Skip to main content

Rejse til Island

-
Vidunderlige vandfald, lavamarker, gejsere og vulkaner

Vulkanøen Island

Flot rejse til Island med gletsjere, isbjerge, farverige svovlmudderpøle og flerfarvede fjelde. Oplev Island i selskab med Gislevs erfarne og vidende rejseleder. Sejl blandt isbjergene, svøm i det varme kildevand og oplev en natur så ulig den du lever i til hverdag. Lad dig betage af den gæstfrie islandske befolkning, et folk som i dén grad forstår at leve i pagt med naturen

Tag på rundrejse til vilde og vidunderlige Island

Island ligger midt ude i Atlanterhavet med Grønland og Færøerne som nærmeste naboer. Vi byder velkommen til et kontrastfyldt land, som på én gang er utæmmet og råt, og samtidig rummer ufatteligt smukke naturoplevelser. Du bliver introduceret til Islands spændende historie og til de flotte naturfænomener som gejsere, kogende mudder, gletsjere, isbjerge, varme kilder og vulkaner. Det kan være svært at forestille sig, at et så forholdsvist lille område kan byde på så mange ekstraordinære, naturskabte seværdigheder.

Oplev alt dette i selskab med vores rejseleder, der følger dig på hele rejsen, gennem et af de mest storslåede naturområder i Europa.

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 6 x middag
 • Entré til Petras Stenmuseum
 • Sejlads blandt isbjerge ved Jökulsárlon
 • Badning i de varme kilder, Mývatn inkl. håndklæde
 • Bryggeribesøg inkl. smagning af lokalt øl
 • Entré til Glaumbær museum
 • Flybillet, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Fly direkte til Keflavik

  Du møder Gislevs rejseleder i lufthavnen. Direkte fly til Keflavik på Island. Ankomst sent samme aften. Indkvartering på hotel, beliggende 15 minutters kørsel fra Reykjavik.

  Forplejning inkluderet denne dag: Ingen.

 • Dag 2: Den Gyldne Cirkel

  I dag venter der en perlerække af flotte seværdigheder, når vi får 3 store naturoplevelser: Gejseren Strokkur, vandfaldet Gullfoss og historiske Tingvellir. Disse 3 store attraktioner er et must for rejsende til Island. Vi besøger det geotermiske område, der blev aktivt for mere end 1000 år siden. Her findes mange varme kilder, gejsere og boblende mudder.

  Gejseren Stóri Geysir, som det hele startede med, er ikke længere aktiv, men er blevet afløst af den nærliggende Strokkur. Vi ser den trofaste gejser, der sender kogende vand 10-30 meter op i luften med 3-7 minutters mellemrum.

  Videre til det smukke vandfald Gullfoss, også kendt som Det Gyldne Vandfald, der er et af Islands mest besøgte turistmål, med et fald på 32 meter. Vi kommer helt tæt på det imponerende vandfald og mærker de overvældende naturkræfter.

  Slutteligt til Tingvellir Nationalpark og Tingvallasletten, hvor sagatidens historiske møder fandt sted og verdens ældste parlament blev grundlagt helt tilbage i år 930. Det er også her, at brudlinjen mellem de euroasiatiske og amerikanske tektoniske plader tydeligt ses.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 3: Panoramatur langs sydkysten

  Efter morgenmad på hotellet kører vi gennem Islands frodigste landbrugsområde, som ligger midt på den store grønne slette omgivet af farme. Vi når frem til byen Hvolsvöllur, også kaldet porten til gletscherlandet i øst. Langt ude i øst hæver den lange, mørke fjeldlinje sig, der krones af Eyjafjallajökulls iskappe, og i syd rejser Vestmannaeyjars takkede konturer sig op af havet.

  Herfra videre til det smukke vandfald Seljalandsfoss og endnu et storslået vandfald, Skógafoss. Vi ser det imponerende 60 meter høje vandfald, der er et af Islands højeste. Under vandfaldet skulle der efter sigende ligge et skjult guldskrin, som selvfølgelig aldrig er blevet fundet. Fra byen hæver de grønne skråninger sig mod de dominerende iskapper.

  Derefter fortsætter turen til den imponerende Sorte Strand Reynisfjara, som er landets sydligste punkt og hjemsted for mange forskellige søfugle – bl.a. den smukke og farverige søpapegøje. Reynisfjara er berømt for sin fantastiske, geologiske lavastruktur med basaltsøjler og sort sand. Vi stopper i Vik, hvor du har mulighed for at købe en kop kaffe og/eller handle lidt sødt til bussen.

  Herefter fortsætter vi over sletten Myrdalssandur og stopper i Eldhraun, hvor den berømte vulkan Laki var i udbrud i 1783.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 4: Skaftafell, Vatnajökull og Jokulssarlon

  Efter morgenmaden fortsætter vi vores islandske eventyr. I dag kommer vi til at køre gennem den kæmpestore nationalpark Skaftafell, som ligger lige op til Vatnajökulls ismasser ved sydkysten.

  Parken omfatter cirka en tredjedel af Europas største iskappe. Det bliver en flot køretur over sandsletter og videre til Vatnajökull Nationalpark, ét af Islands mest skattede naturfænomener. Vatnajökull Nationalpark dækker i dag 13% af hele Island og er blandt de største nationalparker i Europa.

  I yderkanten findes Jökulsárlón, Islands største gletsjerlagune, en smeltevandssø fra Vatnajökull. Med jævne mellemrum kælver isbjerge ned i søen, hvorfra de driver videre ad den meget korte elv mod havet.

  Vi sejler ud blandt de flydende isbjerge, som kan opleves i flere forskellige farver, blændende hvid over smuk isblå til sort. Senere på dagen stopper vi i Djupavogur og ser på æggene i Gledivik, og derefter fortsætter turen til Petras stenmuseum, som er meget imponerende. Petras stensamling er den største stensamling i verden.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 5: Dettifoss, Mývatn og Godafoss

  Naturoplevelser på stribe venter i dag. Vi besøger Dettifoss, det største og mest kraftfulde vandfald i Europa. Vandfaldet er 100 meter bredt og falder 44 meter. 500 kubikmeter vand vælter ud over klippen i sekundet, og synet af de tordnende vandmasser er imponerende.

  Vi udforsker vulkanske områder med pseudokratere, boblende mudderpøle og besynderlige lavaformationer i det geotermiske område Námaskard. Videre til søen Mývatn, et af Islands naturmæssige højdepunkter. Myggesøen ligger 278 meter over havet i et aktivt vulkanområde. Den 37 kvadratmeter store sø har cirka 50 småøer, holme og mange specielle laveformationer. Søen har sit navn fra de store sværme af myg, men selvom de kan være irriterende, så er det dansemyg, som ikke stikker.

  Hele området er rigt på fugleliv, underjordiske varme kilder, stivnede lavastrømme, farverige svovlmudderpøle, flerfarvede fjelde og vulkaner. Husk at have badetøjet ved hånden, så du kan nyde at bade i det varme kildevand.

  I området omkring Mývatn oplever vi også Dimmuborgir og Skutustadagigar. Til sidst stopper vi ved Godafoss, Gudernes vandfald, inden turen fortsætter til vores overnatningssted i nærheden af ved Akureyri, hvor vi skal overnatte i to nætter.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 6: Mikrobryggeri og mulighed for hvaltur

  Vi starter dagen med en byrundtur i Akureyri, der med sin strategiske beliggenhed ved den naturlige havn gennem tiden har været et vigtigt handelscentrum i det nordlige Island.

  Selvom Akureyri ligger på den islandske jord, har den faktisk haft en spændende forbindelse til Danmark gennem historien. I begyndelsen af det 19. århundrede var Island under dansk styre, og handelen mellem de to lande var blomstrende. Den danske kultur satte sit præg på byen og efterlod en arv af arkitektur, traditioner og handelspraksis, der stadig kan spores i dag, hvor Akureyri fortsat betegnes som den mest danske by i Island.

  Efter frokost er der hvalsafari for de gæster, der har tilkøbt dette hjemmefra. Island er det perfekte sted at se hvaler. Hvalsafari kr. 795 (skal bestilles med rejsen). Har du ikke købt hvalsafari, er der tid på egen hånd, før alle gæster samles og kører til Hauganes, hvor vi besøger mikrobryggeriet Kaldi. Her smager vi på det gode lokale øl.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 7: Borgarnes, Reykjavik

  Vi forlader Akureyri, og turen går videre ud i det smukke, barske islandske landskab mod Borgarfjördur. Vi stopper ved verdens mest kraftfulde - og mest produktive - varme kilde: Deildartunguhver, der leverer varmt vand til opvarmning i det nærliggende samfund. Både den termiske aktivitet og smukke natur tiltrækker besøgende.

  Dagen byder også på andre flotte seværdigheder som Grabrok-krateret skabt af et vulkanudbrud for over 3.000 år siden samt Tristapar, de imponerende klipper der stiger lodret op fra havet nær kysten.

  Overnatning nær Reykjavik.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 8: Reykjavik og hjemrejse

  Efter morgenmad på hotellet kører vi til Islands hovedstad Reykjavik. Her venter en kort byrundtur, hvor vi bl.a. ser den karakteristiske Hallgrimskirke og den hyggelige gamle bydel.

  Ved middagstid kører vi mod Keflavik lufthavn, hvorfra vi flyver hjem til Danmark efter nogle flotte og oplevelsesrige dage i Island.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.

Mere om rejsen

Island - Det lille samfund med den store natur

Vulkanøen Island har egentlig et lidt misvisende navn. Faktisk er 89 procent af øen isfri og netop her findes nogle af jordens mest utrolige landskaber, fulde af kontraster og ekstremer. Med blot tre timers flyvning når du de gæstfrie islændinge, og oplevelser som ligger langt udover en almindelig ferierejses formåen. Du får på denne rejse nogle af naturens mest spektakulære underværker helt tæt på livet, og dét gør indtryk.

Landet af is, ild og vand

Selvom klimaet er forbavsende mildt, oplever du både gletsjere og isbjerge. På rejsen går vi fra den ene yderlighed til den anden. Vi sejler mellem isbjerge den ene dag, og bader i de varme kilder den næste. Den islandske natur er fascinerende, barsk og forunderlig, og vi kommer rundt til det hele. Vores vidende og erfarne rejseleder giver vores gæster nogle unikke ferieoplevelser i det smukke land. Reykjavik, som betyder den rygende bugt, er den største by i Island og verdens nordligst beliggende hovedstad.

Hoteller

 • Dag 1-2

  Hotel Viking, Hafnarfjördur

  Her kommer du til at bo i et hotel, som er indrettet i vikingestil og beliggende i samme hus som Det Vestnordiske Kulturhus med udsigt over havnen. Indretningen på værelserne er inspireret af Islands historie og kultur, og hotellet tilbyder gratis mulighed for både sauna og spabad.

  ElkedelJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  Strygejern og strygebrætPå forespørgsel
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 2-3 - Hótel Eyjafjallajökull, Hellishólar (ELLER: Stracta Hotel)

  Hótel Eyjafjallajökull, Hellishólar

  Dette hotel har en rolig og smuk beliggenhed blot 17 minutters kørsel fra Hella. De 18 lyse og moderne værelser på Hotel Eyjafjallajökull har fladskærms-tv, skrivebord og eget badeværelse. På dette hotel er der mulighed for at slappe af i haven eller på terrassen.

  Aftenunder- holdningNogle aftener
  AirconditionJa
  BarJa
  CykeludlejningJa
  ElkedelJa
  HaveJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 2-3 - Stracta Hotel, Hella (ELLER: Hótel Eyjafjallajökull)

  Stracta Hotel, Hella

  Hotellet ligger ca. én km fra stranden i centrum af Hella. Der er 122 værelser fordelt på to etager, og centralvarme og klimaanlæg sørger for et behageligt indeklima. Der er mulighed for at benytte sauna og spabad i hotellets have, og fra hotellets restaurant kan du nyde det dejlige syn af den smukke natur omkring hotellet som f.eks. Eyjafjallejökull og Hekla. Der er vaskeriservice eller du kan benytte hotellets møntvaskeri.

  AirconditionJa
  ElkedelJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksI receptionen
  Wi-fiJa
 • Dag 3-4

  Gerdi Guesthouse, Höfn

  Her skal du bo på et hyggeligt, stille og roligt familieejet guesthouse tæt ved Diamond Beach, gletsjerlagunen Jokulsarlon og ved foden af den imponerende gletsjer Vatnajökull. Der er udsigt over gletsjeren fra hele overnatningsstedet, som kun har 35 værelser. Stedet har en fantastisk atmosfære, en hyggelig restaurant og god morgenmad.

  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  Strygejern og strygebrætPå forespørgsel
  Wi-fiI hovedbygningen
 • Dag 4-5 - Guesthouse Svartiskógur Egilsstaðir (ELLER: Hótel Eyvindará)

  Guesthouse Svartiskógur Egilsstaðir

  På Hotel Guesthouse Svartiskógur serveres der hjemmelavet morgenmad med syltetøj, brød og lammepostej hver morgen. Med hotellets placering er der rig mulighed for at nyde den smukke natur, hvor der findes masser af billedskønne vandrestier, og inde på hotellet kan du slappe af i loungeområdet.

  BarJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TerrasseJa
  Wi-fiJa
 • Dag 4-5 - Hótel Eyvindará (ELLER: Guesthouse Svartiskógur Egilsstaðir)

  Hótel Eyvindará

  Dette hyggelige, familiedrevne hotel ligger på landet i skønne omgivelser. Her kan du benytte wi-fi i lobbyen, slappe af i hotellets boblebad eller nyde udsigten til haven. Værelserne på Eyvindará har eget badeværelse, og nogle er udstyret med egen terrasse. Om morgenen serveres den daglige morgenmad, og om aftenen kan du nyde drinks i lobbyen.

  BarJa
  ElkedelJa
  HaveJa
  HårtørrerJa
  SpaområdeMed jacuzzi
  Wi-fiJa
 • Dag 5-6 - Hótel Hálönd (ELLER: Hotel Sveinbjarnargerdi)

  Hótel Hálönd

  Hótel Hálönd ligger i Hlidarfjall med fantastisk udsigt over bjergene, havet og Akureyri. Hotellet har 24 lyse og solrige værelser. Slap af væk fra byens lys, og nyd hotellets varme spabad udendørs under himlen.

  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  SpaområdeMed jacuzzi
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 5-6 - Hotel Sveinbjarnargerdi, Akureyri (ELLER: Hótel Hálönd)

  Hotel Sveinbjarnargerdi, Akureyri

  På dette hotel, som ligger ca. ti minutters kørsel fra Akureyri, vil du opleve den skønne natur på nærmeste hold. Hotellet har udsigt til Eyjafordur-området, bjergene og fjorden, mens terrassen er det perfekte sted til at nyde midnatssolen. Værelserne ligger enten i hovedbygningen eller i et af de to tilstødende værelsesbygninger. På hotellet er der både mulighed for at være aktiv i fitnesscenteret eller at nyde en tur i vildmarksbadet.

  Wi-fiJa
  AirconditionJa
  BarJa
  HaveJa
  KaffebarJa
  LoungeJa
  RestaurantJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksI receptionen
 • Dag 6-7 - Hotel Blönduós, Blönduós (ELLER: Hótel Hálönd/Hotel Sveinbjarnargerdi)

  Hotel Blönduós, Blönduós

  Hotel Blönduós er et komfortabelt hotel, beliggende nær Hunafloi-bugten med flot udsigt til bjergene. Havnefronten og byen er kun en kort spadseretur væk.

  BarJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  LoungeJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 6-7 - Hótel Hálönd (ELLER: Hotel Blönduós/Hotel Sveinbjarnargerdi)

  Hótel Hálönd

  Hótel Hálönd ligger i Hlidarfjall med fantastisk udsigt over bjergene, havet og Akureyri. Hotellet har 24 lyse og solrige værelser. Slap af væk fra byens lys, og nyd hotellets varme spabad udendørs under himlen.

  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  SpaområdeMed jacuzzi
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 6-7 - Hotel Sveinbjarnargerdi, Akureyri (ELLER: Hotel Blönduós/Hótel Hálönd)

  Hotel Sveinbjarnargerdi, Akureyri

  På dette hotel, som ligger ca. ti minutters kørsel fra Akureyri, vil du opleve den skønne natur på nærmeste hold. Hotellet har udsigt til Eyjafordur-området, bjergene og fjorden, mens terrassen er det perfekte sted til at nyde midnatssolen. Værelserne ligger enten i hovedbygningen eller i et af de to tilstødende værelsesbygninger. På hotellet er der både mulighed for at være aktiv i fitnesscenteret eller at nyde en tur i vildmarksbadet.

  Wi-fiJa
  AirconditionJa
  BarJa
  HaveJa
  KaffebarJa
  LoungeJa
  RestaurantJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksI receptionen
 • Dag 7-8

  Hotel Viking, Hafnarfjördur

  Her kommer du til at bo i et hotel, som er indrettet i vikingestil og beliggende i samme hus som Det Vestnordiske Kulturhus med udsigt over havnen. Indretningen på værelserne er inspireret af Islands historie og kultur, og hotellet tilbyder gratis mulighed for både sauna og spabad.

  ElkedelJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  Strygejern og strygebrætPå forespørgsel
  TVJa
  Wi-fiJa

Kort

Flyrejse til Island

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
26-07-2024Se afrejsetider 8 dageFly fra Billund LufthavnMere end 821.998,-Bestil
09-08-2024Se afrejsetider 8 dageFly fra Billund LufthavnMere end 821.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (Icelandair). Max 158 cm når L+B+H lægges sammen).

  Der må også medbringes en håndbagage på max  8 kg (Max 55 x 40 x 20 cm).

 • Bus

  Almindelig lokal standard. Der kan købes fast plads på denne rejse.  Bemærk at vejforholdene er af forskellig karakter. Nogle er asfalterede, andre med en hård overflade. Køretøjerne er indrettet til at begå sig under disse forhold og er derfor bygget meget solide. Dette gør at komforten ikke er som i de danske busser. De er dog behagelige og med gode sæder. Chaufførerne er meget erfarne og pålidelige. Du oplever meget og tempoet er absolut overkommeligt for de fleste gæster og med jævnlige pauser.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Island

  Island har samme drikkepengekultur som Danmark.

  Hvis du oplever, at servicen på en restaurant er høj, eller din guide er god, så værdsættes drikkepenge. Hvor meget, du ønsker at give, er helt op til dig.

  Hvis servicen overstiger dine forventninger, så sig det endelig, da det både opmuntrer serviceudbyderen og gør dem opmærksomme på, hvad de gør godt.

 • Drikkevand i Island

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Elektrictet i Island

  Der er 220 V. Samme stik som i Danmark.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly

  Flyvetiden er ca. 3 timer og 15 minutter fra København. Der vil være mulighed for at købe forplejning om bord. 

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Rejsen er ikke velegnet for gangbesværede. På flere af udflugterne kan terrænet være meget ujævnt.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Naturpas

  Der foregår stadig en del snak frem og tilbage mellem landejere og højere instanser, idet landejerne ønsker at turisterne skal betale for at se de flotte naturskabte attraktioner. Et såkaldt "naturpas" er på tale, men indtil videre er det blevet ved snakken.

  Bliver det en kendsgerning sørger Gislev for at erhverve naturpasset, men da vi ikke har kunnet tage højde for udgiften i rejsens pris, vil der derfor blive tale om en mer-omkostning. Hvor meget et sådant 8-dages naturpas vil løbe op i kan vi kun gisne om, men vi formoder at det kun vil dreje sig om et mindre beløb.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning - Island

  Vejret kan være omskifteligt, derfor anbefaler vi lag-på-lag princippet. Det er også en rigtig god idé at medbringe en mindre dagsrygsæk (ca. 30 liter) til udflugterne, hvor man kan have en ekstra trøje, kamera, en flaske vand og andet i.

  • Vandtæt og åndbart fodtøj med en god sål og støtte omkring dine ankler. Mange steder vil du vandre på sten, grus og jordveje. Ordentligt fodtøj kan være forskellen mellem at få en fantastisk god eller en dårlig oplevelse.
  • Regn- og vindtæt åndbart overtøj. Selv på dage med blå himmel kan vejret slå om, og vinden er næsten altid kølig. En let jakke, som er let at folde sammen, skal med, så du kan bruge den, når det er nødvendigt.
  • Varmt tøj, som du kan bruge, hvis temperaturen ændrer sig.
  • Varm og beskyttende hovedbeklædning. Dit hoved er et af de steder, hvor man taber mest varme, og det bør derfor være beskyttet i det kolde vejr. I højsommeren kan solen være meget stærk, og en hat eller kasket kan være god.
  • Handsker til at beskytte dine hænder, mens du er på vandet eller på kølige dage.
  • Solbriller. Solen er meget stærk om sommeren og særligt ved og på vandet.
  • Solcreme til blottet hud. Om sommeren kan luften måske føles kølig, men solen brænder stadig.
 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Rejseleder

  Du møder Gislevs danske rejseleder i lufthavnen. Rejselederen er med på hele rejsen.

 • Shopping i Island

  Uldprodukter: Sweaters, plaider, huer, vanter, garn m.m.
  Slik: Islændingene har en forkærlighed for sød lakrids i chokolade. Det kan købes overalt i alle afskygninger.
  Helseprodukter: F.eks. mudder fra Den Blå Lagune (specielt godt for folk som lider af psoriasis).
  Brændevin: Med smag af den islandske natur. F.eks. rabarber og blåbær, smager aldeles fortrinligt i en hvidvin.
  Fiskeskind: Islændingene benytter fiskeskind på lige fod med slangeskind - og det ligner også umiddelbart. Produkterne der laves heraf spænder fra beklædning og sko til punge, bælter, tasker o.l.

 • Tidsforskel Island

  Der er 2 timers tidsforskel og urene stilles tilbage. Der er ikke sommertid i Island. Dagens længde om sommeren, er ca. 18-20 timer. Solopgang omkring kl. 03.00 og solnedgang ca. kl. 23.00

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 4.400.
  Hvalsafari kr. 795. Bestilles med rejsen.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Vaccinationer

  Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.

 • Valuta og betalingskort i Island

  Den islandske møntfod er ”króna”, se www.sedlabanki.is for aktuel dagskurs.

  Især Visa og Mastercard er udbredt, og det er muligt at hæve penge i bankautomater mod et gebyr.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Grundet Golfstrømmen har Island et køligt, tempereret oceanklima: Køligt om sommeren og forholdsvis milde vintre. Vejret er foranderligt, og du bør være forberedt på uventede forhold.Gennemsnitstemperaturen om foråret ligger på 5-10°C, og om sommeren ligger den på omkring 15°C. Vi anbefaler lunt, vind- og vandtæt tøj og solide sko.

  Husk badetøj, da der er mulig for at bade i de termiske bade. 

  Læs mere om vejret i Reykjavik 

 • Vejret i Island

  Vejret og sikkerheden er vigtige faktorer, derfor skal du være forberedt på, at programændringer kan forekomme.

  Grundet Golfstrømmen har Island et køligt, tempereret oceanklima: Køligt om sommeren og forholdsvis milde vintre. Vejret er foranderligt, og du bør være forberedt på uventede forhold.

  Gennemsnitstemperaturen om sommeren ligger på omkring 15°C.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu