Vulkanøen Island

Vidunderlige vandfald, lavamarker, gejsere og vulkaner

Rejse til Island med Gislev

Flot rejse til Island med gletsjere, isbjerge, farverige svovlmudderpøle og flerfarvede fjelde. Oplev Island i selskab med vores dansktalende islandske rejseleder. Sejl blandt isbjergene, svøm i de varme kilder og oplev en natur så ulig den du lever i til hverdag. Lad dig betage af den gæstfrie islandske befolkning, et folk som i dén grad forstår at leve i pagt med naturen.

 • Oplev Den Gyldne Cirkel med Tingvellir Nationalpark, Strokkur og Gullfoss
 • Inklusiv sejlads i Islands største gletsjerlagune, vi sejler blandt de isblå isbjerge
 • Entré til de vamre kilder ved Mývatn, inkl. håndklæde. Et aktivt vulkanområde
 • Oplev det hele med vores dansktalende lokale rejseledere
 • 8 dage i Island sikrer et oplevelsesrigt ophold


Med i prisen:

 • 7 x morgenmad
 • 4 x middage
 • 1 x frokost på fiskefabrik
 • Isfjordssejlads ved Jökulsárlon
 • Badning i de varme kilder, Mývatn inkl. håndklæde
 • Bryggeribesøg inkl. smagning af den lokale øl
 • Entré til Glaumbær museum
 • Ophold i dobbeltværelse
 • Dansktalende islandsk rejseleder


Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 3.998. Eftermiddags hvalsafari fra Akureyri (på dag 5) varighed ca. 3 timer kr. 695 - bestilles med rejsen.

Afbestillingsforsikring kr. 945.
 

Bestil rejsen

Pris fra 16.998,-

8 dage
Fly
 • Oplev Den Gyldne Cirkel
 • Isfjordssejlads blandt de isblå isbjerge
 • Badning i de varme kilder ved Mývatn
Bestil rejsen

Om rejsen

Tag med Gislev til dette vilde og forunderlige land
Island ligger midt ude i Atlanterhavet med Grønland og Færøerne som nærmeste naboer. Vi byder velkommen til et kontrastfyldt land, som på én gang er utæmmet og råt, og samtidig rummer ufatteligt smukke naturoplevelser. Du bliver introduceret til Islands spændende historie og til de flotte naturfænomener som gejsere, kogende mudder, gletsjere, isbjerge, varme kilder og vulkaner. Det kan være svært at forestille sig, at et så forholdsvist lille område kan byde på så mange ekstraordinære, naturskabte seværdigheder. Oplev alt dette i selskab med vores lokale, dansktalende rejseleder, som følger dig på denne fantastiske rejse gennem et af de mest storslåede naturområder i Europa.

Island - Det lille samfund med den store natur
Vulkanøen Island har egentlig et lidt misvisende navn. Faktisk er 89 procent af øen isfri og netop her findes nogle af jordens mest utrolige landskaber, fulde af kontraster og ekstremer. Med blot tre timers flyvning når du de gæstfrie islændinge, og oplevelser som ligger langt udover en almindelig ferierejses formåen. Du får på denne rejse nogle af naturens mest spektakulære underværker helt tæt på livet, og dét gør indtryk.

Landet af is, ild og vand
Selvom klimaet er forbavsende mildt, oplever man både gletsjere og isbjerge. På rejsen går vi fra den ene yderlighed til den anden. Vi sejler mellem isbjerge den ene dag og bader i de varme kilder den næste. Den islandske natur er fascinerende, barsk og forunderlig, og vi kommer rundt til det hele. Vores dansktalende rejseledere giver vores gæster nogle unikke ferieoplevelser i det smukke land. Reykjavik, som betyder den rygende bugt, er den største by i Island og verdens nordligst beliggende hovedstad. Her finder du bl.a. Altinget (det islandske parlament), Háskóli Íslands (universitetet, grundlagt i 1911), museer og koncerthuset HARPA (fra 2011).

Dag for dag

Dag 1: Fly direkte til Keflavik
I afrejselufthavnen mødes du af en Gislev repræsentant, som hjælper dig gennem check-in. Du går herefter selv til gaten. Spørg vores repræsentant, hvis du føler dig usikker på noget. ved ankomst til Island mødes du af vores islandske, dansktalende rejseleder. Kørsel til Reykjavik og indkvatering på Hotel. Middag på egen hånd.

Dag 2: Panoramatur langs sydkysten
På vejen til Kirkjubæjarklaustur, hvor vi overnatter. På vej til byen med det næsten uudtalelige navn, kører vi gennem smukt landskab, med udsigt til den imponerende vulkan Hekla. Byen er opkaldt efter et benediktinerkloster som lå her indtil reformationen. Fra Reykjavik kører vi gennem Selfoss, Islands frodigste landbrugsområde, og videre gennem byen Hella, som ligger midt på den store grønne slette omgivet af farme. Langt ude i øst hæver den lange mørke fjeldlinje sig, der krones af Eyjafjallajökulls iskappe, og i syd rejser Vestmannaeyjars takkede konturer sig op af havet. Vi når frem til byen Hvolsvöllur, også kaldet porten til gletscherlandet i øst. Herfra videre til vores mål, Skógar, med det flotte vandfald Skógafoss. Fra byen hæver de grønne skråninger sig op mod de dominerende iskapper. Vi ser det imponerende 60 m høje vandfald, et af Islands største. Under vandfaldet skulle der efter sigende ligge et skjult guldskrin, som selvfølgelig aldrig er blevet fundet. Kørsel gennem Eldhraun, et 580 km2 stort lavafelt, dannet ved et vulkanudbrud i 1783.

Skogar vandfald på Island
Skógafoss med det skjulte guldskrin

Dag 3: Sejlads i Islands største gletsjerlagune
Kørsel gennem den kæmpestore nationalpark Skaftafell, som ligger lige op til Vatnajökulls ismasser ved sydkysten. Parken omfatter cirka 1/3 af Europas største iskappe. Over sandsletter og videre til Vatnajökull Nationalpark, ét af Islands mest skattede naturfænomener. Vatnajökull Nationalpark dækker i dag 13% af hele Island og er blandt de største nationalparker i Europa. I yderkanten findes Jökulsárlón, Islands største gletsjerlagune, en smeltevandssø fra Vatnajökull. Med jævne mellemrum kælves isbjerge ned i søen, hvorfra de sejler videre ad den meget korte elv mod havet. Vi sejler ud blandt de flydende isbjerge, som kan opleves i flere forskellige farver, blændende hvid over smuk isblå til sort. Forbi fiskelejet Höfn fortsætter turen videre til Egilsstadir for overnatning.

Eldhraun på Island
Kørsel gennem Eldhraun dagen forinden, et 580 km2 stort lavafelt

Dag 4: Dettifoss, Mývatn og Godafoss
Naturoplevelser på stribe venter. I dag besøges Dettifoss, det mest kraftfulde vandfald i Europa. Her løber der 500 kubikmeter vand ud over dets kant i sekundet. Videre til søen Mývatn, et af Islands naturmæssige højdepunkter. Myggesøen ligger 278 meter over havet i et aktivt vulkanområde. Den 37 km2 store sø har cirka 50 småøer og holme og mange specielle laveformationer. Søen har sit navn fra de store sværme af myg, men selvom de kan være irriterende, så er det dansemyg som ikke stikker. Hele området er rigt på fugleliv, underjordiske varme kilder, stivnede lavastrømme, farverige svovlmudderpøle, flerfarvede fjelde og vulkaner. Husk at have badetøjet ved hånden, så du kan nyde de varme kilder. Herfra til endnu et berømt vandfald, Godafoss, Islands smukkeste og mest imponerende. Efter en meget oplevelsesrig dag ankommer vi til Akureyri, Nordislands største by. Vi overnatter 2 nætter i Akureyri.


Se de farverige svovlmudderpøle samt de flerfarvede fjelde og vulkaner - Nyd et dyp i de varme kilder ved Mývatn

Dag 5: Smagen af Island
Turen går til Hauganes, hvor vi besøger mikrobryggeriet Bruggsmidjan. Her bydes der på smagning af den lokale øl. Herfra til Ektafiskur fiskefabrik, hvor vi vil nyde en dejlig frokost. Om eftermiddagen vil det være muligt at opleve Akureyri på egen hånd eller tage med på hvalsafari. Island er det perfekte sted at se hvaler. Hvalsafari kr. 695 (skal bestilles med rejsen).

Hvalsafari på Island
Tag med ud på havet og spot efter de majestætiske pukkelhvaler

Dag 6: Glaumbær folkemuseum
Vi forlader Akureyri og så går det atter ud i det smukke, barske islandske landskab. Vi kører ad den lange, smalle, dybe dal Öxnadalur, omgivet af høje fjelde. Vi besøger Glaumbærmuséet, bestående af nogle mindre, sammenbyggede tørvehuse. Det er typisk islandske huse, som man byggede dem helt op til omkring år 1900 pga. manglen på træ. Videre over land mod kysten til fjorden Borgarfjordur, et grønt og frugtbart landbrugsområde med flotte vandfald. Vi når Reykjavik hen på eftermiddagen og overnatter her de sidste 2 nætter. Middag på egen hånd.

Island, Glaumbær - Gislev Rejser 
Vi besøger Glaumbærmuséet bestående af nogle mindre sammenbyggede tørvehuse - typisk islandske huse fra før i tiden 

Dag 7: Den Gyldne Cirkel
Efter morgenmaden tager vi på en kort byrundtur i Reykjavik og herefter udflugt til det geotermiske område som blev aktiv for mere end 1000 år siden. Et must for besøgende i Island. Her ser vi den varme springkilde Strokkur, også kendt som en Geysir. Stóri Geysir, som det hele startede med, er ikke længere aktiv, men er blevet afløst af den nærliggende Strokkur. Her sendes kogende vand 10-30 meter op i luften med 3-7 minutters mellemrum. Videre til det smukke vandfald Gullfoss også kendt som Det Gyldne Vandfald, et af Islands mest besøgte turistmål med et fald på 32 meter. Slutteligt til Tingvallasletten, hvor sagatidens historiske møder fandt sted - fornem storheden og historiens vingesus. Det er også her, at brudlinjen mellem de euroasiatiske og amerikanske tektoniske plader tydeligt ses. Middag på egen hånd.

Den Gyldne CIrkel
Nationalparken Tingvellir - brudlinjen mellen de euroasiatiske og amerikanske tektoniske plader

Dag 8: Reykjavik og hjemrejse
Du har i dag mulighed for at nyde lidt af Reykjavik på egen hånd, inden turen går til Keflavik lufthavn. Som i mange af de andre islandske byer, er husene også her farverige. Forklaringen på denne farveglæde i husene er ifølge islændingene selv, at de må kompensere for de manglende haver med blomster og farver. Reykjavik er Islands ubestridte centrum, hvor regering, administration, kulturliv og de fleste institutioner har koncentreret sig. Det er en fornøjelse at kigge udover den vidstrakte hovedstad, der ligesom Rom er bygget på 7 høje. Næsten hele farveskalaen er anvendt på husene, og de akkompagneres godt af bugtens blå vand og de fjernere liggende bjerges perfekte baggrundskulisser. En vandring gennem gaderne kan godt give fornemmelser af forhistorien, da mange har navne fra guderne og sagaheltene. Op gennem det hele rager den store Hallgrimskirke frem. Dertil findes der glimrende restauranter, et rigt kulturliv og dejlige butikker som kan opleves til fods.

Reykjavik kirke Island
Hallgrimskirken opkaldt efter digteren Hallgrimur Pétursson

Hotel

Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard.

Hotel Klettur eller Fosshotel Lind,
Reykjavik (1 nat)

Hotel Laki eller Adventure Hotel hof, Kirkjubælarklaustur/Hof (1 nat)

Hotel Herad eller Lake Hotel, Egilsstadir (1 nat)

Hotel Edda, Akureyri (2 nætter)

Hotel Klettur eller Fosshotel Lind, Reykjavik (2 nætter)

 

Gæsterne siger

Island - gæsterne siger
"En fantastisk rejse med et utal af naturoplevelser"

"Vi fik set utroligt meget og fik mange flotte naturoplevelser. Så det har indfriet mine forventninger til rejsen og mere til"

"En rejse som jeg var meget tilfreds med og som jeg mindes med glæde"

Værd at vide

Pas
Husk at medbringe gyldigt pas.

Bagage
På denne rejse flyver vi med Iceland Air. Der må medbringes 23 kg i bagage. Se info om håndbagage som fremsendes ca. 8-10 dage før afrejse.

Diverse entréer
Hvalsafari kr. 695 (bestilles med rejsen).

Ønsker til indkvatering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, seperate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen.
Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker men, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme Jeres ønsker.

Vegetar / Diabetiker
Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

Mad og drikke
Frokost vil kunne købes undervejs. Prisen er ca. DKK 150-225. Det tilrådes at du har lidt drikkevarer, frugt o.a. med i bussen. Der holdes jævnlige pauser.

Klima
Grundet Golfstrømmen har Island et køligt, tempereret oceanklima: Køligt om sommeren og forholdsvis milde vintre. Vejret er foranderligt, og du bør være forberedt på uventede forhold.Gennemsnitstemperaturen i juni og juli ligger omkring 11 til 14°C. Vi anbefaler vind- og vandtæt tøj, let uldtøj og solide sko. Husk badetøj, da der er mange opvarmede swimmingpools.

Valuta
Den islandske møntfod er ”króna”, se www.sedlabanki.is for aktuel dagskurs.

Bus- og vejforhold
Vejforholdene er af forskellig karakter. Nogle er asfalterede, andre med en hård overflade. Køretøjerne er indrettet til at begå sig under disse forhold og er derfor bygget meget solide. Dette gør at komforten ikke er som i de moderne danske busser. De er dog behagelige og med gode sæder. Chaufførerne er meget erfarne og pålidelige. Du oplever meget og tempoet er absolut overkommeligt for de fleste gæster og med jævnlige pauser.

Flyveturen
Flyvetiden er ca. 3 timer fra København. Der vil være mulighed for at købe forplejning om bord på Icelandair.

Lufthavn
Keflavik lufthavn blev i 2016 kåret til Europas bedste lufthavn (blandt lufthavne med færre end 5 millioner passagerer). De fik prisen af ACI baseret på flere faktorer, heriblandt forøget personale på alle områder fra security til passagerservice, et nyt bagagehåndteringssystem og en udvidelse af terminalen på 10.000 m2. Bedre mad på hurtigere tid og tax-free shopping, hvor de annoncerer at det meste sælges 19,38% billigere end i normale butikker. (Kilde: Iceland Review 96,16)

Tidsforskel
Der er 2 timers tidsforskel og urene stilles tilbage. Der er ikke sommertid i Island. Dagens længde er ca. 18-20 timer. Solopgang omkring kl. 03.00 og solnedgang ca. kl. 23.00

Indkøb
Uldprodukter: Sweaters, plaider, huer, vanter, garn m.m.
Slik: Islændingene har en forkærlighed for sød lakrids i chokolade. Det kan købes overalt i alle afskygninger.
Helseprodukter: F.eks. mudder fra Den Blå Lagune (specielt godt for folk som lider af psoriasis).
Brændevin: Med smag af fra den islandske natur. F.eks. rabarber og blåbær, smager aldeles fortrinligt i en hvidvin.
Fiskeskind: Islændingene benytter fiskeskind på lige fod med slangeskind - og det ligner også umiddelbart. Produkterne der laves heraf spænder fra beklædning (!) og sko over mere "normale" artikler som punge, bælter, tasker o.l.

Rejseforsikringer
Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62 29 12 10 for priser og nærmere oplysninger.

Naturpas
Der foregår stadig en del snak frem og tilbage mellem landejere og højere instanser, idet landejerne ønsker at turisterne skal betale for at se de flotte naturskabte attraktioner. Et såkaldt "naturpas" er på tale, men indtil videre er det blevet ved snakken. Bliver det en kendsgerning sørger Gislev for at erhverve naturpasset, men da vi ikke har kunnet tage højde for udgiften i rejsens pris, vil der derfor blive tale om en mer-omkostning. Hvor meget et sådant 8-dages naturpas vil løbe op i kan vi kun gisne om, men vi formoder at det alt vil dreje sig om et mindre beløb.

Kort

Kort Island

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Bagage
Du må medbringe 23 kg bagage og 8 kg håndbagage.

Flyselskab
Vi flyver med Icelandair.

Udrejse d.29.06.20 - 06.07.20 og 27.07.20
Afgang kl.22:40 med ankomst kl.23:40 i Keflavik Lufthavn på Island.
Hjemrejse d.06.07.20 - 13.07.20 og 03.08.20
Afgang kl.16:40 med ankomst kl.21:40 i Billund Lufthavn.

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet.


Billund mødested

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Bagage
Du må medbringe 23 kg bagage og 8 kg håndbagage.

Flyselskab
Vi flyver med Icelandair.

Udrejse d.13.07.20
Afgang kl. 17:35 med ankomst kl. 18:50 i Keflavik Lufthavn på Island.
Hjemrejse d.20.07.20
Afgang kl. 16:25 med ankomst kl. 21:35 i Københavns Lufthavn.

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
Mødested er i hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7-Eleven".

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
29-06-2020Fly fra Billund LufthavnMere end 816.998,-Bestil rejsenMere information
06-07-2020Fly fra Billund LufthavnMere end 816.998,-Bestil rejsenMere information
13-07-2020Fly fra Københavns LufthavnMere end 816.998,-Bestil rejsenMere information
27-07-2020Fly fra Billund LufthavnMere end 816.998,-Bestil rejsenMere information