Vulkanøen Island

Vidunderlige vandfald, lavamarker, gejsere og vulkaner

Rejse til Island med Gislev

Flot rejse til Island med gletsjere, isbjerge, farverige svovlmudderpøle og flerfarvede fjelde. Oplev Island i selskab med vores GISLEV rejseleder. Sejl blandt isbjergene, svøm i de varme kilder og oplev en natur så ulig den du lever i til hverdag. Lad dig betage af den gæstfrie islandske befolkning, et folk som i dén grad forstår at leve i pagt med naturen.

 • Oplev Den Gyldne Cirkel med Tingvellir Nationalpark, Strokkur og Gullfoss
 • Inklusiv sejlads i Islands største gletsjerlagune, vi sejler blandt de isblå isbjerge
 • Entré til de vamre kilder ved Mývatn, inkl. håndklæde. Et aktivt vulkanområde
 • Oplev det hele med vores rejseleder der er med på hele rejsen
 • 8 dage i Island sikrer et oplevelsesrigt ophold

Med i prisen:

 • 7 x morgenmad
 • 4 x middage
 • 1 x frokost med frisk fisk
 • Sejlads blandt isbjerge ved Jökulsárlon
 • Badning i de varme kilder, Mývatn inkl. håndklæde
 • Bryggeribesøg inkl. smagning af lokalt øl
 • Entré til Glaumbær museum
 • Ophold i dobbeltværelse
 • Rejseleder


Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 3.998. Eftermiddags hvalsafari fra Akureyri (på dag 5) varighed ca. 3 timer kr. 695 - bestilles med rejsen.

Afbestillingsforsikring kr. 945.
 

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Tag med Gislev til vilde og vidunderlige Island

Island ligger midt ude i Atlanterhavet med Grønland og Færøerne som nærmeste naboer. Vi byder velkommen til et kontrastfyldt land, som på én gang er utæmmet og råt, og samtidig rummer ufatteligt smukke naturoplevelser. Du bliver introduceret til Islands spændende historie og til de flotte naturfænomener som gejsere, kogende mudder, gletsjere, isbjerge, varme kilder og vulkaner. Det kan være svært at forestille sig, at et så forholdsvist lille område kan byde på så mange ekstraordinære, naturskabte seværdigheder. Oplev alt dette i selskab med vores rejseleder, der følger dig på hele rejsen, gennem et af de mest storslåede naturområder i Europa.

Island - Det lille samfund med den store natur

Vulkanøen Island har egentlig et lidt misvisende navn. Faktisk er 89 procent af øen isfri og netop her findes nogle af jordens mest utrolige landskaber, fulde af kontraster og ekstremer. Med blot tre timers flyvning når du de gæstfrie islændinge, og oplevelser som ligger langt udover en almindelig ferierejses formåen. Du får på denne rejse nogle af naturens mest spektakulære underværker helt tæt på livet, og dét gør indtryk.

Landet af is, ild og vand

Selvom klimaet er forbavsende mildt, oplever du både gletsjere og isbjerge. På rejsen går vi fra den ene yderlighed til den anden. Vi sejler mellem isbjerge den ene dag, og bader i de varme kilder den næste. Den islandske natur er fascinerende, barsk og forunderlig, og vi kommer rundt til det hele. Vores dansktalende rejseleder giver vores gæster nogle unikke ferieoplevelser i det smukke land. Reykjavik, som betyder den rygende bugt, er den største by i Island og verdens nordligst beliggende hovedstad. Her finder du bl.a. Altinget (det islandske parlament), Háskóli Íslands (universitetet, grundlagt i 1911), museer og koncerthuset HARPA (fra 2011).

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Fly direkte til Keflavik

Du møder Gislevs rejseleder i lufthavnen. Direkte fly til Keflavik på Island. Kørsel gennem det vulkanske landskab til Reykjavik. Indkvartering på Hotel. Middag på egen hånd.

Dag 2: Panoramatur langs sydkysten

På vej til Kirkjubæjarklaustur, byen med det næsten uudtalelige navn, kører vi gennem smukt landskab, med udsigt til den imponerende vulkan Hekla. Byen er opkaldt efter et benediktinerkloster, som lå her indtil reformationen. Fra Reykjavik kører vi gennem Selfoss, Islands frodigste landbrugsområde, og videre gennem byen Hella, som ligger midt på den store grønne slette omgivet af farme. Langt ude i øst hæver den lange mørke fjeldlinje sig, der krones af Eyjafjallajökulls iskappe, og i syd rejser Vestmannaeyjars takkede konturer sig op af havet. Vi når frem til byen Hvolsvöllur, også kaldet porten til gletscherlandet i øst. Herfra videre til vores mål, Skógar, med det flotte vandfald Skógafoss. Fra byen hæver de grønne skråninger sig op mod de dominerende iskapper. Vi ser det imponerende 60 m høje vandfald, et af Islands højeste. Under vandfaldet skulle der efter sigende ligge et skjult guldskrin, som selvfølgelig aldrig er blevet fundet. Kørsel gennem Eldhraun, et 580 km2 stort lavafelt, dannet ved et vulkanudbrud i 1783 til Kirkjubæjarklaustur hvor vi overnatter.

Skogar vandfald på Island
Skógafoss med det skjulte guldskrin

Dag 3: Sejlads i Islands største gletsjerlagune

Kørsel gennem den kæmpestore nationalpark Skaftafell, som ligger lige op til Vatnajökulls ismasser ved sydkysten. Parken omfatter cirka 1/3 af Europas største iskappe. Over sandsletter og videre til Vatnajökull Nationalpark, ét af Islands mest skattede naturfænomener. Vatnajökull Nationalpark dækker i dag 13% af hele Island og er blandt de største nationalparker i Europa. I yderkanten findes Jökulsárlón, Islands største gletsjerlagune, en smeltevandssø fra Vatnajökull. Med jævne mellemrum kælves isbjerge ned i søen, hvorfra de sejler videre ad den meget korte elv mod havet. Vi sejler ud blandt de flydende isbjerge, som kan opleves i flere forskellige farver, blændende hvid over smuk isblå til sort. Forbi fiskerlejet Höfn fortsætter turen videre til Egilsstadir for overnatning.

Eldhraun på Island
Kørsel gennem Eldhraun dagen forinden, et 580 km2 stort lavafelt

Dag 4: Dettifoss, Mývatn og Godafoss

Naturoplevelser på stribe venter. I dag besøges Dettifoss, det mest kraftfulde vandfald i Europa. Her løber der 500 kubikmeter vand ud over klippen i sekundet. Videre til søen Mývatn, et af Islands naturmæssige højdepunkter. Myggesøen ligger 278 meter over havet i et aktivt vulkanområde. Den 37 km2 store sø har cirka 50 småøer, holme og mange specielle laveformationer. Søen har sit navn fra de store sværme af myg, men selvom de kan være irriterende, så er det dansemyg som ikke stikker. Hele området er rigt på fugleliv, underjordiske varme kilder, stivnede lavastrømme, farverige svovlmudderpøle, flerfarvede fjelde og vulkaner. Husk at have badetøjet ved hånden, så du kan nyde de varme kilder. Herfra til endnu et berømt vandfald, Godafoss, Islands smukkeste og mest imponerende. Efter en meget oplevelsesrig dag ankommer vi til Akureyri, Nordislands største by. Vi overnatter 2 nætter i Akureyri.


Se de farverige svovlmudderpøle samt de flerfarvede fjelde og vulkaner - Nyd et dyp i de varme kilder ved Mývatn
 

Dag 5: Smagen af Island

Turen går til Hauganes, hvor vi besøger mikrobryggeriet Kaldi. Her bydes der på smagning af den lokale øl. Herfra til Ektafiskur fiskefabrik, hvor vi vil nyde en dejlig frokost. Om eftermiddagen vil det være muligt at opleve Akureyri på egen hånd eller tage med på hvalsafari. Island er det perfekte sted at se hvaler. Hvalsafari kr. 695 (skal bestilles med rejsen).

Hvalsafari på Island
Tag med ud på havet og spot efter de majestætiske pukkelhvaler

Dag 6: Glaumbær folkemuseum

Vi forlader Akureyri og så går det atter ud i det smukke, barske islandske landskab. Vi kører ad den lange, smalle, dybe dal Öxnadalur, omgivet af høje fjelde. Vi besøger Glaumbærmuséet, bestående af nogle mindre, sammenbyggede tørvehuse. Det er typiske islandske huse, som man byggede dem helt op til omkring år 1900 pga. manglen på træ. Videre over land mod kysten til fjorden Borgarfjordur, et grønt og frugtbart landbrugsområde med flotte vandfald. Vi når Reykjavik hen på eftermiddagen og overnatter her de sidste 2 nætter. Middag på egen hånd.

Island, Glaumbær - Gislev Rejser 
Vi besøger Glaumbærmuséet bestående af nogle mindre sammenbyggede tørvehuse - typisk islandske huse fra før i tiden

Dag 7: Den Gyldne Cirkel

Efter morgenmaden tager vi på en kort byrundtur i Reykjavik og herefter udflugt til det geotermiske område som blev aktivt for mere end 1000 år siden. Et must for besøgende til Island. Her ser vi den varme springkilde Strokkur, også kendt som en Geysir. Stóri Geysir, som det hele startede med, er ikke længere aktiv, men er blevet afløst af den nærliggende Strokkur. Her sendes kogende vand 10-30 meter op i luften med 3-7 minutters mellemrum. Videre til det smukke vandfald Gullfoss også kendt som Det Gyldne Vandfald, et af Islands mest besøgte turistmål med et fald på 32 meter. Slutteligt til Tingvallasletten, hvor sagatidens historiske møder fandt sted - fornem storheden og historiens vingesus. Det er også her, at brudlinjen mellem de euroasiatiske og amerikanske tektoniske plader tydeligt ses. Middag på egen hånd.

Den Gyldne CIrkel
Nationalparken Tingvellir - brudlinjen mellen de euroasiatiske og amerikanske tektoniske plader

Dag 8: Hjemrejse

Efter morgenmad på hotellet er der lidt tid på egen hånd til at udforske Reykjavik, inden vi kører fra hotellet mod Keflavik lufthavn, hvor vi kl. 16.40 flyver retur mod Danmark efter skønne og oplevelsesrige dage på vulkanøen Island. 

Reykjavik kirke Island
Hallgrimskirken opkaldt efter digteren Hallgrimur Pétursson

Hotel

Hotelliste til Island 8 dage 2021

Dag 1:
Hotel Klettur

Mjölnisholt 12-14 
105, Reykjavík
www.hotelklettur.is

Centralt beliggende hotel blot 500 meter fra shoppinggaden Laugavegur og 10 minutters gang fra Hallgrimskirkja. Der er flere restauranter og caféer inden for få minutters gang fra hotellet. Pæne, velindrettede værelser med tv og gratis wi-fi. Hotellet har restaurant, bar samt informationsdesk, der kan være behjælpelig med evt. ekstra udflugter. Opholdet er med continental morgenmad.

Dag 2:
Hotel Klaustur

Klausturvegi 6
880 Kirkjubæjarklaustur
www.hotelklaustur.is

Hotellet gennemgik en stor renovering i 2018, og fremstår nu lyst og indbydende. Værelserne er pæne og velindrettede med tv, telefon, hårtørrer samt sæbe, shampoo m.m. Der er bar og restaurant på hotellet.

Dag 3:
Icelandair Hotel Herad

Miðvangur 5-7
700 Egilsstaðir
www.icelandairhotels.is

Dejligt hotel med bar og restaurant. Restauranten er kendt for at have fokus på lokale råvarer og specialiteter. Nydelige værelser med tv, telefon, gratis wi-fi samt hårtørrer, sæbe og shampoo m.m. 

Dag 4 + 5:
Hotel Edda Akureyri

Eyrarlandsvegur 28
600 Akureyri
www.hoteledda.is

Godt hotel med restaurant og bar. Værelserne er indrettet med med tv, telefon, gratis wi-fi samt hårtørrer, sæbe og shampoo m.m. 

Dag 6 + 7:
Hotel Klettur

Mjölnisholt 12-14 
105 Reykjavík

www.hotelklettur.is

Centralt beliggende hotel blot 500 meter fra shoppinggaden Laugavegur og 10 minutters gang fra Hallgrimskirkja. Der er flere restauranter og caféer inden for få minutters gang fra hotellet. Pæne, velindrettede værelser med tv og gratis wi-fi. Hotellet har restaurant, bar samt informationsdesk, der kan være behjælpelig med evt. ekstra udflugter. Opholdet er med continental morgenmad.

 

 

Gæsterne siger

Island - gæsterne siger
"En fantastisk rejse med et utal af naturoplevelser"

"Vi fik set utroligt meget og fik mange flotte naturoplevelser. Så det har indfriet mine forventninger til rejsen og mere til"

"En rejse som jeg var meget tilfreds med og som jeg mindes med glæde"

Værd at vide

Information i forbindelse med Coronavirus
 

Rejsende til Island
​​​​​​De Islandske Sundhedsmyndigheder har for rejsende til Island efter 15. juni 2020 indført obligatorisk COVID-19 test, som vil blive foretaget ved ankomst i lufthavnen på Island. Testen koster ca. DKK 750,00/€ 100 og betales af den rejsende selv. Den rejsende skal blive på hotellet indtil test-svar kommer senere samme dag. Inden afrejse udfyldes en on-line registrering, som er den rejsendes eget ansvar at foretage.

(Opdateret den 12. juni 2020).

Kravet​​​​​​om test ved ankomst til Island bortfalder 1. juli 2021 for alle færdigvaccinerede rejsende. Det er et krav, at der er gået 14 dage fra sidste stik. 

(Opdateret den 16. juni 2021).

Flyrejsende generelt

De danske myndigheder har vedtaget, at alle rejsende fra danske lufthavne skal bære mundbind, fra man træder ind i lufthavnen, under flyvningen samt til man er ude af ankomstlufthavnen igen. Det er den rejsendes eget ansvar at medbringe mundbind.

Bagage

Der må medbringes 1 kuffert på max 20 kg (SAS) eller 1 kuffert på max 23 kg (Icelandair). Max 158 cm når L+B+H lægges sammen). Der må også medbringes en håndbagage på max  8 kg (Max 55 x 40 x 20 cm).

Bus

Almindelig lokal standard. Der kan købes fast plads på denne rejse.  Bemærk at vejforholdene er af forskellig karakter. Nogle er asfalterede, andre med en hård overflade. Køretøjerne er indrettet til at begå sig under disse forhold og er derfor bygget meget solide. Dette gør at komforten ikke er som i de danske busser. De er dog behagelige og med gode sæder. Chaufførerne er meget erfarne og pålidelige. Du oplever meget og tempoet er absolut overkommeligt for de fleste gæster og med jævnlige pauser.

Børn og unge

Medbring skriftligt samtykke, hvis børn rejser uden begge forældre

Drikkepenge

Island har samme drikkepengekultur som Danmark.

Drikkevand

Vandet fra vandhanen kan drikkes.

Elektricitet

Der er 220 V. Samme stik som i Danmark.

Entréer

Hvalsafari kr. 695 (bestilles med rejsen). Andre entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. 

Fly

Flyvetiden er ca. 3 timer og 15 minutter fra København. Der vil være mulighed for at købe forplejning om bord. 

Klima

Grundet Golfstrømmen har Island et køligt, tempereret oceanklima: Køligt om sommeren og forholdsvis milde vintre. Vejret er foranderligt, og du bør være forberedt på uventede forhold.Gennemsnitstemperaturen om foråret ligger på 5-10°C, og om sommeren ligger den på omkring 15°C. Vi anbefaler lunt, vind- og vandtæt tøj og solide sko. Husk badetøj, da der er mulig for at bade i de termiske bade. Læs mere om vejret i f.eks. Reykjavik på: https://www.mitrejsevejr.dk/l/island/vejrudsigt-reykjavik-vejret-lige-nu-temperatur-vejr.php

Kreditkort

Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Mobiltelefon

Forvent ikke dækning i de øde egne. Husk at slå mobildata og roaming fra.

Naturpas

Der foregår stadig en del snak frem og tilbage mellem landejere og højere instanser, idet landejerne ønsker at turisterne skal betale for at se de flotte naturskabte attraktioner. Et såkaldt "naturpas" er på tale, men indtil videre er det blevet ved snakken. Bliver det en kendsgerning sørger Gislev for at erhverve naturpasset, men da vi ikke har kunnet tage højde for udgiften i rejsens pris, vil der derfor blive tale om en mer-omkostning. Hvor meget et sådant 8-dages naturpas vil løbe op i kan vi kun gisne om, men vi formoder at det alt vil dreje sig om et mindre beløb.

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Påklædning

Omskifteligt vejr. Vand- og vindtæt tøj, godt fodtøj, paraply og solbriller. Medbring evt. kikkert, da der er et rigt fugleliv i Island. Husk badetøj hvis du ønsker at bade i det varme kildevand.

Rejseleder

Du møder Gislevs danske rejseleder i lufthavnen. Rejselederen er med på hele rejsen.

Shopping

Uldprodukter: Sweaters, plaider, huer, vanter, garn m.m.
Slik: Islændingene har en forkærlighed for sød lakrids i chokolade. Det kan købes overalt i alle afskygninger.
Helseprodukter: F.eks. mudder fra Den Blå Lagune (specielt godt for folk som lider af psoriasis).
Brændevin: Med smag af den islandske natur. F.eks. rabarber og blåbær, smager aldeles fortrinligt i en hvidvin.
Fiskeskind: Islændingene benytter fiskeskind på lige fod med slangeskind - og det ligner også umiddelbart. Produkterne der laves heraf spænder fra beklædning og sko til punge, bælter, tasker o.l.

Tidsforskel

Der er 2 timers tidsforskel og urene stilles tilbage. Der er ikke sommertid i Island. Dagens længde om sommeren, er ca. 18-20 timer. Solopgang omkring kl. 03.00 og solnedgang ca. kl. 23.00

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Nat med Rabat
Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

Vaccinationer

Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.

Valuta

Den islandske møntfod er ”króna”, se www.sedlabanki.is for aktuel dagskurs. Pr. 27/1 2021 er 100 isk 4,75 dkr.  

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Kort

Kort Island

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale

Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse

Passagerterminalen 10
7190 Billund

Bagage

Du må medbringe 23 kg bagage og 8 kg håndbagage.

Flyselskab

Vi flyver med Icelandair på denne rejse. Bemærk at der ikke er mad og drikke inkluderet på Icelandairs fly. 

Udrejse den 19.07.21
Afgang kl. 22.35 med ankomst kl. 23.30 (lokal tid) i Keflavik Lufthavn på Island.
Hjemrejse den 26.07.21
Afgang kl. 16.40 med ankomst kl. 21.35 (lokal tid) i Billund Lufthavn.

Mødetid

Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested

Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen.


Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Bagage

Du må medbringe 23 kg bagage og 8 kg håndbagage.

Flyselskab

Vi flyver med Icelandair.

Mødetid

Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested

Mødested er i hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7-Eleven".