Skip to main content

Busrejse til solrige Kärnten

-
Hotel Sonnenhügel med halvpension og alle udflugter inkluderet

Østrigs lune hjørne

Ossiachersøen og Kärntens fantastiske natur

En dejlig rejse til den varmeste del af Østrig, hvor du vil blive forkælet med bjerge, grønne alme, fejende flotte udsigter og smaragdgrønne søer. Ved Ossiachersøen i det sydlige Kärnten byder Familien Fleischhacker og det servicemindede personale hjerteligt velkommen på hotellet. Nyd den gode mad, en spadseretur langs vandet eller tag med til områdets flotte seværdigheder. Oplev fantastiske udsigter fra Burg Finkenstein og Pyramidenkogel samt flotte scenerier på turen ad Nockalmstrasse til den hyggelige kunstnerby Gmünd. Tag med på udflugt til marked i Tarvisio i Italien, skihopbakker i Triglav Nationalpark og søen Bled i Slovenien. I Gurktal kan du besøge den romanske Gurker Katedral og slentre gennem de gamle gader i Kärntens hovedstad Klagenfurt. Ønsker du bare afslapning, kan du benytte hotellets gode faciliteter og wellnessområde eller bare nyde de dejlige omgivelser og Østrigs friske luft. Velkommen til en oplevelsesrig uge i Østrigs lune hjørne.

Glæd dig til

 • Byrundtur i Kärntens hovedstad Klagenfurt og den romanske katedral i Gurk
 • Flot panoramatur ad snoede veje på Nockalmstrasse og besøg i kunstnerbyen Gmünd
 • Oplev marked i Tarvisio i Italien, skihopbakker og den smaragdgrønne sø ved Bled i Slovenien
 • Afslappende udflugt til jet-setbyen Velden og flotte udsigter fra Pyramindenkogel ved Wörthersøen

Inkluderet i rejsens pris

 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • Udflugt til Velden og Pyramidenkogel inkl. entré
 • Udflugt til Nockalmstrasse og Gmünd
 • Udflugt til Italien og Slovenien med Bledsøen
 • Udflugt til Gerlitzerbjerget ekskl. bjergbane og frokost
 • Udflugt til Katedralen i Gurk og byrundtur i Klagenfurt
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1 - 2: Udrejse til solrige Kärnten

  Rejselederen byder dig velkommen og vi fortsætter udrejsen til overnatning og middag i Midttyskland.

  Videre næste morgen gennem det sydlige Tyskland og Østrig til ankomst og indkvartering på vores hotel ved Ossiachersøen for de næste 6 nætter.

 • Dag 3: Finkenstein, Velden og Pyramidenkogel

  Vi nyder morgenmaden på hotellet og kører langs Ossiachersøen til Klagenfurt og den smukt beliggende valfartskirke Maria Wörth ved Wörthersøen. På toppen af Pyramidenkogel i 851 m.o.h ligger verdens højeste observationstårn bygget i træ og med elevatoren når vi toppen af tårnet på 100 meter og kan i godt vejr se til både Italien og Slovenien.

  I jet-set byen Velden går vi langs promenaden til byens kendte slot – Falkensteiner Slotshotel. Slottet er i dag luksushotel, men har tidligere fungeret som kulisser til RTL TV-serien ”Slottet ved Wörthesøen”.

  Vi får tid til at nyde byen på egen hånd og spise frokost inden vi bliver budt velkommen til rundvisning på byens flotte casino. Videre mod Faakersøen, Østrigs 5. største sø og Finkensteinborgen fra det 12. århundrede.

  Via små veje, smalle stier og trapper når vi den unikke borg som troner højt oppe på Kanzianibjerget. Fra toppen får vi en fantastisk udsigt til Karawankenbjergene og Faakersøen, som er kendt for sit klare turkisblå vand.

  Sidst på eftermiddagen går turen via Villach retur til hotellet.
  Udflugten er inkluderet i rejsens pris.

 • Dag 4: Nockalmstrasse og kunstnerbyen Gmünd

  Oplev den flotte østrigske natur når vi kører ad den smukke, snoede Nockalmstrasse. Bjerge, søer, grønne alme og græssende køer – indbegrebet af Østrigsk natur når den er smukkest.

  I den 200 år gamle rustikke alpehytte Karlbad ser vi et kurbad i sin oprindelige form og som efter sigende skulle foryngre krop og sjæl efter to uger med hjemmelavet mad, bjergluft og afslapning.

  Vi tilbagelægger den sidste del af de snoede alpeveje og når kunstnerbyen Gmünd, en af Østrigs mindste og mest charmerende byer. Året rundt byder de åbne kunstværksteder og atelierer indenfor til spændende udstillinger af såvel lokale, som internationale kunstnere. Gmünd er også hjemsted for det eneste private Porsche-museum, hvor de første køretøjer, der bærer Porsche-navnet, blev bygget mellem 1944 og 1950.

  Hen på eftermiddagen kører vi tilbage gennem den vilde og romantiske Lieserdal langs Millstättersøen, Afritzersøen og Feldsøen tilbage til hotellet.
  Udflugten er inkluderet i rejsens pris.

 • Dag 5: 3 skønne lande

  Vi krydser grænsen til Italien og i Tarvisio, besøger vi det berømte lædermarked med rig mulighed for at gøre en god handel i de farvestrålende boder, som tilbyder alt fra fødevarer og souvenirs til lokalt kunsthåndværk.

  Byen var frem til 1918 på østrigske hænder og er i dag et eftertragtet mål for pilgrimme, vandrefolk og tillige et af Italiens kendte skisportsområder. Her, tæt på grænsen til både Østrig og Slovenien, mødes de 3 kulturer på charmerende vis og giver byen sit helt eget særpræg.

  På vej til Sloveniens kendte kurby Bled gør vi kort stop ved Planica – en af verdens største skihopbakker inden vi passerer skisportsbyen Kranska Gora. Naturen i dette område er uovertroffen og langs Savafloden nyder vi de betagende bjergudsigter i Triglav Nationalpark.

  Ved Bledsøen i det nordlige Slovenien, er udsigterne lige så betagende og uanset hvor man befinder sig på den seks kilometer lange tur rundt om Bled-søen, er man ikke i tvivl om hvorfor Bled er en af Sloveniens mest besøgte seværdigheder. Om det så er fiskene i det klare vand, barokkirken på øen i midten af søen, bjergene i baggrunden, de prangende villaer, slottet på den stejle klippe ved søen eller en kombination af det hele.

  Via Loibelpasset krydser vi grænsen og er igen tilbage i Østrig. Langs nogle af områdets opdæmmede søer kører vi retur til Hotel Sonnenhügel ved Ossiachersøen.
  Udflugten er inkluderet i rejsens pris.

 • Dag 6: Fridag i smukke omgivelser

  Dagen er til fri disposition. Nyd den dejlige morgenmad på hotellet, benyt hotellets fine faciliteter eller tag en dukkert i søens klare vand. Også mulighed for at cykle en tur rundt om søen (ca. 25 km) eller bestille wellnessbehandling mod betaling.

  For de eventyrlystne kan man i kort gåafstand fra stationen i Sattendorf (ca. 1 km) opleve et af byens 3 vandfald Finsterbach vandfaldet samt de to øvrige vandfald, som dog kræver at man er godt gående og har medbragt fodtøj til formålet. Fra Steindorf kan man tage det lokale tog til stationen i Sattendorf. Det koster Euro 3,80 pr. vej.

  Fra byens lille anløbsbro kan man tage på en sejlads søen rundt og nyde de flotte panoramaer fra søsiden.

  Om vejret tillader, tager rejselederen interesserede med liften i Sattendorf (pris ca. € 28) til toppen af Gerlitzer-bjerget i 1911 meter, hvorfra vi får et flot blik over søen og de omkringliggende bjerge.
  Mulighed for at spise frokost på toppen inden vi igen tager liften ned og tager toget retur fra Sattendorf til Steindorf.

 • Dag 7: Katedralen i Gurk og Kärntens hovedstad Klagenfurt

  Gennem kønne landskaber kører vi langs søen til den katolske stiftskirke i Ossiach. Efter et kort stop via Gurktal til katedralen i Gurk, som blev bygget i år 1140-1200 og er en af de vigtigste romanske bygninger i Østrig.

  Vi besøger katedralen inden vi fortsætter til Burg Hochosterwitz, en af Østrigs mest imponerende borge fra år 860. Med ikke mindre end 14 borgporte og høje placering på en klippe, var borgen umulig at indtage. Vi ser det flotte bygningsværk på afstand og begiver os videre mod kultur- og universitetsbyen Klagenfurt.

  Rejselederen tager dig med rundt i den 800 år gamle by, der er præget af italiensk arkitektur med renæssancebygninger og flotte pladser. Der bliver også tid på egen hånd til at nyde denne skønne gamle by og spise frokost på en af de hyggelige restauranter.

  Sidst på eftermiddagen tilbage til hotellet og afslapning før aftenens middag.
  Udflugten er inkluderet i rejsens pris.

 • Dag 8 - 9: Hjemrejse

  Efter morgenmaden tager vi afsked med vores hotelværter og den skønne Kärnten og kører mod Tyskland til vores overnatningshotel, hvor middagen venter. Næste dag når vi den danske grænse først på aftenen.

Hotel

 • Dag 2-8

  Hotel Ossiacher See, Steindorf

  Dejligt familieejet hotel med afslappet atmosfære og skøn beliggenhed med udsigt til de omkringliggende bjerge og Ossiachersøen. Hotellet har panoramaterrasse, indendørs swimmingpool, wellness område med bl.a. finsk sauna og fitness (wellnessbehandlinger mod tillæg). Hyggelig restaurant og godt køkken, hvor husets værtinde gerne forkæler gæsterne med sine hjemmelavede specialiteter. Måltiderne serveres som buffet morgen og aften.

  Lyse og klassisk indrettede værelser med balkon, tv, radio, telefon, værdiboks, hårtørrer og gratis wi-fi.

  BalkonJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TelefonJa
  TerrasseJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeMod betaling
  Wi-fiJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bemærk

  Rejsen er ikke egnet for dårligt gående.

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.298.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu