Skip to main content

Flot busrejse til Abtenau i Østrig

-
Oplev enestående natur og tyrolerstemning i det smukke alpeland

Sensommer i Salzburgerland

Salzburgerland er kendt for sin kulturelle rigdom, historiske arv og betagende natur, der om sommeren er et paradis med naturskønne dale, majestætiske bjerge og spejlblanke søer. På denne rejse oplever du de skønne omgivelser med fast base på et familiedrevet, 4-stjernet hotel centralt i Abtenau. Undervejs tager vi på udflugt til St. Wolfgang, hvor du kan lade dig betage af St. Wolfgangsee på en afslappende sejlads, ligesom du kan glæde dig til at nyde den hyggelige atmosfære på almen med underholdning af lokale tyrolere.

Ud over sit billedskønne natursceneri er området også rigt på historie, slotte og imponerende bygningsværker, hvilket du har mulighed for at opleve i maleriske Hallstatt og på besøg på borgen Hohenwerfen. Undervejs krydrer vi oplevelserne med god østrigsk mad og afslappende stunder på vores gode hotel.

Glæd dig til

 • Inkl. afslappende sejlads på Wolfgangsee
 • Østrigsk frokost og tyrolermusik på almen inkluderet
 • Dejligt familieejet hotel med god beliggenhed, fine faciliteter og wellness-område

Inkluderet i rejsens pris

 • 8 x morgenmad
 • 2 x middag på ud- og hjemrejse
 • 6 x middag med 5-retters menu med is og oste-buffet
 • 1 x velkomstdrink
 • 1 x byvandring med hotelværten
 • 1 x aften med musik og dans på hotellet i Abtenau
 • Frokost og musik på Almen
 • Færge Gedser-Rostock t/r
 • Udflugt til St. Wolfgang med sejlads
 • Rejseleder
  Entreer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for gangbesværede, da flere steder kun kan besøges til fods og via trapper og kuperet terræn. Kontakt Gislev Rejser, hvis du er tvivl, om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1-2: Udrejse til naturskønne Østrig

  Vi sætter os til rette i bussen og kører mod Gedser, hvorfra vi sejler til Rostock i Tyskland. Med passende pauser til overnatning og middag i Tyskland. Rejselederen orienterer undervejs om ugens forløb. Næste morgen fortsætter vi til Østrig, hvor en oplevelsesrig uge venter. Ankomst til Abtenau sidst på eftermiddagen.

  Udrejse til naturskønne Østrig
 • Dag 3: Frokost og musik på almen

  Efter morgenmaden på hotellet kører vi i roligt tempo ad smukke, snoede veje til den lille bjergrestaurant Christl Alm. Her venter os en dejlig østrigsk jause, og værten underholder os med sjov og tyrolermusik, mens vi nyder frokosten i godt selskab. En herlig dag med et godt kig til den smukke, østrigske natur og et indblik i landets traditioner inden for både mad og musik.

 • Dag 4: Flotte udsigter i Hallstatt

  Mulighed for udflugt til den UNESCO-beskyttede by Hallstatt midt i de grønne bjerglandskaber på bredden af Hallstatt-søen. Byen er en af Østrigs smukkeste, og med sin naturskønne beliggenhed og små charmerende gader er den et yderst populært rejsemål her i området.

  Hallstatt huser bl.a. verdens ældste saltmine og udsigtsplatformen Skywalk, og vi oplever begge dele med kabelbanen op i højderne samt med tog gennem minen.

  Udflugt inkl. Skywalk og saltmine kr. 350.

  Flotte udsigter i Hallstatt
 • Dag 5: Fridag og afslapning

  Dagen i dag er til egen disposition. Slap af på hotellet eller nyd en god kop kaffe og et stykke Sachertorte på hotellets terrasse. Du kan også benytte dig af hotellets fine faciliteter, pool eller bestille wellness-behandlinger mod betaling.

  Fridag og afslapning
 • Dag 6: St. Wolfgang og sejltur på søen

  Vi kører gennem de kuperede landskaber til St. Wolfgang med den kendte sø og det smukke bjerg Schafberg, der strækker sig mod himlen midt i de grønne omgivelser. Byen er også berømt for sin fine, hvide kirke, der ligger helt ud til vandet og er en vigtig pilgrimsdestination. Historien går på, at da Sankt Wolfgang ankom til området for over tusind år siden, levede han et tilbagetrukket liv på Schafbjerg-bjerget, indtil han en dag kastede en økse ud over skråningerne med målet om at bygge kirken, hvor øksen landede.

  Det var også her i byen, at filmen Sommer i Tyrol blev optaget, og vi går naturligvis på opdagelse i byen, ligesom vi stikker til søs og oplever det bjergfyldte område fra søsiden. Retur til hotellet sidst på eftermiddagen.

  St. Wolfgang og sejltur på søen
 • Dag 7: Hohenwerfen og brusende floder

  Ikke langt fra Abtenau ligger Burg Hohenwerfen og troner flot på en stejl klippetop. Vi tager liften op til det mere end 900 år gamle fort, hvor den lokale guide viser rundt og beretter om det gamle forsvarsværk. Her får vi også serveret en let frokost, inden vi besøger Lammerklamm på vejen retur til Abtenau. Vi går ind i slugten, og fra gangbroerne får du et godt overblik over naturens kræfter.

  Udflugt med entré i Lammerklamm samt Hohenwerfen med frokost kr. 375.

  Hohenwerfen og brusende floder
 • Dag 8-9: Hjemrejse via Tyskland

  Vi siger farvel til Abtenau og vores skønne hotel og kører mod Tyskland til middag og overnatning. Vi fortsætter videre mod Danmark næste morgen, og fra Rostock sejler vi til Gedser og kører retur til vores opsamlingsbyer.

Hotel

 • Dag 2-8

  Gutjahr Hotel

  Det 4-stjernede, familiedrevne hotel ligger i centrum af Abtenau, hvilket giver nem adgang til restauranter, butikker og lokale attraktioner. Hotel Gutjahr tilbyder en række faciliteter, herunder restaurant, bar, sauna, fitness og et dejligt wellness-område (behandlinger mod betaling). Det er udstyret med komfortable og moderne værelser med balkon, telefon, tv, gratis wi-fi, værdiboks, minibar samt føntørrer. Badeværelserne er med brus eller badekar.

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Fast plads i bussen på rejser skabt i samarbejde med NILLES Rejser

  Når du bestiller din rejse hos Gislev, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med NILLES Rejser, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

  • 0-4 dage: Kr. 80
  • 5-7 dage: Kr. 150
  • 8 eller flere dage: Kr. 230


  Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.698.

  Udflugt til Hallstatt med Skywalk og saltmine kr. 350.
  Udflugt til Hohenwerfen med entré og frokost samt Lammerklamm med entré kr. 375.

  Bestilles med rejsen.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Tilskud på busrejser fra Sjælland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Sjælland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu