Skip to main content
  • Norge
  • Norden
  • Busrejser
  • Flyrejser
  • Rundrejser

Nordnorge: Midnatssolens land
En rejse til Nordnorge starter længe inden ens fødder berører det vidunderlige arktiske landskab. Den begynder med forventningens glæde og en kriblen i maven ved tanken om mødet med en helt enestående natur, charmerende kultur og et fantastisk dyreliv – i landet, hvor mørket aldrig lægger sig i sommermånederne.

Nordens Paris

Byerne i dette fjerne arktiske område ligger spredt med sirlig hånd, som et miniaturebillede af resten af verden med små moderne metropoler og idylliske fiskerlandsbyer. Et besøg i både Tromsø og Lofoten bør man unde sig selv, hvis man er i Nordnorge. Nordens Paris, Tromsø, byder på en spektakulær tur med Fjellheisen, svævebanen, der fører dig op til toppen af Storsteinen. Fra udsigtsplatformen 421 meter over havet får du her en vidunderlig panoramisk udsigt over byen, de omkringliggende øer, fjorde og fjelde. Efterfølgende kan en spadseretur rundt i byen med sikkerhed vække appetitten med det store udvalg af restauranter og caféer, hvor lokale specialiteter som fersk torsk og kongekrabbe trylles om til lækre, kulinariske oplevelser.

Eventyrets hjerte

Landskabet ændrer sig, når man bevæger sig ind i det, der synes at være hjertet af det norske eventyrland, Lofoten. Øgruppen, som er kendt for sin umiskendelige skønhed og hvor det dramatiske landskab kan få selv den mest hærdede eventyrer til at miste pusten et øjeblik. De skarpe fjeldtinder, der rejser sig direkte op fra dybfjorden, de små fiskerbyer og de røde og hvide klassiske fiskerhuse ’rorbuer’, der spejler sig i det stille vand, gør det er svært ikke at forestille sig, hvordan vikingerne har sejlet her for tusinder af år siden. Dyrelivet er lige så storslået som landskabet; og med lidt held møder øjet sæler, som dovner i solen, og måske endda en hvalryg, der smukt bryder havoverfladen.

På verdens tag

Nordkap er stedet, som mange rejsende anser for at være højdepunktet på en rejse i det nordligste Norge. Det tager lidt tid at komme dertil, men er hele turen værd. Når du træder ud på den store platform på kanten af klippen, folder det arktiske ocean sig ud foran dig, og uanset hvor du kigger hen, er der intet andet end det uendelige blå. At stå her, hvor klippen falder lodret ned i havet, kan få enhver til at føle sig som en lille del af noget meget større. Vejret på Nordkap kan ændre sig hurtigt; tåge kan rulle ind og sløre udsigten, men når den klarer op, og du kan se til alle sider, er det som om, du har hele verden for dine fødder til lyden af vindens susen over klippefladerne.

Naturens forunderlige værksted

Nordnorges mange naturreservater, hvor stilheden kun brydes af naturens egne lyde: en brusende flod, fuglefløjt, eller vindens rislen gennem græsset, er en fryd for alle sanser. Her har du mulighed for at spotte flere af de dyr, der kalder dette hjørne af verden for hjem. Rensdyrene virker næsten uanfægtede af menneskers tilstedeværelse, mens de græsser i det åbne landskab, og måske er du så heldig at få et uhyre sjældent glimt af den sky polarræv eller sågar en imponerende moskus.

Den arktiske gastronomi

En rejse er ikke komplet uden smagsprøver fra det lokale køkken, og Nordnorge er ingen undtagelse. Råvarerne ’hentes’ direkte fra det omkringliggende hav og landskab, og måltiderne er så friske og nærende, at de synes at fylde både mave og sjæl. Fisk er selvfølgelig ofte på menuen, men nordmændene nyder også fordel af sommerens lyse nætter og dyrker jordbær, blåbær og multer, som er en delikatesse fra nord. Vildt, som elg, rensdyr og fugle, er også populære spiser, især i jagtsæsonen.

Lange, lyse sommernætter

Midnatssolen i sommermånederne kan føles som om tiden går i stå, og giver begrebet ’lange, lyse sommernætter’ et helt nyt perspektiv. Selvom mange drømmer om at opleve de lyse nætter fra en komplet skyfri himmel, er virkeligheden, at det uforudsigelige norske vejr af og til kan forpurre den idylliske forestilling. Det ændrer dog ikke på, at lyset altid finder vej – og at man uanset vejrudsigten aldrig går glip af det næsten magiske dagslys døgnet rundt i sommermånederne.

Norges uudslettelige indtryk

De imponerende bjerge, de kølige fjorde og de vidtstrakte landskaber efterlader et uudsletteligt indtryk hos de fleste, og mange vælger at vende tilbage til Nordnorge igen og igen, uanset årstiden. Det er en umulig opgave at 'se det hele', for Nordnorge er et sted, der konstant tilbyder nye oplevelser og gennemgår næsten magiske forvandlinger fra sommer til vinter. Fra lys til mørke. Der er altid nye stier at vandre, flere fjelde at beskue og mere af det magiske lys at opdage, uanset hvilken måned kalenderen viser.

Mere end 50 års erfaring i Nordnorge og Nordkap

I mere end 50 år har Gislev Rejser udbudt drømmerejser til Nordkap der byder på en fantastisk perlerække af storslåede naturoplevelser. Vi kører i komfortabel bus til Nordkap og midnatssolens land. Læs mere og bliv inspireret til en eventyrlig rejse her.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu