Skip to main content

4 dages polareventyr i nordlysets skær

-
Tag på forlænget weekend på kanten af verden
 •  
  Tromsø - En nordisk vinterperle
 • Varighed
  Nye afgange på vej
 • Pris fra
  Nye afgange på vej

Tromsø - En nordisk vinterperle

Nordmændene kalder Tromsø for ’Nordens Paris’. Og selvom byen hverken har høje tårne, dyre croissanter eller enorme museer, så er der faktisk noget om snakken. Byen kan nemlig bryste sig af at titlen som verdens nordligste universitetsby, og de tusindvis af unge studerende i byens gader og på de mange caféer, restauranter og barer giver stedet en nerve og en stemning, man med lidt god vilje godt kan sammenligne med verdensbyen 3.000 kilometer mod syd.

Sammenholder man den helt unikke stemning i byen med den storslåede beliggenhed lige ud til Grindøysundet og den uendelige polarhimmel, der i vinterhalvåret gavmildt tilsmiler byen med verdens bedste betingelser for nordlys, så har man opskriften på en feriedestination ud over det sædvanlige.

Og det er lige her, i ly af de sneklædte fjelde og under den storslåede polarhimmel, vi skal udforske og nyde en af det arktiske Norges absolutte juveler. Vi flyver direkte fra København til Tromsø, og i løbet af de næste fire dage skal vi nyde den magiske kombination af fjeld, hav, spændende mad, gode shoppemuligheder, samisk kultur og – forhåbentligt – det sagnomspundne nordlys, som Tromsø er så berømt for.

Vi bor på det gode og centrale Clarion Hotel The Edge, der som navnet antyder ligger lige på kanten af havnen med den skønneste udsigt over byen og havet. Undervejs på rejsen skal på byrundtur blandt Tromsøs seværdigheder, høre fortællinger om nordlyset i skæret fra et bål lidt uden for byen, besøge en rensdyrfarm og høre om samernes historie og naturligvis have god tid til at gå på opdagelse i spændende Tromsø på egen hånd.

Glæd dig til fire dage på kanten af verden i en by, der giver dig gode betingelser for at opleve det smukke nordlys.

Glæd dig til

 • Hotel centralt i Tromsø og lige ned til havnekanten
 • Bytur i Tromsø og besøg i Ishavskatedralen
 • Hør samernes fortælling og nyd en samisk inspireret frokost
 • Kom tæt på rensdyr og slædehunde
 • Oplev naturens magiske nordlys

Inkluderet i rejsens pris

 • 3 x morgenmad
 • 1 x middag på hotel
 • 1 x middag på restrurant i Tromsø
 • 1 x samisk inspireret frokost
 • Nordlysaften med let middag
 • Byrundtur i Tromsø
 • Entré Nordnorsk Vitensenter & Planetarium
 • Entré Ishavskatedralen
 • Hør Samernes fortælling og rensdyrfodring
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til Tromsø – porten til Arktis

  Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn, og herfra flyver vi i samlet flok direkte til Tromsø, der ligger 300 kilometer nord for Polarcirklen omgivet af majestætiske fjorde og sneklædte fjeldtoppe. Fra lufthavnen kører vi de få kilometer til centrum af Tromsø, hvor vi indkvarteres på Clarion Hotel The Edge lige ned til byens smukke havn.

  Måltider inkluderet denne dag: middag.

  Udrejse til Tromsø – porten til Arktis
 • Dag 2: Bytur, Ishavskatedralen og nordlysaften

  Om formiddagen tager vores rejseleder dig med på en gående bytur i Tromsø og præsenter dig for byens store udbud af seværdigheder og hyggelige gader med spændende butikker, caféer og restauranter. Vi besøger Ishavskatedralen, der med sine markante, trekantede former og spektakulære glasmalerier giver mindelser om fjeldene, isbjergene og havet, der omkranser byen.

  Der venter også oplevelser i Planetariet, hvor vi bliver klogere på nordlysfænomenet, der gennem årtusinder har skabt historier og myter i denne afsidesliggende del af verden.

  Om aftenen besøger vi Tromsø Villmarkssenter ca. en halv times kørsel fra Tromsø og byens lys. Her har vi gode betingelser for at se nordlys. Vi ifører os termodragter samt støvler og tager plads ved bålet, hvor vi hører fortælling om nordlyset, som forhåbentligt viser sig på aftenhimlen. Der bliver også lejlighed til at hilse på stedets slædehunde. Aftenens middag serveres i den hyggelige hytte med åbent ildsted.

  Måltider inkluderet denne dag: morgenmad og enkel middag.

  Bytur, Ishavskatedralen og nordlysaften
 • Dag 3: Rensdyr, samernes fortælling og fælles middag på lokal restaurant

  Efter morgenmad på hotellet tager vi på tur uden for Tromsø. Vi besøger en familie, der gennem mange generationer har beskæftiget sig med rensdyrdrift, som er en traditionel samisk levevej. Vi skal være med til at fodre rensdyrene, inden vi sætter os til rette i lavvoen (et samisk telt), hvor vi får serveret et traditionelt måltid tilberedt over bål. Vi får fortællingen om samernes historie, kultur samt traditioner og præsenteres for den specielle sangform joik.

  Om eftermiddagen er der tid til egne oplevelser og mulighederne er mange. Besøg evt. det interessante Polarmuseum og kom helt tæt på historien om dengang, Tromsø etablerede sig som porten til Ishavet og Arktis. Fra ca. 1850 agerede byen base for mange polarekspeditioner, og på museet kan du bl.a. dykke ned i udstillinger om nationalheltene Roald Amundsen og Fridtjof Nansen. Du kan også tage gondolbanen Fjellheisen op til toppen af bjerget Storsteinen, der troner 421 meter over byen og havet. Her kan du nyde en varm kop kakao og en norsk vaffel, mens du beundrer den mageløse udsigt over Tromsø.

  Om aftenen nyder vi middagen på en restaurant tæt på hotellet, der har til huse i autentiske omgivelser i en tidligere fiskefabrik. Her hører vi anekdoter om fiskeriet og torskens betydning for området, mens vi nyder et måltid, der for en stor dels vedkommende er fanget i havet lige ud for byen.

  Måltider inkluderet denne dag: morgenmad, frokost og middag.

  Rensdyr, samernes fortælling og fælles middag på lokal restaurant
 • Dag 4: Flere oplevelser og hjemrejse

  Formiddagen er afsat til egne oplevelser, inden vi ved middagstid tager afsked med Tromsø og kører mod lufthavnen, hvor vi flyver direkte hjem til København.

  Måltider inkluderet denne dag: morgenmad.

  Flere oplevelser og hjemrejse
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu