Luksus Krydstogt gennem Panamakanalen

Fra San Diego i Californien, gennem Panamakanalen til Fort Lauderdale i Florida. 


Tag med på et storslået krydstogt fra San Diego i Californien, gennem Panamakanalen til Fort Lauderdale i Florida. Undervejs venter storslåede oplevelser i Mexico, Guatemala, Costa Rica, Panama og Columbia. Glæd dig til 16 dages luksusliv om bord på Celebrity Summit - et flydende luksushotel, der vil bringe dig frem til en perlerække af store naturoplevelser - og igennem Panamakanalen.

 • Oplev San Diego. Besøg på et hangarskib
 • 16 dages krydstogt med fuld forplejning
 • Sejltur i Floridas Venedig Fort Lauderdale
 • Sejltur med airboat i Everglades
 • Miami med South Beach og Art Deco District 
 • Dansk rejseleder med på hele rejsen

   

Med i prisen:

 • 2 x ophold i dobbeltværelse i San Diego
 • 2 x morgenmad i San Diego
 • Udflugt i San Diego inklusiv Balboa Park og hangarskib
 • 16 dage/15 nætters krydstogt med fuld forplejning
 • Ophold i indvendig kahyt på krydstogtskibet
 • 1 x ophold i dobbeltværelse i Fort Lauderdale/Miami
 • 1 x morgenmad i Fort Lauderdale/Miami
 • Sejltur i Floridas Venedig, Fort Lauderdale
 • Udflugt til Everglades inklusiv sejltur med airboat
 • Udflugt Miami South Beach og Art Deco District
 • Flybilletter og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifondend
 • Rejseleder

Tillæg per person: Udvendig kahyt: kr. 7.750. Kahyt med balkon på forespørgsel. (Ved ophold i udvendig kahyt eller balkonkahyt er der inkluderet en gratis drikkepakke). Enkeltværelse/indvendig kahyt: kr. 10.700. Enkeltværelse/udvendig kahyt: kr. 18.200. Enkeltværelse/balkon kahyt på forespørgsel. Afbestillingsforsikring er 10% af rejsens pris.  

Bestil rejsen

Pris fra 29.998,-

20 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • San Diego, Fort Lauderdale og Miami
 • 16 dages krydstogt 
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
Bestil rejsen

Om rejsen

Luksus Krydstogt gennem Panamakanalen

Spændende nyhed, hvor du kommer til at sejle en hel dag, igennem Panamakanalen, om bord på et lækkert krydstogtskib fra Celebrity. Panamakanalen er blot en af rejsens mange højdepunkter på dette 16 dages lange krydstogt. Vi starter rejsen i San Diego beliggende i det sydligste Californien. Denne skønne by er en overset perle, som du kan glæde dig til at stifte bekendtskab med. Byen, der har et maritimt præg, er meget stolte af at være hjemsted for den amerikansk stillehavsflåde. Vi har inkluderet en spændende byrundtur, hvor du bl.a. skal om bord på det enorme hangarskib USS Midway. Vi skal også se Balboa Park, der er en af de største byparker i USA. Her kan du evt. vælge at besøge et af de fremragende museer eller den berømte zoologiske have.

Efter de interessante oplevelser i det sydlige Californien, begynder vores eventyr om bord på Celebrity Summit. Vi sejler ned langs med verdens 3. længste halv-ø Baja California. På den sydligste spids, af den 1,247 km lange halv-ø, lægger vi til kaj i Cabo San Lucas, der anses for at være et af Mexicos bedste feriesteder. Længere mod syd venter flere oplevelser i Mexico, når skibet kommer til Puerto Vallarta. Fra Mexico går turen videre mod syd til Puerto Quetzal i Guatemala. Her kan du opleve spændende ruiner fra mayakulturen eller besøge den smukke by Antigua, der er på UNESCOs Verdensarvliste. Endnu længere mod syd kommer skibet til Puntarenas i Costa Rica. Her er der mange muligheder for at opleve Costa Ricas helt enestående natur og unikke dyreliv.

Et af rejsens mange flotte højdepunkter er når vi sejler i Panamakanalen fra Stillehavet til Atlanterhavet. Du oplever de enorme sluseanlæg, hvor skibet løftes 26 meter op til den opdæmmede Gatunsø, som vi krydser før sluserne atter hjælper os ned på niveau med havet. Vel igennem Panamakanalen besøger vi byen Colon, i Panama. I dette område finder du nogle af de skønneste strande i Panama. Som i alle andre havnebyer venter der også her spændende oplevelser. Du kan vælge at besøge en indianerlandsby, komme tæt panamakanalens sluseanlæg ved Miraflores Locks eller tage på spændende sejltur blandt vilde dyr. Det sidste stop på den interessante sørejse er Cartagena i Columbia. Byens historiske kvarter er på UNESCOS Verdensarvsliste, og de brostensbelagte gader, kønne huse og gamle paladser er bestemt et besøg værd. Krydstogtet slutter i Fort Lauderdale i Florida, men der er stadig flere spændende oplevelser i vente. Vi har inkluderet sejltur blandt alligatorer i Everglades, udflugt i Floridas Venedig samt Miamis berømte South Beach og Art Deco District før vi atter flyver hjem til Danmark.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Fly til San Diego i det sydlige Californien
Du møder din rejseleder i Københavns Lufthavn. Fly med British Airways via London til San Diego i det sydlige Californien. Indkvartering for 2 nætter i San Diego. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning om bord på flyet. (15 km). 

Dag 2: San Diego, hangarskib og Balboa Park
San Diego er hjemsted for den amerikanske stillehavsflåde og meget stolte af den maritime atmosfære, der hviler over byen. Vi kører ned til havnefronten, og ser hvordan tusindvis af lystbåde ligger side om side. Vi besøger det 296 meter lange hangarskib USS Midway. Skibet var i tjeneste helt frem til 1992 og det er et af de eneste steder i verden at det er muligt at besøge så nyt et hangarskib. Vi får et godt indblik i hvordan den 2.000 mand store besætning måtte deles om den trange plads – til trods for skibets enorme størrelse. Vi ser dækket, hvor der holder adskillige fly og forestiller os hvordan livet har været har været om bord f.eks. under golfkrigen, hvor skibet deltog. Efter det interessante besøg kører vi til San Diego Downtown, hvor Gaslamp Quater langs med 4th og 5th Avenue har bevaret sin historiske charme. Tid til frokost her i det charmerende område, før vi fortsætter til den smukke park Balboa Park, der blev anlagt i 1915 for at markere åbningen af Panamakanalen. I den skønne park ligger, mange smukke bygninger i spansk stil og ikke mindre end 10 fremragende museer. Her ligger også San Diegos berømte Zoo. Du har mulighed for at blive sat af ved et af museerne eller ved zoo og derfra tage en taxi til hotellet. Overnatning i San Diego. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. (15 km). 
 

Dag 3: Krydstogtet starter fra San Diego
Formiddagen er fri til afslapning og egne oplevelser. Ved middagstid kører vi til krydstogthavnen, hvor det flotte skib Celebrity Summit venter. Vi går om bord og nyder en god frokost før skibet sejler fra San Diego kl. 16.00. Udsejlingen fra San Diego er en flot oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for, før skibet sejler ud på Stillehavet. På Celebrity Summit kan der være 2.158 passagerer, der betjenes af 999 besætningsmedlemmer. Skibet er næsten 300 meter langt og blev bygget i 2001, men blev renoveret i starten af 2019, så alt fremstår lækkert og indbydende. Du vil føle dig godt tilpas på det smukke skib og bemærk at hvis du vælger at tilkøbe en udvendig eller balkon-kahyt får du en gratis drikkepakke om bord. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på hotellet samt fuld forplejning på skibet. (10 km). 
 

Dag 4: På havet. Tid til at nyde skibet.
Oven på de flotte oplevelser i San Diego er det tid til en afslappende dag på havet mens vi sejler ned langs den mexicanske kyst. Der er masser af mulighed for at finde en dækstol og slappe af med en god bog – eller gå på opdagelse på skibet der har 12 dæk. Skibet har et stort teater som deler sig over dæk 2, 3, 4 og 5. Her er der hver aften fremragende shows, der er inkluderet i rejsens pris. Derudover finder man forskellige restauranter, barer og lounge områder i de nedre dæk.  Hvis man ønsker at shoppe ombord, skal man gå til dæk 5. Her finder man mange forskellige butikker, gallerier og spisesteder. På dæk 10 finder man fitnesscenter, solarium, pools, terrasser, barer og cafeer. På dæk 11 finder man en løbebane og stor lounge. Og på øverste dæk finder man en stor solterrasse, udendørs filmskærm samt basketball bane. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.
 

Dag 5: Cabo San Lucas, Mexico
Skibet ankommer til Cabo San Lucas i Mexico kl. 11.00. Cabo San Lucas ligger på den sydligste spids af den mexicanske halvø Baja California. Feriebyen, der ligger ud til en skøn strand, er kendt for den smukke klippeformation i havet: El Archo. Cabo, som byen kaldes i daglig tale, anses for at være en af Mexicos 5 bedste feriesteder. I november ligger dagstemperaturen på behagelige 25-30º og havet på 25-27°. Skibet tilbyder mange spændende udflugter. Du kan opleve ørkenen, små fiskerbyer, smukke kyststrækninger eller tage på hvalsafari. Skibet sejler igen kl. 18.00. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.
 

Dag 6: Puerto Vallarta, Mexico
Skibet ankommer til Puerto Vallarta i Mexico kl. 12.30. På den mexicanske vestkyst, ud til Stillehavet, ligger Puerto Vallarta. Byen var en driftig by længe før turister begyndte at strømme til de skønne strande. Minedrift i området har også medvirket til, at Puerto Vallarta har udviklet sig til en spændende kulturhistorisk by, med en charmerende gammel bykerne. Du kan spadsere en tur langs lystbådehavnen eller besøge den botaniske have. Du kan også se nærmere på de kønne gamle bygninger eller nyde stranden og det lune krystalklare hav. Du kan også vælge at deltage i en af skibets udflugter, hvor du f.eks. kan besøge en kaffeplantage, et tequila-destilleri eller sejle langs kysten i det krystalklare vand og kigge efter hvaler og delfiner. Skibet sejler igen kl. 20.00. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.
 

Dag 7 + 8: På havet. Glæd dig til en dag med tid til at udforske skibet.
Oven på et par oplevelsesrige dage i Mexico er der endelig tid til at nyde et par fridage om bord på det komfortable skib. Der er masser af aktiviteter om bord, så glæd dig til en svømmetur i poolen eller slap af i et boblende spa-bad. Du kan også shoppe i de indbydende butikker eller besøge skibets wellness afdeling. Husk også at der hver aften er gratis shows i skibets teater. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning på skibet.
 

Dag 9: Puerto Quetzal, Guatemala
Skibet ankommer til Puerto Quetzal i Guatemala kl. 09.00. Lige syd for Mexico ligger Guatemala. I præcolumbiansk tid var Guatemala hjertet i maya-indianernes rige. Der findes derfor mange interessante ruiner fra mayaernes storhedstid. Selv om det oficielle sprog er spansk, så tales der stadig 21 maya-sprog i Guatemala. I det 16. århundrede blev store områder erobret af spanske kolonister, der dermed satte deres præg på arkitekturen. Den spanske kolonihistorie ses tydeligt i byen Antigua, der ligger flot ved foden af vulkanen Agua. Også i denne havn tilbyder skibet mange spændende udflugter både til Antigua, maya ruiner og vulkaner. Skibet sejler igen kl. 19.00. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet
 

Dag 10: Afslappende dag på havet i godt selskab.
Ingen tvivl om at de spændende oplevelser i Guatemala har gjort stort indtryk. Der er nu tid til at bruge dagen på at fordøje oplevelserne og nyde det dejlige skib. Klimaet er skønt – så måske frister det at slappe af på soldækket med en god bog eller med en svømmetur i skibets indbydende pool? Hele dagen er fri til afslapning og aktiviteter på skibet. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning på skibet
 

Dag 11: Puntarenas, Costa Rica
Skibet ankommer til Puntarenas i Costa Rica kl. 07.00. Costa Rica har formået at beskytte landets helt unikke plante og dyreliv samt den enestående natur. Intet andet sted i verden findes så mange forskellige dyrearter på så lille et areal. Det lille demokratiske land er på størrelse med Danmark, men her ophører alle ligheder. På skibets spændende udflugter kan du opleve eksotiske strande, snappende krokodiller, brølende aber og flagrende kæmpe sommerfugle. Det mangfoldige dyreliv og den overdådige natur er en oplevelse helt ud over det sædvanlige. Skibet sejler igen kl. 17.00. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet
 

Dag 12: På havet – tid til at nyde det gode liv om bord
Vi sejler ned langs med Mellemamerikas kyst. Dagen er fri til at nyde det gode liv om bord. Du vil værdsætte at have tid til at deltage i nogle af skibet aktiviteter, se de flotte shows, nyde den gode forplejning og det hyggelige samvær med dine medrejsende.  Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet
 

Dag 13: Panamakanalen
I dag venter et af rejsens højdepunkter når vi sejler gennem Panamakanalen fra kl. 7.00 til kl. 19.00. Kanalen, der betegnes som et af verdens største ingeniøropgaver, stod færdig i 1914. Det anslås at ikke mindre end 27.500 mistede livet under byggeriet af Panamakanalen, der forbinder Stillehavet med Atlanterhavet. Undervejs passerer vi store sluseanlæg, hvor skibet løftes 26 meter op til den opdæmmede Gatunsø, som vi krydser før sluserne atter hjælper os ned på niveau. Ingen tvivl om at det er en oplevelse for livet der venter denne dag – især når vores store skib sejler ind i sluserne, hvor der knap er plads til det. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet
 

Dag 14: Colon, Panama
Skibet ankommer til havnebyen Colon, der er Panamas 2. største by, kl. 07.00. Colon, der ligger ud til det caribiske hav, blev grundlagt i 1850 af de amerikanere der arbejdede på jernbanen Panama Railroad. Colon er det spanske ord for Columbus. Havnen er en af de mest populære krydstogthavn i Caribien. Panamas bedste strande ligger i Colon, her er der ikke det store tidevand eller understrøm og strandene anses for at være meget sikre. Skibet tilbyder også her et væld af spændende oplevelser. Du kan bl.a. komme helt tæt på Panamakanalens enorme sluseanlæg ved Miraflores Locks, tage på spændende sejltur blandt vilde dyr eller besøge en indiansk landsby. Skibet sejler igen kl. 16.00. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet
 

Dag 15: Cartagena, Columbia
Skibet ankommer til Cartagena i Columbia kl. 08.30. Havnebyen blev grundlagt helt tilbage i 1533. Her udskibede man sølv fra Peru og modtog slaver fra Afrika. Byens historiske kvarter er på UNESCOS Verdensarvsliste, og de brostensbelagte gader, kønne huse og gamle paladser er bestemt et besøg værd. Skibet har mange spændende udflugter på programmet i Cartagena. Du kan bl.a. vælge at besøge slavebyen San Pedro, hvor både fangehuller og torturkamre stadig findes. Du kan også tage på en skøn sejltur eller på kakaotur, hvor du lærer om kakaoens historie og selv er med til at forarbejde den. Skibet sejler igen kl. 16.00. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet
 

Dag 16 + 17: De sidste dag på havet. Gør en god handel i butikkerne.
Sidste chance for bare at slappe af med en god bog i en af skibets hyggelige saloner, nyde den friske vind i håret i en dæksstol eller spille lidt i skibets kasino. Måske frister det også med et slag kort med dine rejsefæller? Gå også en tur i skibets butikker, der er tradition for udsalg den sidste dag om bord. Måltider inkluderet disse dage: Fuld forplejning på skibet.
 

Dag 18: Ankomst til Fort Lauderdale i Florida.
Skibet ankommer til Fort Lauderdale i Florida kl. 07.00. Tid til at nyde skibets gode morgenmad, før vi går fra borde. Overnatning i Fort Lauderdale, der også kaldes Floridas Venedig pga. de 450 km kanaler der udgør et kæmpe net af vandveje. Vi tager en vandtaxi og sejler forbi de imponerende villaer og store lystbåde. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad på skibet. 
 

Dag 19: Everglades. Miami. Hjemrejse.
Vi kører til Everglades, der er Amerikas største subtropiske vildnis, med mangroveskov, et rigt fugleliv og alligatorer der stille glider gennem vandet. Glæd díg til en sejltur med airboat – det er en helt speciel oplevelse at flyve hen over det lave vand, standse, nyde stilheden og dyrelivet. Vi fortsætter til Miami, der er kendt for utallige film. Du ser det karakteristiske Act Deco District og South Beach. Her poserer de lokale strandløver og gyldenbrune piger lufter bikinierne, mens flotte fyre i store dyre biler cruiser op og ned ad gaden. Hjemrejse fra Miami om aftenen. Natflyvning mod Europa. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning i fly. 
 

Dag 20: Hjemkomst til København
Fly skift før ankomst til Københavns lufthavn efter en storslået rejse.

 

 

 

 

 

 

 

Skibet

Celebrity Summit

Krydstogt – livet ombord
I de sidste mange år er ferie med krydstogtskibe vokset meget. Og med god grund. Man befinder sig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens man sover. På skibet Celebrity Summit kan der være 2.158 passagerer, der betjenes af 999 besætningsmedlemmer. Skibet er næsten 300 meter langt og blev bygget i 2001, men blev renoveret i starten af 2019. Det store skib kan måske lyde ganske uoverskueligt og give indtryk af et stort mylder af mennesker, men sådan opleves det ikke. Flere af dækkene indeholder udelukkende kahytter, dette gælder dækkene 2, 6, 7, 8 og 9. Skibet har et stort teater som deler sig over dæk  3, 4 og 5. Derudover finder man forskellige restauranter, barer og lounge områder i de nedre dæk.  Hvis man ønsker at shoppe ombord, skal man gå til dæk 5. Her finder man mange forskellige butikker, gallerier og spisesteder. På dæk 10 finder man fitnesscenter, solarium, pools, terrasser, barer og cafeer. På dæk 11 finder man en løbebane og stor lounge. Og på øverste dæk finder man en stor tagterrasse, stor udendørs filmskærm samt basketball bane.

Krydstogt – forplejning
Der findes to store gratis restauranter ombord på skibet. Der er en hovedrestaurant og en buffetrestaurant. I buffetrestauranten, Ocean View, er der ingen dresscode. De serverer morgen, middag og aftensmad. Her er der mulighed for at få bla. pasta, pizza, salatbar, forretter og desserter. Ocean view ligger på dæk 10. Hvis man er mere til a la carte, kan man besøge skibets hovedrestaurant, Cosmopolitan. Her skal man have almindeligt pænt tøj på. Shorts og T-shirt er ikke tilladt. De serverer morgen, middag og aftensmad. Her kan man få vin og eksklusive drinks, samt vælge imellem flere forretter, hovedretter og desserter. Derudover er der mulighed for at spise på bla. Pool Grill, Ocean Liners eller Cafe al Bacio mod tillæg.

Krydstogt – påklædning
To gange på turen er der gallaaften. Her skal kvinderne have kjole eller nederdel på, og mændene skal have bukser og evt. blazer. Der er ikke tilladt at have klipklapper, badetøj, shorts, T-shirts eller bare fødder i de restauranterne eller om aftenen i eks. Teateret.

Krydstogt – udflugter
Hver aften udleveres et program med informationer om, hvad der skal ske den næste dag. Der vil også være informationer om det sted, skibet anløber, vejrudsigt og andre informationer. Dette program kan fås på hovedsprogene, og rejselederen laver hver dag et kort resume på dansk. De dage hvor skibet er i havn, er der et stort udflugtsprogram med op til 40 forskellige udflugter i alle prisklasser ved de enkelte havne. Herunder er der nævnt et par forskellige udflugter ved hver destination, men hele programmet kan ses på https://www.celebritycruises.com/shore-excursions. Alle udflugter er med engelsktalende rejseleder og bestilles på nettet/ombord og betales ved bestilling. Alle priser er vejledende og med forbehold for ændringer).

Krydstogt – udflugter – Cabo San Lucas, Mexico

Hvalsafari – Whale Photo Safari
Tag på en fantastisk hvalsafari ud for den hyggelige strandby, Cabo San Lucas. Se de flotte strande og klipper i vandet, fra båden. På turen er der mulighed for at spotte hvaler, delfiner, søløver og djævlerokker. Du vil blive klogere på hvordan hvalerne lever og måske endda høre hvalernes sang under overfladen. Udflugten er ikke for gangbesværet. Turen varer 2,5-time og koster 425 DKK. Turkoden er CSD3.

Todos Santos – Discover Todos Santos.
Der køres 1 time langs den smukke kyst fra Cabo til Todos Santo. På turen kan du se kridhvide strande og krystalklart vand til den ene side og kaktus skove på den anden. Oplev byen Todos Santos. Byen, der er fra 1800-tallet, har en tidløs og rolig atmosfære, hvilket har tiltrukket mange kunstnere. I byen kan du opleve gamle bydele, historiske bygninger, butikker, og gallerier. Turen varer 5 timer og koster 590 DKK. Turkoden er CS41.

Kystens Højdepunkter – Coastal Highlights Tour
Tag med på opdagelse rundt i området Los Cabos. Der køres nord på til San Jose del cabo, hvor det er muligt at opleve den dramatiske natur i ørkenen. Rundt i byen kan du opleve spansk arkitektur og besøge en historisk kirke. Du ser også et glaspusteri. På vej tilbage til strandbyen, Cabo San Lucas, fortælles om transformeringen fra at være en lille fisker landsby, til nu at være et kendt feriested. Sidste stop er blot 10 minutters gang fra skibet, og der er derfor mulighed for at få tid på egen hånd, så du kan opleve byen før du sejler videre. Turen varer 4 timer og koster 425 UDS. Turkoden er CS03.

Krydstogt – udflugter – Puerto Vallarta Mexico

Puerto Vallarta & Tequila – Town, Country & Tequila
Mexico er verdenskendte for deres tequila, så hvis du ikke har smagt tequila, så har du ikke været i Mexico. På turen oplever du byens eneste tequiladestilleri. Her hører du om hvordan man laver blå agave kaktus til tequila. Bagefter er der byvandring i byen Puerto Vallarta, hvor du kan slentre på brostensbelagte gader og strandpromenader. I byen kan du besøge det gamle rådhus og byens katedral. Der er også mulighed for at shoppe på byrundturen. Turen varer 5 timer og koster 300 DKK. Turkoden er PV28.

San Sebastian – Colonial San Sebastian
Gemt i hjertet af Sierra Madre bjergene ligger en af Mexicos mest skattede byer San Sebastian. På den naturskønne udflugt stoppes ved en kaffeplantage, hvor du lærer om kaffedyrkningen. Oplev også San Sebastians gamle bydel, med brostensbelagte gader, kirker og storslåede bygninger, som er bygget af velhavende minearbejdere. Slut dagen af med en traditionel mexicansk frokost. Turen varer 6,5 time og koster 325 DKK. Turkoden er PV84.

Bådtur – Marieta Islands Eco Discovery Tour
Tag på katamaranbådtur langs kysten og nyd det krystalklare blå vand omkring Marieta øerne. På turen er der mulighed for at sejle i kajak, snorkle og dykke i både huler og åbent hav. Der er mulighed for at se hvaler, delfiner, djævlerokker og havskildpadder. Der er også tid til afslapning på kridhvide strande. Der vil være frokost og levende musik om bord. Turen varer 6,5 time og koster 590 DKK. Turkoden er PV06.

Krydstogt – udflugter – Puerto Quetzal, Guatemala

Maya ruinerne
Udforsk den antikke Maya civilisation i Tikal i det nordlige Guatamala. Oplev templer, pyramider og ruiner langt inde i Guatamalas tropiske regnskov. Tikal ruinerne ligger i Tikal National Park og blev en del af UNESCOs Verdensarvsliste i 1979. Tikal byen har ligget gemt og glemt for omverdenen i 1000 år. Du spadserer 4 kilometer gennem den tropiske regnskov indtil du kommer til de historiske ruiner. Du skal være i almindelig god form, og ikke have besvær med at klare ujævnt terræn, gradvise stigninger og trapper. Selve vandreturen er en oplevelse i sig selv, men templerne er en oplevelse for livet. Man flyver 1,5 time til Tikal. Turen koster 4.000 DKK og varer 9 timer. Turkoden er GQ43.

Vulkan tur – Guatemala Highland, Panajachel and Lake Atitlan
Flot panoramatur op i højlandet, hvor du vil se små isolerede landsbyer og vulkanske bjerge samt besøge San Lucas. Der gøres et stop på en kaffeplantage efterfulgt af en sejltur over søen Lake Atitlan til Panajachel. Vulkansøen er kendt som et af verdens smukkeste steder og på sejlturen har du en fantastisk udsigt til den 1.500 meter høje, kegleformede vulkan. På vej tilbage til skibet stoppes i en af de små landsbyer, der er kendt for vævning. Her er der mulighed for køb af souvenirs. Turen er ikke for gangbesværet. Turen varer 9 timer og koster 800 DKK. Turkoden er GQ14.

Kolonibyen Antigua - Priceless Colonial Houses and Antigua
Mærk historiens vingesus når du besøger den kolonihistoriske perle Antigua, der er en del af UNESCOs Verdensarv. Her ligger kønne pastelfarvede huse ligger side om side, nærmest ved foden af den kegleformede vulkan El Agua. Du kommer ind i det 500 år gamle hus Casa Popenoe, og hører husets spændende historie og ser huset originale møbler og antikviteter. Du besøger også en jade fabrik på denne spændende udflugt. Turen varer 5,5 time og koster ca. 800 DKK. Turkoden er GQ58.

Krydstogt – udflugter – Puntarenas, Costa Rica

Bådsafari Tarcoles River – Tarcoles River, an eco cruise adventure
Udforsk Costa Ricas vilde dyreliv når der sejles gennem mangroveskoven. Floden er et af de steder i verden, hvor der findes flest krokodiller. Der er en dygtig guide om bord, som vil fortælle om dyrene og hjælpe med at spotte dem. Sejlturen varer 90 minutter, hvor du har mulighed for at se aber, papegøjer, krokodiller og mange andre dyr. Ved ankomst tilbage til kajen, er der forfriskninger og levende musik. Her er der også mulighed for at købe souvenirs. På køreturen tilbage til skibet, kører man gennem små landsbyer og oplever landet. Denne tur er god til gangbesværede, da man ikke skal gå meget, men blot sejle og nyde naturen og dyrelivet. Turen varer 4 timer og 45 minutter og koster 460 DKK. Turkoden er CR29.

Togtur og bådsafari – Pacific Train, Boat & Bus Adventure
Du har også mulighed for at tage med på denne spændende udflugt, som er en flot kombination af togtur og sejltur. Du kører med det historiske tog fra Pacific Railroad, over floder og gennem frodig smuk natur. Toget blev førhen brugt til at transportere kaffe fra Costa Ricas højland til de travle havnebyer. På togturen er der god udsigt ud over junglen, mangrovesumpen og de små landsbyer. Efter endt togtur venter en sejltur på floden Tarcoles. Floden er kendt for sine mange krokodiller. På sejlturen er der mulighed for at spotte krokodiller, store firben, papegøjer, aber og flagermus. Stop på El Jardin markedet, hvor du kan smage på den lokale frugt og den velsmagende costaricansk kaffe samt lytte til marimba musik. Turen varer 5 timer og 45 minutter og koster 460 DKK. Turkoden er CRB7.

Bådsafari og Sky Walk tur – Costa Rica from The Sky.
Oplev det kæmpe store naturområde Monteverde, der er et af de bedste steder i verden at opleve vilde dyr. Du starter ud med en bådtur, hvor du sejler man gennem den smukke natur og vil kunne spotte mange forskellige dyr.  Efter en afslappet tur på floden skal du med en åben gondol op i bjergene og her opleve sky walk, som er et område hvor man kombinerer stier og hængebroer i Monteverdes tågeskove. Du starter med en naturvandring på jorden og tager videre op i højderne, hvor man får en fantastisk udsigt ud over regnskoven. Turen afsluttes på en lokal restaurant med en lækker frokostbuffet i costaricansk stil. Turen varer 8 timer og koster 1.300 DKK. Turkoden er CR40.

Krydstogt – udflugter – Colon, Panama

Panamakanalen – Expansion of The Panama Canal The Present & The Future
Efter at have sejlet igennem Panama kanalen, er der nu mulighed for at opleve sluserne helt tæt på. Stop ved Miraflores Locks, hvor du kan se hvordan kanalen fungerer. Her bliver vist en film, hvor du bliver klogere på historien bag konstruktionerne.  Herefter går turen videre til Expansion observatorie, hvor du hører om kanaludvidelsen til Stillehavet og Atlanterhavet, så der nu er mulighed for at få endnu større skibe igennem. Turen varer 5,5 time og koster 790 DKK. Turkoden er CO72.

Bådsafari – Eco Cruise on Gatun Lake
Tag på bådsafari på søen Gatun Lake, der opstod i forbindelse med byggeriet af Panamakanalen. Da vandet steg, skabtes der mange små øer. Søen ligger i den frodige regnskov så du vil også opleve et fantastisk dyreliv og se f.eks. masser af vilde dyr som f.eks. aber, dovendyr, papegøjer og krokodiller. Turen varer 3 timer og koster 525 DKK. Turkoden er CO62.

Indianer landsby – Authentic Expedition to an Embera Indian Village
Tag på en rejse tilbage i tiden og oplev Embera-folkets gamle traditioner. De har formået at fastholde kultur og livsstil efter den spanske kolonisering. Der sejles i en trækano i Chagres National Park, hvor du oplever det autentiske Panama. På sejlturen besøges en lokal Embera landsby. Her vil du opleve en ceremoniel dans og der er tid til at spadsere i den smukke natur og interagere med stammefolket, hvis skikke og livsstil går tilbage til år 600. Turen varer 6,5 time og koster 750 DKK. Turkoden er CO78.

Krydstogt – udflugter – Cartagena, Colombia

Oplev det gamle historiske Colombia - Cartagena
Mærk historiens vingesus når du oplever Cartagena med det gamle fort, brostensbelagte gader, plazaer og historiske huse med kønne balkoner. Du oplever også Fotostop, hvor du besøger de historiske bygninger samt fængslet og de hårrejsende torturkamre. Kør til San Pedro, der er en gammel slave by, hvor du bl.a. kan besøge fangehullerne. Slut af med et stop ved et lokalt indkøbscenter, hvor der er mulighed for at købe lokalt kunsthåndværk. Turen varer 4 timer og koster 425 DKK. Turkoden er CA09.

Oplev den gamle bydel med båd – Sea Rumba Old City Cruise Day Tour
Oplev Cartagenas charmerende gamle bydel, som ligger på UNESCOs Verdensarvliste. Gå rundt i de brostensbelagte gader i den gamle bydel fra år 1600. Efter en byrundtur er der en time på egen hånd i byen, hvor der er mulighed for at shoppe håndvævede håndværk, smykker og kunstværker. Herefter venter en sejltur om bord på en komfortabel båd langs den smukke kyst i bugten. På båden er der både dans og fri bar. Turen varer 4 timer og koster 525 DKK. Turkoden er CAF2

Cartagena og kakao – Cacao Tour & Chocolate Expirience in Cartagena
Oplev Cartagenas spændende historie og lær mere om produktion af kakao og chokolade.  Start med en guided tur i den gamle bydel, hvor du bl.a. ser det gamle fort der blev bygget tilbage i 1536. Herefter fortsætter turen til kakaomuseet, hvor man hører om høstningen og produktionsteknikkerne. Du er med til at forarbejde kakaobønnerne og derved lave dine egne kakaobaserede drikkevarer og chokoladebarer. Med lækker chokolade i maven er der tid til at spadsere på de brostensbelagte gader og betragte de kønne pladser samt de charmerende historiske huse. Der er også kort tid på egen hånd med tid til shopping. På turen tilbage til skibet får du et helt andet indblik i byen. Der køres gennem den moderne bydel med de store skyskrabere. Turen varer 4 timer og koster 750 DKK. Turkoden er CAF8.

 

Værd at vide

Værd at vide - Krydstogt gennem Panamakanalen 

Apotek
Apotek hedder drugstore i USA og farmacia i Mexico, Guatamala, Costa Rica, Panama & Colombia. De findes mange steder i løbet af turen.

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Den må veje 23 kilo. Kuffertens samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/6 2019). Vi gør opmærksom på, at din kuffert ikke må være aflåst, særligt godkendte lufthavnslåse dog undtaget. Sikkerhedskontrollen i lufthavnene skal have adgang til din bagage. Såfremt der ikke er det, har sikkerhedsfolkene ret til at bryde din kuffert op, og der er ikke erstatningspligt (Brug evt. en elektriker-strip som lås, den kan klippes op af myndighederne om nødvendigt) Det er en god ide at lægge en seddel i kufferten med en kopi af rejseplan, hotellernes navn & adresse samt privat adresse i Danmark.
Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 12 kilo (Lufthansa 8 kilo) og max. dimensioner er 55 x 35 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande, som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. Kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser. (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus
Almindelig amerikansk standard i San Diego og Florida. Skibets udflugter køres i busser af lokal standard.

Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre
Venligst bemærk at, hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kræves der skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk) For en sikkerheds skyl bør du altid kontakte den amerikanske ambassade i København for at sikre dig at om der skulle være kommet ændringer hertil.

Drikkepenge
Det er kutyme at give drikkepenge i USA. På restauranter gives ca. 18 %, og det er høfligt at lægge 1-2 dollar på værelset til stuepigen. Til chaufføren påregnes 3 dollar per person per dag. På krydstogtet er drikkepenge inkluderet i rejsens pris. (Dog eksklusiv drikkepenge på drikkevarer købt om bord)

Drikkevand
Vi fraråder at drikke vandet fra vandhanen i alle landene. Vi anbefaler at købe vand på flaske, som kan fås alle steder. Vær også opmærksom på isterninger, da de ofte bruger vand fra hanen til at lave dem.

Elektricitet
Der er 110 volt i USA, hvilket betyder, at danske elektriske apparater vil køre på halv kraft. De amerikanske stikkontakter kræver stik med flade ben – eller visse steder tynde runde ben. Medbring mellemstik/adapter som kan købes i isenkræmmere, supermarkeder og i lufthavnen. På krydstogtskibe fra Celebrity kan der almindeligvis anvendes danske stik.

ESTA
Der er forskellige visumregler til de forskellige lande i besøger på rejsen.

USA:
Pr 12. januar 2009 indførtes det nye indrejseprogram ESTA, en elektronisk formular der skal udfyldes senest 72 timer før afrejse. Enhver der ikke er i besiddelse af en godkendt ESTA, vil blive nægtet ombordstigning på fly til USA.

Vigtig information om ESTA på en Gislev rejse. Ved bestilling, af en rejse til USA vil du have følgende to valgmuligheder:

ESTA Valgmulighed 1:
Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster pt. USD 14, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA.
Vejledning til udfyldning af ESTA: Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTAs officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.
Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.
Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA
Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.
Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København.
Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00.
Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev.
Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

ESTA Valgmulighed 2:
Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det er vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen). Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

I Mexico skal passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder. Det kræver ikke visum ved ophold under 180 dage.

I Guatemala, Costa Rica og Panama, skal passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder. Det kræver ikke visum ved ophold under 90 dage.

I Colombia skal passet skal være gyldigt i mindst 3 måneder fra hjemrejsedatoen. Det kræver ikke visum ved ophold under 60 dage.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Bemærk venligst at mellemnavne kan være forkortet til et forbogstav. Venligst fremsend en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om dit pasnummer og fødselsdato.

Fotografering
Generelt er der ikke særlige regler. Hvis man fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først.

Helligdage
Der er nogle forskellige helligdage mens i er afsted på rejsen:
11. november: USA– veterans’ day. Fejrer de amerikanske soldaters deltagelse i 1 verdenskrig. Fejres med parader i de større byer.
20. november: Mexico – revolutionsdag fridag. Offentlig fridag.

Internet
Krydstogtselskabet har investeret i egne satellitter. Det er tilgængeligt på alle deres skibe, men mod et højt gebyr. Det mindste man kan købe, er 38 minutter for $25. Og det højeste man kan købe, er 1666 minutter for $400. Priserne er vejledende – gældende priser kan oplyses om bord.

Klima
Temperaturen svinger meget al efter hvilket land man er i og om man er ude ved kysten eller oppe i bjergene. Her er lidt fra de forskellige lande:

USA – San Diego
I november kan der forekomme regn, men det er sjældent. Der er blot 5 regnvejrsdage i november. Temperaturen ligger omkring de 20 grader. 

Mexico
Mexico er et meget stort land på 1,9 millioner kvadratkilometer, derfor er der meget forskel på, hvor i landet man befinder sig. Der er både tropisk og tempereret klima i landet. Ude ved kysterne er det ofte varmere end inde i landet. I november kan der forekomme hedebølger, da temperaturen gerne ligger omkring de 30 grader. Normalt er der kun 1 nedbørsdag den måned.

Guatemala
Guatemala har tropisk klima med behagelige temperaturer året rundt. I november er der tørtid. Der er stor forskel på, om man er ude ved kysten eller oppe i bjergene. Klimaet ude ved kysterne er varme. Dagtemperaturen er omkring 25 grader.

Costa Rica
Dagtemperaturen er omkring 25-30 grader. Klimaet er tropisk og temperaturen varierer meget lidt i løbet af året. Regntiden ligger fra maj til først i november. Typisk falder regnen om eftermiddagen, i korte, kraftige byger.

Panama
Klimaet er tropisk, hvor regn kan forekomme hele året i områderne ved det caribiske hav. Temperaturen er meget stabil året rundt - omkring 33 grader. Da der er høj luftfugtighed, kan temperaturen føles højere.

Colombia
Temperaturen i landet svinger meget. I november er der risiko for regn, da det er slutningen af regnsæsonen. Dette gør, at regnskoven er meget frodig. Temperaturen ude ved kysten er meget stabile, med omkring 30 grader året rundt.

Fort Lauderdale
Temperaturen er meget stabil i løbet af året, mellem 23-30 grader. I november er der omkring 26 grader. Normalt er der kun 1 regnvejrsdag i november.

Kreditkort
Ombord på skibet oplyser man sine kreditkort oplysninger ved check-in. Herefter bliver alle tillægskøb automatisk lagt på ens personlige seapass (der også fungerer som nøglekort), hvorefter de automatisk trækker det fra ens kreditkort. Forbrug kan hele tiden følges på tv i kahytten.

I USA kan man bruge kreditkort de fleste steder og man kan hæve penge i hæveautomater: ATM.
I Mexico kan man benytte sit kreditkort i større byer og turistområder.
I Guatemala, Costa Rica, Panama og Colombia kan man bruge kreditkortet de fleste steder. På restauranter, hoteller og i større butikker. Dog skal man være opmærksom på, at mindre steder kun tager imod kontanter. Der kan hæves penge over alt.

Det er en god ide at have et ekstra kort med, hvis der skulle opstå nogle problemer med kortet. Hvis man hæver i udlandet, skal man være opmærksom på, at der et gebyr på omkring 30-50 DKK pr. hævning. Derudover er det altid en god ide at have kontanter med, da der kan være steder hvor de ikke tager imod kort. Se under valuta og find ud af hvilke valutaer de bruger i de forskellige lande.

Mad & Drikke
Der er fuld forplejning om bord på skibet. Der findes mange forskellige restauranter om bord og derfor en stor variation i maden.
I USA er der mulighed for alverdens forskellig mad.
I Mexico er de kendte for deres mexicanske pandekager, tortillas, burittos, guacamole og majskolber. Maden er ofte krydret og stærkt.
I Guatemala dyrker de majs og bønner, hvorfor de spiser meget af dette. Derudover spiser de bla. tortillas, ris og bananbrød.
I Costa Ricas køkken er meget sundt og lækkert. Maden er en blanding af den spanske indflydelse og det afrikanske køkken. De spiser meget ris, bønner, grøntsager.
I Panama kan man få alt fra fransk, spansk og amerikansk mad. De nationale retter er krydret og ofte stærke. Der serveres ofte fisk og kylling med grøntsager.
Maden i Colombia er meget smagfuldt. De spiser meget ris, grøntsager, kød og majsgrød.

Medicin
Husk at medbringe medicin i håndbagagen og husk at al medicin skal være i original emballage. Medbring også gerne recept, hvis denne haves. Medicinpas er ikke nødvendig, men medbringer du medicin der indeholder morfin, er det vigtigt også at medbringe recept.

Moms
Alle priser i forretninger i USA er uden moms (tax). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat, men ligger på ca. 10 -18 %.

Møntvask
Der er et vaskeri ombord på skibet. De ordner vasken fra dag til dag, mod betaling.
 
Pas
Der er forskellige regler omkring passet på rejsen, da man ankommer til flere forskellige lande. I USA, Mexico, Guatemala, Costa Rica og Panama, skal passet været gyldigt i 6 måneder.
I Colombia skal passet være gyldigt i 3 måneder. Bemærk, at dit navn på rejsebeviset skal stemme 100% overens med navnet i dit pas. Venligst indsend kopi af dit pas, så snart du har bestilt rejsen. Se også vigtig information under ESTA. Læs mere på: www.usembassy.dk

Påklædning
Generelt skal man have sommertøj med på turen. De fleste steder man besøger er omkring 25 grader. Tager du på udflugt til bjergene kan det være rart med en ekstra trøje.
I skibets restaurant er det kutyme at klæder om til almindeligt pænt tøj. (Ikke shorts og T-shirt – dette er kun velset i buffet-restauranten. På skibet er der nogle dage med dresscode. Det vil derfor være en god ide at tage en sommerkjole eller slips med i kufferten.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rygning
Skibet er røgfrit, men der er mulighed for at ryge forskellige steder ombord. Man må ikke ryge i teatret, restauranter eller i kahytterne. I USA er det forbudt at ryge på offentlige steder. I Mexico, Guatemala, Panama og Colombia er der rygeforbud på de fleste restauranter. I Costa Rica er der rygeforbud. Her må man ikke ryge på restauranter og heller ikke på offentlige pladser.

Shopping
Da man besøger mange lande på sin tur, er der mulighed for at købe en masse gode ting med hjem. Her er nogle forslag til souvenir shopping: I Mexico kan man købe håndlavede hængekøjer, lædersandaler, smykker og håndlavede ting som f.eks. tasker, håndklæder og tøj. I Guatemala kan man købe rom med hjem, da de er meget kendte for dette. Man kan også købe masker og smykker. I Costa Rica er de meget kendte for deres kaffe. Man kan derfor tage kaffe af høj kvalitet med hjem. I Panama er de kendte for deres farvestrålende håndlavede kunsthåndværk, som f.eks. skåle, potter, armbånd, halskæder og tæpper. I Colombia kan man købe billige smykke sten, ponchos og farvestrålende tasker.

Sikkerhed
Der er meget sikkert ombord på skibet. Skibet er udstyret med redningsbåde og redningsveste i alle kahytter. Alle ansatte er trænet i sikkerhed og man går igennem en sikkerhedsøvelse når man sejler fra den første havn. Man besøger forskellige lande, og der er forskellige sikkerhedsregler man bør tage. San Diego er generelt sikker, men undlad at gå ud om natten og udvis almindelig forsigtighed. Penge og værdier bør opbevares i forlomme eller pengekat. Husk at holde øje med bagage når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. I Mexico, Guatemala, Panama og Colombia bør man udvise almindelig forsigtighed når man bevæger sig ud fra skibet. Man skal sikre sig, at man tager en autoriseret taxachauffør, når man vil ud på udflugter, eller købe skibets udflugter. Det er fattige lande man besøger og man skal derfor huske sin sunde fornuft og være ekstra opmærksom på sine ejendele. Undgå at bære dyre smykker og vær sikker på, at du har dine penge tæt på kroppen. I modsætning til de andre lande, er Costa Rica et meget sikkert land at rejse i.  Dog skal man følge sin sunde fornuft, som alle andre steder. I Florida er der ikke grund til bekymring. Det er fredeligt at gå på gaderne. Udvis dog almindelig sund fornuft.

Sprog
I USA er det officielle sprog engelsk – men den massive indvandring fra Mexico til denne del af USA gør, at spansk også høres overalt. I Mexico, Guatemala, Costa Rica, Panama og Colombia er det officielle sprog spansk. Mange steder forstår de ikke engelsk, og det vil derfor være en god ide at lære nogle få ord på spansk, så man kan begå sig.

Taxa
I USA kan du praje en taxa ved at stikke hånden ud. Chaufføren betaler man gerne 10-15% ekstra. Ikke alle steder i Californien snakker chaufføren godt engelsk, og det vil derfor være en fordel at have et kort med fra hotellet, så de kan se hvor du skal hen. Ønsker du selv at tage på oplevelse med taxi i de forskellige havnebyer, så kan det være rart med lidt praktiske informationer vedr. taxa:
I Mexico skal du være opmærksomme på uautoriserede taxachauffører. Du bør ikke praje en taxa på gaden, men i stedet finde en officiel taxa holdeplads. De uautoriserede taxachauffører snyder ofte og opfører sig upassende. Hyr ikke en taxa på gaden, tag ikke en taxa hvor der allerede er folk i og del ikke taxaer med fremmede.
I Guatemala skal du også være opmærksom på uautoriserede taxaer. Kør kun med de grønne, de er GPS overvåget og chaufføren har fået et baggrundstjek. De hvide taxaer skal man holde sig fra. Alle og enhver kan køre disse og der er risiko for at blive bestjålet.
Også i Costa Rica bør du være ekstra opmærksom. Her skal du benytte røde taxaer, da det er de officielle. Vær sikker på, at de bruger taxameter. Deres navn for taxameter: MARIA. Der er lov om, at de skal benytte taxameteret og der er faste priser fra regeringen.
I Panama er det let at tage en taxa. De bruger ikke rigtig taxameter, så det er vigtigt at aftale en pris før man tager afsted. Mange taxachauffører kan ikke snakke engelsk, så det meste foregår på spansk.
I Colombia er det let at finde taxaer. Man kan bruge taxameteret eller få en timepris, hvis man er på heldagstur. De officielle taxaer er gule og grønne. Vær påpasselig med at tage de uorganiserede taxaer, selv om de er billigere.

Det er altid god skik at betale drikkepenge.

Telefon
Man kan ringe hjem fra sin mobil telefon. Man skal dog være opmærksom på, at det kan være meget dyrt når man er så langt væk. Husk at slå data roaming fra under rejsen.

Tidsforskel
Der er forskellige tidszoner på turen:
San Diego, USA – 9 timer bagud i forhold til Danmark
Cabo San Lucas, Mexico - 8 timer bagud i forhold til Danmark
Puerto Vallarta, Mexico – 7 timer bagud i forhold til Danmark
Puerto Quetzal, Guatemala – 8 timer bagud i forhold til Danmark
Puntarenas, Costa Rica – 8 timer bagud i forhold til Danmark
Colon, Panama – 7 timer bagud i forhold til Danmark
Cartagena, Colombia – 7 timer bagud i forhold til Danmark
Fort Lauderdale, USA – 6 timer bagud i forhold til Danmark

Toldregler
Fra Danmark til USA må man indføre 200 cigaretter og 1 liter spiritus eller 1 liter hedvin. Fra USA til Danmark må du indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i USA til en værdi af max. kr. 3.250. Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

Tre-personers værelse
Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse/kahyt til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 130 cm x 200 cm. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge.

Valuta
I USA bruger man dollar. En dollar er ca. kr. 6,62 (11/6-2019). Sedlerne findes i 1, 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Alle sedlerne har samme størrelse og næsten samme farve, så pas på du ikke tager fejl. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent (Penny), 5-cent (Nickel), 10-cent (Dime) og 25-cent (Quarter). Navnene i parentes er mønternes kælenavne, der ofte benyttes.
I Mexico bruger man Mexicanske pesos. 10 pesos (MXN) er ca. kr. 3,36 (11/6-2019). Der findes både mønter og sedler. Mange af sedlerne ligner hinanden, så vær opmærksom. Man kan bestille valutaen i danske banker. Man kan benytte USD i et lille omfang, da man maksimalt må veksle 300 USD pr. dag.
I Guatemala bruger man Quetzal. 10 quetzal er ca. kr. 8,57 (11/6-2019). Man kan benytte USD, dog får man oftest tilbage i deres egen valuta. Man kan ikke veksle Quetzal i Danmark. Hvis man benytter USD i landet, skal man være opmærksom på, at man ikke kan benytte sedler større end USD 20.
I Costa Rica bruger de colón (CRC). 100 colón er ca. kr. 1,11 (11/6-2019). Man kan benytte USD, men man får oftest byttepengene i deres lokale colón. Man kan ikke veksle colón i Danmark. Hvis man benytter USD i landet, skal man være opmærksom på, at man ikke kan benytte sedler større end USD 20.
I Panama benytter de Balbao (PAB). 1 balbao er ca. kr. 6,60 (11/6-2019). Man kan benytte USD, men også her får man oftest tilbage i lokalvaluta. Man kan ikke veksle balboa i Danmark. Hvis man benytter USD i landet, skal man være opmærksom på, at man ikke kan benytte sedler større end USD 20.
I Colombia benytter de den colombianske pesos (COP). 1.000 pesos er ca. kr. 2,02 (11/6-2019).  Det er ikke alle steder man kan benytte USD, og man kan ikke veksle pesos i Danmark. Mange steder kan der benyttes kreditkort.

Vi håber, at ovenstående oplysninger vil være til glæde og gavn, og glæder os til at byde velkommen til Krydstogt gennem Panamakanalen.

 

Flyv fra

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale. Vi sætter som udgangspunkt mødetiden til senest 2 timer før fly-afgang.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her venter rejselederen, såfremt han/hun også begynder rejsen i København.
 

 

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
11-11-2020Fly fra Københavns LufthavnMere end 829.998,-Bestil rejsenMere information