Skip to main content

Flyrejse til Skotlands julemarkeder

-
Julehygge, storbystemning og en togtur til Glasgow

Julemarkedstur til Edinburgh og Glasgow

Der er intet bedre sted at komme i julestemning end i Skotlands smukke hovedstad. I december pynter skotterne Edinburghs gamle middelaldergyder og UNESCO-fredede huse op til jul, mens det årlige julemarked åbner i Princes Street Gardens for foden af Castle Rock med Edinburgh Castle på toppen. I selskab med rejselederen oplever vi julemarkedet og byens spændende seværdigheder, inden vi tager på en dagsudflugt med tog til Skotlands største by, Glasgow. I løbet af byrundturen besøger vi byens to største julemarkeder, hvor en skøjtebane, enorme juletræer og de mange boder med julelækkerier, dekorationer og kunsthåndværk vidner om skotternes evne til at fejre julen med manér.

I løbet af rejsen får du også en hel dag til at opleve Edinburgh på egen hånd, ligesom du har mulighed for at tilkøbe deltagelse i en festlig skotsk aften, hvor vi samles om en lækker middag og traditionel skotsk underholdning. Glæd dig til en festlig decembertur i julens tegn, hvor julemarkederne, de stemningsfulde pubber og den røgede whisky introducerer dig for de hyggeligste sider af Skotlands to største byer.

Glæd dig til

 • Byrundtur og mulighed for besøg på Edinburgh Castle
 • Flot traditionelt julemarked i Princes Street Gardens
 • Togtur til Glasgow og besøg på byens flotte julemarkeder
 • Centralt hotel med skotsk morgenmad

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • Orienterende byrundtur i bus i Edinburgh
 • Byrundtur til fods i Edinburgh
 • Lokalt tog til Glasgow t/r
 • Byrundtur til fods i Glasgow
 • Rejseleder
 • Flybilletter, afgifter og bagage
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Kort

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til Edinburgh og orienterende byrundtur

  Vi lander i lufthavnen i Edinburgh, hvor vores skotske bus og chauffør venter på os. Herfra kører vi en orienterende byrundtur i den skotske hovedstad, hvis julepyntede gader vi kan betragte gennem busvinduerne, inden vi er fremme til indtjekning på vores hotel nær The Royal Mile.

 • Dag 2: Byvandring i Old Town og besøg på julemarked

  I dag skal vi med rejselederen på byvandring i Edinburghs gamle bydel Old Town, hvor historiens vingesus blander sig med den glade julestemning. Vi begiver os ud på The Royal Mile, der er hovedpulsåren her i det gamle Edinburgh. Den strækker sig hele vejen fra det royale Holyrood Palace til bakken med Edinburgh Castle på toppen, mens et virvar af smalle gader med pubber og småbutikker forgrener sig fra den historiske gade.

  Vi runder førnævnte Holyrood Palace, Parlamentet og St. Giles-katedralen, ligesom vi besøger julemarkedet i Princes Street Gardens for foden af højen med Edinburgh Castle. Det er normalt et populært sted for lokale og turister at gå ture og nyde de grønne omgivelser, men her i december er det især julestemningen, der fylder parken med liv. Julemarkedet huser en skøjtebane, et pariserhjul og et væld af hyggelige juleboder med lokalt kunsthåndværk, varme drikke og lækre juledelikatesser.

  Byvandringen slutter oppe ved Edinburgh Castle, som du får tid til at besøge på egen hånd. Bagefter har du resten af eftermiddagen til egne oplevelser - måske frister endnu et besøg på julemarkedet eller blot at nyde byens julestemning, der bliver ekstra hyggelig, når mørket falder på. Duften af de karakteristiske julekrydderier hænger i den kolde luft, og de julepyntede butikker og gader lyser flot op under den mørke nattehimmel.

 • Dag 3: Udflugt med tog til Glasgows flotte julemarkeder

  I dag tager vi toget vestpå gennem de skotske vinterlandskaber til Glasgow, der er Skotlands største og mest folkerige by. Byen blomstrede op under den industrielle revolution i 1700-tallet og gennemgik i midten af 1900-tallet en større byfornyelse, så den i dag fremstår flot og moderne.

  Ud over at være hjem for flere af Skotlands største virksomheder er Glasgow i dag også kendt som et kulturelt centrum med masser af pragtfuld street-art og et flot udvalg af spændende gallerier og museer. Derudover er Glasgow foregangsby inden for både musik og arkitektur, og sidstnævnte kan vi nyde, når vi på dagens byrundtur kommer forbi bygninger i prangende victoriansk og fantasifuld art nouveau-arkitekturstil.

  Glasgow blev i 2022 kåret som verdens venligste by af mediet Time Out. Et vidnesbyrd om, at dette er et af de bedste steder at mærke skotternes karakteristiske gæstfrihed, der især skinner igennem her ved juletid. Det skal vi opleve, når vi besøger byens to største julemarkeder. Julemarkedet på George Square er byens største og huser bl.a. et stort, lysende juletræ, en skøjtebane, en karrusel og andre forlystelser for børn og barnlige sjæle. Derudover er her naturligvis en masse flotte juleboder, hvor du kan shoppe spændende lokale produkter, købe noget godt til ganen og ellers bare nyde stemningen og den umiskendelige duft af kanel og brændte mandler. Også St. Enochs julemarked byder på et skønt udvalg af kreativt kunsthåndværk og julegodter i de over 50 boder.

  Efter byrundturen og besøg på julemarkederne tager vi toget tilbage til Edinburgh.

 • Dag 4: En hel dag til egne oplevelser og mulighed for skotsk aften

  Vi har en hel dag til at opleve Edinburgh på egen hånd. Tag evt. en slentretur ned ad The Royal Mile for at shoppe en julegave eller to i de mange butikker, eller besøg Edinburgh Castle, hvis du ikke nåede det på dag 2. Edinburgh er en herlig og stemningsfuld by at befinde sig i ved juletid, og byen tager sig ekstra flot ud, når solen går ned, og de mange farvestrålende julelys dominerer i gadebilledet.

  Om aftenen har du mulighed for at deltage i en festlig skotsk aften med middag og traditionel skotsk underholdning. Det koster 600 kr. og skal bestilles med rejsen.

 • Dag 5: Hjemrejse

  Efter en tidlig morgenmad bliver vi hentet af vores bus, som kører os til lufthavnen, hvorfra vi flyver hjem til Danmark efter mange flotte oplevelser julestemningens tegn.

Hotel

 • Dag 1-5

  Ibis Edinburgh Centre South Bridge

  Hotellet ligger centralt i Edinburgh nær The Royal Mile og med et gode udvalg af shoppingmuligheder, pubber og restauranter inden for gåafstand.

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
09-12-2024Se afrejsetider 5 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 85.998,-Bestil
09-12-2024Se afrejsetider 5 dageFly fra Aalborg LufthavnMere end 87.298,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Du må medtage 23 kg indtjekket bagage samt 10 kg i håndbagage.

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere her.

 • Bus

  Der anvendes nyere busser af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men der holdes passende pauser undervejs.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive, med mindre andet er nævnt.

  Vi kan give følgende retningslinjer:

  • Royal Yacht Britannia ca. £ 22,00.
  • Edinburgh Castle ca. £ 24,00.
 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Information om Aalborg Lufthavn

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Læs mere her: www.aal.dk

  Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Storbyferie - hvad kræver det?

  Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del.

  Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden og rejsen er som udgangspunkt ikke for dårligt gående.

  Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller.

  Du har også mulighed for selv at tage taxa eller anden offentlig transport. Husk at medbringe godt fodtøj.

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tillæg

  Enkeltværelse: Kr. 2.098. Enkeltværelse indkvarteres i et dobbeltværelse.

  Afbestillingsforsikring 7% af rejsens pris.

  Tilslutning fra Aalborg tur/retur kr. 1.300.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Flytider fra København:
  Vi flyver med Norwegian.
  Mad og drikkevarer kan købes ombord på flyet og betales for med kreditkort.

  Mødetid i København kl. 07.00.
  Afrejse til Edinburgh kl. 09.10 – ankomst kl. 10.00 skotsk tid.

  Hjemrejse til København kl. 10.40 – ankomst kl. 13.25 dansk tid.

  Flytider fra Aalborg:
  Mødetid Aalborg kl. 06.00.
  Afrejse til København kl. 07.25 – ankomst kl. 08.10.

  Hjemrejse til Aalborg kl. 16.35 – ankomst kl. 17.20

  Gæster fra Aalborg går direkte til gaten i København og møder de andre gæster.

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Kontanter accepteres kun få steder.
  Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu