til Dundee, hvor du har tid til at spise frokost og måske besøge et af de mange interessante museer, f.eks. det flotte Victoria & Albert Designmuseum. Byen er også berømt for sin orangemarmelade, som de lokale påstår blev opfundet her, samt for HMS Unicorn, et krigsskib fra 1824, som stadig flyder og er udstyret som på sin sidste rejse.

  Alternative destillerier skyder op alle steder i Skotland, og inden vi kører retur til hotellet, besøger vi et destilleri, der laver vodka af kartofler. Vi hører om produktionen og smager på produkterne. Efter middagen er der underholdning.

 • Dag 3: Juleshopping og afslapning i Perth

  Perth var Skotlands hovedstad frem til år 1400 og er smukt beliggende ud til floden Tay. Du kan vælge at gå en tur rundt i byen med rejselederen eller blot hygge dig i den charmerende by med de små fine julepyntede butikker. Om eftermiddagen serverer hotellet en festlig mini afternoon tea med peberkager og en gin-cocktail.

  Middag på hotellet med efterfølgende underholdning.

 • Dag 4: Julemarked i Edinburgh - Skotlands smukke hovedstad

  Flot heldagsudflugt til Edinburgh, som er klædt i julens festlige farver. Vi starter med en gående byrundtur til det historiske Edinburgh med The Royal Mile, der huser Parlamentet, Holyrood Palace, middelalderlige gyder og ikke mindst St Giles' Cathedral – byens smukke domkirke.

  Edinburgh Castle knejser højt over byen på en udslukt vulkan, og du får mulighed for at besøge det gamle slot med kanoner, drama og de skotske kronjuveler. Fra de gamle borgmure får du et flot vue ud over byens flotte bygninger og grønne områder.

  Herefter vil der være tid på egen hånd til byens mange andre seværdigheder og det traditionelle og romantiske julemarked med de lokale produkter, gavebutikker og gastronomiske overraskelser.
  Rejselederen er behjælpelig med tips og råd.

  Sidst på eftermiddagen kører vi retur til vores hotel i Perth, der står klar med middagen.

 • Dag 5: Hjemrejse til Danmark

  Afrejse fra Perth til lufthavnen og vores fly til Danmark efter en festlig miniferie i Skotland.

  Programmet dag 2 til 4 kan forekomme i anden rækkefølge.

Hotel

 • Dag 1-5

  Salutation Hotel

  Hotellet er centralt beliggende i Perth. Det siges at være Skotlands ældste hotel og har budt gæster velkommen siden 1699. Hotellet byder på traditionel skotsk gæstfrihed.

  På hotellet finder du en hyggelig lounge, restaurant, bar samt elevator. Det er muligt at låne strygebræt og strygejern. Værelserne kan variere i størrelse og er indrettet i skotsk stil. Alle med bad, toilet, hårtørrer, tv samt kaffe/te faciliteter. Gratis wi-fi i lounge- og barområde.

  Læs mere om Salutation Hotel

  Afstand til centrum50 m.
  Aftenunder- holdning2 aftener
  BarJA
  ElevatorJA
  HårtørrerJA
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJA
  LoungeJA
  RestaurantJA
  Strygejern og strygebrætKan lånes
  TVJA
  Wi-fiJA

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
16-12-2024Se afrejsetider 5 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 85.498,-Bestil
16-12-2024Se afrejsetider 5 dageFly fra Aalborg Lufthavn86.798,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  20 kilo til check-in og 8 kilo håndbagage + en lille taske.

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere her.

 • Bus

  Der anvendes nyere, skotske busser af en god standard. Komfortniveauet er næsten på højde med de danske, og de er bl.a. udstyrede med vippesæder, luftdysser og toilet

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Entréer

  Besøg på destilleri og entré til Edinburgh Castle er inkluderet i rejsens pris.

  Yderligere entréer er for egen regning. Beregn ca. £ 35.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Husk

  Fotoudstyr, eventuelt kikkert og adapter.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Information om Aalborg Lufthavn

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Læs mere her: www.aal.dk

  Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Lette uldne trøjer, vind- og vandtæt beklædning. Almindeligt aftentøj. Gode sko.

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 798

  Tilslutningsfly fra Aalborg - København t/r kr. 1.300.

  Afbestillingsforsikring 7% af rejsens pris.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Udrejse:

  Der flyves til Edinburgh med Norwegian - det er muligt at købe et let måltid ombord med kreditkort.
  Flyvetid ca. 2 timer.
  Afrejse kl. 09.10 med ankomst til Edinburgh kl. ca. 10.00 lokal tid.

  Hjemkomst:

  Afrejse fra Edinburgh kl. 10.40 med ankomst til København kl. 13.25 dansk tid.

  Afrejse fra Aalborg Lufthavn:

  Afrejse fra Aalborg kl. 07.25 med ankomst til København kl. 08.10
  Hjemrejse  fra København kl. 16.35 med ankomst til Aalborg kl. 17.20

  OBS: Rejser du fra Aalborg skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns Lufthavn. Du møder rejselederen og de andre deltagere ved afrejsegaten.
   

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Kontanter accepteres kun få steder.
  Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Det er køligt i Skotland i december. Forvent temperaturer omkring 2-6 grader.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu