Vulkanøen Island

Vidunderlige vandfald, lavamarker, gejsere og vulkaner

Rejse til Island med Gislev
 

Flot rejse til Island med gletsjere, isbjerge, farverige svovlmudderpøle og flerfarved fjelde. Oplev Island i selskab med vores dansktalende islandske rejseleder. Sejl blandt isbjergene, svøm i de varme kilder og oplev en natur så ulig den du lever i til hverdag. Lad dig bjergtage af den gæstfrie islandske befolkning, et folk som i dén grad forstår at leve i pagt med naturen.

 • Oplev Den Gyldne Cirkel med Tingvellir nationalpark, Strokkur og Gullfoss
 • Inklusiv sejlads i Islands største gletsjerlagune, vi sejler blandt de isblå isbjerge
 • Ferien på Island indeholder 2 nætter i Reykjavik og i Akureyri området
 • Oplev det hele med vores dansktalende lokale rejseledere
 • 7 dage i Island sikrer et oplevelsesrigt ophold


Med i prisen:

 • 6 x morgenmad
 • 5 x middage
 • 1 x frokost på fiskefabrik
 • Isfjordssejlads ved Jökulsárlon
 • Entré til Glaumbær museum
 • Ophold i dobbeltværelse
 • Dansktalende islandsk rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Udflugter jævnfør program


Eksklusiv entréer, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 4.450.

Afbestillingsforsikring kr. 920.

Besøg i Den Blå Lagune inkl. transport, entré m/håndklæde og en drink (på hjemrejsedagen) kr. 595 - bestilles med rejsen og gennemføres ved min. 10 personer.
Eftermiddags hvalsafari fra Akureyri (på dag 5) varighed 3 timer kr. 695 - bestilles med rejsen.   
 

Status:
Ring til os

Om rejsen

Tag med Gislev til dette vilde og forunderlige land
Island ligger midt ude i Atlanterhavet med Grønland og Færøerne som nærmeste naboer. Vi byder velkommen til et kontrastfyldt land, som på én gang er utæmmet og råt, og samtidig rummer ufattelig smukke naturoplevelser. Du bliver introduceret til Islands spændende historie og til de flotte naturfænomener som gejsere, kogende mudder, gletsjere, isbjerge, varme kilder og vulkaner. Det kan være svært at forestille sig, at et så forholdsvist lille område kan byde på så mange ekstraordinære, naturskabte seværdigheder. Oplev alt dette i selskab med vores lokale, dansktalende rejseleder, som følger dig på denne fantastiske rejse gennem et af de mest storslåede naturområder i Europa.

Island - Det lille samfund med den store natur
Vulkanøen Island har egentlig et lidt misvisende navn. Faktisk er 89 procent af øen isfri og netop her findes nogle af jordens mest utrolige landskaber, fulde af kontraster og ekstremer. Med blot tre timers flyvning når du de gæstfrie islændinge, og oplevelser som ligger langt udover en almindelig ferierejses formåen. Du får på denne rejse nogle af naturens mest spektakulære underværker helt tæt på livet, og dét gør indtryk.

Landet af is, ild og vand
Selvom klimaet er forbavsende mildt, oplever man både gletsjere og isbjerge. På rejsen går vi fra den ene yderlighed til den anden. Vi sejler mellem isbjerge den ene dag og bader i de varme kilder den næste. Den islandske natur er fascinerende, barsk og forunderlig, og vi kommer rundt til det hele. Vores indfødte, dansktalende rejseledere har gennem mere end 20 år givet vores gæster nogle unikke ferieoplevelser i det smukke land. Reykjavik, som betyder den rygende bugt, er den største by i Island og verdens nordligst beliggende hovedstad. Her finder du bl.a. Altinget (det islandske parlament), Háskóli Íslands (universitetet, grundlagt i 1911), museer og koncerthuset HARPA (fra 2011).

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Fly direkte til Keflavik
I afrejselufthavnen mødes du af en Gislev repræsentant, som hjælper dig gennem tjek in. Du går herefter selv til gaten. Spørg vores repræsentant, hvis du føler dig usikker på noget. I Island mødes du af vores islandske, dansktalende rejseleder, ved ankomst til Keflavik lufthavn. Kørsel til Reykjavik og indkvatering på Hotel. Efterfølgende tager vi på en hyggelig lille byrundtur.

Reykjavik kirke Island
Hallgrimskirken opkaldt efter digteren Hallgrimur Pétursson

Dag 2: Den Gyldne Cirkel
Udflugt til det geotermiske område som blev aktiv for mere end 1000 år siden, her ser vi den varme springkilde Strokkur, herfra videre til det gyldne vandfald Gullfoss. Et must for besøgende i Island. Her ser vi også Geysir som har lagt navn til det vi alle kender som en gejser, altså en varm springkilde. Stóri Geysir, som det hele startede med, er ikke længere aktiv, men er blevet afløst af den nærliggende Strokkur. Her sendes kogende vand 10-30 meter op i luften med 3-7 minutters mellemrum. Slutteligt kan du nyde det smukke vandfald Gullfoss også kendt som Det Gyldne Vandfald, et af Islands mest besøgte turistmål med et fald på 32 meter. Kørsel videre til Vik hvor vi overnatter. På vejen hertil kører vi igennem smukt landskab med udsigt til den imponerende vulkan Hekla, og vi gør stop ved Skógar vandfald.

Gullfoss Island
Oplev det gyldne vandfald Gullfoss

Dag 3: Sejlads i Islands største gletsjerlagune
Kørsel gennem Eldhraun, et 580 km2 stort lavafelt, dannet ved et vulkanudbrud i 1783. Videre til Vatnajökull nationalpark, ét af Islands mest skattede naturfænomener. Vatnajökull nationalpark dækker i dag 13% af hele Island og er blandt de største nationalparker i Europa. I yderkanten findes Jökulsárlón, Islands største gletsjerlagune, en smeltevandssø fra Vatnajökull. Med jævne mellemrum kælves isbjerge ned i søen, hvorfra de sejler videre ad den meget korte elv mod havet. Vi sejler ud blandt de flydende isbjerge, som kan opleves i flere forskellige farver, blændende hvid over smuk isblå til sort. Forbi fiskelejet Höfn fortsætter turen videre til Egilsstadir for overnatning.

Eldhraun på Island
Kørsel gennem Eldhraun, et 580 km2 stort lavafelt

Dag 4: Dettifoss, Myvatn og Godafoss
Naturoplevelser på stribe venter. I dag besøges Dettifoss, det mest kraftfulde vandfald i Europa. Her løber der 500 kubikmeter vand ud over dets kant i sekundet. Videre til søen Myvatn, et af Islands naturmæssige højdepunkter. Myggesøen ligger 278 meter over havet i et aktivt vulkanområde, den 37 km2 store sø har cirka 50 småøer og holme og mange specielle laveformationer. Søen har sit navn fra de store sværme af myg, men selvom de kan være irriterende, så er det dansemyg som ikke stikker. Hele området er rigt på fugleliv, underjordiske varme kilder, stivnede lavastrømme, farverige svovlmudderpøle, flerfarvede fjelde og vulkaner. Husk at have badetøjet og håndklæde ved hånden, hvis du ønsker at bade i de varme kilder. Herfra til endnu et berømt vandfald, Godafoss, Islands smukkeste og mest imponerende. Efter en meget oplevelsesrig dag ankommer vi til Akureyri, Nordislands største by. Vi overnatter 2 nætter i Akureyri.

Namaskard på Island
Se de farverige svovlmudderpøle samt de flerfarvede fjelde og vulkaner

Dag 5: Besøg hos bryggeriet Bruggsmidjan
Turen går til Hauganess hvor vi besøger mikrobryggeriet Bruggsmidjan. Her bydes der på smagning af den lokale øl. Herfra til Ektafiskur fiskefabrik, hvor vi vil nyde en dejlig frokost. Om eftermiddagen vil det være muligt at opleve byen Akureyri på egen hånd eller tage med på hvalsafari. Island er det perfekte sted at se hvaler. Halvdagsudflugt kr. 695.

Hvalsafari på Island
Muligehed for hvalsafari

Dag 6: Glaumbær folkemuseum
Vi forlader Akureyri og så går det atter ud i det smukke, barske islandske landskab. Vi kører ad den lange, smalle, dybe dal Öxnadalur, omgivet af høje fjelde. Vi besøger Glaumbærmuséet, bestående af nogle mindre, sammenbyggede tørvehuse. Det er typisk islandske huse, som man byggede dem helt op til omkring år 1900 pga. manglen på træ. Videre over land mod kysten til fjorden Borgarfjordur, et grønt og frugtbart landbrugsområde. Her ses pittoreske Hraunfossar og Barnafoss vandfald og Deildartunguvher, den mest kraftfulde springkilde i Europa. Inden vi når Reykjavik for sidste overnatning besøger vi Tingvallasletten hvor sagatidens historiske møder fandt sted, fornem storheden og historiens vingesus. Det er også her, at brudlinjen mellem de euroasiatiske og amerikanske tektoniske plader tydeligt ses.

Island, Glaumbær - Gislev Rejser 
Vi besøger Glaumbærmuséet bestående af nogle mindre sammenbyggede tørvehuse - typisk islandske huse fra før i tiden 

Dag 7: Hjemrejse
Inden vi flyver retur til Danmark, er der mulighed for at besøge den berømte Blå Lagune. Pris inklusiv håndklæde og drink kr. 595.

Den Blå Lagune på Island
Mulighed for at tage et dyp i Den Blå Lagune inden turen går til Danmark

Hotel

Reykjavik: Hotel Reykjavik Natura, 1. og 6. nat
Nautholsvegur 52
101 Reykjavik

Alle værelser er med tv, hårtørrer, jern- og strygebræt, te- og kaffefaciliteter, mini køleskab og wi-fi.
Læs mere om Hotel Reykjavik Natura her.

Vik: Hotel Kria, 2. nat
Sléttuvegur 12-14
870 Vík

Alle værelser er med tv og gratis wifi.

Eller

Vik: Hotel Dyrhóley, 2. nat
Brekkur
871 Vík

Alle værelser er med tv, hårtørrer og elkedel. Wi-fi på fællesområderne.

Egilsstadir: Hotel Edda, 3. nat
Tjarnarbraut 25
700 Egilsstadir

Restaurant med flodudsigt og gratis wi-fi på fællesområderne.
Læs mere om Hotel Edda her.

Akureyri: Hotel Edda, 4. og 5. nat
Thorunnarstraeti
600 Akureyri

Blot en kort gåtur fra byens centrum og Eyjafjördurs kyst.
Læs mere om Hotel Edda her.


Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard.


 

Værd at vide

Bagage
På denne rejse flyver vi med Iceland Air. Der må medbringes 23 kg i bagage. Se info om håndbagage som fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Diverse entréer
Den Blå Lagune kr. 595
Hvalsafari kr. 695
Badning i de varme kilder ved Myvatn kr. 300

Pas
Husk at medbringe pas.

Ønsker til indkvatering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, seperate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen.
Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker men, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme Jeres ønsker.

Klima
Grundet Golfstrømmen har Island et køligt, tempereret oceanklima: Køligt om sommeren og forholdsvis milde vintre. Vejret er foranderligt, og du bør være forberedt på uventede forhold.Gennemsnitstemperaturen i juni og juli ligger omkring 11 til 14°C. Vi anbefaler vind- og vandtæt tøj, let uldtøj og solide sko. Husk badetøj, da der er mange opvarmede swimmingpools.

Mad og drikke
Rejsen er baseret på halvpension. Frokost vil kunne købes undervejs. Prisen er ca. DKK 150-225. Det tilrådes at du har lidt drikkevarer, frugt o.a. med i bussen. Der holdes jævnlige pauser.

Vegetar / Diabetiker
Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

Valuta
Den islandske møntfod er ”króna”, se www.sedlabanki.is for aktuel dagskurs.

Bus- og vejforhold
Vejforholdene er af forskellig karakter. Nogle er asfalterede, andre med en hård overflade. Køretøjerne er indrettet til at begå sig under disse forhold og er derfor bygget meget solide. Dette gør at komforten ikke er som i de moderne danske busser. De er dog behagelige og med gode sæder. Chaufførerne er meget erfarne og pålidelige. Du oplever meget og tempoet er absolut overkommeligt for de fleste gæster og med jævnlige pauser.

Flyveturen
Flyvetiden er ca. 3 timer fra København. Der vil være mulighed for at købe forplejning om bord på Icelandair.

Lufthavn
Keflavik lufthavn blev i 2016 kåret til Europas bedste lufthavn (blandt lufthavne med færre end 5 millioner passagerer). De fik prisen af ACI baseret på flere faktorer, heriblandt forøget personale på alle områder fra security til passagerservice, et nyt bagagehåndteringssystem og en udvidelse af terminalen på 10.000 m2. Bedre mad på hurtigere tid og tax-free shopping, hvor de annoncerer at det meste sælges 19,38% billigere end i normale butikker. (Kilde: Iceland Review 96,16)

Tidsforskel
Der er 2 timers tidsforskel og urene stilles tilbage. Der er ikke sommertid i Island. Dagens længde er ca. 18-20 timer. Solopgang omkring kl. 03.00 og solnedgang ca. kl. 23.00

Indkøb
Uldprodukter: Sweaters, plaider, huer, vanter, garn m.m.
Slik: Islændingene har en forkærlighed for sød lakrids i chokolade. Det kan købes overalt i alle afskygninger.
Helseprodukter: F.eks. mudder fra Den Blå Lagune (specielt godt for folk som lider af psoriasis).
Brændevin: Med smag af fra den islandske natur. F.eks. rabarber og blåbær, smager aldeles fortrinligt i en hvidvin.
Fiskeskind: Islændingene benytter fiskeskind på lige fod med slangeskind - og det ligner også umiddelbart. Produkterne der laves heraf spænder fra beklædning (!) og sko over mere "normale" artikler som punge, bælter, tasker o.l.

Rejseforsikringer
Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring fra Europæiske, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62 29 12 10 for priser og nærmere oplysninger.

Naturpas
Der foregår stadig en del snak frem og tilbage mellem landejere og højere instanser, idet landejerne ønsker at turisterne skal betale for at se de flotte naturskabte attraktioner. Et såkaldt "naturpas" er på tale, men indtil videre er det blevet ved snakken. Bliver det en kendsgerning sørger Gislev for at erhverve naturpasset, men da vi ikke har kunnet tage højde for udgiften i rejsens pris, vil der derfor blive tale om en mer-omkostning. Hvor meget et sådant 7-dages naturpas vil løbe op i kan vi kun gisne om, men vi formoder at det alt vil dreje sig om et mindre beløb.

Kort

Kort Island

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.
 

Mødetid i København: Kl. 12.30

Afgang 1, 8 og 29 juli 2019 fra København:
Med Icelandair fra Københavns Lufthavn kl. 14.30 med ankomst i Keflavik kl. 15.40.
Hjemrejse fra Keflavik kl. 16.10 med ankomst i København kl. 21.20 (lokale tider).

Forplejning kan købes om bord.

Se mere om Keflavik lufthavn under "Værd at vide".

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.


Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
29-07-2019Fly fra Københavns LufthavnVulkanøen IslandRing til os16.898,-Mere information