Skip to main content

Juleferie i Østrig og Schweiz

-
Hyggelige Østrig og fantastiske Schweiz

Jul i Østrig og Schweiz

Tag med på en dejlig julerejse med udflugter i både Tyskland, Østrig og Schweiz.

Feldkirch ligger godt og lunt i Østrigs nord-vestlige hjørne med Schweiz og Liechtenstein som nærmeste naboer. Du skal opleve østrigsk gemütlickheit og Schweiz fra flere sider. Vi bor på det 4-stjernede Hotel Weisses Kreuz i Feldkirch – et rigtig godt hotel med god forplejning og varieret aftenunderholdning. Her byder det veloplagte personale os hjertelig velkommen til et dejligt juleophold.

Vi har inkluderet alle de spændende udflugter så tag med og nyd ferien i godt selskab og med flot natur i både Østrig og Schweiz.

Glæd dig til

 • Naturskønne Bregenzerwald
 • Med Alpetoget fra Chur til Arosa
 • Kanetur i smukke omgivelser
 • Hyggelig juleaften med god mad, sang og gaver.

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 6 x middag
 • 1 x østrigsk julemiddag med musik
 • 1 x kaffe og kage
 • Velkomstdrink
 • Udflugter jf. program
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark

  Fra Danmark med passende pauser undervejs til middag og overnatning omkring Baunatal.

 • Dag 2: Den evige juleby Rothenburg ob der Tauber

  Undevejs mod Østrig gør vi stop i den kendte juleby Rothenburg ob der Tauber, en af Tysklands bedst bevarede middelalderbyer.

  Bussen parkeres uden for de gamle bymure og derfra til fods med rejselederen rundt i den gamle charmerende by. Der er pyntet op til jul og butikkerne og juleboderne på torvet bugner af julepynt og lokale specialiteter. Også tid på egen hånd til at nyde den hyggelige stemning, spise frokost og gøre en god handel i de fine butikker.

  Over middag via Bodensøen til Feldkirch for indkvartering de næste 5 nætter. Velkomstdrink og middag på hotellet.

 • Dag 3: Bregenzerwald, Feldkirch og julemarked

  Efter en dejlig morgenmad besøger vi krybbemuseet i Dornbirn, som har udstillinger fra hele verden. Gennem små, charmerende landsbyer med sine helt specielle og charmerende huse med særprægede træfacader. Videre i det naturskønne Bregenzerwald, hvor vi undervejs besøger et snapsebrænderi og smager på de gyldne dråber.

  I den vidunderlige by Schwarzenberg holder vi pause og har tid på egen hånd til at se den berømte barokmaler Angelika Kauffmanns smukke værker, som findes i byens valfartskirke.

  Panoramatur i højderne og med bussen tilbage til Feldkirch, hvor vi besøger byens hyggelige julemarked i den gamle middelalderlige bydel. Boderne er fint pyntet og der er dejlig julestemning i de små gader og stræder. Denne dag holder de almindelige butikker lukket. Retur til hotellet og en dejlig middag venter. Inkluderet.

 • Dag 4: Med alpetog til Schweiz

  Med bussen krydser vi Rhinen og kører via Liechtensten ind i Schweiz. Langs Rhinen og smuk natur når vi frem til Chur - den ældste by i Schweiz og områdets hovedby.

  I Chur stiger vi ombord på det kendte alpetog og kører på buede skinner, over broer og gennem bjergtuneller og når stille og roligt frem til Arosa. Byen er smukt beliggende i den sydlige ende af Schanfiggdalen, 1.775 meter over havet ved foden af Weisshorn-bjerget. Tid på egen hånd til at opleve denne lille charmerende by inden turen går tilbage til Chur og til vores gode hotel for afslapning inden aftenens julemiddag.

  Hotellet byder velkommen med et lille glas og derefter serveres der en traditionel Østrigsk julemenu. Efter middagen synger vi julesalmer med hotellets musiker, får gaver, juleknas og nyder samværet. Mulighed for midnatsmesse i den nærliggende kirke. Inkluderet.

 • Dag 5: Afslapning og spadseretur

  God tid til morgenmaden og formiddagen til afslapning på hotellet. Man kan også vælge at gå med rejselederen til nabobyen Rankweil. Her troner byens basilika højt over byen og fra toppen er der en flot udsigt over Rhindalen. Retur til hotellet i roligt tempo.

  Over middag, byder hotellet på kaffe og kage i baren og om aftenenen festmiddag og musik. Inkluderet.

 • Dag 6: Sneklædte byer og hyggelig kanetur i den smukke natur

  Med flotte scenarier og vidunderlig natur passerer vi Flexenpasset og de berømte vintersportsbyer Zürs og Lech. Talrige prominente personer og de kongelige familier fra bl.a. Holland, Jordan og Marokko samt fyrsten af Monaco tilbringer her deres vinterferier.

  Vi stiger i de hestetrukner kaner, godt pakket ind i tæpper, og nyder de fantastiske udsigter mens vi glider stille afsted i det smukke landskab.

  Via Bludenz og retur til hotellet, hvor der igen serveres en dejlig middag. Inkluderet.

 • Dag 7: Hjemrejse og eventyrlige Fulda

  Vi tager afsked med Feldkirch og kører mod vores hotel midt i den smukke gamle barokby Fulda. Indkvartering og middag.

 • Dag 8: Hjemkomst

  Morgenmad på vores hotel og retur mod Danmark. Vi når den danske grænse midt på eftermiddagen og kan se tilbage på en skøn juleferie.

Hotel

 • Dag 2-7

  Hotel Weisses Kreuz - Feldkirch

  Nydeligt 4-stjernet hotel med komfortable værelser – alle med bad, toilet, telefon og tv. Hyggelig bar, restaurant og fri adgang til sauna mellem kl. 16.00 og 22.00.

  Hver aften er der forskellig underholdning. Hotellet ligger i udkanten af Feldkirch ca. 2 km fra Feldkirch bymidte.

  Læs mere om Hotel Weisses Kreuz

  BarJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TVJa
  ElevatorJa

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
21-12-2022Se afrejsetider 8 dageBus fra Fyn, Jylland og SjællandMere end 87.698,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Aftenunderholdning

  Der er underholdning på hotellet på udvalgte dage - programmet kan variere.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelsernes skal overholdes.

 • Elektricitet i Schweiz

  220 V. Husk adapter.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 175, 8 - 16 dage: Kr. 215.  Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen, husk at der betales med kontanter.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg og entréer

  Tillæg: Enkeltværelse: Kr. 1.798.
  Afbestillingsforsikring: Kr. 425.

  Entréer er eksklusive hvor andet ikke er nævnt. Regn med typisk € 5-10 pr. seværdighed.

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Schweiz

  Schweizer Franc. CHF 1 = kr. 6,89.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Valuta på udflugt til Schweiz

  Schweiziske franc CHF

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu