Skip to main content

Julerejse til Holland

-
Rejs julen i møde med samvær, hygge og hollandsk julestemning

Jul i Holland

Rejs med til Holland, hvor vi sammen byder julen velkommen i den hyggelige hansestad Harderwijk. Vi bor centralt i byen på Gislevs gode stamhotel Hotel Baars, der er kendt for sin gode service, og undervejs krydrer vi julehyggen med spændende udflugter. Glæd dig til at slentre langs kanalerne i et julepyntet Amsterdam til julemarkedet, hvor boderne frister med lokalt kunsthåndværk og julelækkerier.

Vi går i fodsporene af den Hollandske kultur, når vi får en rundvisning på en ostegård og træskofabrik, her nyder vi formiddagen med kaffe og kage. Vi besøger også Hollands største slot, Kasteel De Haar, som bag hver dør gemmer på en historie. En historie om tidligere tider, forskellige kulturer og interessante karakterer.

Undervejs fejrer vi en hyggelig juleaften på hotellet, hvor vi samles om en 3-retters julemiddag efterfulgt af kaffe og julehygge med sang, godter og julegaver.

Vrolijk Kerstfeest – Glædelig Jul!

Glæd dig til

 • Ophold på det dejlige hotel i charmerende Harderwijk
 • Rundvisning på ostegård og træskofabrik nær Volendam
 • 3-retters julemiddag i fællesskab med dine medrejsende
 • Udflugt til hovedstaden Amsterdam, klædt i julelys og julepynt

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 3 x middag
 • 1 x julemiddag
 • 1 x kaffe og kage
 • Udflugt til Amsterdam
 • Udflugt til slottet Kasteel De Haar inkl. entré
 • Udflugt til Simonehoeve inkl. kaffe og kage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Dag 1: Vi byder julen velkommen

  Vi forlader Danmark og kører gennem Tyskland til det nordlige Holland, hvor vi skal bo i den spændende by Harderwijk. Byen har en lang historie som hansestad, og især i bymidten finder du mange pæne, gamle bygninger, der vidner om byens rolle i det gamle Hanseforbund, der ophørte for hundreder af år siden.

  Her kan du gå på opdagelse og se bymuren, den gamle byport, Vischpoort, og resten af sporene fra gamle tider. Pladsen Vischmarkt med de mange butikker og caféer er bestemt også et besøg værd.

  Vi glæder os til at byde dig velkommen til en skøn Holland-rejse, hvor vi sammen skal fejre julen på vores gode stamhotel Best Western Hotel Baars.

 • Dag 2: Betagende Amsterdam

  Vi besøger den charmerende hovedstad Amsterdam, som er pyntet flot op til jul. Amsterdam er berømt for den tilbagelænede livsstil samt byens karakteristiske ydre med smukke kanalhuse langs de smalle kanaler. Vi nyder julestemningen i de juleoplyste gader, som vi følger til det hyggelige julemarked, hvor der kan gøres lidt juleshopping.

  Der bliver også tid til at gå på opdagelse i byen på egen hånd. Amsterdam tiltrækker gæster fra hele verden med sit livsglade lokalliv og mange udsmykkede byhuse langs kanalerne, der smyger sig elegant gennem byen. Det er også muligt at tage på en sejltur gennem kanalerne og se fra vandsiden, hvordan Amsterdams gader og kanaler lyser flot op i julelysenes skær.

  Hjemme på hotellet nyder vi en kop kaffe eller te med tilhørende kage, inden vi spiser en fælles middag.

 • Dag 3: Hollandske klassikere og Juleaften

  Efter en stille morgenmad tager vi til Volendam, hvor vi besøger Simonehoeve, en hollandsk ostegård og træskofabrik.

  På linje med vindmøller og tulipaner er ost og træsko et anerkendt symbol på Holland. Hollænderne har båret træsko – eller ”klompe”, som de er kendt som i Holland – siden det 13. århundrede, og på den måde er de malede træsko blevet et særligt nationalklenodie for landet. På træskofabrikken hører vi meget mere om det.

  Dertil er Holland også særlig kendt for deres oste. Nogle af de mest kendte som gouda og emmentaler er verdensberømte og favoritdelikatesser for mange mennesker rundt om i verden. De hollandske ostetraditioner strækker sig mange år tilbage, og ostene har en helt særlig smag, som kun få andre oste kan matche. Vi får en rundvisning på ostegården, som rundes af med kaffe og kage, inden vi vender retur til Harderwijk til en hyggelig juleaften i fællesskab.

 • Juleaften

  Om aftenen mødes vi til en 3-retters julemiddag efterfulgt af kaffe og julehygge med salmer, dans og julegaver.

 • Dag 4: Julemesse og julepyntet slot

  Nyd formiddagen i Harderwijk by, hvor det er muligt at besøge byens kirke og opleve den hollandske julemesse.

  Efter en rolig formiddag i byen besøger vi det spektakulære slot, De Haar, kun få slotte i Holland kan måle sig med De Haar for dets ideelle billede af en middelalderborg med tårne, volde, porte og vindebroer. Som et ægte eventyrslot rejser det sig majestætisk fra parklandskabet med imponerende træer, gamle haver og damme.

  De Haar stammer fra det 13. århundrede og gennemgik en enestående ombygning fra 1892 til 1912. Bl.a. blev den tidligere gårdhave dækket under renoveringen og står nu som den imponerende centrale hal, 18 meter høj og rigt dekoreret med bladguld. Vi nyder det flot pyntede juleslot inden vi kører retur til Hotel Baars for en sidste fælles middag inden hjemturen næste dag.

 • Dag 5: En julerejse er slut

  Vi siger på gensyn til Holland og bringer den gode julestemning med os hjem.

Hotel

 • Dag 1-5

  Best Western Hotel Baars

  Gislevs populære hotel ligger centralt i den lille hyggelige by Harderwijk. Her er du tæt på både vandet og butikker. Det gæstfrie personale, den personlige service og det gode køkken er med til at gøre denne rejse til noget ud over det sædvanlige.

  Værelserne på hotellet er uensartede i størrelse og indretning.

  HårtørrerJa
  TVJa
  BarJa
  RestaurantJa
  Afstand til centrum300 m
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  KaffebarJa
  MinibarJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
  Afstand til vandet500 m

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
22-12-2024Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og FynMere end 85.498,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Bus og bagage

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser.

  Til busrejsen må du medbringe 1 kuffert max. 20 kg og 1 håndbagage max. 5 kg. 

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Holland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Holland

  Der er 220 V. stikkontakter, som ligner de danske.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg og entréer

  Enkeltværelse kr. 1.285.

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt. 

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort

  Euro. 1 euro = ca. 7,50 DKK.
  Vi anbefaler, at du medbringer både kreditkort samt lidt EURO i kontanter.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

  Især Visakort er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejret

  Det hollandske klima minder om det danske. Gennemsnitstemperaturen i december er 1-5 grader. Læs mere på https://www.mitrejsevejr.dk/l/holland/vejrudsigt-amsterdam-vejret-lige-nu-temperatur-vejr.php

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu