Canada - USA

NIAGARA FALLS - WASHINGTON - NEW YORK

NYT - NU 12 DAGE. Gislevs meget populære rundrejse til USA og Canada er nu på 12 dage, hvilket giver mere tid til at også at opleve Amish samt få mere tid i Gettysburg og Washington DC.

Glæd dig til en flot rundrejse med en spændende kombination af Canada med tordnende vandmasser ved Niagara Falls og i USA hovedstaden Washington DC, berømte monumenter og derefter 3 nætter i New York – byen der aldrig sover. Vores mere end 20 års erfaring giver dig det bedste udbytte.

• Canada med Toronto og Niagara Falls. Bo med flot udsigt til vandfaldene
• Washington DC med Det Hvide Hus, Capitol og J.F. Kennedys grav
• New York med Frihedsgudinden, Ground Zero, 5th Avenue og Central Park

Så meget har Gislev Rejser inkluderet:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 10 x morgenmad
 • Byrundtur i Toronto
 • Entré til CN Tower
 • Sejltur ved Niagara Falls
 • Besøg i Amish-by
 • Gettysburg slagmarker
 • Arlington kirkegård
 • Kennedys grav
 • Byrundtur i Washington DC
 • Byrundtur i New York
 • Sejltur til Frihedsgudinden 
 • Dansk rejseleder
 • Flybilletter og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 4.500. Afbestillingsforsikring kr. 1.550.  

Se klip fra Niagara Falls


https://youtu.be/rROoF8MZcG0

Øvrige videoklip
Arlington:
 www.youtube.com/watch?v=TGzuvmut3Hs

Bestil rejsen

Pris fra 20.998,-

12 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • 12 dages rundrejse, rejseleder
 • Gode hoteller i Canada og USA 
 • Sejltur ved Niagara Falls
Bestil rejsen

Om rejsen

Gennem årene har Gislev sendt hundredvis af tilfredse gæster til det østlige Canada og USA. Dette er en kvalitetsrejse – både når det gælder oplevelser, forplejning, hotellernes standard og beliggenhed – alt sammen velvalgt ud fra mere end 20 års erfaring. På en og samme rejse opleves kaskader af vand ved Niagara Falls, nationens hovedstad med regeringsbygningen, Det Hvide Hus og de mange flotte monumenter og sidst men ikke mindst New York City - byen der aldrig sover.

Niagara Falls
Den mægtige Ontariosø og Toronto byder velkommen til Canada. Her er det særdeles overraskende også at opleve grønne vinmarker og frugtbare plantager på skråningerne ned til Niagaraflodens rivende strøm. De tordnende vandmasser ved Niagara Falls danner grænsen til USA. Vandfaldene er en utrolig flot oplevelse og vandets imponerende kraft fornemmes for alvor på den legendariske sejltur med Maid of The Mist helt tæt på faldene. I Niagara overnatter vi på Marriott Fallsview, hvor alle værelser har flot udsigt mod vandfaldene. Længere mod syd byder staten Pennsylvania på flot natur med farverige skovstrækninger, stille søer og floder der bugter sig gennem landskabet.

Washington DC
Helt ulig andre storbyer i USA er Washington DCs flotte centrum præget af store grønne arealer og monumentale bygninger. Det gode hotel ligger i gåafstand til flere af Washington DCs mange seværdigheder. På den store byrundtur viser rejselederen dig USAs hovedstad med imponerende monumenter, Det Hvide Hus og regeringsbygningen US Capitol. På den ærefulde Arlington Kirkegård dvæles ved den evige ild ved John F. Kennedys grav. Med hele 3 nætter i Washington DC har du også tid på egen hånd – evt. til at besøge et eller flere af de mange interessante museer under The Smithsonian Institution, der alle har gratis adgang. Ja, glæd dig til at opleve nationens hovedstad.

New York City
Rundrejsen slutter i New York. Den fascinerende metropol kan kun overvælde og begejstre med tusindvis af gule taxier, himmelstræbende skyskrabere og historiske bygninger. Alt virker så behageligt velkendt fra film og tv serier. På den store byrundtur venter alt det bedste af Manhattan: Frihedsgudinden, Brooklyn Bridge, Wall Street, Ground Zero, Empire State Building og 5th Avenue, ja oplev det hele sammen med Gislevs rejseleder. Med hele 3 nætter i New York på et centralt beliggende hotel er der også tid til oplevelser på egen hånd. Hotellet ligger tæt ved Central Park, Columbus Circle og andre kendte seværdigheder. Uanset om det er første besøg i New York, eller om det er et glædeligt gensyn, så venter der stribevis af spændende oplevelser.

Fornuftigt rejseforløb
På denne rejse overnatter vi i Toronto, Niagara Falls, Lewisburg og Gettysburg – og så er der hele 3 nætter i Washington DC og ligeledes 3 nætter i New York. Det giver et fornuftigt rejseforløb og god tid til at få alle oplevelserne med. Gislevs danske rejseleder følger med på hele rejsen, og er garant for en tryg og oplevelsesrig rejse.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse.
Du møder Gislevs rejseleder allerede i lufthavnen. Gruppen flyver fra Billund med KLM/Lufthansa med flyskift undervejs til Toronto. Rejse fra København isf. Billund er på forespørgsel. Ankomst til Toronto samme dag. Transfer til dejligt hotel, centralt beliggende i Toronto. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly på den oversøiske flyvning. (10 km).

 Toronto Toronto

Dag 2: Toronto - CN-Tower – Niagara Falls.
Kort byrundtur i den flotte by Toronto. Oplev CN-Tower, Harbour Front, byens nye og gamle rådhus og parlamentet. På vej til Niagara Falls gøres et stop ved den blomstersmykkede Niagara-on-the-Lake. Herfra til Niagara Falls. Millioner af liter vand styrter mere end 50 m ned i tordnende kaskader. Båden Maid of the Mist sejler tæt på vandfaldene. (Kun på afgangene i maj-september). Overnatning på Hotel med udsigt til de flotte vandfald. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. (210 km).

Hotel Marriot med udsigt til Niagara Falls Niagara on the Lake

Dag 3: Goat Island - Pennsylvania.
Vi krydser grænsen mellem Canada og USA. På øen Goat Island oplever vi Niagara Falls fra den amerikanske side og vi kommer til at stå helt tæt på de kraftfulde vandmasser, der styrter ud over klippesiderne. Herefter køres sydpå gennem staten New York til Lewisburg i Pennsylvania. Køreturen er en naturskøn oplevelse med skovklædte skråninger, søer og floder. Der overnattes på et dejligt hotel i Lewisburg. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. (400 km).

Niagara Falls Niagara Falls

Da 4: Amishby og Gettysburgs slagmarker.
Vi fortsætter vores rejse mod syd, hvor vi skal besøge en af de små Amish byer som f.eks. Bird in Hand. Her er tiden gået lidt i stå og Amish folket benytter stadig hest og vogn og er klædt i deres karakteristiske tøj. Herefter kører vi til Gettysburgs slagmarker, hvor der blev udkæmpet et af de vigtigste slag i den amerikanske borgerkrig. Overnatning i Gettysburg i gåafstand til outlet mall/shoppingcenter. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. (270 km).

Gettysburg 

Da 5: Kennedys grav på Arlington kirkegården.
Vi kører til Washington DC, hvor vi besøger Arlington Kirkegården med endeløse rækker af hvide gravsten. Se bl.a. Kennedy’s grav med den evige flamme og vagtskifte ved den ukendte soldats grav. Overnatning i Washington DC i hele 3 nætter. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. (150 km).

Arlington Kirkegaard 

Dag 6: Det Hvide Hus - Capitol - Monumenter.
Det officielle Amerika er kendt for flotte monumentale bygninger. Oplev regeringsbygningen US Capitol og kongresbiblioteket - en af de smukkeste bygninger i USA. Præsidentens bolig Det Hvide Hus ses udefra. På byrundturen ser du bl.a. følgende monumenter: Washington Memorial, World War II Memorial, Vietnam Memorial, Lincoln Memorial, Korean War Memorial, og Jefferson Monument. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. (40 km).

Det Hvide Hus - Capitol Capitol building Washington DC

Dag 7: Smithsonian Institution – Museer.
I hjertet af Washington DC ligger parken The Mall. Her findes både monumenter, officielle bygninger og de mange spændende museer, der hører under Smithsonian Institution. Der er gratis adgang, og du kan besøge så mange museer, som du lyster, uden at skulle have pungen op af lommen. Der er noget for enhver smag lige fra klassisk og moderne kunst til dinosaurskeletter, præsidentfruernes kjoler og flyvemaskiner. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. (10 km).

Washington DC

Dag 8: Philadelphia, New York.
Mod nord til Philadelphia, USAs første hovedstad hvor der holdes frokostpause. Videre til New York for de næste 3 nætter. Første aften i New York er aftensmaden inkluderet i prisen. Om aftenen tager Gislevs rejseleder dig med i den legendariske Empire State Building. At stå på 86. etage og betragte New Yorks millioner af lys er en uforglemmelig oplevelse. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. (408 km).

Philadelphia  Empire State Building

Dag 9: Frihedsgudinden, Wall Street.
Fra sydspidsen af Manhattan sejler vi over til Frihedsgudinden. Herefter til Ellis Island, der modtog millioner af europæiske indvandrere i 1892-1924. Byrundtur til fods i bydelen Lower Manhattan. Vi passerer bl.a. Wall Street og børsen New York Stock Exchange. Du kommer også forbi Ground Zero, hvor World Trade Center stod, og ser den lille kirke St. Pauls Chapel, der var base for redningsarbejderne efter 11. september katastrofen. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (30 km). 

Frihedsgudinden Ellis Island New York

Dag 10: Manhattan.
Byrundtur til fods. Midtown Manhattan med bl.a. 5th Avenue, Rockefeller Plaza, FN-bygningen og Central Park. Byrundturen slutter midt på eftermiddagen, hvorefter der vil være mulighed for at besøge f.eks. Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of New York, hangarskibsmuseet Intrepid eller måske shoppe lidt på 5th Avenue eller i et af de store indkøbscentre Macy’s eller Bloomingdales. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. (30 km).

FN bygningen Guggenheim

Dag 11: Shopping og hjemrejse.
Rejselederen informerer om, hvornår der er afgang fra hotellet mod lufthavnen. Sidst på dagen hjemrejse mod Europa. Flyskift før ankomst til Danmark næste dag. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning i fly på den oversøiske flyvning. (45 km).

Manhatten Skyline

Dag 12: Hjemkomst.
Ankomst til Danmark.

Hotel

Vejledende Hotel-liste for Canada-USA

Dag 1

Holiday Inn Toronto Downtown Centre
30 Carlton St. Toronto
ON M5B 2E9

Rigtig godt hotel med perfekt beliggenhed i hjertet af Toronto. Her er du kun en kort spadseretur fra Yonge Street og Eaton Centre. Værelserne er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, balsam, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, sikkerhedsboks, køleskab, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Morgenmaden serveres i hotellets restaurant. Hotellet har bar, café, restaurant, pool og fitness center.

Læs mere om Holiday Inn Toronto Downtown Centre her

 

Dag 2
Marriott Fallsview & Spa, Niagara Falls
6740 Fallsview Blvd., Niagara Falls
Ontario L2G 3W6,
Canada

Godt hotel beliggende med imponerende udsigt ud over Niagara Falls. Bemærk at alle Gislevs gæster indkvarteres i Falls View Rooms med flot udsigt til vandfaldende fra værelserne. De rummelige værelser er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, balsam, bodylotion, føntørrer, strygejern og strygebræt, kaffe/te faciliteter, fladskærms-tv, telefon og wi-fi. Morgenmaden serveres i hotellets restaurant. Hotellet har bar, café, restaurant, spa, pool og fitness center.

Læs mere om Mariott Niagara Falls Fallsview her 

 

Dag 3
Best Western Country Cupboard Inn

7701 West Branch Highway Lewisburg, Pennsylvania 17837
USA

Dejligt hotel hotel med stor skøn have. Der er både indendørs og udendørs pool samt en stor butik med bl.a. brugskunst. Pæne, rummelige værelser alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Opholdet er med continental morgenmad.

Læs mere om Best Western Country Cupboard Inn her

 

Dag 4
Country Inn & Suites

1857 Gettyburg Village Drive, Pennsylvania 17325,
USA

Godt hotel beliggende i gåafstand fra outlet centret Shoppes at Gettysburg. De rummelige værelser er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, køleskab, mikroovn, kaffe/te faciliteter, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Opholdet er med continental morgenmad. Hotellet ligger ved siden af restauranten TGI Fridays. Hotellet har pool og fitness center.

Læs mere om Country Inn and Suites her

 

Dag 5 + 6 + 7 
Holiday Inn Capitol

550 C Street, SW.
Washington DC, 20024

Dejligt hotel med perfekt beliggenhed, kun 1 blok fra Air & Space Museum og parken The Mall, hvor du finder Det Hvide Hus, regeringsbygningen US Capitol samt alle de flotteste monumenter og de fremragende museer, hvoraf langt de fleste har gratis adgang. De rummelige værelser er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, strygejern og strygebræt, køleskab, kaffe/te faciliteter, sikkerhedsboks, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Morgenmad spises i hotellets restaurant. Hotellet har pool og fitness center.

Læs mere om Holiday Inn Capitol her

 

Dag 8 + 9 + 10 
SpringHill Suites New York Midtown Manhattan

25 West 37th Street
New York, NY 10018

Virkelig dejligt hotel med rigtig god beliggenhed. Her er du kun en kort spadseretur fra 5th. Avenue, Empire State Building og de mange butikker på 34th. Street. Hotellet har 173 værelser fordelt på 19 etager. Værelserne er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, balsam, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, sikkerhedsboks (mod betaling), strygefaciliteter, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Bemærk at der er inkluderet continental morgenmad i opholdet.

Læs mere om SpringHill Suites New York Midtown Manhattan her 

 

Dag 11
Hjemrejse – overnatning i fly

Dag 12
Hjemkomst

Der tages forbehold for ændringer

Gæsterne siger

” Fantastisk oplevelse. Godt planlagt”

” Rigtig god tur med mange oplevelser og jeg syntes jeg fik meget mere for mine penge end jeg havde forventet”

” Alle pengene værd :)”

” Veltilrettelagt rejse – alt fungerede”

” Hoteller godt placeret”

” Super god rejse som kan anbefales”

” Fantastisk rejseleder med meget stor viden”

Værd at vide

Apotek
Drugstores findes næsten overalt. Større supermarkeder har deres egen apotekerafdeling, og et stort udvalg af håndkøbsmedicin.

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. En kuffert må max veje 23 kilo. Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 10 kilo, og max. dimensioner må ikke overstige 55 x 40 x 23 cm (inklusiv hjul og håndtag). Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende.

Bus
God amerikansk standard. Selv om Gislev Rejser bestiller de bedst mulige busser, så er de amerikanske busser af en anden standard end den, vi kender fra Gislevs egne busser. Bussen har ikke nogen midterdør, og der forefindes ikke køleskab eller kaffemaskine. Bussen er udstyret med toilet, vippesæder, luftdyser og aircondition.

Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre.
Venligst bemærk at, hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kræves der skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk). Kontakt US Embassy ved spørgsmål.

Drikkepenge
Det er kutyme at give drikkepenge både i Canada og i USA. På restaurant gives ca. 18 %, og det er høfligt at lægge 1-2 dollar på værelset til stuepigen. Til chaufføren bør påregnes 3 dollar per person per dag. Rejselederen samler chaufførens drikkepenge ind, når turen nærmer sig sin afslutning.

Drikkevand
Det frarådes at drikke vandet i denne del af Canada og USA. Det indeholder generelt meget klor, der kan give problemer med maven. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder.

Elektricitet
Der er 110 volt i både Canada og USA, hvilket betyder, at de fleste danske elektriske apparater vil køre på halv kraft. Der kan være få apparater, der ikke kan fungere ved 110 volt, f.eks. visse opladere til telefoner og batterier. De canadiske og amerikanske stikkontakter kræver stik med flade ben – eller visse steder tynde runde ben, så det er nødvendigt med et rejsestik, der kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark. På de fleste værelser forefindes hårtørrer.

ESTA og eTA
Vigtig information om eTA på en Gislev rejse:
Per 15. marts 2016 indførtes det nye indrejseprogram Electronic Travel Authorization (eTA), en elektronisk formular, der afløser den formular, der hidtil skulle udfyldes ombord på flyet. Dette betyder, at der skal indtastes en lang række informationer, og at den rejsende skal forhåndsgodkendes, før end der kan opnås tilladelse til at gå om bord på et fly til Canada. Programmet er for rejsende med statsborgerskab i bl.a. Danmark.

eTA er en internetbaseret formular, der ligger på http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp. Her indtastes de samme personoplysninger, som man før skrev på indrejsepapirerne. Det koster pt. CAD 7 pr. rejsende, og gyldigheden for godkendelsen er 5 år (eller indtil passets udløbsdato).

Ved bestilling af en rejse til Canada/USA vil du have følgende to valgmuligheder mht. eTA:

eTA: Valgmulighed 1
Du udfylder selv din eTA ved at klikke dig ind på følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp
Dette koster pt. CAD 7, som du skal betale med kreditkort. Vi anbefaler at du laver din eTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at eTA udfyldes korrekt og manglende eTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til Canada. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din eTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til eTA.

Vejledning til udfyldning af eTA: Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder eTA-registrering mod et ekstra gebyr. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger den officielle hjemmeside http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Alle felter, der er markeret med en stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/ eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne. Når din eTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god idé at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.

Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en eTA. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år. Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i Canada end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den canadiske ambassade i København.

Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af eTA, skal du kontakte den canadiske ambassade på tlf. 33 48 32 00.

Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din eTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i Canada, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev. Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt eTA.

eTA: Valgmulighed 2
Du betaler kr. 250 – og Gislev laver din eTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det er vigtigt at du indsender kopi af pas samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen). Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt eTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din eTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Vigtig information om ESTA på en Gislev rejse  

Ved bestilling af en rejse til Canada, der også kommer til USA, vil du have følgende to valgmuligheder mht. ESTA:

ESTA Valgmulighed 1
Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster pt. USD 14, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA.

Vejledning til udfyldning af ESTA
Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.

Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god idé at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge. Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København. Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00.

Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev. Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

ESTA Valgmulighed 2
Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det er vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen). Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Fotografering
Generelt er der ingen særlige regler. Det er dog ikke tilladt at fotografere i paskontrol og ved grænsen mellem Canada og USA. Hvis du fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Gadeentertainere forventer drikkepenge, hvis du ønsker at fotografere dem.

Grænsen mellem USA og Canada
Grænsen mellem Canada og USA passeres, når vi når midten af den bro, der fører over Niagara River. Så snart vi ankommer til USA, følger rejselederen gruppen ind i immigrationen, hvor dit pas bliver stemplet, og du får taget digitalt foto og digitale fingeraftryk. Se også afsnit under pas.

Internet
Flere steder er det dog muligt at benytte computer på hotellerne/wifi, evt. mod betaling.

Klima
Generelt mildt vejr, med dagstemperaturer på 17-23°C. Marts dog noget køligere: 10-15°C.

Kreditkort
Der kan anvendes kreditkort i næsten alle forretninger, især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Der kan ikke anvendes kreditkort til betaling af entreer, frokost og drikkevarer. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankernes kontantautomater.

Morgenmad
Canadierne og amerikanerne har et andet forhold til morgenmad end vi kender her fra Danmark. Enkelte steder på turen indtages morgenmaden i hotellets reception/morgenmadslokale og består almindeligvis af kaffe, ristet brød og kager (doughnuts og muffins) og frugt. Der er dog altid en lille bakke på værelserne, så man kan bære maden op på værelset og nyde den i fred og ro.

Moms
Alle priser i forretninger i Canada og USA er uden moms (tax). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat, men ligger på ca. 10 -17 %.

Mål og vægt (USA)
1 ounce (oz) = 28,35 gram
1 pound (16 oz) = 453,6 gram
1 ton = 907,2 kg
1 tomme (inch) = 2,54 cm
1 fod (foot) = 30,48 cm
1 mil = 1,61 km
1 acre = 4046,8 m²
1 gallon = 3,785 liter

Pas
Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra USA. Dette gælder også for børn (og spædbørn), som også skal være i besiddelse af eget pas. Se også vigtig information under ESTA og eTA.

Påklædning
Almindeligvis er det mildt vejr – varmest i Washington DC - mens temperaturerne i New York godt kan kræve lange bukser, en striktrøje og en vindtæt jakke i det tidlige forår og om efteråret. På sejlturen med Maid of the Mist ved Niagara Falls vil det være yderst praktisk at have shorts og sandaler på, da fødder og det nederste af benene vil blive våde til trods for de udleverede engangsregnfrakker. Det er også en rigtig god ide, altid at have en trøje med sig, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, almindelig pæn påklædning er nok – også hvis man ønsker at se en musical på Broadway. Er man glad for at svømme, så medbring badetøj – da enkelte hoteller har pool.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rygning
Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i USA. Det er altså heller ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser. Der er specielle rygerområder i lufthavnene.

Shopping
I New York er der gode muligheder for at shoppe. Stormagasinerne Macys og Bloomingdales minder om vores Magasin og har alt, hvad man kunne ønske sig at købe – og mere til. Priserne er væsentlig lavere end i Danmark. Er du i besiddelse af en god portion tålmodighed, så kan det slidte og rodede varehus Century 21 anbefales, her er priserne generelt 30-70% lavere end i stormagasinerne. Century ligger på Broadway/Dey Street lige over for Ground Zero.

Sikkerhed
I store byer som Toronto, Washington DC og New York City bør der udvises almindelig forsigtighed, og penge og værdier bør opbevares i en forlomme eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Nogle hoteller har safety boks. Alle steder er det sikkert at benytte offentlige transportmidler.

Sprog
Det officielle sprog er engelsk – men den massive indvandring fra mange andre lande gør, at alverdens sprog høres overalt.

Taxa
Kører enten efter taxameter eller aftalt fast pris. I Washington DC er der en del problemer med pirat-taxaer, så se efter om chaufføren har et lille lamineret kort med id og licens hængende i bilen – og aftal prisen før turens start. I New York er taxaerne gule, og der er ingen problemer med pirat-taxaer. Husk drikkepenge, ca. 20 %.

Telefon
Det er naturligvis muligt at ringe fra hotelværelset. Der skal dog almindeligvis betales et depositum i receptionen for at få åbnet telefonen, og det er en dyr måde at ringe på. Medbringer du mobiltelefon, så husk at slå data roaming fra.

Tidsforskel
Der er 6 timers tidsforskel. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 12.00 i denne del af Canada og USA.

Toldregler
Fra Danmark til Canada må indføres 200 cigaretter og 1 liter spiritus eller 1 liter hedvin. Fra USA til Danmark må indføres 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i USA til en værdi af max. 3.250 kr. I Amsterdam kan der købes vin og spiritus, men det vil være til normale butikspriser – dvs. ikke toldfrit. Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til Canada og USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

Valuta Canada
En canadisk dollar er ca. 5,00 kr. (1/10 2020). Sedlerne findes i 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent, 10-cent, 25-cent og 1 dollar. Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til canadiske dollars på rejsen.

Valuta USA
En amerikansk dollar er ca. 6,75 kr. (1/10 2020). Sedlerne findes i 1, 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Alle sedlerne har samme størrelse og næsten samme farve, så pas på du ikke tager fejl. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent (Penny), 5-cent (Nickel), 10-cent (Dime) og 25-cent (Quarter). Navnene i parentes er mønternes kælenavne, der ofte benyttes. Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til US dollars på rejsen.

Huskeliste

I god tid før afrejse
• Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
• Er rejseforsikring i orden?
• Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes
• Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
• Gode sko
• Gode sandaler
• Let sommertøj
• Et par lange bukser
• Vindjakke
• Lun trøje
• Badetøj
• Strømper
• Undertøj
• Evt. lommekniv
• Neglesaks
• Toilettaske

I håndbagagen pakkes
• Kreditkort
• Valuta
• Pas
• Forsikringspolice
• Pung
• Briller/solbriller
• Kuglepen
• Læsestof
• Fotoapparat/video/mobiltelefon
• Film/memory card
• Oplader til foto/video/mobiltelefon

Vi anbefaler, at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten.

Kort

Canada USA kort

Flyv fra

Fly letterFlybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Vær opmærksom på at du skal være i besiddelse af en gyldig ESTA ved rejser til USA og en gydig eTA ved rejser til Canada.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn
Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid fremsendes sammen med flybilletter.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.


Billund mødested

 

Københavns Lufthavn
Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremsendes sammen med flybilletter.

  Fly fra Billund og København   Rejsen er fra Billund, men det er også muligt at flyve fra København til samme pris. Spørg ved bestilling.

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
23-05-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 820.998,-Bestil rejsenMere information
05-09-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 820.998,-Bestil rejsenMere information