Skip to main content

Juleferie i Østrig og Schweiz

-
Oplev hyggelige Østrig og fantastiske Schweiz i én julerejse

Jul i Østrig og Schweiz

Tag med på en dejlig julerejse med udflugter i både Østrig og Schweiz. Vi bor i Feldkirch, der ligger smukt placeret i Østrigs nordvestlige hjørne med Schweiz som nærmeste nabo. Du skal opleve den østrigske gemütlickheit samt skønne sider af Schweiz, når vi kører med alpetoget fra Schweiz’ ældste by Chur til charmerende Arosa.

Derudover byder rejsen bl.a. på snapsesmagning, besøg på julemarked, tur med hestevogn og smukke køreture i omgivelserne. Vi bor på det 4-stjernede hotel Weisses Kreuz – et rigtig godt hotel med god forplejning og varieret aftenunderholdning. Her bydes vi hjerteligt velkommen til et dejligt juleophold, hvor vi juleaften får serveret en god, østrigsk julemenu.

Glæd dig til

 • Flot tur med alpetoget fra Chur til Arosa
 • Panoramatur med hestevogn i smukke omgivelser
 • Godt familiedrevet hotel med halvpension og aftenunderholdning
 • Naturskønne Bregenzerwald med krybbemuseum og snapsesmagning

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 6 x middag
 • 1 x juleaftensarrangement
 • Velkomstdrink
 • 1 x kaffe og kage
 • Byrundtur i Rothenburg ob der Tauber
 • Udflugt til Dornbirn inkl. entré på krybbemuseum og snapsesmagning
 • Julemarked i Feldkirch
 • Togtur fra Chur til Arosa
 • Panoramatur inkl. hestevognskørsel
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark

  Vi kører med bus fra Danmark med passende pauser undervejs til middag og overnatning omkring Baunatal.

 • Dag 2: Den evige juleby Rothenburg ob der Tauber

  På vejen mod Østrig gør vi holdt i den kendte juleby Rothenburg ob der Tauber, en af Tysklands bedst bevarede middelalderbyer. Bussen parkeres uden for de gamle bymure, hvorfra vi følger rejselederen til fods rundt i den charmerende, gamle by. Der er pyntet op til jul i butikkerne, og juleboderne på torvet bugner af julepynt og lokale specialiteter. Her bliver der også tid på egen hånd til at nyde den hyggelige stemning, spise frokost og gøre en god handel i de fine butikker.

  Over middag kører vi via Bodensøen til Feldkirch, hvor vi indkvarteres de næste fem nætter. Velkomstdrink og middag på hotellet. Inkluderet.

 • Dag 3: Bregenzerwald, Feldkirch og julemarked

  Vi nyder en dejlig morgenmad, hvorefter vi besøger krybbemuseet, som har udstillinger fra hele verden. Derudover byder dagen på køreture gennem små, charmerende landsbyer, der hver især viser sig flot frem med deres kønne og helt specielle huse med særprægede træfacader.

  Vi fortsætter i det naturskønne Bregenzerwald, hvor vi besøger et snapsebrænderi og smager på de gyldne dråber. Glæd dig også til en panoramatur i højderne, inden vi kører med bussen tilbage til Feldkirch, hvor vi besøger byens hyggelige julemarked i den gamle middelalderlige bydel. Boderne er fint pyntet, og der er dejlig julestemning i de små gader og stræder. Denne dag holder de almindelige butikker lukket.

  Retur til hotellet, hvor den dejlige middag venter. Inkluderet.

 • Dag 4: Med alpetog i Schweiz

  Vi krydser Rhinen med bussen og kører ind i det nydelige Schweiz. Vi følger godt med i den smukke natur langs Rhinen, indtil vi er fremme i Chur – den ældste by i Schweiz og områdets hovedby. I Chur stiger vi ombord på det kendte alpetog, som på buede skinner, over broer og gennem bjergtunneller kører os stille og roligt til Arosa. Byen ligger smukt i den sydlige ende af Schanfigdalen, 1.775 meter over havet ved foden af Weisshorn-bjerget.

  Der er tid på egen hånd til at gå på opdagelse i den charmerende by, inden turen går tilbage til Chur og videre til vores gode hotel, hvor der er tid til afslapning, inden vi samles til julemiddagen.

  Hotellet byder velkommen med et lille glas, og derefter serveres en traditionel østrigsk julemenu. Efter middagen synger vi julesalmer med hotellets musiker, får gaver, spiser juleknas og nyder samværet. Mulighed for midnatsmesse i den nærliggende kirke. Inkluderet.

 • Dag 5: Afslapning og spadseretur

  Der er god tid til at spise morgenmad og nyde en afslappende formiddag. Du kan også vælge at gå med rejselederen til nabobyen Rankweil, hvor byens basilika troner højt over hustagene med en flot udsigt over Rhindalen. Vi spadserer i roligt tempo tilbage til hotellet, hvor vi over middag bydes på kaffe og kage i baren. Om aftenen venter festmiddag og musik. Inkluderet.

 • Dag 6: Lech, Zürs og Flexenpasset

  Glæd dig til synet af de flotte naturscenarier, når vi passerer Flexenpasset og de berømte vintersportsbyer Zürs og Lech. Her tilbringer talrige prominente personer, medlemmer af de kongelige familier fra bl.a. Holland, Jordan og Marokko samt fyrsten af Monaco deres vinterferie.

  Vi tager på en afslappende tur med hestevogn, hvor vi godt pakket ind i varme tæpper nyder de flotte udsigter. Via Bludenz og retur til hotellet, hvor der igen serveres en dejlig middag. Inkluderet.

 • Dag 7: Hjemrejse og eventyrlige Fulda

  Vi tager afsked med Feldkirch og kører mod vores hotel i den smukke gamle barokby Fulda. Middag og overnatning på hotellet.

 • Dag 8: Hjemkomst

  Morgenmad på vores hotel og retur mod Danmark. Vi når den danske grænse sidst på eftermiddagen efter en skøn juleferie.

Hotel

 • Dag 2-7

  Hotel Weisses Kreuz - Feldkirch

  Nydeligt 4-stjernet hotel med komfortable værelser – alle med bad, toilet, telefon og tv. Her er desuden hyggelig bar, restaurant og sauna. Hotellet ligger i rolige omgivelser ca. to km fra Feldkirchs bymidte.

  Læs mere om Hotel Weisses Kreuz

  BarJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TVJa
  ElevatorJa
  Afstand til centrumCa. 2 km
  HaveJa
  Wi-fiJa

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Aftenunderholdning

  Der er underholdning på hotellet på udvalgte dage - programmet kan variere.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Schweiz

  220 V. Husk adapter.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg og entréer

  Tillæg: Enkeltværelse: Kr. 1.998.
  Afbestillingsforsikring: Kr. 440.

  Entréer er eksklusive, hvor andet ikke er nævnt. Regn med typisk € 5-10 pr. seværdighed.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Schweiz

  Schweizer Franc. CHF 1 = kr. 6,89.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Valuta på udflugt til Schweiz

  Schweiziske franc CHF

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu