Den Store Irlandsrejse

Galway - Connemara - Donegal - Derry - Giants Causeway - Belfast - Dublin

 Den store Irlandsrejse
 

Tag med på en storslået rundrejse med det bedste af Irland med grønne landskaber, smukke kyster og skønne byer.

 • Galway – Irlands livligste by fyldt med livsglæde og musik.
 • Rundtur i det vestlige og autentiske Irland med betagende og uspoleret natur.
 • Connemara og Kylemore Abbeys skønne victorianske have
 • Historiske Londonderry, Giants Causeway og Belfast med udstilling om Titanic.
 • Dublin med de kendte seværdigheder og mulighed for Irsk aften.
 • 10 dage med stort udflugtsprogram og Irlands største oplevelser - kun med Gislev.

 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 9 x morgenmad
 • 7 x middag (for egen regning dag 7 og dag 9)
 • Alle dagsudflugter jævnfør program
 • Byrundtur i Galway
 • Byrundtur i Belfast
 • Byrundtur i Dublin
 • Whiskysmagning
 • Flybillet og lufthavnsafgifter 
 • Rejseleder
 • Moms og gebyr til Rejsegarantifonden.

 

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.798. Afbestillingsforsikring kr. 945.
Irsk Aften med 3 retter mad, musik, underholdning og riverdance kr. 350 - bestilles sammen med rejsen.
Tilslutning fra Aalborg t/r kr. 900 pr. person. Desværre ikke muligt d. 15. juli.
Entreer er eksklusive – beregn ca. € 85. Se filmklip fra Giants Causeway:


www.youtube.com/embed/VMyKfyKdRTI


Se filmklip fra irsk aften på The Merry Ploughboy:


www.youtube.com/watch?v=ubvfXE9M8qA

Status:
Ring til os

Om rejsen

Grønne landskaber, smukke kyster og charmerende byer
Flot og alsidig rundrejse til det bedste af Irland med grønne landskaber, smukke kyster og skønne byer. I det vestlige Irland bor vi nær Galway – en af Irlands livligste byer, hvor det irske sprog blomstrer og den traditionelle folkemusik lyder i en lind strøm. Udflugt til de vilde og uspolerede landskaber i Connemara og og Kylemore Abbys smukke victorianske have. Via pilgrimsbyen Knock til vikingernes by Donegal. Herfra til Londonderry som emmer af historie.

Du oplever de specielle basaltsten ved Giants Causeway og de mange smukke panoramaer langs Irlands flotteste kystvej. Belfast byder på store kontraster og det ikoniske museum for Titanic. Herfra til irernes farverige  hovedstad Dublin, der byder på masser af seværdigheder, kultur samt mulighed for en festlig irsk aften.

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Irland
Udrejse med fly til Dublin. Her står vores irske chauffør parat med bus og et godt humør. Fra lufthavnen kører vi til rundvisning på lokalt destilleri og vi skal naturligivs også smage på de gyldne dråber.

Herfra det lille sidste stykke vej til indkvartering og aftensmad på vores hotel nær Athlone.

 

Dag 2: Livlige Galway
Afrejse til Galway, hvor rejselederen tager dig med på lille byrundtur bl.a. forbi byens fine katedral, Den spanske Bue, statuen af Oscar Wilde og Lynch Castle. Der bliver også tid på egen hånd til a pint of Guinness eller kigge på ny ring til ægtefællen, da byen fremstiller de mest berømte og symbolske ringe i Irland.

 Oscar Wilde statue i Galway Galway

Dag 3: Heldagsudflugt til Connemara - det vilde og uspolerede Irland
Vi kører mod Connemara med bølgende heder, smukke søer og forrevne bjerge. Vi besøger Dan O´Haras gamle tørvehus, hvor du får en spændende beretning om Irlands historie og en flot udsigt ud over de smukke landskaber. Måske bliver der også tid til undervisning i tørvestikning og en lille en til halsen. Vi tager til Kylemore Abbey, smukt beliggende i hjertet af Connemara. Her kan du beundre den smukke victorianske have samt slottet, der siden 1920 har huset nonner fra benediktiner ordenen. Ad naturskøn rute returnerer vi til vores hotel i Galway.

Dan O Hara Irland Kylemore Abbey

Dag 4: Knock - Irlands hellige by og nobelprisvinder W. B. Yeats´ grav
Vi fortsætter nordpå og besøger den hellige by Knock. I 1879 viste Jomfru Maria, Joseph og Johannes sig på gavlen af af den lille lokale landsbykrke. Siden da blev byen en katolsk valfartsby med op til ca. 1,5 millioner pilgrimme om året, og der er derfor anlagt en international lufthavn nær byen. Pave John Paul II var på pilgrimsfærd hertil i 1979 og byen har også haft besøg af Moder Teresa.

Yeats grav i Irland Knock i Irland

Irland har fostret et væld af store forfattere, der oven i købet har deres eget museum i Dublin. Vi gør stop ved nobelprisvinderens W.B. Yeats grav inden indkvartering for 1 nat centralt i vikingebyen Donegal.

Dag 5: Glenveagh Nationalpark og Derry/Londonderry
Vi fortsætter nordpå og kører med passende pauser til Glenveagh Nationalpark, hvor du får tid til at vandre i de smukke haver, der hører til Glenveagh Castle. Parken er Irlands største nationalpark med mere end 14.000 ha. og er et af de smukkeste landskaber i Irland. Herfra fortsætter vi til Derry/Londonderry. Den splittede by er som taget ud af en historiebog med kanoner, drama og bymure. Der bliver også tid til at kigge nærmere på de berømte gavlmalerier med politiske budskaber og den nye forenende Peace Bridge. Indkvartering for 1 nat midt i byen, så du får mulighed for at opleve det hele. Der bliver også tid på egen hånd i denne spændende by.

Derry i Irland

 

Dag 6: 40 000 basaltsten ved Giants Causway og Irlands smukkeste kystvej
Vi fortsætter til den flotte irske nordkyst og kører til besøgscentret ved Giants Causeway. Her får du hele historien om hvordan de mange basaltsten blev dannet for 60 millioner år siden. Herefter går tuen ud til de spektakulære klippeformationer, der udgør en af de mest imponerende og stemningsfulde landskaber i Nordirland. Myten fortæller at det var den irske kæmpe Finn McCool, der byggede vejen, så han kunne gå tørskoet til Skotland og kæmpe mod kæmpen Bennandonner – men det er en helt anden historie.

Giants Causway i Irland

Herefter kan du rolig læne dig tilbage i bussen - vi fortsætter ad en af Irlands smukkeste kystveje med et væld af smukke panoramaer. 2 overnatninger centralt i Belfast, der byder på mange seværdigheder og oplevelser.

Antrim i Irland Belfast rådhus i Irland

 

Dag 7: Byrundtur i betagende Belfast - kontrasternes by
Du oplever de smukke klassiske bygninger i centrum og arbejderkvartererne med den såkaldte fredslinie, som skiller den protestantiske del af byen fra den katolske. Her bliver der også tid besøg på det ikoniske og anmelderroste Titanic Museum med 9 flotte gallerier, der giver dig hele historien om datidens mest luksuriøse skib. Der bliver også tid på egen hånd til byens mange andre attraktioner - det gælder bare om at vælge.

Titanic museum Belfast Titanic museum udstilling

 

Dag 8: Vævernes by Lisburn og Dublin
Afrejse fra Belfast til Lisburn, hvor vi besøger det interessante væveri-museum med arbejdende værksteder. Efter et passende stop fortstætter turen til Dublin, der blev anlagt af vikingerne for mere end 1000 år siden ved Dublin Castle. Her venter en orienterende rundtur med bus blandt de smukke georgianske bygninger, de smukke grønne områder, floden Liffey, det 130 m høje The spire og meget mere. Herfra til 2 overnatninger i udkanten af Dublin.

The Book of Kells Trinity College Dublin

 

Dag 9: Dublin til fods, Guinness og festlig Irsk Aften
Byrundtur til alle de store seværdigheder i centrum med Trinity College, Molly Malone og gågaden Grafton Street med mere. Du har hele eftermiddagen tid på egen hånd til butikker, et besøg på Guinness bryggeriet og andre oplevelser. Byen har et farverigt kulturliv – vil du vide mere om byens historie, så vi anbefale Dublin Castle eller det charmerende The Little Museum.

Har du ikke fået nok af whisky og Guinness, kan vi anbefale The Irish Whisky Museum eller a pint of Guinness på en af byens mange hyggelige pubber.

Dublin musikere Whiskey

Irsk Aften: Mulighed for hyggelig irsk aften med dejlig middag, sang, musik og Riverdance på pub´en The Merry Ploughboy. Kr. 350 - bestilles med rejsen.

Dag 10: Hjemrejse til Danmark
Tid til hjemrejse til København efter mange oplevelsesrige dage.

Hotel

Hoteller af god standard. Alle værelser med telefon, hårtørrer, tv og kaffe/te faciliteter samt wi-fi – enkelte hoteller mod gebyr. Uens værelser kan forekomme.

Athlone – 1 nat:
Athlone Springs

Galway – 2 nætter:
Flannery's Hotel

Donegal – 1 nat:
Central Hotel

Derry – 1 nat:
City Hotel

Belfast – 2 nætter:
Ramada Encore Hotel

På afgangen d. 15. juli benyttes: Maldron Belfast

Ved Dublin – 2 nætter: 
City West Hotel

 

Gæsterne siger

Den store Irlandsrejse - Gæsterne siger

"Meget interessant og anbefalelsesværdig. Kombinerer på dygtig vis den politiske konflikt, religionen og naturen i Irland / Nordirland."

"En meget fin rundrejse, relevante udflugter. Alt OK."

"Fantastisk indsigt i og formidling af Irlands historie."

Værd at vide

Valuta
I Irland anvendes EURO
I Nordirland er den officielle valuta engelske pund

Vejret
Omskifteligt, men lunt. Det er en god idé at tage en ulden trøje, vand- og vindtæt tøj samt gode sko med.

Guinness
Irernes nationaldrik serveres på pub´erne, som er samlingsstedet, hvor de sidste historier udveksles. Alle er velkomne på pubben.

Indkøb
Håndvævede uld- og lærredsstoffer, uldne sweaters, porcelæn, keramik, sølv og håndsleben krystal.

El
240 V – husk adapter.

Bus
Der køres i irsk bus af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men der holdes passende pauser undervejs.

Entreer
Er ikke inkluderet. Udgør ca. € 85,00
OBS! der bruges Euro i Irland og Pund i Nordirland.

Drikkepenge
Frivilligt  - dog kutyme til chauffør, service- og restaurantionspersonale.

Fly
Der flyves med Norwegian - der kan købe mad og drikke ombord - betaling med kreditkort

Brexit
Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien - dit pas skal som altid være gyldigt under opholdet.

Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges, hvorfor vi anbefaler at tegne en rejseforsikring.

Se evt. mere på dette link:
standby.dk/brexit-goer-rejseforsikringen-endnu-vigtigere/?utm_source=Standby.dk&utm_campaign=2313cb5023-Standby+nyhedsbrev+morgen&utm_medium=email&utm_term=0_ef58fa4297-2313cb5023-93284329

Flyv fra

Fly letter

Flybillet
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Mødetid i Københavns Lufthavn
Kl. 08.30 foran SevenEleven mellem terminal 2 og 3.

Afgangen d. 15. Juli: Mødetid kl. 11.00

Afrejse juni, august og september
Med Norwegian kl. 10.30 med ankomst til Dublin kl. 11.45

Afrejse 15. juli:
Med Norwegian kl. 13.00 med ankomst til Dublin Lufthavn kl. 14.15

Hjemkomst til Københavns Lufthavn: Kl. 13.15

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant. GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER DIREKTE FRA KØBENHAVN


 

 

Aalborg Lufthavn
Læs mere på www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Aalborg Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Vi kan desværre ikke tilbyde indenrigstilslutning fra Aalborg d. 15  juli, da der ikke er fly fra CPH til AAL med Norwegian om fredagen i juli måned.

OBS rejser du fra Aalborg skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved afrejse gaten i København.

Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

Kort

Den store Irlandsrejse