Japans Rige

Flyrejse til Japan - rundrejse med dansk rejseleder igennem Solens Rige.

Rundrejse i Japan

Smuk natur, haver, harmoni og helligdomme

Spændende nyhed til det futuriske og moderne Tokyo, den rå og smukke natur i Nikko National Park samt Kyotos historiske templer og helligdomme. Vi starter med ophold i Japans vibrerende hovedstad Tokyo, der overvælder de fleste med sine utallige seværdigheder og særegne distrikter. Uden for Tokyo venter smukke naturoplevelser i nationalparken Nikko samt det ikoniske bjerg Mt. Fuji. Hurtigtoget Shinkansen bringer os til Kyoto med bambusskove, tusinder af røde porte ved Fushimi Inari Taisya samt de 1001 statuer i Sanju-san-gen-do templet, der kun kan imponere. I Hiroshima kan du besøge Atomic Bomb Dome og Peace Memorial Park. Du har også mulighed for at prøve det japanske køkken og endda komme på kokkeskole. Gislevs erfarne rejseleder er med på hele rejsen og deltager i alle de udflugter der tilbydes.


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 8 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • 2 x middag
 • Udflugt til Nikko National Park
 • Japansk ryokan overnatning i Nikko
 • Shinkansen togrejse ml. Tokyo – Kyoto
 • Udflugt i Kyoto og Nara
 • Japansk te-ceremoni
 • Lokalguide
 • Dansk rejseleder
 • Flybilletter og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Tillæg: Enkeltværelse, nu kun fra kr. 2.700. Afbestillingsforsikring kr. 1.470. 
             Tokyo byrundtur kr. 400 (dag 3).
             Mt. Fuji inkl. frokost kr. 900 (dag 4).
             Tokyo byrundtur inkl. sushi-skole og middag kr. 900 (dag 6)
             Kyoto byrundtur inkl. frokost kr. 900 (dag 8)
             Hiroshima og Miyajima udflugt kr. 2400 (dag 9)

Antal deltagere: Rejsen gennemføres ved min. 15 deltagere. Max antal gæster for denne rejse er 30.

Status:
Ring til os

Om rejsen

På Gislevs nye rundrejse i Japan, har vi sørget for god tid og de perfekte rammer til at forme den ideelle oplevelse for dig som drømmer om at besøge Solens Rige.
Du får tid og mulighed for at gå på egne opdagelser, men kan også vælge at tilføje mange interessante udflugter - f.eks. til det hellige bjerg Mt. Fuji - omfattende byrundture i Tokyo og Kyoto samt heldagsudflugt til Hiroshima og den hellige ø Miyajima.
Valget er dit. Velkommen til Japan.

Du kan hente en omfattende og meget nyttig rejseguide over Japan her

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Billund eller Københavns Lufthavn.
Du møder Gislevs rejseleder i enten Billund Lufthavn eller Københavns Lufthavn, afhængig af hvorfra der rejser flest gæster med. Alle rejsende samles i Helsinki eller Amsterdam lufthavn, hvor der foretages flyskift og transit på rejsen mod Tokyo. Nærmere information omkring dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly
(bemærk ml. Danmark - Helsinki eller Amsterdam er der ikke gratis forplejning).
 

Dag 2: Ankomst Tokyo om morgenen.
Efter en behagelig flyrejse, kan vi lade rejsen rundt i Japan begynde. Dagens program er afslappende, da vi netop har rejst i mange timer og tidsforskellen vil måske kunne mærkes. Vi hentes i lufthavnen og køres til vores centrale hotel i Shinnjuku distriktet i millionbyen Tokyo. Du får mulighed for at udforske byen på egen hånd eller i selskab med Gislevs rejseleder, som kender byen godt. 

Tokyo, der ligger på øen Honshu og har næsten 14 mio. indbyggere, er enorm. Ja faktisk dækker den så stort et areal at det er verdens største byområde, og hovedstaden rummer så mange oplevelser, indtryk og distrikter at det er umuligt at nå det hele. Du kan vælge at besøge netop de distrikter, seværdigheder, butikker, parker, restauranter osv. som du altid har drømt om eller måske har hørt og læst om. Alternativt kan du tage med på rejselederens egen simple og personlige byrundtur, som han/hun har tilrettelagt ud fra egne erfaringer og præferencer.
Måltider inkluderet denne dag: morgenmad i flyet inden ankomst.

 Tokyo Tokyo
 

Dag 3: Oplevelser i Tokyo
I dag har du mulighed for at udforske den fascinerende hovedstad på egen hånd og bruge tiden præcist, som du har lyst. Du kan også vælge at tage på en halvdags byrundtur i godt selskab med Gislevs rejseleder. På denne byrundtur venter der et væld af spændende oplevelser. Vi kører gennem Harajuku distriktet til Meiji Jingu Shinto Helligdommen, der er bygget til ære for en elsket kejser. På vej videre passerer vi regeringsbygningen National Diet Building på vej til kejserpaladset Imperial Palace. Tilkøb kr. 400. Varighed: 09:00 - 13:15. Gislevs rejseleder deltager på denne udflugt, og ved hvorfra turen starter/slutter. Måltider inkluderet denne dag: morgenmad.

Rundrejse i Japan
 

Dag 4: Udflugt til Mt. Fuji eller egen tid i Tokyo.
Oplev Tokyo på egen hånd. Besøg evt. det enorme Toyosu fiskemarked. Du kan også vælge at tage med på en flot heldagsudflugt til Mt. Fuji. På vejen besøger vi de 8 hellige kilder Oshino Hakkai beliggende i en lille landsby. Da kildevandet stammer fra Mt. Fuji, har det været skik og brug, at bede her før man besteg Mt. Fuji. Fra ninja-byen, beliggende på en skråning, er der smuk udsigt mod Mt. Fuji. Vi besøger også Mt Fuji 5. station, der ligger halvvejs oppe af det ikoniske bjerg, hvor du udover at kunne nyde den smukke udsigt, også skal med om bord Fuji Airways - et 4D filmteater der tager dig på en visuel rejse henover Mt. Fujis sneklædte top og henover den smukke natur der omgiver vulkanen.  Vi slutter dagens udflugt ved den smukke Kawaguchiko sø, hvor vi kan vinke farvel til det hellige bjerg før vi returnerer til Tokyo.
Tilkøb kr. 900. Varighed: 09:00 - 18:30. Gislevs rejseleder deltager på denne udflugt, og ved hvorfra turen starter/slutter. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, (frokost inkl. på heldagsudflugten til Mt. Fuji).

Rundrejse i Japan
 

Dag 5: Udflugt til Nikko National park.
I dag går rejsen nordpå, hvor der venter fantastiske naturscenerier omkring Chuzenji søen og Kegon vandfaldet. Vi oplever naturligvis også Toshogu helligdommen, som er på UNESCOs kulturelle Verdensarvsliste. Vi starter udflugten ved Chuzenji søen og Kegon vandfaldet. Chuzenjis blev grundlagt for omkring 20.000 år siden, ved foden af Nantai bjerget over byen Nikko. Søens kyster er for det meste uudviklede og skovede, undtagen ved søens østlige ende, hvor Chuzenjiko ’Onsen’ (spa-byen) blev bygget. Området er også kendt for Kegon vandfaldet, det mest berømte af flere vandfald i Nikko National Park. Efter en lækker frokost, kører vi mod Nikko by, hvor vi skal opleve Tosho-gu helligdommen - det sidste hvilested for Tokugawa Leyasu, grundlæggeren af Tokugawa Shogunate, der styrede Japan i over 250 år indtil 1868.

Efter en oplevelsesrig dag, kan vi se frem til en særlig overnatning nær Nikko, i naturskønne omgivelser, på en japansk ryokan. En ryokan er en form for traditionel japansk kro med oprindelse i Edo-perioden (1603–1868), hvor disse kroer servicerede rejsende langs Japans hovedveje. De har typisk rum indrettet med tatami-måtter, fællesbad, og andre fællesområder hvor gæster færdes iklædt yukata. Mange japanere benytter sig fortsat af disse kroer, og sover oftest på japanske værelser med futon på gulvet, der let kan skubbes sammen eller flyttes væk fra hinanden. Vær ikke nervøs for det hårde gulv, da vi har booket værelser med en tyk madras på gulvet (se evt. billeder i HOTEL fanen). På vores ryokan tilbydes der onsen* spa bade, og der er god tid til at dyppe sig, rense kroppen i saunaen og evt. bestille fra et stort udvalg af aromatiske massager og traditionelle behandlinger. Om aftenen serveres en delikat flerretters japansk middag. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

*mange onsen har forbud mod folk med tatoveringer, da den slags traditionelt er blevet set som et tegn på de kriminelle yakuza, der netop traditionelt har haft omfattende tatoveringer. Trods baggrunden håndhæves reglen ofte strengt overfor alle, inklusive kvinder og udlændinge, og også selvom tatoveringerne er små og fredelige. Læs evt. mere omkring onsen etikette m.m. under VÆRD AT VIDE.

Rundrejse i Japan 
 

Dag 6: Templer og Sushi
Du vågner op til den friske luft og det smukke skov og- bjerglandskab ved Nakimushi Yama og floden Daiya. Efter en dejlig morgenmad, kører vi tilbage til Tokyo, hvortil vi ankommer ved middagstid. Resten af dagen er enten fri til egne oplevelser i Tokyo mange spændende distrikter, eller du kan tage med Gislevs rejseleder på en 1/2 dags by udflugt med efterfølgende sushi kokkeskole. Udflugten viser dig finansdistriktet Marunouchi samt Akihabara distriktet og Ame-Yoko markedet ved Tokyos historiske bydel Asakusa, hvor vi også besøger de smukke og karakteristiske Senso-ji Templer. Udflugten afsluttes med kokkeskole, hvor du lærer at lave sushi. Tilkøb kr. 900 inklusiv sushi-middag. Varighed: 12:30 - 18:30. Udflugten starter/slutter ved vores hotel. Gislevs rejseleder deltager på denne udflugt.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad (sushi middag inkl. i 1/2 dags udflugten).

Senso-ji Tempel Kursus i Sushi
 

Dag 7: Med Shinkansen til Kyoto.
Vi rejser i dag mod syd, og skal for 1. gang have fornøjelsen af at rejse med et af verdens hurtigste tog, Shinkansen (også kaldet Bullet Train). Efter morgenmaden kører vi fra hotellet til Tokyo stationen, hvorfra Nozomi 21 Shinkansen skal tage os i høj fart til Nagoya Station. Det tager ca. 2t.20 min at tilbagelægge næsten 450 km, når du suser med Shinkansen fra Tokyo til Kyoto. Denne form for højhastigheds-transport, er en oplevelse i sig selv. Vi ankommer ca. middagstid i det centrale Kyoto, og efter frokosten har vi arrangeret en udflugt til nogle af de 'store' seværdigheder fra Japans første hovedstad, Nara. Her troner nemlig verdens største bronzebuddha under Todaiji-templets mægtige tag. Det er et af Japans mest berømte og signifikante templer og et vartegn på Nara. Todaiji, eller ’Great Eastern Temple’, blev bygget i 752 som hoved tempel for alle de provinsielle buddhistiske templer i Japan og voksede så kraftigt, at hovedstaden blev flyttet fra Nara til Nagaoka i 784 for at mindske templets indflydelse på regeringsanliggender. Todaijis hovedhal, Daibutsuden (oversat til Big Buddha Hall) er verdens største træbygning, på trods af at den nuværende rekonstruktion fra år 1692 kun er to tredjedele af den oprindelige tempelsals størrelse. Den massive bygning huser en af Japans største bronze statuer af Buddha. Den 15 meter høje, siddende Buddha repræsenterer Vairocana og flankeres af to Bodhisattvas. Inden vi runder dagen af i den hyggelige, grønne Nara hjorte-park, besøger vi Kasuga helligdommen. Kasuga blev etableret samtidig med hovedstaden, og er Naras mest berømte helligdom. Den er dedikeret til guddommen som er ansvarlig for beskyttelsen af byen. I Nara park, traver hundredvis af fritgående hjorte omkring, i en herlig symfoni med parkens mange besøgende og lokale. Hjorte betragtes i Shinto for at være gudernes sendebud. Vi er tilbage i Kyoto kl. ca. 19:00 hvor der venter en god middag på en restaurant nær vores hotel. Ankomst og check-in på hotellet efter middag.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

VIGTIGT: Om morgenen vil din kuffert vil blive hentet på hotellet og leveret med kurertjenester fra Tokyo til Kyoto. 1 stk. bagage pr. person. Forbered din kuffert aftenen forinden, og pak din lille taske/rygsæk med det nødvendige indhold.
Din kuffert ankommer senere samme dag på vores hotel i Kyoto.

Shinkansen 
 

Dag 8: Kyotos templer og helligdomme.
I dag har du mulighed for at udforske Kyotos utallige seværdigheder på egen hånd. Du kan også tage med rejselederen på en spændende heldagsudflugt. Oplev det overdådige tempel Kiyomizu-dera, der er på UNESCOS Verdensarvsliste. Tæt ved dette tempel får du en pragtfuld panorama udsigt over Kyoto. Kiyomizu er et af de mest berømte templer i Japan, som blev bygget i slutningen af det 8. århundrede. Oversat betyder Kiyomizu ’rent vand templet’, og det er et af de mest berømte templer i Japan. Det blev grundlagt i 780 på Otowa-vandfaldet i de skovklædte bakker øst for Kyoto og henter navn fra efterårets rene vand. Det var oprindeligt forbundet med Hosso-sekten, en af de ældste skoler inden for japansk buddhisme, men dannede sin egen Kita Hosso-sekt i 1965. I 1994 blev templet føjet til listen over UNESCOs Verdensarv. Udflugten inkluderer også besøg i Sanju-san-gen-do templet med de 1001 statuer af barmhjertighedens gudinde, og vi oplever naturligvis Fushimi Inari Taisya Helligdommen, hvor tusinder af røde shinto-porte, står som en åndelig passage ved Fushimi Inari templet. Stierne fører ind i den tætte skov omkring det hellige 233 m. høje Inari bjerg. Fushimi Inari er en vigtig Shinto helligdom, i det sydlige Kyoto. Det er berømt for sine tusindvis af skinnende rød-orange og sorte torii porte, som strækker sig gennem et netværk af stier bag sine hovedbygninger. Fushimi Inari er den vigtigste af flere tusinde helligdomme, dedikeret til Inari, Shinto guden af ris. Ræve menes at være Inaris budbringere, hvilket bibringer de mange ræve statuer omkring helligdommen. Frokosten serveres i skønne omgivelser nær Arashiyama, inden vi kører over Togetsu-kyo broen mod Saganos uforlignelige og magisk grønne bambusskove. Dagens sidste højdepunkt er Tenryu-ji templet med sin anerkendte smukke japanske have. Tilkøb kr. 900 inklusiv frokost. Varighed: 08:20 - 17:15. Gislevs rejseleder deltager på denne udflugt, og ved hvorfra turen starter/slutter. 

Hvis du foretrækker at tilbringe dagen i Kyoto på egen hånd, kan det evt. anbefales at besøge det prægtige Kinkakuji templet - kendt som ’Gyldne Pavillons Tempel’. Kinkakuji er et zen-buddhistisk tempel i det nordlige Kyoto, hvis to øverste etager er helt dækket af bladguld. Formelt kendt som Rokuonji, fungerede templet som pensions villa for Shogun Ashikaga Yoshimitsu, og ifølge hans vilje blev det et Zen-tempel i Rinzai-sekten efter hans død i 1408. Kinkakuji stråler imponerende i landskabet, omgivet af skove og med udsigt over en stor dam. Det er den eneste bygning som står tilbage fra Yoshimitsus tidligere pensionskompleks. Bygningen er brændt ned adskillige gange gennem sin historie, bl.a. 2 gange under Onin krigen, en borgerkrig der ødelagde store dele af Kyoto -  og endnu engang, mere for nylig i 1950, da den blev sat i brand af en fanatisk munk.
Den nuværende struktur blev genopbygget i 1955. Du kan også planlægge et visit ved Kitano Tenmangu helligdommen, som blev bygget i Kyoto for mere end 1000 år siden. Tenmangu er en af de vigtigste af flere hundrede helligdomme i hele Japan, der er dedikeret til Sugawara Michizane, en lærd og politiker, som uretfærdigt blev forvist af sine politiske rivaler.

Kyoto tjente engang som Japans hovedstad og kejserens bolig fra år 794 til 1868. Det er et af landets 10 største byer med en befolkning på 1,5 mio. indbyggere, og på trods af mere end 1.600 buddhistiske templer, 270 shinto-helligdomme og utallige UNESCO fredede bygninger, så har byen et moderne ansigt. I århundreder blev Kyoto ødelagt af krige og brande, men på grund af sin ekstraordinære historiske værdi blev byen fjernet af listen over amerikanske atombombe-mål og undgik dermed total ødelæggelse under anden verdenskrig – modsat den skæbne der mødte Hiroshima og Nagasaki. Der er så meget skønt at se og opleve, at 1 hel dag desværre slet ikke er nok til at nå det hele. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad (frokost inkl. på heldagsudflugten i Kyoto).

 Rundrejse i Japan Rundrejse i Japan
 

Dag 9: Kyoto på egen hånd eller heldagsudflugt til Hiroshima & gudernes ø, Miyajima.
Den sidste dag i Japan har du mulighed udforske Kyoto på egen hånd, og opleve præcist det du har lyst til. Du kan også tage med på heldagsudflugt i selskab med Gislevs rejseleder til Hiroshima og Miyajima. Afgang med Shinkansen fra Kyoto stationen kl. 7:45 (rejsetid ml. 1t.40min-2t.). Denne udflugt er i sandhed en dag i havens, helligdommens og gudernes tegn, men er også et historisk tilbageblik på en af verdenshistoriens største krigs-aktioner – en tragedie for det japanske rige. Efter ankomst i Hiroshima, kører vi først forbi Hiroshimajo slottet på vejen mod Atomic Bomb Dome og Peace Memorial Park, samt Peace Memorial Museum. A-Bomb Dome, også kendt som Hiroshima Peace Memorial, er hvad der er tilbage af den tidligere præfekturelle industri. Da bomben eksploderede, var det en af de få bygninger der blev stående og i dag stadig står. A-Bomb Dome er et UNESCO Verdensarvssted, og fungerer som et konkret link til Hiroshimas unikke fortid. Atombomberne og dets massive ødelæggelser, som i august 1945 faldt over Hiroshima og Nagasaki, står i skarp kontrast til det liv og den mentalitet som igennem århundreder har præget folket i Solens rige, og stadig den dag i dag gennemsyrer enhver indbygger, selv i millionbyen Hiroshima.

Efter frokost i går turen videre til Gudernes ø Miyajima, som er et helt anderledes sted, med en ganske særlig ånd og eksistens. Vi tager en kort 10 min. færgetur dertil, og i vente er et uforglemmeligt syn. Miyajima er verdensberømt for dens kæmpe røde torii-port, som ved højvande synes at flyde på vandet. Synet er rangeret som en af Japans 3 bedste udsigter. Mens øen officielt hedder Itsukushima, er den mere almindeligt omtalt som Miyajima, der er japansk for ’Shrine Island’ – overset til helligdommes ø. Dette skyldes, at øen er så tæt forbundet med dens absolutte helligdom, Itsukushima. Den mystiske Itsukushima-helligdom blev indskrevet som et UNESCO Verdensarvssted i 1996. Vi ser også Itsukushima helligdommen og det smukke Daishoin Tempel. Der er tid til at shoppe i de omkringliggende gader, der bugner af souvenirbutikker og boder. Vi tager færgen retur mod Hiroshima og køres til togstationen hvorfra vi kører med Shinkansen tilbage til Kyoto. Forventet afgang ca. 18.40. Tilkøb kr. 2.400 inklusiv frokost. Varighed: 07:00 - 20:30. Gislevs rejseleder deltager på denne udflugt, og ved hvorfra turen starter/slutter. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad (frokost inkl. på heldagsudflugten).

Rundrejse i Japan Rundrejse i Japan

Dag 10:  Afrejse fra Osaka og hjemkomst samme dag i Billund eller Københavns Lufthavn.
Der er tid til at indtage morgenmad på hotellet, inden vi kører mod Osaka lufthavnen. Vi siger ’Sayonara Japan’ og tak for en uforglemmelig rejse. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning i fly.

Hotel

Daiwa Roynet Hotel Nishi-shinnjuku, Tokyo (4 nætter).
6 Chome-12-39 Nishishinjuku,
Shinjuku City, Tokyo 160-0023, Japan
Læs mere om hotellet her

Bo på fint hotel i Tokyo, kun 2 kilometer fra Shinjuku Gyoen parken, hvor i finder en masse smukke træer og søer. Hotellet ligger central og i gåafstand til mange andre seværdigheder. Undergrundsstationen ligger 10 minutters gang fra hotellet, hvorfra i har let ved at komme rundt i byen. På de lyse værelser finder man internet, TV, kaffe og te faciliteter, sikkerhedsboks og aircondition.

 

Hanagoromo No Yakata Senhime Monogatari, Nikko (1 nat).
(ryokan/Japansk kro)
6-48 Yasukawacho, Nikko, Tochigi 321-1432, Japan
Læs mere om hotellet her

Bo i smukke omgivelser på traditionelt japansk hotel. 44 værelserne som er store og lyse og har store panoramavinduer, med flot udsigt ud i naturen. Naturen ændrer sig alt efter hvilken årstid man ankommer på. Om foråret er der floder ned at bjergene og om vinteren er der fyldt med sne. Der er spa og wellness på hotellet med udendørsbad og sauna. Der er også mulighed for at få nogle traditionelle behandlinger mod blandt andet træthed. På hotellet findes en stor restaurant hvor man kan sidde op til 250 gæster på gulvet og få en ægte japansk oplevelse. Hvis man hellere vil sidde komfortabelt, kan man besøge hotellets anden restaurant, med live musik om aftenen og udsigt over den oplyste have. Man finder også en butik og karaoke værelser på hotellet. Morgenmaden serveres på hotellet og er enten japansk eller vestlig.

 

Miyako Hotel Hachijo, Kyoto (3 nætter).
17, Nishikujo-Inmachi Minami-ku,
Kyoto 601-8412, Japan
Læs mere om hotellet her

Bo på et kæmpe hotel midt i Kyoto, tæt på en masse smukke templer. Hotellet har 988 værelser med wifi, TV, køleskab, elkedel, te og kaffe faciliteter og hårtørrer. På hotellet findes forskellige restauranter med blandt andet buffet med over 200 forskellige retter, kinesisk restaurant og en autentisk japansk restaurant. Man kan også finde et shopping center på hotellet med blandt andet, tøj butikker, souvenir butikker, ur butikker og en beauty salon.

 

Forbehold for ændringer. Endelig hotelliste udsendes sammen med flybilletter etc. ca. 10 dage før afrejse.

 

Værd at vide

Du kan hente en omfattende og meget nyttig rejseguide over Japan her

Afrejse
Rejselederen står klar til at modtage dig i Billund eller Københavns lufthavn. Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in, såfremt du rejser fra samme lufthavn som rejselederen. De rejsende fra Billund og København vil altid samles på udrejsen i enten Amsterdam eller Helsinki lufthavn, inden videre rejse mod Tokyo. Vores transit-lufthavn afhænger af den flyrute via benytter på de forskellige afrejsedatoer. Nærmere information omkring dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen. Såfremt det evt. er vigtigt for dig rejsende at vide hvilken lufthavn vores rejseleder skal med fra, så ring gerne og spørg os. Som udgangspunkt er han/hun med fra den lufthavn hvorfra der er flest gæster tilmeldt.

Apotek
Det japanske ord for apotek er yakkyoku. Det anbefales, at man medbringer evt. receptpligtig medicin og andre piller såsom hovedpinetabletter hjemmefra.

Aircondition
Der forefindes aircondition/klimaanlæg på alle overnatningssteder vi benytter på denne rejse.

Bagage
Der må medbringes 1 eller 2 kufferter pr. person på maks. 23 kilo - dette afhænger dog af flyselskabet som vi flyver med på den valgte afgang. Du bør lægge en seddel i din kuffert med rejseplan, hotellernes navn og adresse samt privatadresse i Danmark. Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 7 kilo, og max. dimensioner er (56 x 45 x 25 cm). Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende.
Endvidere gør vi opmærksom på de strenge regler om væsker i håndbagagen. Nærmere information omkring dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen.

Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser! (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Kufferter kan med fordel sendes med express-service, hvilket vi også benytter os af på denne rundrejse for at gøre turen mere bekvem og fordi de japanske lyntoge, shinkansen, ikke har pladsen til mange store kufferter
VIGTIGT: bemærk at der undervejs på rejsen vil blive afhentet og transporteret baggage FORUD for Jeres videre rejse. Det er bemærket i dag for dag beskrivelsen, hvornår dette er aktuelt og rejselederen skal nok informere grundigt herom undervejs på rejsen.

Bus
Busserne er almindeligvis udstyret med vippesæder, luftdyser og aircondition. Der holdes passende pauser undervejs

Drikkepenge
Det er ikke kutyme at give drikkepenge i Japan.

Drikkevand
Man kan godt drikke vand fra hanen i Japan, men det smager nogle steder mere af klor, end vi er vant til. Bemærk at en anden bakteriekultur kan give sarte maver problemer.

Ekstra udflugter
Rundrejsen Japans rige er helt unik sammensat, således du selv vælger en stor del af udflugterne til, i det omfang du ønsker. Fælles for alle tilløbs-udflugterne er, at Gislevs rejseleder deltager på disse. Vi ved ikke på forhånd hvor mange gæster som har tilmeldt sig de forskellige udflugter, men hvis det er relevant at vide før du tager din beslutning så kan du altid ringe os spørge os. Hvis du fravælger fx. heldagsudflugten til Mt. Fuji på dag 4, så har du i stedet muligheden for bruge dagen til præcist det du har lyst til i og omkring Tokyo. Har du måske et helt særligt ønske, som kan kræve at du booker det i forvejen, så ring gerne og spørg Gislevs rejseproducent Jens om det er noget vores partner i Japan kan være behjælpelig med. Gislevs rejseleder vil naturligvis sørge for at infomere tydeligt om hvornår han/hun er at træffe på hotellet hvor alle bor, således du fortsat har den sikkerhed og tryghed i, at kunne spørge ham/hende til råds. Der vil også blive informeret grundigt om hvornår/hvor hele gruppen skal samles igen, inden turen f.eks går til Nikko National Park på dag 5 -

Elektricitet
OBS - I Japan bruger man 100 volt, hvilket er helt unikt. Stikkene er to-hullers og flade. Det er vigtigt at medbringe en adapter til brug og opladning af elektriske apparater.

Etikette
Høflighed er en dyd, og i Japan især bemærkes det. Husk både at sige goddag, tak og farvel ved indkøb, markedspladser, rundvisninger, restaurationsbesøg osv. Smil, og du får smil igen. Det japanske folk er kendt som venlige, høflige og imødekommende, dog er en del generte over for udlændinge og kan muligvis undvige at svare på simple spørgsmål vedr. vejvisning og lign. Bemærk at Japanerne benytter ikke berøring, og selv det at give hånd som en venskabelig hilsen kan virke for nærgående.

Flyrejsen
På denne rejse benyttes Finnair eller KLM fra Billund eller Københavns Lufthavn,  med transit og flyskift i enten Helsinki (Finnair) eller Amsterdam (KLM) på ud-og hjemrejsen. Om bord FINNAIR er almindelig forplejning inkl. ml. Helsinki – Japan – Helsinki. Mad/drikke mod betaling ml. København/Billund – Helsinki – Billund/København. Om bord KLM er almindelig forplejning inkl. ml. Amsterdam – Japan – Amsterdam. Mad/drikke mod betaling ml. København/Billund – Amsterdam – Billund/København.

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig
• Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser.
• Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet.  Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen.
• Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen.
• Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen.
• Drik rigelig væske og undgå for meget alkohol.
• Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering
Generelt er der ikke særlige regler, men hvis du fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Der kan være anvist påbud eller regler omkring forskellige helligdomme og templer.

Helligdage
Der fejres et væld af helligdage og nogle mere spirituelle end andre. Vi har listet de helligdage herunder, som foregår i perioden hvor vores rundrejser rejser dertil.
- HANAMI (BEUNDRING AF KIRSEBÆRBLOMSTER) – SLUT-MARTS / START-APRIL
- BUDDHAS FØDSELSDAG – 8. APRIL
- SHICHI-GO-SAN  – 15. NOVEMBER
- KOYO (BEUNDRING AF EFTERÅRSLØV) – SLUTNINGEN AF NOVEMBER

Internet
Der findes internetcafeer i de fleste byer, og der er adgang til internet på de fleste hoteller vi benytter (Ryokan undtaget)

Klima
Klimaet i Japan er som oftest mildt og behageligt, og kan sammenlignes meget med de danske sæsoner. Gislevs rejser afgår i foråret samt efteråret. Foråret er fra marts til maj, og er af mange betragtet som den bedste årstid for at besøge Japan, særligt pga. kirsebærblomstrernes flor i slutningen af februar/start marts.
Foråret begynder i marts i de sydlige øer og april i de nordlige øer med blomstringen af blomme og ferskentræer, efterfulgt af sakura -  kirsebærblomsterne. I Tokyo-området er kirsebærblomstringen normalt på deres højeste slutningen af februar/start. Den varer i gennemsnit kun en uge i et område, så parkerne er godt fyldte med hanami revelers (picnics ml. blomstrende kirsebærtræer). Efteråret, der varer fra oktober til december, bringer et køligere vejr med sig. Den behagelige temperatur og strålende blå himmel, gør denne tid på året ideel til rejser i Japan. Det er især smukt i midten / slutningen af november, når bladene ændrer farve og efterlader landskabet, parker og skove i flammende røde og orange farver.

Mad & Drikke
Det japanske køkken er en videnskab i sig selv, og du vil opleve en utrolig variation og store smagsoplevelser. Vi kan ikke garantere at du når at smage på alt fra det Japans gastronomiske verden, men der lagt op til at smage undervejs på en del af de klassiske retter inden for f.eks.
Ris, Sushi, Tempura, Tofu, Udon, Soba, Ramen, Yakitori, Sashimi, Tonkatsu, Okonomiyaki, te, grøn te, lokale øl, sake m.fl.  I vil komme til at smage og dufte til et væld af lækkerier med et uendeligt udvalg af regionale og sæsonbetonede retter samt internationale retter.
Restauranter i Japan spænder fra hurtig ta'med mad til århundreder gamle ryotei, atmosfæriske barer & caféer, sæsonopstillede terrasser over floder og unikke tema restauranter om ninja og robotter. Der findes sågår restauranter hvor du kan leje en kat til at sidde og kæle med.

Medicin
Mange flyselskaber og lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptmedicin er til en selv, og det det er derfor vigtigt at sørge for evt. dokumentation er i orden såfremt man bliver bedt om at fremvise dette. Så længe man kan dokumentere, at ens receptpligtige medicin er til en selv og den i øvrigt medbringes i forsvarlige mængder, skulle der ikke være problemer ift. indrejse. Medbring gerne al receptpligtige medicin i original emballage. Husk at medbringe evt. vigtig medicin i håndbagagen. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Dette er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

Rygning
Rygning er tilladt i de fleste restauranter, cafeer. Mange hoteller har stadig rygerum og endda hele etager dedikeret til rygning. I modsætning til USA synes rygning at være mere reguleret udendørs end indendørs, da det er ulovligt at gå og ryge på samme tid.
Så bemærk: Hvis du ønsker at ryge udendørs, skal du finde et bestemt rygeområde

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring. Venligst bemærk at Europæiske har særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Religion
Shinto og buddhisme er Japans to store religioner. Shinto er lige så gammel som den japanske kultur, mens buddhismen blev importeret fra fastlandet i det 6. århundrede.
Siden da har de to religioner eksisteret forholdsvis harmonisk og har endda suppleret hinanden i en vis grad. De fleste japanske betragter sig som buddhistiske, shintoistiske eller begge. Religion spiller ikke en stor rolle i hverdagen for de fleste japanske mennesker i dag.

Onsen bade
Onsen findes i mange forskellige typer og former, inklusive udendørs og indendørs bade. Badene kan være offentlige drevet af de lokale myndigheder eller private drevet som del at et hotel, ryokan (japansk kro) eller bed and breakfast. Onsen spiller en central rolle i japansk turisme og findes ofte på landet, om end der stadig også findes et antal populære steder i store byer. De er en vigtig turistattraktion for japanske par, familier og grupper, der gerne vil væk fra byens hektiske liv for at slappe af. Japanere taler ofte om kraften af "nøgent fællesskab", der nedbryder barrierer og gør det muligt at lære folk at kende i den afslappede hjemlige atmosfære i en ryokan med tilknyttet onsen. Onsen bruger pr. definition naturligt varmt vand fra geotermisk varme kilder.
Den juridiske definition på en onsen omfatter, at vandet skal indeholde mindst en af nitten bestemte kemiske elementer og være mindst 25 °C varmt før genopvarmning. Vandet i onsen anses for at have helende kræfter fra mineralerne i det. Visse onsen har endda flere forskellige bade med hver deres sammensætning af mineraler.

Traditionelt badede mænd og kvinder sammen i onsen, men efter Japans åbning mod vesten under Meiji-restaurationen er kønnene blevet adskilt de fleste steder. Blandet badning forekommer dog stadig ved visse specielle onsen på landet, idet der dog normalt også tilbydes særskilte bade kun for kvinder, eller de to køn bader på hver deres tidspunkt. I nogle præfekturer, herunder Tokyo, er nøgenbadning forbudt, og de steder er folk derfor forpligtede til at bære badetøj eller yugi, der er særligt tøj for badning.

Ved både onsen forventes alle gæster at vaske deres kroppe og rense dem selv grundigt, før de stiger ned i det varme vand. Vaskeområderne er forsynet med skamler, vandhaner, træbaljer og toiletartikler så som sæbe og shampoo. Næsten alle onsen tilbyder også bruseslanger. At gå i en onsen, mens man stadig er beskidt eller har spor af sæbe på kroppen er socialt uacceptabelt. Det er normalt ikke tilladt at bruge badetøj i badet. Visse moderne onsen med karakter af vandland kræver dog, at gæsterne har badetøj på i de blandede bade. Gæsterne i onsen har som regel et lille håndklæde med til brug som vaskeklud. Håndklædet kan også give en vis anstændighed, når man går mellem vaskeområdet og badene. Nogle onsen tillader folk at have håndklædet på i badet, mens andre har skilte, der forbyder det med den begrundelse, at det gør det sværere for dem at rense badet. Det er nogle gange imod reglerne at dyppe håndklæder i badevandet, da de kan være urene. I sådanne tilfælde lægger folk normalt deres håndklæder langs kanten af badet, mens de er i, eller har det sammenfoldet på hovedet

OBS. Mange onsen har forbud mod folk med tatoveringer, da den slags traditionelt er blevet set som et tegn på de kriminelle yakuza, der netop traditionelt har haft omfattende tatoveringer. Trods baggrunden håndhæves reglen ofte strengt overfor alle, inklusive kvinder og udlændinge, og også selvom tatoveringerne er små og fredelige.

Her kan du se og læse en engelsk beskrivelse og instruktion

Pas
Husk at sende kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Vi skal udelukkende bruge dette, til at sikre dit navn staves korrekt på flybilletten. Bemærk: Passet skal være gyldigt under opholdets varighed i Japan. Læs evt. mere på http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/
Husk at medbringe originalt pas samt kopi af pas på turen.

Placering i bus
På denne rejse anvendes der flere forskellige busser samt tog, hvilket vanskeliggør Gislevs generelle plads-system. Det er derfor ikke muligt at tilkøbe faste pladser i busser eller tog på denne rejse.

Påklædning
Japan lige så afslappet som vi kender det fra det meste af Europa og USA og Canada, så der er ingen grund til at medbringe aftenkjoler og jakkesæt til rejsen. Praktisk og behageligt tøj, som passer til sæsonen. Shorts og nederdele kan benyttes næsten overalt. Du skal ikke være specielt opmærksom på beklædning ved helligdomme, templer og lign., hverken for mænd eller kvinder.

Ryokan / Japansk kro
Vigtig information, når du bor på et ryokan. Det er forbudt at bære sko på værelserne. Gæsterne bliver bedt om at tage deres sko ud, før de kommer ind i værelserne. Ved brug af det offentlige bad/onsen-spaen, er det ikke tilladt at bære badetøj/badedragt eller tage håndklæde på i badekarret. Personer med en tatovering, er forment adgang i onsen-badet.

Shopping
Japan er et shopping-paradis med et væld af butikker, der sælger alt fra traditionelle souvenirs og lokal mad til de nyeste elektronik og hotteste mode mærker. Både indenlandske og udenlandske mærker er repræsenteret, ligesom butikker for alle budgetter, fra 100 yen butikker til high-end modebutikker og stormagasiner. Store byer, såsom Tokyo og Osaka, udbyder flere shopping-områder, hver med deres egen unikke karakter.

Sikkerhed
Alle kan føle sig trygge og velkomne i Japan, som har et utroligt lavt kriminalitets niveau i forhold til dens indbyggertal, og risikoen for f.eks. at blive bestjålet er meget lille og du kan gå fredeligt på gaderne i døgnets 24 timers.

Sprog og befolkning
Japansk er et fonetisk sprog, hvilket betyder, at den måde, den er skrevet på, er vejen til udtale. Skriftlig japansk består af hiragana (et grundlæggende script), katakana (et script for låne ord) og kanji (kinesiske tegn). Størstedelen af skilte i storbyerne, især togstationer, bruger også Romaji (vestlige alfabet). Alle vejskilte over hele landet er i både japansk og Romaji. Antallet af engelsktalende er overraskende lavt. Det er ikke kun meget vanskeligt for japansk at udtale mange engelske lyde, men også at skelne dem, når de hører dem, f.eks. "c", "f", "v" og især forskellen mellem "r" og "l". Husk at tale langsomt og tydeligt, når du taler og selvfølgelig være tålmodig.

Taxa
Der er måske ikke den oplagte grund til at skulle med en taxa på egen hånd, på denne rejse, men skulle muligheden byde sig så vid blot at chaufførerne i Japan taler ikke særlig godt engelsk. De er meget hjælpsomme og ønsker at hjælpe så godt de kan. Det er en god idé at have et kort med sin destination på. Det er ikke så dyrt at køre i taxa.

Telefon & Mobil & Wi-Fi.
Den internationale landekode for Japan er + 81. Det er muligt at benytte sin danske mobiltelefon, men takster og dækning varierer ift. dit teleselskab. Bemærk at Japan har sit helt eget mobilnetværk, og de fleste danske mobiltelefoner (smartphones, Iphones, 3G og 4G) virker på dette netværk. Hvis du har en ældre mobil er det muligt at den ikke virker i Japan. TIP: Undgå at bruge de dyre mobile data og benyt dig i stedet af det gratis Wi-Fi, man kan finde mange steder.

Tidsforskel
Der er 7 timers tidsforskel når Danmark har sommertid - og 8 timers tidsforskel når Danmark har vintertid

Toldregler
Læs evt. specifikke regler via dette link: http://www.customs.go.jp/english/summary/passenger.htm

Vaccinationer
Kontakt venligst egen læge eller Seruminstituttet. Alternativt Danske Lægers Vaccinations Service på www.dlvs.dk, hvor man ved fremvisning af Gislev Rejsers rejsebevis kan opnå 10% rabat på vaccinationer. Vaccinationsklinikker findes i København, Slagelse, Odense, Svendborg, Herning, Århus, Randers og Ålborg. Ring evt. på 70 25 40 80.

Valuta & Kreditkort
Valutaen i Japan hedder YEN (koden er JPY) og er den eneste valuta som anvendes i landet. Der kan veksles til YEN i danske banker -  100 JPY = ca. 5,7 DKK (opdateret 18/05 2018) og vi anbefaler at gøre dette hjemmefra for at sikre den bedste mulige kurs. Vores anbefaling er at du som gæst på 16 dages rundrejsen, medbringer min. 1500 kr. / 25.000 JPY per person til de måltider som ikke allerede er inklusive (1 x frokost + 6 x middag). Udgiften til disse måltider vil naturligvis variere ift. hvor og hvad du spiser, men god, spændende og velsmagende mad fås til billige priser i Japan.

Visa, Mastercard, Amex og Diners bliver i højere grad accepteret rundt i Japan end tidligere. Du kan især anvende Visa og Master Kort på det beløb, varen koster, men ofte er det ikke så nemt at bruge kreditkort i Japan, som du måske tror. Mens du ikke har nogen problemer på steder som større restauranter og indkøbscentre, så accepterer især små private caféer, souvenirbutikker og lign. ofte ikke kreditkort. Nogle gange kan tidspunktet på dagen afgøre, om du kan bruge dit kort eller ej. Der kan typisk ikke anvendes kreditkort til betaling af entréer, frokost og drikkevarer
Vil du hæve penge i automater (ATM), bør du undgå banker, da de disse for det meste ikke tager imod udenlandske kort. I stedet kan du f.eks. benytte dig af automaterne i 7-11 kioskerne, som ligger på stort set hvert gadehjørne.

Visum
Visum er ikke påkrævet til Japan, på rejser under 90 dage.

Huskeliste

I god tid før afrejse
• Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
• Husk at Gislev skal have kopi af pas ved bestilling af rejsen for at søge visum.
• Er rejseforsikring i orden?
• Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes
• Medbring tøj til al slags vejr (læs evt. under KLIMA, hvad du kan forvente af vejr og temperaturer) 
• Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
• Gode sko
• Gode sandaler
• Let sommertøj
• Lange bukser og trøjer
• Vindjakke/evt. regntøj eller dynejakke
• Sweater/Fleece trøje
• Badetøj
• Kasket/solhat
• Evt. lommekniv
• Neglesaks
• Solcreme
• Toilettaske

I håndbagagen pakkes
• Kreditkort
• Valuta
• Pas
• Forsikringspolice
• Pung/tegnebog
• Briller/solbriller
• Kuglepen
• Læsestof
• Fotoapparat/video/mobiltelefon
• Film/memory card (medbring rigelig, du får brug for det!)
• Oplader til foto/video/mobiltelefon
• Vi anbefaler at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage).

Flyv fra

Fly letter

Afrejse og rejseleder.
Rejselederen står klar til at modtage dig i Billund eller Københavns lufthavn. Som udgangspunkt er han/hun med fra den lufthavn hvorfra der er flest gæster tilmeldt De rejsende fra Billund og København vil altid samles på udrejsen i enten Amsterdam eller Helsinki lufthavn, inden videre rejse mod Tokyo. Nærmere information omkring dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen. Såfremt det evt. er vigtigt for dig rejsende at vide hvilken lufthavn vores rejseleder skal med fra, så ring gerne og spørg os.

Fly fra Billund og København

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in. ( Bemærk at rejselederen afrejser fra den primære lufthavn på denne rejse - dvs. Københavns lufthavn medmindre andet er anvist )


Alle tider er lokaltider og der tages forbehold for tidsændringer.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven".


 

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Billund mødested

 

Kort

Rundrejse i Japan