Skip to main content

Julehygge i Rhinlandet

-
Oplev de franske bindingsværksbyer i december

Julemarked i Alsace

Kom med på en spændende rejse til Alsace og oplev regionens hyggelige middelalderbyer indhyllet i højtidens farver, lys og dufte.

Mange danskere forbinder nok Alsace med vin, grønne druemarker, sejlture på Rhinen og bindingsværkbyer badet i blomster. Men i måneden op til jul er det et helt andet syn, der venter besøgende i Frankrigs østligste provins. Her er de brostensbelagte torve i byer som Strasbourg, Colmar og Mulhouse nemlig indtaget af hyggelige julemarkeder med fristelser for enhver smag. Fra de opstillede træhytter stiger den liflige duft af vin chaud og blander sig med lyden af franske julesalmer, mens besøgende og lokale for en stund kan lukke larmen ude og nyde de traditioner, som er blevet holdt i hævd i denne del af Frankrig i århundreder.

På denne julemarkedsrejse til Alsace har vi base i byen Belfort. Herfra tager vi på udflugter til julemarkederne i nærliggende Colmar, Mulhouse og undervejs besøger vi Frankrigs ældste af slagsen i provinshovedstaden Strasbourg. Turen byder også på en vinsmagning i byen Eguisheim og en rundtur i den tyske universitetsby Heidelberg, inden vi returnerer til Danmark efter nogle dejlige dage i Alsace.

Glæd dig til seks hyggelige dage i Frankrigs mest juleglade provins. Naturligvis med dansk rejseleder.

Glæd dig til

 • Flotte julemarkeder i Alsace og Heidelberg
 • Vinsmagning af de gode alsaciske vine
 • Oplevelser på ud- og hjemrejse
 • Besøg på Frankrigs ældste julemarked i Strasbourg

Inkluderet i rejsens pris

 • 5 x morgenmad
 • 5 x middag
 • Udflugt til Colmar
 • 1 vinsmagning
 • Byrundtur i Belfort
 • Udflugt til Mulhouse
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

  Dagsprogram

  • Dag 1: Udrejse og overnatning i Tyskland

   Med passende pauser undervejs kører vi sydpå og overnatter i Tyskland. Rejselederen orienterer undervejs om rejsens program og fortæller om de mange julemarkeder, vi skal opleve i Alsace i de kommende dage.

  • Dag 2: Julemarked i Strasbourg og ankomst i Belfort

   Afrejse fra Tyskland til Strasbourg - hovedbyen i Alcase. Her skal vi opleve Frankrigs ældste julemarked på den smukke Menuniers-plads lige foran byens katedral. Markedet har lagt beslag på pladsen i julemåneden lige siden 1570, og her står de hyggelige træhytter skulder ved skulder under de stjernepyntede træer og lokker med alt fra den lokale udgave af gløggen, vin chaud, til søde sager og lokalt håndværk en masse.

   Men Strasbourg er meget mere end det historiske julemarked på Menuniers-pladsen. Hele Hele den brostensbelagte bykerne med de idylliske bindingsværkshuse er pyntet op til højtiden i december, og på både Place d’Austerlitz, Place Kléiber og Saint-Thomas-pladsen skal vi opleve markeder med forskellige temaer, når vi går rundt i den hyggelige provinshovedstad.

   Efter et passende ophold fortsætter vi til vores hotel i Belfort i det sydlige Alsace.

   Julemarked i Strasbourg og ankomst i Belfort
  • Dag 3: Rundtur i Belfort og udflugt til tekstilbyen Mulhouse

   Efter morgenmaden på hotellet skal vi på en guidet rundtur i vores hjemby Belfort. Byen har omkring 150.000 indbyggere, og den er særligt kendt for det citadel, der blev opført i 1600-tallet, og som i dag troner flot over byen på en nærliggende bjergtop.

   Belfort kan også stolt fremvise den 22 meter lange og 11 meter høje løvestatue, Le Lion de Bartholdi, der står for foden af førnævnte bjerg, ligesom den gamle bykerne med de mange hyggelige gader og idylliske torve bestemt er et besøg værd.

   Efter rundturen tager vi på udflugt til grænsebyen Mulhouse, der er kendt som Frankrigs tekstilhovedstad. Byen var op gennem den industrielle revolution centrum for tekstilfabrikation i hele Europa, og i midten af 1800-tallet var der intet mindre end et halvt hundrede aktive tekstilfabrikker i byen, der af den grund blev kendt som ”Byen med de 100 skorstene”.

   Der er nærmest uanede muligheder for at købe årets bløde julegaver på Place de la Réunion, hvor de mange opstillede træhytter på byens julemarked tilbyder sokker, trøjer, halstørklæder og kjoler i alle afskygninger.

   Efter et spændende besøg i Mulhouse kører vi hjem til hotellet i Belfort.

   Rundtur i Belfort og udflugt til tekstilbyen Mulhouse
  • Dag 4: Colmar og vinsmagning i Eguisheim

   Dagen i dag byder på to spændende besøg. Efter morgenmaden kører vi til byen Colmar, der ud over de billedskønne bindingsværkshuse, også kan bryste sig af en hel håndfuld spændende julemarkeder.

   Vi skal naturligvis på en gåtur rundt i den fortryllende bymidte, hvor de små kanaler skærer sig igennem de smalle gader og toppede torve, og hvor julepynt, kunsthåndværk, legetøj og gastronomiske delikatesser har fået hver deres marked på byens forskellige pladser.

   Colmar er indbegrebet af alsacisk julehygge, og uanset om vi befinder os på Cathédrale-pladsen med det store juletræ, Jeanne d’Arc-pladsen eller i en bindingsværksomsluttet baggård, så er der aldrig langt til den nærmeste hytte med farvestrålende julepynt eller butik, der tilbyder de skønne manele-boller.

   Efter besøget i Colmar kører vi mod middelalderbyen Eguisheim, der ligger lige midt på regionens verdenskendte vinrute. Her skal man ikke gå mange skridt i en vilkårlig retning, før man støder på et sted, hvor man kan smage nogle områdets skønne druer. Vi besøger en af de mange vinbønder og smager på de berømte vine.

   Efter vinsmagning i Eguisheim kører vi tilbage til vores hotel i Belfort.

   Vinsmagning er inkluderet i rejsens pris.

   Colmar og vinsmagning i Eguisheim
  • Dag 5: Besøg i universitetsbyen Heidelberg

   Efter morgenmaden læsser vi kufferterne fyldt med juleindkøb på bussen, siger farvel til vores hotel i Belfort og kører mod Tyskland og Heidelberg. Byen ligger ved bredden af floden Neckar og kan ud over en smuk bymidte, Heidelberg-slottet og Karl Theodor-broen sole sig i den enorme interesse for det lokale universitet, der officielt hedder Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg. Den ikoniske læreanstalt blev opført i 1386 og har gennem århundreder huset og uddannet alt fra paver til komponister, filosoffer, poeter og en enkelt tysk kansler.

   Vi skal på en guidet tur rundt i den smukke by, indsnuse den helt særlige stemning og naturligvis høre historien om byens berømte universitet.

   Der bliver også tid til at udforske byens julemarked, hvor der er mulighed for at gøre de sidste juleindkøb, inden vi fortsætter til vores overnatningshotel i Midttyskland.

   Besøg i universitetsbyen Heidelberg
  • Dag 6: Hjemkomst

   Vi ankommer til Danmark med kufferterne fuld af juleminder- og indkøb.

  Hotel

  • Dag 2-5

   Brithotel Belfort Centre

   Dejligt hotel med god beliggenhed i Belfort kun 300 meter fra togstationen og i gåafstand til floden og den gamle bykerne. Hotellet har en glimrende morgenbuffet, og de lyse værelser er alle udstyret med aircondition, fladskærms-TV, kaffemaskine, minibar, gratis Wi-Fi samt eget bad og toilet.

   Hotellet har også et loungeområde og en bar, hvor du kan sidde og nyde en drink eller en kop kaffe, mens dagens oplevelser vendes med dine medrejsende. Receptionen har åbent døgnet rundt, de øvre etager er forbundet med elevator og i en radius af en kilometer fra hotellet finder du både Le Lion de Belfort-statuen og den centrale Corbis-plads.

   Afstand til centrum500 meter
   AirconditionJa
   BarJa
   CykeludlejningJa
   Døgnåben receptionJa
   ElevatorJa
   ElkedelJa
   Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
   LoungeJa
   MinibarJa
   Morgenmads-restaurantJa
   TVJa
   Wi-fiJa

  Afrejser og bestilling

  AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
  08-12-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland og FynMere end 85.698,-Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Afbestillingsforsikring

   7% af rejsens pris.

  • Brug af mobiltelefon under busrejsen

   Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

  • Chaufføren

   Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

  • Drikkevand i Frankrig

   Frankrig har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

  • Elektricitet i Frankrig

   220 V.

  • Entréer

   Entréer er ikke inkluderet. Beregn ca. € 30,00 pr. person.

  • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

   Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

   Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
   Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  • Forplejning i bussen

   Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

  • Køre- og hviletid

   Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

   Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

  • Medicin på busrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

   Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

   Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

   Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

   Adresse

   Koldingvej 7
   6580 Vamdrup

   Find vej
   E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   Bemærk:

   Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

   Se alle Gislevs Busrejser her

   Læs mere om vores busser her.

   Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

  • Overnatningshoteller

   Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

   Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

  • Pas - på busrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

  • Tillæg

   Enkeltværelse: kr. 1.498.

  • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  • Valuta og betalingskort i Frankrig

   I Frankrig er valutaen Euro.

   Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din busrejse?

   Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på busrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu