Skip to main content

Busrejse til Østrig

-
Bo på hyggelige Hotel Hauslwirt ved Salzach-floden

Alpeidyl i Golling, 10 dage

Vi fortsætter succesen med denne dejlige busrejse til Østrig. I 2024 er det 23 år siden, vi besøgte Hotel Hauslwirt for første gang, og siden har mange glade Gislev-gæster nydt godt af gæstfriheden hos familien Reiter i Golling. Oplev den festlige tyrolermusik i almhytten, hestevognstur, Schuhplattler-optræden på hotellet, fantastisk natur og meget, meget mere hos Josef på Hotel Hauslwirt i Golling.

Danske gæster holder rigtig meget af Salzburgerland og de fantastiske bjerge, alme og store skovområder. Her kommer man hurtigt ud i den fredfyldte natur med ro og frisk luft. Vi bor i den hyggelige by som indbyder til afslapning eller dejlige gåture i naturen og til det lille lokale vandfald. Kom med og lad dig fortrylle af dette fantastiske land.

Se også vores 9-dages tur her.

Glæd dig til

 • Østrigsk frokost på almen med levende tyrolermusik
 • Flot udflugt til Berchtesgaden og Hitlers ørnerede - Kehlsteinhaus
 • Dejligt ophold på Gislevs hyggelige stamhotel i Golling nu på 23. år
 • Festligt Almabtrieb med flot pyntede køer, der kommer ned fra de grønne alme

Inkluderet i rejsens pris

 • 9 x morgenmad
 • 2 x middag ud/hjem
 • 7 x middag i Østrig
 • Byrundtur i Golling
 • Frokost på Christl Alm
 • Udflugt til Salzburg med lokalguide
 • Tyroleraften på hotellet
 • Rejseleder

  Entreer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1 - 2: Udrejse til naturskønne Østrig

  Med passende pauser til overnatning og middag i Tyskland. Undervejs orienterer rejselederen om ugens program. Videre mod Østrig næste morgen – en oplevelsesrig uge venter forude. Vi ankommer til Golling sidst på eftermiddagen og indkvarteres i vores værelser.

  Om det passer med middagen, går vi herefter en kort orienterende byrundtur i den hyggelige by.

 • Dag 3: Frokost og musik på almen

  Efter morgenmaden tager bussen os ad smukke ruter op i højderne via Trattberg-panoramavejen, imens vi nyder udsigterne til bjergene og de grønne alme, som strækker sig, så langt øjet rækker.

  Midt i det skønne vandreparadis finder vi den lille bjergrestaurant Christlalm, hvor der venter os en dejlig østrigsk jause. Vi nyder frokosten, de flotte kulisser og den gode stemning, når værten underholder med sjov og tyrolermusik.

  Over middag kører vi retur til Golling, hvor der er mulighed for at slappe af på hotellet eller måske besøge byens vandfald.

  Udflugt med frokost inkluderet.

 • Dag 4: Hitlers Ørnerede og Berchtesgaden

  Ørnereden, Kehlsteinhaus, nås med specialbus fra byen Berchtesgarden og videre op med elevator. Hitlers afsidesliggende sommerresidens ligger i næsten 2.000 meters højde. Herfra kører vi til charmerende Berchtesgaden. Tid på egen hånd til frokost og shopping i de små specialbutikker.

  Udflugt med entré til Ørnereden og Berchtesgaden kr. 350.

 • Dag 5: Fridag og afslapning

  Dagen i dag er til egen disposition. Slap af på hotellet eller besøg Burg Golling fra det 13. århundrede, som ligger højt hævet på en klippe med udsigt over byen og de nærliggende bjerge. Er du godt gående, er Golling-vandfaldet bestemt også et besøg værd.

 • Dag 6: Salzburg med lokalguide

  Efter morgenmaden besøger vi Mozarts by Salzburg. Lokalguiden fører os forbi Domkirken, Getreidegasse, Residenzpalæet, Mozarts fødehjem og meget mere. Det var også i Salzburg, at familen von Trapp fra The Sound of Music boede. Herefter tid på egen hånd, hvor du har mulighed for at gå på opdagelse i den smukke by.

 • Dag 7: Hestevogn og frokost på almen

  I den lille kønne by Filzmoos venter Georg med sine hestevogne, og i roligt tempo kører vi gennem Filzmoos-dalen til den mere 350 år gamle hytte Oberhofalm. Den hyggelige hytte ligger ved foden af det imponerende Bischofsmütze-bjerg, der strækker sig fra 1250 meter til næsten tre kilometers højde. Om sommeren græsser flere hundrede køer, får og heste på almen.

  Med flot udsyn til de imponerende bjerge får vi serveret en velsmagende frokost og underholdes med musik i ægte tyrolerstil.

  Pris med hestevogn og biksemad kr. 350. Bestilles med rejsen.

 • Dag 8: Festligt Almabtrieb i Wagrain

  Denne dag skal vi besøge det årlige Almabtrieb og høstfestival i Wagrain. Køerne kommer ned fra almene, og østrigerne iklæder sig deres farverige folkedragter. Der er demonstration af de traditionelle landbrugshåndværk, mad og drikke kan købes i de små boder og musik bliver spillet dagen lang. Vi oplever denne festlige dag i godt selskab og har mulighed for at købe nogle af egnens gode produkter med hjem.

  Tilbage på hotellet venter vores værter med en dejlig middag.

 • Dag 9-10: Hjemrejse via Tyskland

  Vi siger farvel til Østrig og vores søde hotelværter og kører mod Tyskland til middag og overnatning. Videre mod Danmark næste morgen og ankomst til den dansk-tyske grænse først på aftenen efter nogle skønne dage i Salzburgerland.

Hotel

 • Dag 2-9

  Hauslwirt Hotel, Golling

  Godt familiedrevet hotel med god forplejning og en hyggelig stemning. Hotellet ligger centralt i byen med en hovedbygning med elevator og et nærliggende gæstehus uden elevator. Her er en dejlig restaurant, en hyggelig krostue samt uensartede, pæne værelser med telefon, tv og værdiboks.

  Elevatori hovedbygningen
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
  BarJa
  Balkon på nogle værelserJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
14-09-2024Se afrejsetider 10 dageBus fra Jylland og Fyn89.598,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Der forekommer mange trapper og kuperet terræn.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelsestillæg 9 dage kr. 1.398. Enkeltværelse 10 dage 1.598.

  Udflugt med hestevogn og biksemad kr. 350.

  Udflugt til Hitlers ørnerede og Berchtesgaden kr. 350.

  Alle bestilles med rejsen.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu