Skip to main content

Rejs med fly til ferieøen Kreta

-
Oplev Knossos og Chanias historiske bagland

Kretas skønne kulturperler

Grækenland kaldes ofte for den europæiske civilisations vugge, og på denne rejse oplever vi et utal af de historiske højdepunkter på den solbeskinnede ferieø Kreta. Vi rejser tilbage i tiden og oplever blandt andet Knossos-paladset, det venetianske Agia Triada-kloster, spedalskhedsøen Spinalonga, der også er en fæstnings-ø samt Sankt Johannes-grotten. Indimellem de store kulturoplevelser forkæler vi vores sanser med besøg på et mikrobryggeri og en lokal olivenolieproducent til et par smagsprøver på det autentiske Kreta.

I Grækenland er kulturoplevelserne i højsædet, men på denne rejse får du også rigelig tid til at fordybe dig i naturen og slappe af på de smukke strande, der har gjort Kreta til et af Europas mest tillokkende rejsemål. Glæd dig til en herlig blanding af indblik i antikkens Grækenland og rolige stunder i charmerende havnebyer, hvor der aldrig er langt til den næste hyggelige taverna.

Glæd dig til

 • Ophold i Chania og Agios Nikolaos
 • Dansk rejseleder og unikke udflugter
 • Oplev det historiske Kreta

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 4 x middag på lokal taverna
 • Udflugter jf. program
 • Buskørsel på udflugter
 • Entréer til Knossos, Spinalonga og Toplou
 • Bådbillet til Spinalonga
 • Flybillet, skatter og bagage
 • Transfer fra lufthavn til hotel t/r
 • Let måltid på flyet ekskl. drikkevarer
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er tvivl om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Med direkte fly til Chania

  Ankomst til Chania, hvor vores danske rejseleder byder velkommen. En behagelig køretur bringer os til vores charmerende hotel i Chania, hvor vi indkvarteres for de næste tre nætter.

 • Dag 2: Chanias fascinerende bagland

  I dag skal vi på en spændende udflugt i baglandet og for første gang på rejsen stifte bekendtskab med Kretas kultur og historie. Nær Kolymbari besøger vi Sankt Johannes-kirkegrotten, hvor der inden for grottens tykke vægge findes en lille kirke, der blev opført i det 15. Århundrede. Efter grottebesøget fortsætter vi på olivenoliesmagning hos en lokal producent, og undervejs passerer vi også det berømte oliventræ i Vouves, der er verdens ældste.

  Der er mulighed for at spise frokost på en autentisk taverna, hvor lokalt producerede ingredienser tilberedes over åben ild. Dagen rundes af med et besøg på et mikrobryggeri i Neriana, hvor vi får en forfriskende smagsprøve på en af deres lækre øl.

 • Dag 3: Akrotiris kloster og skønne timer på stranden

  Vi besøger det velbevarede græsk-ortodokse kloster Agia Triada på Akrotiri-halvøen, som i dag producerer lækre eksportvarer såsom olie, honning og vin. Vi kører videre til Marathi-stranden, som fungerer som de lokales strandoase. Her får vi tid til at nyde det karakteristiske græske ferieliv med alt, hvad dertil hører af krystalklart vand, dejlige temperaturer og blødt strandsand. Vi slutter tilbage i Chania, hvor du har resten af dagen og aftenen på egen hånd.

 • Dag 4: Knossos og videre til Agios Nikolaos

  Afrejse fra Chania til Agios Nikolaos, hvor vi skal bo de næste tre nætter. På vejen besøger vi Knossos-paladset lidt uden for Heraklion. Det gamle palads er øens største seværdighed og befinder sig i naturskønne omgivelser, hvor olivenlunde og vinmarker dekorerer de kuperede omgivelser. Det er det største af fire minoiske paladser på Kreta og samtidig et af de mest ikoniske og velbevarede af slagsen fra oldtiden.
  Her kan du beundre den antikke arkitekturstil og kigge indenfor i de historiske rum og haver, hvor mure og vægge flere steder er fantasifuldt dekoreret med farverige freskoer og malerier.

  Efterfølgende bliver der tid til at finde en hyggelig taverna til frokost på egen hånd, inden vi fortsætter det sidste stykke til Agios Nikolaos.

 • Dag 5: Kretas historiske østkyst

  Denne dag har du mulighed for at opleve en af Kretas vigtigste seværdigheder, når vi tager på udflugt til det historiske Toplou-kloster fra 1400-tallet. Klostret har gennem tiden gennemgået nogle grumme skæbner med ødelæggelserne under først et kraftfigt jordskælv i 1600-tallet og senere under angreb fra osmannerne. På afstand ligner klostret mest af alt en fæstning, men med sit tårn med korset på toppen, der rager op i omgivelserne, er det til at se, at bygningen har en vigtig religiøs betydning. I dag er klostret kendt for sin produktion af vin og olivenolie.

  Herfra fortsætter vi til stranden Vai, der med sine palmer, klare vand og bløde sand er endnu et pragteksempel på et græsk ferieparadis. Vi spiser frokost på en taverna, inden vi besøger Kato Zakros’ minoiske palads.

  Pris kr. 500. Bestilles med rejsen.

 • Dag 6: Besøg på fæstnings-øen Spinalonga

  Vi sejler den korte tur fra Plaka til øen Spinalonga, der er ét stort fæstningsværk. Det blev opført af venetianerne i slutningen af 1500-tallet, og i nyere tid blev det brugt som koloni for de spedalske.

  Vi følger rejselederen på opdagelse på den lille fæstnings-ø, mens vi undervejs får lejlighed til at nyde den skønne udsigt over det blå hav.

  Eftermiddagen tilbringes på egen hånd i Agios Nikolaos.

 • Dag 7: Lassithi-højsletten og Rethymnon

  Vi forlader Agios Nikolaos og kører på opdagelse i det frugtbare Kreta, når vi besøger Lassithi-højsletten. Her ligger olivenlunde, marker og frugtplantager som et appetitvækkende vidnesbyrd om Grækenlands kulinariske traditioner.

  Herfra fortsætter vi til et besøg i havnebyen Rethymnon, der med sin flere tusinde år gamle historie er et fascinerende møde mellem nyt og gammelt.
  I dag er det en livlig by med et boblende havnemiljø og charmerende, smalle stræder, hvor der ikke er langt mellem de hyggelige tavernaer og gode fiskerestauranter. Her vidner den venetianske borg fra 1500-tallet samtidig om byens lange historie og behov for at kunne forsvare sig selv.

  Efter opholdet i Rethymnon vender vi retur til Chania, hvor vi samles om en afskedsmiddag.

 • Dag 8: Hjemrejse til Danmark

  Du har hele formiddagen til de sidste oplevelser, inden vi kører til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

Hoteller

 • Dag 1-4

  Arkadi Hotel, Chania

  Hotellet ligger i centrum af Chania, blot fem minutters gang fra den berømte gamle by og den venetianske havn. Der kan forekomme larm fra den nærliggende hovedgade.

  Alle værelser med aircondition mod gebyr, elkedel, fladskærms-tv, wi-fi, møbleret altan, bad og toilet, hårtørrer samt sikkerhedsboks mod gebyr.

 • Dag 4-7

  El Greco Hotel, Agios Nikolaos

  Hotellet ligger centralt i Agios Nikolaos 50 meter fra Kitroplatia-stranden og 350 meter til centrum af Agios Nikolaos.
  Gratis wi-fi i fællesområderne. Hotellet råder over lille bar og har derudover elevator.

  Alle værelser med aircondition mod gebyr, bad, toilet, tv og balkon samt wi-fi mod gebyr. Alle gæster indlogeres i standardværelser mod omgivelserne.

 • Dag 7-8

  Arkadi Hotel, Chania

  Hotellet ligger i centrum af Chania, blot fem minutters gang fra den berømte gamle by og den venetianske havn. Der kan forekomme larm fra den nærliggende hovedgade.

  Alle værelser med aircondition mod gebyr, elkedel, fladskærms-tv, wi-fi, møbleret altan, bad og toilet, hårtørrer samt sikkerhedsboks mod gebyr.

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Entréer

  Følgende entréer er inkluderet:
  Knossos
  Spinalonga
  Toplou
  Bådbillet til Spinalonga.

  Beregn ca. EUR 30,00 til yderligere entréer. Seniorer over 65 år kan oftest få rabat mod forevisning af pas.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da flere udflugtsmål kun kan besøges til fods.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Middage

  Spises på lokale taverner.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Københavns Lufthavn afrejse d. 06.06
  Mødetid kl. 05.00.
  Afrejse med Sunclass Airlines kl. 07.00 med ankomst til lufthavnen ved Chania kl. 11.25 græsk tid.
  Hjemrejse med Sunclass Airlines kl. 12.45 med ankomst til Københavns Lufthavn kl. 15.20 dansk tid.

  Københavns Lufthavn afrejse d. 12.09
  Mødetid kl. 16.30.
  Afrejse med Sunclass Airlines kl. 18.30 med ankomst til lufthavnen ved Chania kl. 22.55 græsk tid.
  Hjemrejse med Sunclass Airlines kl. 13.45 med ankomst til Københavns Lufthavn kl. 16.20 dansk tid.

  Billund Lufthavn afrejse d. 28.09
  Mødetid kl. 14.30. 
  Afrejse med Sunclass Airlines kl. 16.30 med ankomst til lufthavnen ved Chania kl. 21.00 græsk tid.
  Hjemrejse med Sunclass Airlines kl. 22.20 med ankomst til Billund Lufthavn kl. 00.55 natten mellem lørdag og søndag dansk tid.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu