Skip to main content

Rejse til Polen

-
Klavermusik, kulturskatte og kulinariske oplevelser

Kulturperler i Polen

Gislevs spændende nyhed tager dig med på en historisk rejse i Polen, fra den smukke hovedstad Warszawa til den fortryllende gamle by Krakow.

Polen er et enormt land, som mange kender men de færreste rejser til. Vi kan med garanti sige at du vil blive positiv overrasket, og undervejs bliver du forkælet med et væld af uforglemmelige, rørende og smagfulde oplevelser, som du ikke finder i andre lande.

Vi har fokus på landets historie, kulturelle rigdomme, UNESCO Verdensarv og det spændende polske køkken.

Du vil altid kunne tænke tilbage på denne rejse, med en glæde, undren og måske lyst til se mere.

Glæd dig til

 • Byrundture i Warszawa og Krakow
 • Klaverkoncert i Lazienki Royal Park
 • Pierogi madlavningskursus
 • Klezmer musik til middag i Krakow
 • Tur med hestevogn i Ojcow

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • 6 x middag
 • Byrundtur i Warsawa
 • Warszawas morgenmarked/smagsprøver
 • Vodka museum, inkl. entré og smagsprøver
 • Klaverkoncert i Lazienki Royal Park
 • Aftencruise på Wisla floden inkl. 1 glas vin
 • Chopins fødested Zelazowa Wola, inkl. entré
 • Hjemmelavet frokost hos polsk familie
 • Udflugt til Auschwitz-Birkenau, inkl. entré
 • Byrundtur i Krakow
 • Klezmer musik til middag i Krakow
 • Oscar Schindlers Museum, inkl. entré
 • Udflugt til Ojcowski National Park
 • Pieskowa Skała slottet, inkl. entré
 • Pierogi madlavnings kursus
 • Tur med hestevogn i Ojcow
 • Besøg på ørredfarm inkl. smagsprøver og 1 glas vin
 • Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Velkommen til Warszawa

  Rejsen mod Warszawa er med direkte fly fra Billund eller Københavns Lufthavn. Gislevs rejseleder er med fra enten Billund eller København, og hele gruppen samles i lufthavnen efter ankomst.

  Vi kører samlet med bus til det centrale Warszawa, hvor du bliver introduceret for byens mange seværdigheder på en halvdags byrundtur.

  Du besøger den gamle bydel, hvor mange af de historiske bygninger er blevet kærligt rekonstrueret efter den totale ødelæggelse under 2. Verdenskrig, den ukendte soldats grav, mindesmærket for Warszawa -opstanden, mindet om Ghetto-heltene, Lazienki parken med Chopins monument, Døberen St. Johannes katedral og Det Kongelige Slot.

  Efter en grundig og spændende rundvisning, køres du til vores hotel. Efter check-in har du mulighed for at hvile dig lidt og slappe af, før vi spadserer mod en lokal restaurant for at nyde vores velkomstmiddag i Polen.

  Måltider inkluderet denne dag: Middag.

 • Dag 2: Polske specialiteter, Chopin og aftencruise på Vistula

  Efter en god nats søvn og morgenmad på hotellet, kan du se frem til en dag med kulinariske, musikalske og atmosfæriske indtryk fra hovedstaden Warszawa. Vi starter med et besøg på det store morgenmarked, hvor du vil blive introduceret til nogle af polens traditionelle råvarer og ingredienser. Lokale producenter og restauratører forbereder og præsenterer deres varer og specialiteter på dette interessante marked. Her oplever du en ægte markedsstemning, spændende dufte og du får mulighed for at smage ægte hjemmelavet pølse (kielbasa). En lokal kok har forberedt smagsprøver til os og vil præsentere dig for den traditionelle polske pølse, som findes i mange varianter. Hver region i Polen har sine egne unikke ingredienser og opskrifter.

  Fra markedshallerne fortsætter vi dagens udflugt med entré og rundvisning på det Polske Vodka Museum, ved teaterpladsen i Warszawa. Her finder du den største samling af vodka-relaterede objekter og historier i verden. Vodka er for polakkerne, hvad cognac er for franskmænd, og polakkernes stolthed kredser om vodka.

  Takket være en samling på mere end 10.000 objekter, får du en interessant rejse gennem vodkaens historie og produktion, og du vil naturligvis få mulighed for at smage på forskellige mærker. Entré inkluderet.

  Om eftermiddagen kører vi til Lazienki Royal Park, der er byens største grønne område. Her skal du opleve udendørs klavermusik, når en række af fremragende polske og udenlandske pianister giver dig lyden af den verdenskendte polske komponist Frédéric François Chopin.

  I maj 2022, er det den 63. sæson af de årlige Chopin-koncerter. Koncerterne afholdes hver søndag ml. midt maj – slut september.

  Efter en berigende dag i den skønne hovedstad, venter der dig en times afslappende aftencruise i en fin lille husbåd på Wisla floden. Herfra kan du betragte Warszawas livlige promenade og bymidte, mens solen langsomt går ned i det fjerne. Vi har inkluderet en lille forfriskning om bord.

  Vi slutter dagen af med en skøn middag, i en typisk polsk restaurant i det historiske Royal Route område.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, smagsprøver, vodka og middag.

 • Dag 3: Chopins fødested Zelazowa Wola

  Efter morgenmad kører vi med bus til Zelazowa Wola, hvor den berømte polske komponist Frederic Chopin blev født.

  Her kan du spadsere rundt i parkens smukke haver, mens du lytter til hans vidunderlige musik og træde indenfor i hans barndomshjem, der nu fungerer som et lille museum om hans liv. Entré inkluderet.

  Vi fortsætter til en lille by Lowicz, hvor du kan glæde dig til en intim lokal oplevelse hos en polsk familie som har en velsmagende hjemmelavet frokost klar.

  Vi kører tilbage til vores hotel efter en afslappende og hyggelig dag udenfor storbyen. Aftenen er fri til egne oplevelser i Warszawa, eventuelt i selskab med Gislevs Rejser.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost. Du kan evt. læse mere om Chopins museum/fødested her.

 • Dag 4: Auschwitz-Birkenau

  Vi forlader i dag Warszawa, og kører med bussen ca. 300 km sydpå mod Auschwitz. Vi gør et stop undervejs hvor der er tid til at strække benene og købe lidt frokost.

  Auschwitz-Birkenau er og vil altid være, et besøg som gør indtryk, vækker stærke følelser og sætter tankerne om en af verdenshistoriens mørkeste tider i perspektiv.

  Den tidligere koncentrationslejr er for mange et symbol og minde om de frygtelige jødeudryddelser, der blev udført af de tyske nazister under Anden Verdenskrig. Auschwitz bestod af mere end 40 lejre, der lå spredt rundt i regionen, og i dag fungerer denne tilbageværende del af komplekset Auschwitz-Birkenau som et statsmuseum.

  Museet er oprettet i 1947 til minde om ofrene og blev senere optaget på UNESCOs liste over Verdenskulturarv. Museet består af de to lejre, Auschwitz I og Auschwitz II–Birkenau. Vi besøger begge lejre, i selskab af en lokal engelsktalende guide. Entré inkluderet. Varighed ca. 2,5 time.

  Efter besøget kører vi mod vores skønne hotel i Krakow, hvor vi skal bo de næste 4 nætter. Hotellet ligger i et historisk hus på Matejko -pladsen, kun 100 meter fra Barbakan, et af de mest værdifulde monumenter i middelalderens Krakow. Du er blot et par minutters gang fra den centrale markedsplads, og en af byens mest elegante shopping gader, Florianska.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 5: Krakows kulturskatte og det jødiske kvarter

  Efter morgenmad på hotellet, tager vi til fods rundt i Krakows fantastiske gamle bydel, Stare Mieso, hvor vi undervejs vil opleve nogle af de arkitektoniske og historiske skatte som har sikret området en plads på UNESCO Verdensarvsliste.

  Du oplever bl.a. det største middelalderlige torv i Europa, Mariakirken og rådhustårnet fra 1200 -tallet. Glæd dig også til at se Jagellonian Universitet, som er en af Europas ældste skoler, samt klædehallen Sukiennice, der hævdes at være et af verdens ældste indkøbscentre. Vi sørger for at du har tid til en frokost, inden vi fortsætter udflugten til Kazimierz distriktet - det historiske jødiske kvarter.

  Her skal vi besøge Oscar Schindlers fabrik, et museum som skildrer byens historie og dets indbyggere under den tyske besættelse. Entré inkluderet.

  Vi slutter dagen på en af de lokale restauranter i Kazimierz -distriktet. Her kan du nyde en god middag, akkompagneret af sprudlende og festlige melodier af traditionel jødisk folkemusik, kendt som klezmer.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 6: Ojcowski National Park og Pierogi kursus

  I dag skal du ud i den pragtfulde natur, nordvest for Krakow. I dette bakkede, grønne og rå landskab, finder du det prægtige slot, Pieskowa Skała, bygget i den tidlige halvdel af det 14. århundrede.

  Det er et af de mest berømte stykker arkitektur, bygget i polsk renæssance-stil. Entré til slottet og nationalparken er inkluderet. Ikke langt fra slottet, står den 30 meter høje Hercules kalkstensformation.

  Vi fortsætter herefter med bussen til Ojcow, hvorfra vi kører med hestevogne igennem skoven til et nærtliggende ørredopdræt. Her får du mulighed for at møde den lokale fiskeopdrætter, lære mere om deres arbejde og du tilbydes smagsprøver samt et glas polsk vin.

  Tilbage i Krakow venter en særlig sidste oplevelse i Polen, når vi inviterer dig til et Pierogi madlavningskurser, kombineret med middag. Med åbne arme, bydes vi velkommen indenfor hos aftenens køkkenchef, som vil introducere os for hemmeligheden bag alletiders polske madtradition, pierogien. En spise der er blevet udviklet gennem århundreder, hvor du måske – måske ikke, vil lære at mestre teknikken bag den perfekte pierogi-dej.

  Undervejs vil du høre historier om det polske køkkens historie og kultur, og du er garanteret en underholdende aften uanset dine evner i et køkken. Vi afslutter dette kursus, med en pierogi middag som vor polske bedstemor lavede den – eller tæt på.

  Efter en autentiske smagsoplevelse begiver vi os med fyldte mave tilbage på hotellet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 7: Krakow eller Wieliczkas saltmine

  Dagen i dag giver mulighed for at gå opdagelse i Krakow på egen hånd, hvis du ønsker at se mere af denne imponerende historiske by.

  Gårsdagens byvandring har helt sikkert vækket din nysgerrighed, og du vil let kunne finde vej med et bykort fra hotellet og lidt vejledning fra Gislevs rejseleder.

  Det middelalderlige Stare Mieso er spækket med smukke bygninger, spændende museer, interessante vartegn og et store udvalg af restauranter, cafeer og butikker. Du har det perfekte udgangspunkt fra vores hotel, som ligger kun 1 km fra Krakows enorme markedsplads Rynek Główny.

  Du kan også tilkøbe vores halvdagsudflugt til den berømte Wieliczka saltmine, som er endnu et stykke UNESCO Verdenskulturarv. Wieliczka er en af de ældste miner i verden. På ruten som er åben for besøgende, kommer du 135 meter ned under overfladen.

  Denne underjordiske verden er fyldt med forunderlige skulpturer og talrige kamre, som er hugget ud salt. Glæd dig især til at se St. Kinga kapellet, med dets forbløffende reliefskulpturer, saltalter, lysekroner af saltkrystaller og figuren af pave Johannes Paul II lavet af en enkelt blok salt. St. Kinga befinder sig 101 meter under overfladen, dækker over 465m² med et gulvareal på 31 x 15 meter 11 meter til loftet. Vær opmærksom på, at udflugten til Wieliczka kan forekomme strabadserende, og den er ikke egnet for gangbesværede eller hvis du har lider af klaustrofobi.

  Vi har inkluderet liften ned og op igen, men der kan forekomme kø eller tekniske problemer. Hvis vi må gå den ene vej, skal vi forcere ca. 400 trappetrin. Samlet er vandreturen i minen ca. 2 km. og vi har en lokal engelsktalende guide med, som kan berette om fortællinger og myter fra minernes tid. Husk godt fodtøj og en jakke, samt lange bukser. Temperaturen er ca. 14 grader året rundt i minen.

  Vi kører tilbage til Krakow, hvor resten af dagen er fri til egne oplevelser eller afslapning på hotellet. Middagen serveres på en lokal restaurant nær den centrale markedsplads, Rynek Główny. Bemærk at Gislevs rejseleder deltager på denne udflugt til Wieliczka saltminen.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 8: Hjemrejse til Danmark

  Vi kører med bussen meget tidligt fra vores hotel, og kører mod Krakow lufthavn. Hjemrejse til Billund eller Københavns Lufthavn via Warsawa.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmads pakke fra hotellet, inkl. kaffe to-go.

Mere om rejsen

Kontrasterne vælter frem i Warszawa, hvor den charmerende gamle og den moderne bydel er smeltet sammen som 2 stykker kunst. Glæd dig bl.a. til smagsprøver fra det store morgenmarked, pianomusik af Chopin i Lazienki Royal Park og et hyggeligt aftencruise på Wisla floden. Du besøger også Chopins barndomshjem, hvor hans musik toner frem mens vi spadserer rundt i de smukke haver.

Ingen rejse til Polen uden vodka og traditionel mad, og derfor inkluderer vi entré og smagsprøver på Vodka museet og vi skal nyde en hjemmelavet frokost hos en lokal familie nær Lowicz.

Vi kører med bus fra Warszawa til Auschwitz-Birkenau, og besøger stedet som i dag er et museum og mindesmærke for ofrene af jødeudryddelserne under 2. Verdenskrig. Du får hele 4 nætter i Krakow, hvor du bor helt centralt og nær den vidunderlige gamle bydel.

Denne tidligere hovedstad og kongeby, har rødder tilbage til 1100-tallet, og er fyldt med pragtfuld arkitektur, storslåede paladser, kirker og en livlig stemning. Vores store byrundtur til fods, tager dig bl.a. forbi den gamle bydel Stare Mieso, jødedistriktet Kazimierz og Oscar Schindlers museum.

Hoteller

 • Dag 1-4

  Ibis Styles Centrum

  Centralt 3-stjernet hotel, i hjertet af byen og tæt på Lazienki Park. Fremragende beliggenhed i forhold til vores udflugter i byen samt egne oplevelser.

  Hotellet har egen restaurant og bar. Alle værelser er moderne indrettet med eget bad/toilet, hårtørrer, kaffe/te faciliteter samt gratis Wi-fi

  Læs evt. mere om Ibis Styles Centrum her.

  BarJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  Wi-fiGratis
 • Dag 4-8

  Hotel Matejko

  Charmerende 3-stjernet hotel, i et historisk hus på Matejko-pladsen, beliggende kun et par minutters gang fra den centrale markedsplads. Hotellet har en ideel placering i denne gamle, smukke, historiske by. Hotellet har egen restaurant.

  Alle værelser er pæne og komfortable, med eget bad/toilet, tv samt gratis Wi-fi

  Læs evt. mere om Hotel Matejko her.

  Afstand til centrumFå minutters gang
  RestaurantJa
  Wi-fiGratis

Kort

Flyrejse til Polen

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Afrejse

  Rejselederen står klar til at modtage dig i Billund Lufthavn eller Københavns lufthavn. Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

  Nærmere information omkring dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen.

 • Apotek

  Skulle man få brug for et apotek, så spørg rejselederen til råds.

 • Bagage

  Bagageregler ombord LOT Polish Airlines
   - 1 stk. check-in baggage på maks. 23 KG (længde-bredde-højde på op til 158 cm)
   - 1 stk. håndbagage på maks. 8 KG (maks. dimensioner 55 cm x 40 cm x 23 cm)

  Læs evt. mere her 

 • Bus

  Der anvendes polske busser af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men der holdes passende pauser undervejs. Det er på denne rundrejse muligt at tilkøbe fast plads i bussen. Bussens størrelse kan variere ift. antal deltagere på hver afgang.

  Gislevs rejseleder sidder altid på 1. række i bussen, og derfor kan forreste sæde(r) være blokeret for reservationer. På nogle rejser er der gjort plads forrest til en evt. lokalguide.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge er ikke inklusiv i rejsens pris. Det er blevet almindeligt at ansatte i turistbranchen (lokalguider, buschauffører, hotelportører og lign.) forventer drikkepenge. 

  Det er altid helt op til den enkelte gæst at vurdere hvor meget man ønsker at give, men du kan ca. beregne 30-40 kr pr. dag/person til lokalguider/chauffør. 

  Jeres rejseleder er erfaren og berejst og du kan til enhver tid spørge ham/hende til råds hvis du er i tvivl. Det er ikke et krav at give drikkepenge, men er god skik i mange lande.

 • Drikkevand

  Man bør ikke drikke vandet fra vandhanen. Vi anbefaler derfor, at du køber vand på flaske .

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Flyrejsen

  Vi har prioriteret de bedste mulige rejsetider til denne rundrejse. Udrejsen er med direkte fly til Warsawa og hjemrejsen fra Krakow er via Warsawa. 

  Rejsetid til Warsawa fra Billund el. København: 1t. 40 min / 1t. 25 min. 
  Rejsetid fra Krakow - Billund ell. København: 4t. 15 min / 4t.                                                              

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rundrejse er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne da en stor del af udflugterne foregår til fods.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Internet

  Vores hoteller på rundrejsen tilbyder gratis wi-fi under opholdet.

 • Mad og drikke

  I Polen vil du opleve et spændende udvalg af lokale specialiteter og en overraskende lækker madkultur.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Befolkningen går meget afslappet klædt og der er ingen særlige regler at være opmærksomme udover ved besøg ortodokse kirker, hvor det er kutyme at kvinder dækker håret med et tørklæde.

  Når man besøger kirker, bør man dække hovedet med et tørklæde og kjolelængden bør gå under knæene. Mændene bør have lange bukser på i kirkerne.

 • Rejseforsikring

  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Hos Gislev kan vi tilbyde Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Religion

  Den overvejende del af befolkningen i Polen, er romersk-katolske (ca. 87%). Der lever ca. 38 mio. i Polen.

 • Rygning

  Det er forbudt at ryge i busser og tog samt på stationer og ved stoppesteder. På offentlige steder må der ikke ryges indenfor.

 • Shopping

  Både i Warszawa og Krakow er der tid på egen hånd til shopping, indkøb af souvenirs, lokale specialiteter, håndværk med mere.

 • Sikkerhed

  Det er sikkert at færdes og rejse i Polen. Dog skal man tage nogle forhåndsregler.

  Man bør ikke færdes alene rundt efter mørkets frembrud og man skal passe på sine ting, da der i storbyer kan være en del lommetyve på gaderne. Derfor er det en god ide, at have sin pung og andre værdier i forlommen eller i en pengekat.

 • Sprog

  Det primære sprog er Polsk, men de fleste lokale taler også fint engelsk.

 • Tidsforskel

  Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Polen.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Vaccinationer

  Vi anbefaler altid at du kontakter egen læge eller f.eks. Statens Serumsinstitut, ift. korrekt rådgivning af vaccinationer inden afrejse. Det er ikke tilladt for os at oplyse om hvad du som rejsende skal eller ikke skal, men vi anbefaler generelt vaccination mod smitsom leverbetændelse (Hebatitis A) og difteri/stivkrampe.

  Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

 • Valuta og kreditkort

  Den polske valuta hedder Zloty. 100 Zloty = 160 kr. (opdateret 20/9-2021)

  Vi anbefaler at du venter med at hæve eller veksle til polske zloty, indtil du er ankommet. Medbring evt EURO, som du kan veksle i de fleste banker eller benytte som betaling langt de fleste steder.

  Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort, såfremt der opstår problemer med et at kortene eler hvis du skulle være uheldig at miste det.

  I større byer er det muligt at bruge sit Visa eller Mastercard i de fleste større forretninger, caféer og restauranter.  

  Ved udflugtmål, små boder og markeder samt i de mindre byer, er det ikke sikkert at man kan bruge et kreditkort, og det er derfor er det en god ide at have kontanter med til småkøb, shopping og lign.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Vores rundrejser i Polen afgår i perioden slut maj til slut august/start september, hvor temperaturen er mild og sommerlig med få regnvejrsdage.

  Dagstemperaturen i Warzwawa og Krakow er mellem 18-25 grader. Om natten mellem 10-15 grader.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Visum

  Der kræves ikke visum til indrejse som turist i Polen. Passet være gyldigt i mindst 6 måneder. Det anbefales at man medbringer en kopi af sit pas.

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu