Skip to main content

Flyrejse til Wales

-
Oplev charmerende landsbyer og keltisk kultur

Vidunderlige Wales

Kom med på en ny, spændende rundrejse i smukke Wales. Landet byder på et bjergrigt landskab fyldt med hyggelige middelalderbyer, bygningsværker fra tiden med romersk herredømme, smukke nationalparker og en betagende kyststrækning ud til Det Irske Hav.

På denne rundrejse får du et alsidigt program med lige dele historiske landsbyer, middelalderborge, grønne nationalparker og masser af walisisk kulturarv. Undervejs skal vi bl.a. opleve byerne Caernarfon, Portmeirion og Chester. Vi skal på rundtur i hovedstaden Cardiff, hvor de moderne bygningsværker står i skærende kontrast til den ældgamle, keltiske klutur, waliserne i dén grad stadig bærer uden på tøjet. Vi skal også udforske kulminerne i Rhondda Heritage Park, der i midten af forrige århundrede tiltrak tusindvis af arbejdere fra både Irland, England og Skotland under Wales' opblomstring som kulnation. Og så skal vi på en historisk damptogstur gennem den enestående Snowdonia National Park.

På hele rundrejsen bor vi på gode, trestjernede hoteller i de hyggelige landsbyer og i hovedstaden Cardiff. Her vil der være rig mulighed for at opleve den særlige, walisiske hjertevarme og gæstfrihed, der særligt kommer til udtryk på landets mange pubber, hvor keltiske sange og lokal fadøl går hånd i hånd.

Glæd dig til

 • Fine landsbyer og middelalderborge
 • Flere entréer inkluderet
 • Smuk natur, historie og kulturarv
 • Besøg i kulminerne i Rhondda Heritage Park
 • Damptogstur gennem Snowdonia National Park
 • Den moderne hovedstad Cardiff

Inkluderet i rejsens pris

 • 8 x morgenmad
 • 7 x middag
 • Entré til Caernarfon Castle
 • Entré til Rhondda Heritage Park
 • Entré til Portmeirion
 • Togtur i Snowdonia
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er tvivl om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Udrejse til Nordwales

  Vi ankommer med fly til Manchester, hvor vores engelske bus og chauffør venter. Herfra går turen mod Llandudno, hvor vi skal bo de næste to nætter.

 • Dag 2: Caernarfon og Snowdonia

  Heldagsudflugt med byrundtur i Caernarfon ved Seiont-floden.

  Byen Caernarfon er berømt i hele Storbritannien på grund af byens slot, der blev opført for 900 år siden af Edward den 1. Slottet med de bastante mure ligger helt ud til Seiont-floden og ligner lige præcis det, det var opført som; et forsvarsværk der skulle beskytte de engelske besættere mod angreb fra de lokale krigsherrer og fyrster, der måtte se deres land indlemmet under den engelske trone.

  I dag står de enorme mure lige så faretruende som for 900 år siden, og vi skal på en spændende rundtur på slottet og høre de mange historier om opførelsen og de efterfølgendede stridigheder, der fandt sted netop her.

  I nyere tid er Caernarfon Slot også kendt som stedet, hvor Prince Charles ved en storslået ceremoni blev kronet til Prince of Wales.

  Efter besøget på Caernarfon Slot skal vi på en togtur af de mere spektakulære. Vi tager nemlig med et gammelt damptog på en scenisk tur gennem den smukke Snowdonia National Park, hvor vi fra kupeen har en storslået udsigt over landskabet med høje bjergtinder, dybblå søer og forvredne klipper.

 • Dag 3: Italiensk Barokby - Portmeirion

  I dag tager vi på udflugt til den italiensk inspirerede landsby Portmeirion, der minder om en fin filmkulisse. Her står palmerne på række rundt om de små pladser og fontæner, mens pastelfarvede huse ligger skulder ved skulder med udsigt over landskabet og Glaslyn-floden.

  Portmeirion blev designet af den walisiske arkitekt Sir Clough Williams-Ellis og har slående ligheder med kystbyen Portofino i Italien. Der er noget på én gang sært og fantastisk ved at gå rundt i de små gader og fornemme stemningen fra en italiensk kystby, mens man befinder sig i det flotte og til tider barske, walisiske landskab.

  Herefter går turen til feriebyen Aberystwyth, der er kendt for sin søpromenade og borgruinerne af Aberystwyth Castle.

  Vi overnatter en nat i Aberystwyth.

 • Dag 4: Smuk kystlinje til Pembroke

  Vi kører langs den smukke kyst med de mange forvredne klipper til Pembroke med passende tid til at tage fotos undervejs. Landsbyen ligger ved floden Cleddau og har en imponerende middelalderborg, Pembroke Castle fra det 11. århundrede.

  Vi overnatter en nat i Pembroke.

 • Dag 5: Cardiff – hovedstaden i Wales

  Afrejse fra Pembroke til Cardiff via Tenby. Tenby er en charmerende kystby beliggende i det sydlige Wales. Byen er kendt for sine smukke sandstrande, farverige huse og en imponerende bymur, der omkranser byens centrum.

  Turen fortsætter til Cardiff, der både byder på historiske bygninger, innovativ arkitektur og flere museer.

 • Dag 6: Afslapning i Cardiff

  Tid på egen hånd i Cardiff. Har du lyst, kan du besøge Cardiff Castle i det historiske centrum, der både rummer en middelalderfæstning og et victoriansk slot. Nede ved havnen, ved Mermaid Quay, summer restauranter og pubber af liv og god stemning.

  Rejselederen hjælper gerne med gode forslag.

 • Dag 7: Kulmine i Rhondda Heritage Park

  Rejsen går videre til Llandindod Wells gennem nationalparken Brecon Beacons med dens grønne bjergrygge, lyngklædte enge, grotter og vandfald.

  Undervejs besøger vi den tidligere kulmine i Rhondda Heritage Park. Her får vi mulighed for at tage under jorden og opleve hvordan, det var at arbejde i en kulmine. Derudover rummer besøgscentret forskellig udstillinger og interaktive skærme, der viser de forskellige aspekter af kulmine-industrien.

  Herfra fortsætter vi til en nat i Llandindod Wells.

 • Dag 8: Chester – en skøn middelalderby

  Vi forlader Llandindod Wells og kører med passende pauser til middelalderbyen Chester i England.
  Chester er omkranset af en romersk bymur, der stammer helt tilbage fra det. 1. århundrede e.Kr. Muren er en af de bedst bevarede bymure i Storbritannien. Byen har en charmerende bymidte med brostensbelagte gader, gamle bindingsværkshuse, butikker, restauranter og caféer. Derudover har Chester en imponerende gotisk katedral.
  Rejselederen viser rundt i byen, og du får tid på egen hånd.

  Denne aften er middagen for egen regning, så du har mulighed for at udforske det lokale køkken.

 • Dag 9: Hjemrejse til Danmark

  Du har formiddagen på egen hånd i Chester, inden vi midt på eftermiddagen flyver retur til København.

Hotel

 • Dag 1-9

  Hoteller på rundrejsen i Wales

  Vi bor på pæne, trestjernede hoteller i alle byer.

  Alle værelser med bad, toilet, hårtørrer, tv og oftest mulighed for at lave en kop kaffe eller te på værelset.

  Vi sender hotelliste ca. otte dage før afrejse.

  Dag 1-3: 2 nætter i Llandudno.
  Dag 3-4: 1 nat i Aberystwyth
  Dag 4-5: 1 nat i Pembroke
  Dag 5-7: 2 nætter i Cardiff
  Dag 7-8: 1 nat i Llandindrod området
  Dag 8-9: 1 nat i Chester.

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
18-08-2024Se afrejsetider 9 dageFly fra Københavns Lufthavn114.898,-Bestil
15-09-2024Se afrejsetider 9 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 814.498,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brexit og rejser til England

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.
   

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i England

  Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

 • Elektricitet i England

  240 V - medbring adapter.

 • Entréer

  Følgende entréer er inkluderet: 
  • Entré til Caernarfon Castle 
  • Entré til Rhondda Heritage Park  
  • Entré til Portmeirion  
  • Togtur til Snowdonia 

  Yderligere entréer er eksklusive. Beregn ca. GBP 30.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da vi har mange hotelskift undervejs, og flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. 

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Tidsforskel i England

  England er en time bag efter Danmark - dvs. når klokken er 13 i Danmark er den 12 i England.

 • Tillæg

  Enkeltværelse: kr. 3.698
  Afbestillingsforsikring: 7% af rejsens pris

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Mødetid i Københavns Lufthavn kl. 06.30 
  Afrejse med SAS SK 539 kl. 08.30 med ankomst til Manchester kl. 09.20 engelsk tid. 

  Hjemrejse fra Manchester. 
  Kl. 19.25 med SAS SK 542 med ankomst til København kl. 22.10 dansk tid. 

  Der er inkluderet 23 kg bagage og 8 kg håndbagage.  
  Yderligere information om mødested med mere tilsendes ca. otte dage før afrejse. 
   
  Det er desværre ikke muligt med tilslutningsfly fra Aalborg. 

 • Valuta og kreditkort i England

  Kontanter accepteres kun få steder.
  Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu