Skip to main content

Rundrejse til Cambodja og Vietnam

-
Khmerernes rige og krydstogt på Mekong

Cambodja, Mekong og Vietnam

Spændende 13 dages rundrejse til Cambodja og Vietnam, der byder på et væld af storslåede oplevelser. Det hele opleves i et behageligt rejsetempo, så du også får sjælen med på rejsen. Der benyttes en kombination af fly, bus og krydstogtskib, så oplevelserne hele tiden kommer i centrum. Du oplever de mest spektakulære templer og ikke mindst mesterværket Angkor Wat, udråbt som verdens 8. vidunder og en af Asiens største turistattraktioner. Også udflugt til den store Tonle Sap sø – med flydende landsbyer.

Rejsen fortsætter til Cambodjas hovedstad Phnom Penh, som franskmændene kaldte Orientens Perle. Du oplever den fascinerende hverdag langs Mekong floden ombord på et krydstogtskib. Den travle gamle hovedstad Ho Chi Minh byder på enestående bygninger fra kolonitiden og spændende markeder. Også udflugt til Cu Chi tunnellerne, som var en afgørende faktor i Vietnam krigen. Gislevs erfarne rejseleder, som får kyndig bistand af lokalguider, er med fra start til slut.

Glæd dig til

 • Hele 3 nætter i Siem Reap ved tempelområdet Angkor
 • Angkor Wat – verdens 8. vidunder
 • Spændende besøg i hovedstaden Phnom Penh – Orientens Perle
 • Krydstogt på Mekongfloden

Inkluderet i rejsens pris

 • 10 x morgenmad
 • 11 x frokost
 • 10 x middag
 • 2 flasker mineralvand pr. person pr. dag
 • Alle udflugter inkl. entréer
 • Sejltur på Tonle Sap søen
 • Hurtigbåd fra Phnom Penh til Chau Doc
 • Sejltur på Mekong floden
 • 2 nætter ombord på krydstogtskib på Mekong
 • Visum til Cambodja
 • Lokalguide
 • Rejseleder

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til Cambodja

  Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn. Afrejse med Thai Airways Airlines via Bangkok til Siem Reap nær de berømte templer i den nordvestlige del af Cambodja.

  Måltider inkluderet denne dag: Forplejning ombord på flyet.

 • Dag 2: Velkomst, Angkor National Museum og afslapning

  Efter ankomst bliver vi budt velkommen af vores engelsktalende lokalguide. Siden franskmanden Mouhot ved en tilfældighed genopdagede Angkor templerne i 1860 har Siem Reap været det naturlige udgangspunkt for alle, som skal besøge templerne. Byen er af en behagelig størrelse med ca. 125 000 indbyggere nær templerne og Tonle Sap - Cambodjas største sø syd for byen.

  Med hele 3 nætter i Siem Reap får du rig lejlighed til at se templerne i Angkor, og ikke mindst Angkor Wat – verdens 8. vidunder, hvor superlativer ofte ikke slår til. Første stop er ved det nyere Angkor National Museum, som i 8 gallerier og ved hjælp af multimedia præsentationer giver en fin introduktion til Angkor perioden og dens kultur. Museet rummer bl.a. en stor og prestigefyldt samling af buddhaer.

  Herfra til indkvartering og afslapning på vores hotel. Middag på en lokal restaurant, hvor vi skal overvære en opvisning af Apsara dansere, som vil vise os nogle af Cambodjas yndefulde og traditionelle danse.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad (ombord på flyet), frokost og middag.

 • Dag 3: Kongebyen Angkor Thom og verdens 8. vidunder - Angkor Wat

  Fra ca. 802 til 1432 regerede magtfulde Khemerkonger over et af de mægtigste riger i Sydøstasien. Det enorme imperium strakte sig fra Burma i vest til Vietnam i øst, og det hele blev styret fra hovedstaden Angkor. Det anslås, at byen havde op mod 1 million indbyggere på et tidspunkt, hvor London til sammenligning var en lille by med bare 50.000 indbyggere.

  Kunstnere og håndværkere fra nær og fjern valfartede til det enorme rige, hvor de skabte det ene storslåede og spektakulære tempelkompleks efter det andet. Over dem alle står Angkor Wat, som var byens hovedtempel. Historiebøgerne beretter, at da riget var på sit højeste var Angkor Wats tårne dækket af guld.

  Dagens første stop er ved syd indgangen til Angkor Thom, som var kongebyen midt i den store hovedstad. Allerede her fornemmer man byens storhed. Byen blev opført i slutningen af 1100-tallet. Det 9 km2 store område var omgivet af en 8 meter høj bymur og en voldgrav.
  Ved indgangen står en 20 meter høj stenport dækket af udsmykninger og 4 enorme stenansigter, som sender sine blikke mod de besøgende. På hver sin side af vejen der fører over voldgraven til porten, står 2 rækker af stenfigurer – guder på den ene side og dæmoner på den anden.

  Eliten holdt til mellem byens vigtigste templer, og det var her alle de store ceremonier blev afholdt. Det var en meget levende by med hektiske markeder og travle gader. Almindelige bygninger og kongepaladset var lavet af tilgængelige materialer og står ikke længere i modsætning til nogle af templerne, som var lavet af sten – et materiale der var forbeholdt guderne.

  Videre til det berømte Bayon tempel. Det havde 54 tårne med 4 smilende hoveder på hvert tårn, hvoraf de 39 tårne er bevarede. Det er de 216 hoveder, som gør templet unikt og uanset hvor du står placeret i Bayon er der et hoved eller to, der holder øje med dig.
  Efter Bayon ser vi nærmere på Elefanternes terrasse ved paradepladsen. Herfra kunne man iagttage offentlige ceremonier og Khemerrigets grandiose parader med soldater, elefanter og hestetrukne vogne.

  Turen fortsætter til templet Ta Prohm, og siden det blev forladt omkring år 1431, har junglen opslugt templet, så det fremstår som da Angkor blev genopdaget. Kæmpe træer vokser hen over mure og tårne, og deres rødder vikler sig ind i bygninger. Templet er derfor unikt og har været brugt som filmkulisse for både ”Indiana Jones” og ”Tomb Raider”.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 4: Angkor Wat og Kompong Khleang Floating Village

  Efter morgemaden besøger vi Angkor Wat – templet over alle templer. Ankor Wat er det største, bedst velbevarede og det mest betagende af alle Angkors templer. Synet af Angkor Wat med de 5 tårne formet som en lotusblomst er en attraktion i verdensklasse og betegnes som en af verdens største religiøse bygninger.

  Det overvældende syn må have taget pusten fra datidens besøgende, præcis som det stadig gør den dag i dag. Voldgraven er bred som en flod, og herefter går man ind gennem en monumental port. Herfra får man det første vue af tempelbygningerne, der ligger i al sin storhed. Inde i templet er der et væld af detaljer og dekorationer. Store billedudskæringer fortæller om khemernes og deres kongers historie samt daglige liv.

  Angkor Wat er Cambodjas hjerte og sjæl. Det er landets nationalsymbol og de 5 tårne indgår i det cambodjanske flag. Templet er en helt unik blanding af enestående arkitektur og åndelig hengivelse.

  Efter frokost kører vi til Kompong Khleang, der er en flydende landsby som ligger ca. 50 km. nordøst for Siem Reap på kanten af Tonle Sap søen. Her stiger vi ombord på båden klar til at udforske de flydende fiskerlandsbyer, hvor indbyggerne lever ved kanten af søen. Vi oplever livet på vandet, når vi passerer flydende huse og imponerende oversvømmede skove.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 5: Phnom Penh – Orientens Perle

  Vi forlader Siem Reap og kører via hovedvej 6 mod hovedstaden Phnom Penh. Undervejs passerer vi en Khemerbro bro fra det 13 århundrede – Kompong Kdei.

  Broen blev bygget af Jayavarman den 7. i Angkor perioden for omkring 1.000 år siden. Broen er endnu et fantastisk kunstværk fra Khmerrigets storhedsperiode. Turen går videre ind i Kompong Thom provinsen, hvor vi gør stop i landsbyen Skun. Her har du mulighed for at købe lokale specialiteter.

  Om eftermiddagen er vi fremme i Phnom Penh, som franskmændene gav tilnavnet Orientens Perle. Til trods for tidligere tiders borgerkrig, kup og De Røde Khemers grusomheder har byen genvundet en stor del af sin tidligere charme, og hører til en af de mest charmerende byer i hele Sydøstasien.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 6: Det kongelige Palads, Sølvpagoden og sejlads til Chau Doc

  Dagen starter med et besøg ved det imponerende kongepalads fra 1866. Det er Kong Sihamonis officielle residens, og derfor er kun en del af paladset åbent for offentligheden. Indenfor i tronsalen venter smukke loftsmalerier, statuer og andre udsmykninger.

  Den prægtigste af alle paladsets bygninger er sølvpagoden, som er navngivet efter de 5000 massive sølvfliser, som dækker gulvet. I den hellige bygning er det også muligt at se en guldbuddha i fuld figur overstrøet med ikke mindre end 9.584 diamanter, hvoraf den største er på 25 karat.

  Næste stop er Wat Phnom som ligger på en bakketop over byen, og som markerer grundlæggelsen af byen. Mange lokale kommer til templet for at bede om held og lykke.

  Ved middagstid sejler vi med hurtigbåd gennem skønne landskaber med små landsbyer, hvor livet leves på samme måde, som det er gjort i århundreder.

  Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved grænsebyen Chau Doc på den vietnamesiske side af grænsen. Sejlturen på Mekong bringer os nemt og bekvemt over grænsen til Vietnam uden at skulle gennem en besværlig grænseovergang til fods, hvor man selv skal slæbe bagagen.
  Chau Doc kaldes også byen med de flydende huse, og her er en livlig grænsehandel. Efter ankomst til Chau Doc kører vi til hotellet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 7: Krydstogt på Mekongs labyrintiske kanaler

  Formiddagen til fri disposition til at nyde hotellets faciliteter eller gøre de sidste indkøb. Efter frokost fortsætter vores rejse ad Mekongfloden, som stadig er en af de vigtigste transportveje i Sydøstasien. Det vietnamesiske navn for Mekong er Cuu Long, der betyder De 9 Drager efter flodens 9 arme i deltaområdet.

  Mekong floden er mere end 4000 km lang og har sit udspring i det tibetanske højland og løber gennem Kina, Burma, Laos, Cambodja og det sydlige Vietnam før den flyder ud i Det Sydkinesiske Hav.

  Om eftermiddagen starter vores krydstogt på Mekong floden. Nyd din frokost ombord mens skibet sejler gennem Mekongs kanaler. Læn dig tilbage på soldækket eller i bådens lounge mens de fantastiske seværdigheder, den frodige vegetation og det mangfoldige daglige liv glider langsomt forbi og hvor øjet hele tiden bliver budt på nye oplevelser. Vi slutter dagen med en cocktail i solnedgangen og et madlavningskursus om bord.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 8: Livet på Mekong floden

  Veludhvilet er du klar til endnu en spændende dag på Mekong Deltaet. Båden stævner ud ved solopgang, hvor livet så småt begynder på floden. Mens du nyder en tidlig morgenmad, kan du se de lokale gå i gang med deres daglige arbejde med at tørre eksotiske frugter og bygge skibe.

  Vi sejler mod Tan Thuan Dong øen hvor du kan gå eller cykle en tur på den lille ø. Om eftermiddagen sejler vi mod den charmerende by Sa Dec. Her ser vi det farverige og travle marked eller du kan nyde en kop kaffe på flodpromenade.

  Den lille by har stadig en masse kolonial arkitektur især ses det på kirken og mange af de gamle villaer og handelshuse. Vi besøger et smukt renoveret hus. På skibet nyder vi solnedgangen over Mekong floden, inden en herlig middag venter, og båden ankrer op for natten.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 9: Bådudflugt og Can Tho

  Efter morgenmaden skal vi ombord i en såkaldt Sampan båd og på sejltur gennem de små skjulte kanaler. Vi besøger nogle af de lokale slik- eller riskageproduktioner, og sejler gennem landskabet for at se de lokale landsbyer, frugtplantager eller rismarker.

  Senere på morgenen kan du udforske de små smalle stier langs Mekong enten til fods eller på cykel. Vores krydstogt slutter sidst på formiddagen, hvorefter vi kører til byen Can Tho, som er den største by langs Mekong Deltaet. Vi besøger det buddhistiske tempel Thien Vien Truc Lam pagoden, inden vi checker ind på vores hotel.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 10: Flydende marked og Ho Chi Minh

  Tidlig morgenmad inden vi besøger et af de største det flydende markeder Cai Rang i Can Tho. Der er travlt på markedet og her foregår en handel med alverdens frugter, grøntsager og lokalt producerede produkter.

  Herfra går turen til frokost på en lokal restaurant, inden turen fortsætter til Saigon - Vietnams største og mest travle by. Hvis tiden og trafikken tillader det, kører vi en orienterende tur i det centrale Saigon, hvor vi bl.a. passerer Domkirken og Hovedpostkontoret. Begge bygninger er monumentale bygningsværker opført af franskmændene i kolonitiden.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 11: Cu Chi tunnelerne

  Formiddagsudflugt til Cu Chi nord for Saigon. Her skal vi se en del af det mere end 200 km store tunnelnet, som blev bygget af modstandsbevægelsen under den første Indokinakrig mod franskmændene og senere udbygget under krigen mod amerikanerne. Tunnelerne udgør en hel underjordisk landsby, og de indbyrdes forbundne underjordiske beskyttelsesrum er anlagt i op til 3 etager.

  Folk fra modstandsbevægelsen boede i perioder under jorden i flere måneder og fik frisk luft gennem et sindrigt ventilationssystem. Udgravningen af tunnellerne foregik med simple redskaber og er i sig selv en enestående bedrift.

  Om eftermiddagen vil der være tid til at gøre de sidste indkøb på byens store marked, besøge Hovedpostkontoret eller Notre Dame katedralen.

 • Dag 12: Ho Chi Minh – de sidste oplevelser

  Dagen er til egen disposition og der er tid til at gøre de sidste indkøb på byens store marked Ben Thanh eller besøge det interessante krigsmuseum inden afgang fra vores hotel i Ho Chi Minh sidst på eftermiddagen og transfer til lufthavnen.

 • Dag 13: Hjemkomst til København

  Vi ankommer til Københavns Lufthavn tidligt om morgenen efter en rejse med mange store oplevelser.

Mere om rejsen

Godt skjult i Cambodjas jungle finder vi ruinerne af den gamle kongeby Angkor, hvor magtfulde khmerkonger i århundreder regerede verdens største by og et enormt rige. Du oplever de mest spektakulære templer og ikke mindst mesterværket Angkor Wat, udråbt som verdens 8. vidunder og en af Asiens største turistattraktioner. Vi besøger også Cambodjas hovedstad Phnom Penh, som franskmændene kaldte Orientens Perle. Ingen rejse til Cambodja uden et cruise på Mekong floden hvor du oplever deltaets fascinerende verden. Farverige landsbyer, smalle kanaler, frugthaver og flydende markeder er hverdag på Mekong. Et ophold i Vietnams fascinerende hovedstad Ho Chi Minh afslutter denne spændende Gislev rejse.

Hoteller

 • Dag 2-5

  Tara Angkor Hotel

  Afstand til centrum2,4 km
  AirconditionJa
  CykeludlejningJa
  ElevatorJa
  ElkedelJa
  FitnessrumJa
  Handicap-venligtJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  KøleskabJa
  LoungeJa
  MinibarJa
  Offentlig transportJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  SpaområdeJa
  TresengsværelseJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa
 • Dag 5-6

  HM Grand Central Hotel

  Afstand til centrum1 km
  AirconditionJa
  ElevatorJa
  ElkedelJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  Offentlig transportJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  SpaområdeJa
  TresengsværelseJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 6-7

  Victoria Chau Doc hotel

  AirconditionJa
  BalkonJa
  BarJa
  CykeludlejningJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  SolterrasseJa
  SpaområdeJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa
 • Dag 7-9

  Mekong Eyes Explorer

  BarJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  LoungeJa
  RestaurantJa
  SoldækJa
  SolterrasseJa
  VærdiboksJa
 • Dag 9-10

  TTC hotel

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wi-fiJa
 • Dag 10-12

  Eden Star hotel

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  LoungeJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  SpaområdeJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Afrejse

  Rejselederen står klar til at modtage dig i lufthavnen i Kastrup. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før du går til check-in. Efter første del af flyvningen, står rejselederen klar, hvor du kommer ud af flyet, og følger dig hen til den gate, hvorfra det næste fly afgår. Ved ankomst til Siem Reap følger rejselederen dig ned til immigrationen, hvor alle indrejseformaliteter bliver klaret. Derefter går du til bagagebåndet, hvor du får din bagage. Her venter du på rejselederen, og først når alle er samlet følges gruppen igennem tolden. Når alle er samlet i ankomsthallen, kører bussen til hotellet.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Den må max veje 20 kg. Det er en god idé at lægge en seddel i kufferten med rejseplan, hotellernes navn & adresse samt din private adresse i Danmark. Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 7 kg og max. dimensioner er 56 x 45 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande, som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på de nye regler om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Det er kutyme at give drikkepenge i Cambodja og Vietnam. På restauranter gives ca. 15%, og det er høfligt at lægge lidt drikkepenge på værelset til stuepigen. Spørg evt. rejselederen til råds. Lokalguider vil være taknemmelige for USD 2 pr. dag pr. gæst og chaufføren USD 1 pr. dag pr. gæst. Rejselederen samler drikkepenge ind, når turen nærmer sig sin afslutning. Det er naturligvis frivilligt at give drikkepenge, men efter ovenstående skal du beregne ca. USD 60.

 • Drikkevand

  Det frarådes at drikke vandet i Cambodja og Vietnam. Det indeholder en anden bakterieflora der utvivlsomt vil genere vores danske maver. Drik kogt vand eller vand på flaske og den sunde grønne te som vietnameserne gerne selv nyder.

 • Elektricitet

  Elektriciteten er som regel 222V (50 hz). Nogle steder er stikdåserne beregnet til stik med 2 flade ben, men de fleste steder til 2 runde ben som i Danmark. Men du kan for nogle få kroner anskaffe dig en adapter, så du kan anvende dine elektriske apparater alle steder. Det glæder også, hvis du f.eks. medbringer en bærbar computer med trebenede stik. Et større problem er strømafbrydelser, og at spændingen kan svinge voldsomt, fordi elektricitetsforsyningen ikke altid er pålidelig. Medbringer du sart elektronisk udstyr, bør du spørge din leverandør af udstyret til råds inden afrejsen.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fotografering

  Generelt er det lidt besværligt at købe ekstra batterier og hukommelseskort på en rundrejse som denne. Medbring derfor hvad der behøves hjemmefra. Bemærk at der ofte opkræves et mindre gebyr hvis du ønsker at fotografere og videofilme ved de forskellige historiske steder. Det er almindeligvis ikke tilladt at bruge stativ og fotografere med blitz på museer, ved monumenter og arkæologiske udgravninger. Hvis du fotograferer mennesker er det høfligt at spørge først. Nogle mennesker forventer drikkepenge, hvis du ønsker at fotografere dem.

 • Fysisk formåen

  Denne aktive ferie er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. 

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Klima

  Du kan rejse til Cambodja og Vietnam hele året, men det bedste tidspunkt er i den tørre periode fra november til april. Læs mere her.

 • Mad og Drikke

  Det cambodjanske køkken minder meget om det øvrige Asien, hvor hovedbestanddelen af et måltid er ris og grøntsager. Maden er dog ikke så stærkt krydret, som den er i Thailand. Et levn fra den franske besættelse er blandt andet de franske baguetter, som kan fås mange steder. Te er nationaldrikken – herudover fås et væld af lokale mærker inden for kaffe, sodavand, øl og friske frugtjuicer.

  Hovedingrediensen i et vietnamesisk måltid er selvfølgelig ris, men derudover benyttes ofte fiskesovs, lime, skalotteløg, citrongræs og koriander til de vietnamesiske retter. Er du til fisk og skaldyr er Vietnam et rent slaraffenland af både spændende og billige retter, som herhjemme ville koste en mindre formue på en restaurant. Der bydes også på alskens lækre, forskellige ris og nudelretter, supper med kylling, skaldyr, svine- eller oksekød, grøntsager i alle afskygninger og pandekager og forårsruller med alverdens indhold.

  Også franske friskbagte baquettes/flutes ”omformet” til en lækker sandwich er lækkert til frokost. Vær ikke nervøs for at slå dig ned på en lille gaderestaurant – de laver vidunderlig og billig mad. Grøn te eller sort (stærk) kaffe med kondenseret mælk fås overalt, men hotellerne serverer oftest den europæiske udgave. De store øl og sodavandsgiganter er også i Vietnam, men derudover har landet selv mange lokale bryggerier.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas

  Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed og have mindst 1 blank side tilbage. Husk kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen – og at medbringe kopi af pas på turen. Husk at påføre booking nummer på paskopien. I Vietnam skal du aflevere dit pas, når du checker ind på et hotel, for at hotellet kan registrere gæster hos det lokale politi. Det tilrådes, at du altid bærer en kopi af sit pas på dig.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Generelt let sommertøj, men du bør også medbringe gode vandresko/sandaler, lange bukser og langærmet skjorte/jakke, der kan beskytte mod insektbid og solens stråler samt regntøj eller lille paraply til en byge. Det er også en rigtig god idé at medbringe en trøje, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips eller lignende, almindelig pæn påklædning rækker. Du skal være specielt opmærksom på beklædning i templer etc. Beklædningen må ikke være stødende: Bermudashorts, bukser, nederdel, løs T-shirt, skjorter, sko og sandaler går an – men f.eks. korte shorts, ærmeløse bluser, stramme T-shirts og klipklapper er ikke velanset. Det er en god idé at medbringe badetøj, da stort set alle hotellerne har swimmingpool.

 • Rejseforsikring - Fjerne rejsemål

  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Shopping

  I Cambodja kan du med fordel købe silke og tilbehør til kjoler med mere. Herudover findes der et væld af flotte håndværksprodukter og træskærerarbejder.

  Vietnam er et godt land at shoppe i. Der fremstilles mange flotte håndværksprodukter i vietnamesisk/asiatisk design, men også gode kopier af vestlige tøj- og designmærker til billige priser (”Copyright” udtales i Vietnam som ”Copy-it-right”). Vietnam er særlig kendt for sin fremstilling og design af lakarbejder med indlagt perlemor og for sine mange produkter i silke. Af andre varer kan nævnes udskæringer i træ, keramik, farverige håndbroderede stoffer og tøj, sko, smykker, lædervarer, marmorfigurer, forskelligt tilbehør og moderne malerier af vietnamesiske malere. Vil du have syet et nyt jakkesæt eller en ny kjole, er det bedst at få det gjort i Hanoi eller Hoi An.

 • Sikkerhed

  Kriminalitetsrisikoen i Cambodja og Vietnam er generelt lav, men især i større byer kan der være lommetyve på spil. Derfor bør du udvise normal agtpågivenhed, og sikre dine værdier på forsvarlig vis – især i de større byer som Siem Reap, Phnom Penh og Saigon. I Cambodja findes der stadig landminer fra krigens tid, og det er derfor vigtigt, at du kun færdes på stier og veje.

 • Sol

  Solen i Cambodja og Vietnam er stærk. Benyt solhat og solcreme med høj faktor og undlad ophold i direkte sol mellem kl. 12 og 15.

 • Sprog

  Cambodjansk eller khmer er nationalsproget i Cambodja

  Det officielle sprog i Vietnam er Vietnamesisk. Derudover findes der flere minoritetssprog.

 • Takt og tone

  Generelt modtages turister med et smil og et ”hello sir”. Det ligger ikke til de lokale at rette på folk, men man går ud fra at gæster ved ankomsten til landet selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig. Det forventes at man respekterer deres helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk at fødderne holdes nede og aldrig vendt mod Buddha-figurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. Man berører og klatrer ikke på Buddha-figurer og historiske monumenter.

  Ikke alle steder må man fotografere. Vær derfor opmærksom på påbud. Man poserer heller ikke foran Buddha-figurer.

  Det betragtes som uværdig og uanstændig opførsel, hvis man ikke er i stand til at kontrollere sig selv og sine følelser. Det vil sige, at man som turist ikke bør vise vrede eller blive ophidset. Offentlige kys og kærtegn er højst upassende. Kropskontakt og at holde i hånd er lidet velset, selv om det er almindeligt, at personer af samme køn ses hånd i hånd. Ligeledes bør man altid være tækkeligt påklædt. I de store turistområder er det dog accepteret at afvige fra normerne inde på hotelområderne. Rør aldrig en vietnameser på hovedet. Det betragtes som uhøfligt, da håret er helligt.

  Tiggere opleves i nogle områder og naturligvis kan man give de gamle og invalide en skilling, men ikke børn og unge mennesker. Hvis man vil give børnene noget, så giv dem shampoo, sæbe, blyanter og kladdehæfter. Især skal man tænke på, at vi er gæster i en fremmed kultur og tage hensyn

 • Tidsforskel

  Der er +6 timers tidsforskel mellem Danmark og Cambodja/Vietnam, når vi har vintertid og +5 timer, når vi har sommertid.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 2.800.

  Afbestilingsforsikring kr. 1.700.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Toldregler

  Der findes mange ting at købe i Cambodja og Vietnam. Vi skal derfor henstille til rejsedeltagerne, at toldreglerne studeres, inden man begynder sine indkøb. Læg mærke til, at det er forbudt at udføre buddhafigurer og antikviteter uden tilladelse. 

  Der må ved hjemkomsten til Danmark frit indføres 200 cigaretter, 1 liter spiritus samt andre varer for i alt DKK 1350 pr. person. Husk, at man ikke må indføre skind o.l. fra stærkt truede dyrearter (havskildpadder, visse krokodillearter, tigre, desmerdyr m.m.). Tolden i Kastrup passeres gennem udgangen for personer fra et IKKE EU-LAND. For varer udover nævnte betales told + moms.

 • Vaccinationer

  Det anbefales at du lader dig vaccinere mod stivkrampe, difteri, smitsom leverbetændelse samt tager malariaforbyggende piller – brug altid myggemiddel i dag- og aftentimer, men køb det lokalt - det har størst effekt. Det skal dog nævnes at vores egne rejseledere ikke tager malariapiller, da vi for det første ikke rejser i regntiden, og for det andet så køber de lokalt myggebalsam, der har størst effekt, hvis behovet skulle opstå. For mere information vedr. vaccination kontakt egen læge eller Udlandsvaccinationen på telefon 7022 0702 (hverdage mellem kl. 10-14).

  Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

 • Valuta og kreditkort

  Valuta Cambodja

  Den lokale valuta hedder Riel (KHR). 1 dkk svarer til 602 Riel KHR (april 2023). Små beløb betales i Riel, men der kan også betales med USD mange steder. Medbring derfor gerne USD og meget gerne i små sedler, fx. 1 eller 5 USD sedler. Bemærk at 2 USD sedler ikke tages imod i Cambodia. Danske kr. kan ikke veksles i Cambodja.

  Valuta Vietnam

  Dong (VND) 10.000 svarer til ca. DKK 2,88 (april 2023). Medbring nye US dollars gerne i 1-5-10-20 dollar sedler. Mange steder kan du betale med dollars. Danske kroner kan ikke veksles i Vietnam.

  Vietnamesiske dong sedler findes i 100, 200, 500, 1000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000 og 100.000.

  På grund af de store beløb i dong, bør du passe på, både når du veksler og modtager byttepenge. 5.000 og 20.000 dong sedlerne er nogle af de mest anvendte, de er i samme størrelse og har næsten samme blå farve, og derfor kan de nemt forveksles. Uden for bankernes åbningstid kan du veksle hos juvelerer og guldsmede – og nogle gange endda til en bedre kurs end hos bankerne. Du skal se efter ordene hieu van eller hieu kim hoan. Butikkerne er som regel let kendelige med store flotte bogstaver i guld. Ved ankomst til Vietnam skal valuta til en værdi af over 7.000 US dollar deklareres, men der er ikke længere krav om dokumentation for, hvor meget man har vekslet eller brugt i landet.

  De mest almindelige kreditkort – Visa og Mastercard – bliver stadig mere udbredte. Der er imidlertid et ret højt gebyr på korttransaktioner – normalt 4%. Du kan hæve kontanter med Visa og Mastercard i de store banker – som regel også mod et gebyr på 4%.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Visum

  Visum til Cambodja søges elektronisk af Gislev før afrejsen og alle får tilsendt 2 eksemplarer. Et eksemplar bruges ved indrejsen og et eksemplar bruges ved udrejsen. Efter bestilling af rejsen bedes du indsende en tydelig kopi af dit pas. Der kræves ikke visum til Vietnam for danske statsborgere, når ophold i Vietnam er under 15 dage. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdets varighed og have mindst 1 blank side tilbage.

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu