Luksusliv på Nordatlanten

Norge - Skotland – Island – Grønland - Canada – USA

Luksusliv på Nordatlanten


Storslået krydstogt fra København. Oplev Skagen, Kristiansand, Shetlands-øerne, Island, Grønland, Halifax og Boston. Rejsen starter i København, når du går om bord på det flotte skib Serenade of The Seas fra Royal Caribbean Cruises Ltd. De næste 17 dage vil det flydende luksushotel bringe dig frem til en perlerække af store naturoplevelser – og tværs over Atlanterhavet

 • Krydstogtet starter fra København
 • 17 dages krydstogt med fuld forplejning
 • Overnatning i Boston og stor byrundtur
 • Dansk rejseleder med på hele rejsen

   

Med i prisen:

 • Flybillet Boston - København
 • Indkvartering i dobbeltværelse i Boston
 • 17 dages krydstogt med fuld forplejning
 • Ophold i indvendig kahyt på krydstogtskibet
 • 1 nat på centralt hotel i Boston
 • Byrundtur i Boston
 • 1 x morgenmad i Boston
 • 1 x middag i Boston
 • Dansk rejseleder
   

Tillæg per person: Udvendig kahyt kr. 1.200. Balkon kahyt kr. 6.000. Enkeltværelse/indvendig kahyt kr. 10.800. Enkeltværelse/udvendig kahyt kr. 13.200. Enkeltværelse/balkon kahyt kr. 16.800. Afbestillingsforsikring kr. 1.450. 

Status:
Ring til os

Om rejsen

Krydstogt fra København. Oplev Skagen, Kristiansand, Shetlands-øerne, Island, Grønland, Halifax og Boston

Rejsen starter i København, når du går om bord på det flotte skib Serenade of The Seas fra Royal Caribbean Cruises Ltd. De næste 17 dage vil det flydende luksushotel bringe dig frem til en perlerække af store naturoplevelser – og tværs over Atlanterhavet. Skibet sejler hovedsaligt om natten, så du vågner frisk op til nye spændende oplevelser – helt uden besvær med at pakke kufferten ind og ud. Efter en dag i Skagen venter en flot sejltur ind i skærgården til Kristiansand før skibet forlader Norden og sætter kurs mod Shetlandsøerne i Skotland. Glæd dig også til 3 dage i Island, hvor du besøger 2 forskellige havne: Akureyri og Reykjavik. Vi fortsætter de flotte oplevelser i Sydgrønland, hvor vi sejler ind i Prins Christian Sund. Det smalle farvand er en flot oplevelse med spidse fjelde, isbjerge og imponerende gletsjere. Glæd dig også til afslappende dage på havet, med god tid til at nyde det overdådige skib og den gode forplejning – bemærk at opholdet om bord er med helpension. I Sydney og Halifax, Nova Scotia vil du betages af den barske kyst med de smukke fyrtårne, før skibsrejsen slutter i Boston. Overnatning og stor byrundtur i USA's vugge. Du oplever bl.a Kennedy museum, verdens ældste flådefartøj USS Constitution i historiske Boston, før vi flyver hjem til Danmark.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Check-in på skibet i København. Afsejling fra København. 
Du møder Gislevs rejseleder, som er med på hele rejsen, ved skibet Serenade of The Seas i Københavns Krydstogtshavn. Skibet sejler fra København kl. 17.00.

Krydstogt på Nordatlanten


Dag 2: Skagen - nyd sommerstemning på Toppen af Danmark.
Vi ankommer til Danmarks nordligste krydstogthavn Skagen kl. 7.00. Skibet ligger til 2 km fra Skagen og knap 5 km fra Gl. Skagen. Der er mulighed for at benytte lokalbusser fra havnen ind til byen. På en dejlig sommerdag, er det skønt at spadsere, blandt de smukke gule huse med de karakteristiske røde tage og måske spise en lækker rødspætte på en af de mange hyggelige restauranter. Du kan også vælge at besøge et af de mange museer der udstiller skagensmalernes ypperste værker eller tage på en af skibets udflugter til f.eks. Grenen. Skibet sejler fra Skagen kl. 17.00. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.

Skagen Den tilsandede kirke


Dag 3: Kristiansand og den norske skærgård.
Efter en flot indsejling i den smukke norske skærgård ankommer vi til Kristiansand allerede kl. 07.00. Den syd-norske stad, der er grundlagt af den danske Kong Christian d. IV i 1641, er Norges 5. største by. I den charmerende bydel Posebyen finder du nord-europas længste træhusbebyggelse, der mirakuløst undgik flammerne ved den store brand i 1892. Christiansand er også kendt for handel, fiskeri, fiskemarkedet Fiskebrygga og ikke mindst Kristiansand Dyrepark med Hakkebakkeskoven fra Tore Einers kendte børnebog. Der er masser af mulighed for hyggelige spadseretur i den dejlige by - eller du kan vælge at tage med på en af skibets spændende udflugter. Skibet sejler fra Kristiansand kl. 17.00. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.

Luksusliv på Nordatlanten


Dag 4: Lerwick, Shetlands-øerne, dansk historie og interessante Fort Charlotte.
Efter en god nats søvn ankommer til til Lerwick, Shetlandsøerne i Skotland kl. 8.00. Ø-gruppen består af 32 øer der ligger nord for det skotske fastland.
Lerwick er Shetlandsøernes vigtigste havn og øernes eneste købstad og rigtige by. Selv om øerne naturmæssigt slet ikke minder spor om Danmark så er der masser af dansk historie. Vikingerne erobrede øerne og udviklede endda deres eget sprog norn. I 1469 pantsatte Kong Christian 1. af Danmark og Norge Shetlandsøerne, da han manglede penge til datterens Margretes medgift. I Lerwick kan du opleve et af Skotlands bedst bevarede forsvarsanlæg Fort Charlotte. Fortet blev bygget i 1665 og navngivet efter George 3. s dronning. Besøg det interessante Shetland Museum med udstillinger fra bl.a. vikingetiden, fiskeritraditioner samt den norske modstandsbevægelse. Du kan også nyde det hyggelige miljø langs med havet og betragte lystbåde og fiskekuttere der vugger i havnens vand. Vi sejler fra Lerwick kl. 17.00. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.

Søpapegøjer Lerwick

Dag 5: På havet. Tid til at nyde skibet.
Oven på de mange flotte oplevelser er det tid til en afslappende dag på havet til at fordøje de mange indtryk. Der er masser af mulighed for at finde en dæksstol og slappe af med en god bog – eller gå på opdagelse på skibet der har 12 dæk, 1.055 kahytter, 10 restauranter, teater, kasino, pool, spa og meget mere. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.

Soldæk på krydstogtskib


Dag 6: Akureyri, det nordlige Island.
Tag evt. med på en spændende udflugt. Efter en flot indsejling gennem fjorden Eyjafjörður ankommer vi kl. 8.00 til Akureyri, Island. Her blandt høje fjelde og den dybe fjord venter der nye spændende oplevelser. Skibet tilbyder mange flotte udflugter. Du kan bl.a. se det imponerende vandfald Godafoss (Gudernes vandfald). Vandfaldet er 30 meter bredt og 12 meter højt. Elven Skjálfandafljóts, kaster sig her i kaskader ud over de bratte fjelde - et imponerende syn. Der er også mulighed for at komme på hval-safari. Skibet sejler fra Akureyri kl. 17.00. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.

Island, Vandfald Island
 

Dag 7: Reykjavik, Island. Vi ankommer til den rygende bugt Reykjavik kl. 14.00.
Selv om byen har en relativ kort historie, så er der masser at opleve i Islands hovedstad. Små kulørte træhuse ligger side om side med futuristiske glasbygninger og blot få kilometer byens butikker og sprudlende liv finder du den barske vulkanske natur. Den charmerende lille hovedstad er let at komme rundt i og opleves faktisk bedst til fods eller på cykel. Skibet ligger i havn natten over, så du har god tid til også at nyde Reykjaviks pulserende aftenliv. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.

Den Blå Lagune Gullfoss, Island


Dag 8: Endnu en dag i Island.
Efter en god nats søvn og en lækker morgenmad er der masser af tid til at udforske Island. Du kan vælge at bruge mere tid i Reykjavik. Måske besøge det nye kulturhus på havnen Harpa, hvorfra der er en flot udsigt mod bjerge Esja og Reykjavik centrum. Skibet tilbyder også mange spændende udflugter. Du kan f.eks. bade i Den Blå Lagunes varme kildevand eller opleve Islands mest kendte vandfald Gullfoss, hvor de brusende vandmasser styrter ned i en smal kløft. Skibet sejler fra Reykjavik kl. 17.00. Forplejning er inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.

Geysir island Reykjavik
 

Dag 9: På havet. Glæd dig til en dag med tid til at udforske skibet.
Oven på et par oplevelsesrige dage er der endelig tid til at nyde en hel fridag om bord på det komfortable skib. Der er masser af aktiviteter om bord, så glæd dig til en svømmetur i poolen eller slap af i et boblende spa-bad. Du kan også shoppe i de indbydende butikker eller besøge skibets wellness afdeling. Husk også at der hver aften er gratis shows i skibets teater. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning på skibet.

Luksusliv på Nordatlanten


Dag 10: Sydgrønlands fjorde. Gletsjere i Prins Christian Sund, Grønland.
Ikerasassuaq eller Christian Sund, som den hedder på dansk er opkaldt efter Prins Christian Frederik der senere blev Kong Christian 8. Det ligger øst for Grønlands sydspids Kap Farvel. Sundet strækker sig 100 km fra Danmarkstrædet i øst til Davisstrædet i vest. Det smalle farvand er et langt panorama med spidse fjelde, imponerende gletsjere og flotte isbjerge. Der venter os en flot sejltur gennem den barske sydgrønlandske natur. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning på skibet.

Prins Christian Sund, Grønland Prins Christian Sund Grønland
 

Dag 11: Grønlands smukkeste by Qaqortoq (tidligere Julianehåb) i Grønland.
Vi ankommer til Qaqortoq i det sydvestlige Grønland kl. 7.00. Byen er Sydgrønlands største by med ca. 3.500 indbyggere. Skibet ligger i havn hele dagen, så der er god tid til at opleve den charmerende bygd med de karakteristiske kulørte træhuse, hvoraf de fleste ligger med flot udsigt over fjorden. Byens beskedne størrelse gør det let at opleve Qaqortoq til fods. Du kan vælge at spadsere rundt om søen Tasersuaq og måske opleve de 40 skulpturer rundt om i byen, hvoraf flere af dem er hugget ud i grundfjeldet. Qaqortoqs interessante museum ligger ud til byens centrale plads med Grønlands eneste springvand. Skibet sejler fra Qaqortoq kl. 20.00. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning på skibet.

Qaqotoq Grønland


Dag 12: Afslappende dag på havet i godt selskab.
Ingen tvivl om at den nordatlantiske mageløse natur har gjort indtryk, men det er nu tid til at krydse den sidste del af Atlanterhavet og sætte kurs mod Nordamerika. Dagen er fri til afslapning og aktiviteter på skibet. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning på skibet


 

Dag 13: På havet. Skibet nærmer sig Canada – du når frem uden jetlag.
På vej til nye oplevelser i Canada får du endnu en dag med tid til afslapning på skibet og hyggeligt samvær med dine medrejsende. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning på skibet.
Dag 14: Sydney, Nova Scotia, Canada.
Vi ankommer til den canadiske stat Nova Scotias nordligste spids og byen Sydney kl. 9.00. På havnen gør den 17 meter høje violin det let at finde kulturhuset The Pavilion, hvor mange kulturelle arrangementer og koncerter finder sted om sommeren. Skibet tilbyder mange spændende udflugter, så der er rig mulighed for at opleve det østligste Canadas vilde natur. Du kan f.eks. opleve en flot panoramatur ad den berømte vej, The Cabot Trail, langs med Cape Bretons atlanterhavskyst eller måske mærke historiens vingesus på fortet og frilandsmuseet Fortress of Louisbourg. Skibet sejler fra Sydney kl. 18.00. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning på skibet.

Dag 15: Halifax, Nova Scotia, Canada.
Vi kommer til Nova Scotias hovedstad Halifax kl. 10.00. Skibet ligger til havn blot 1,5 km fra det historiske centrum og den charmerende havnepromenade. Her kan du besøge det interessante søfartsmuseum Maritime Museum of The Atlantic. Du kan også købe en busbillet til ubegrænset kørsel rundt i Halifax med de pink hop on and off busser. Der er også rig mulighed for at finde et hyggeligt spisested, hvor du kan smage den lokale hummer. Også i Halifax tilbyder skibet spændende udflugter. Du kan f.eks. opleve den smukke klippekyst med de karakteristiske fyrtårne og besøge den idylliske fiskerby Peggy´s Cove. Skibet sejler fra Sydney kl. 19.00. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord.

Halifax bro


Dag 16: Sidste dag på havet. Gør en god handel i butikkerne.
Sidste chance for bare at slappe af med en god bog i en af skibets hyggelige saloner, nyde den friske vind i håret i en dæksstol eller spille lidt i skibets kasino. Måske frister det også med et slag kort med dine rejsefæller? Gå også en tur i skibets butikker, der er tradition for udsalg denne sidste dag om bord. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning på skibet.


Dag 17: Boston med Beacon Hill, Freedom Trail, Faneuil Hall og State House.
Vi ankommer til Boston, USA kl. 06.00. Vi tager os tid til at spise morgenmad om bord før vi forlader skibet.  Efter en god nats søvn er vi klar til spændende oplevelser i Boston – Nationens vugge. Her blev kimen lagt til USA's uafhængighed. Boston blev grundlagt allerede i 1630 af en gruppe puritanere fra England. I 1770´erne begyndte byen at kæmpe for sin egen – og USA's uafhængighed hvilket kulminerer i adskillige slag i Boston-området samt The Boston Tea Party, hvor Frihedens sønner smed 342 kasser te i Boston havn i protest mod nye afgifter. Vi følger The Freedom Trail forbi de vigtigste historiske steder som Faneuil Hall, Old State House, gamle kirkegårde og Quince Market Place, der putter sig mellem imponerende skyskrabere. Vi oplever også State House med den gyldne kuppel, Bostons grønne oase Common Park samt Beacon Hill med de smalle brostensbelagte gader og kønne gamle gadelamper. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (30 km).

Boston Massachusetts Boston statue


Dag 18: Harvard, Cambridge, USS Constitution, Kennedy Museum.
Boston er også kendt som USAs universitetsby nummer et. Her findes adskillige universiteter, hvoraf Harvard uden tvivl er det mest prestigefyldte – og også det ældste. Det fine gamle universitet, hvor HKH Kronprins Frederik bl.a. har studeret, er grundlagt helt tilbage i 1636. Vi kører til bydelen Cambridge og passerer forbi det enorme universitetskompleks. Efterfølgende kører vi til verdens ældste flydende flådefartøj USS Constitution. Den stolte tremastede fregat blev navngivet efter USA's grundlov, af landets 1. præsident George Washington, og søsat i 1797. Vi besøger også Kennedy Museet John F. Kennedy Presidential Library and Museum. Den arkitektoniske perle, der ligger smukt ud til vandet, beskriver på interessant vis Kennedys liv – lige fra han trådte sine barnesko her i staten Massachusetts til han blev myrdet i Dallas i 1963. Museet har bl.a. en tro kopi af Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus, som det så ud på Kennedys tid. Efter de flotte oplevelser kører vi til lufthavnen i Boston, hvorfra vi flyver hjem om aftenen. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.

Boston Kennedy museet Boston

Dag 19: Flyskift før hjemkomst til København efter en storslået rejse.

Hotel

HER BOR DU:

Krydstogtskib: Serenade of The Seas/16 nætter. Flot krydstogtskib fra rederiet RCCL. Om bord er der plads til 2.500 gæster. Skibet tilbyder et væld af aktiviteter og faciliteter. Her er adskille pools og spabade, teater med gratis show hver aften, forretningsarkade og adskillige restauranter og barer. Opholdet er med fuld forplejning – og kaffe/the og vand er også inkluderet. Ophold i indvendig kahyt. Udvendig kahyt samt kahyt med balkon mod tillæg.  

Serenade of The SeasBoston: The Midtown Hotel/1 nat
220 Huntington Avenue, Boston, MA 02115
Telefon: +1 617-262-1000

Virkelig dejligt hotel med rigtig god beliggenhed. Værelserne er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, balsam, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, sikkerhedsboks, strygefaciliteter, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Bemærk at der er inkluderet continental morgenmad i opholdet.

The Midtown Hotel i Boston

Værd at vide

Værd at vide - Luksusliv på Nordatlanten – Transatlantisk Krydstogt

Afrejse

Rejselederen står klar til at modtage dig ved skibet i København. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før, du går til check-in.

Aircondition
Der forefindes aircondition på skibet og på hotellet i Boston. Medbring en let trøje. Visse steder kan aircondition støje en smule.

Apotek
I de fleste byer, hvor skibet lægger til findes der et apotek. I Canada og USA findes der drugstores i byerne.

Bagage
Det er tilladt at medbringe en kuffert på max. 23 kg samt et stk. håndbagage med følgende max. mål i cm: længde 56 x bredde 45 x dybde 25 (må dog ikke overstige 115 cm sammenlagt). Håndbagagen må ikke veje mere end 10 kg. Forbehold for ændringer.

Bus
Busserne, på de forskellige udflugter, er almindeligvis udstyret med vippesæder, luftdyser og aircondition. Der holdes passende pauser undervejs.

Drikkepenge
De obligatoriske drikkepenge til stuepige samt inkluderede måltider på skibet er inklusiv i rejsens pris. I Norge, på Island og Shetlandsøerne er det frivilligt, i Canada og USA er det kutyme at give drikkepenge. På restaurant gives ca. 15 %, og det er høfligt at lægge 1-2 dollar på værelset til stuepigen. Til chaufføren bør påregnes 3 dollar pr. person pr. dag.

Drikkevand
Vandet ombord på skibet kan drikkes, og der er ligeledes opstillet koldt drikkevand til fri afbenyttelse i restaurant områderne. Nogle steder frarådes det at drikke vandhanevandet i Canada og USA. Det kan visse steder indeholde en del klor, der kan give problemer med maven. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder. Det er vigtigt at drikke rigeligt med væske, da det afhjælper gener ved tidsforskellen. Rigelig væske forebygger dehydrering, der ellers let kan forekomme.
 
Elektricitet
Der er 110/220 volt ombord og 110 volt i Canada og USA, hvilket betyder, at danske elektriske apparater vil køre på halv kraft eller i særlige tilfælde slet ikke fungerer. Stikkontakterne kræver stik med flade ben – eller visse steder tynde runde ben, så det er nødvendigt med et rejsestik, der kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark.

Elevator
Der findes almindeligvis elevator på hotellerne og naturligvis også på skibet.

eTA                        
Per 15. marts 2016 indførtes det nye indrejseprogram Electronic Travel Authorization (eTA), en elektronisk formular, der afløser den formular, der hidtil skulle udfyldes ombord på flyet. Dette betyder, at der skal indtastes en lang række informationer, og at den rejsende skal forhåndsgodkendes, før end der kan opnås tilladelse til at rejse ind i Canada. Programmet er for rejsende med statsborgerskab i bl.a. Danmark. eTA er en internetbaseret formular, der ligger på http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp. Her indtastes de samme personoplysninger, som man før skrev på indrejsepapirerne. Det koster p.t. CAD 7 pr. rejsende, og gyldigheden for godkendelsen er 5 år (eller indtil passets udløbsdato).

Vigtig information om eTA på en Gislev rejse:
Ved bestilling, af en rejse med ankomst til Canada vil du have følgende to valgmuligheder:

eTA: Valgmulighed 1
Du udfylder selv din eTA ved at klikke dig ind på følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp
Dette koster $7, som du skal betale med kreditkort. Vi anbefaler at du laver din eTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar, at eTA udfyldes korrekt og manglende eTA eller usande oplysninger kan betyde, at du ikke får lov at rejse ind i Canada. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse, og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din eTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til eTA.

Vejledning til udfyldning af eTA
Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder eTA-registrering mod et ekstra gebyr. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger den officielle hjemmeside http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Alle felter, der er markeret med en stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/ eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter, der ikke er markeret med stjerne. Når din eTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge. Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en eTA. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år. Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i Canada end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den canadiske ambassade i København.

Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af eTA, skal du kontakte den canadiske ambassade på tlf. 33 48 32 00.

Det er vigtigt, at du er i god tid med at få lavet din eTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i Canada, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev.

Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt eTA.

eTA: Valgmulighed 2
Du betaler kr. 250 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen). Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt eTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din eTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

ESTA
Vigtig information om ESTA på en Gislev rejse. Ved bestilling, af en rejse til USA, vil du have følgende to valgmuligheder:

ESTA Valgmulighed 1
Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster $14, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler, at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar, at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde, at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse, og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA, vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA.

Vejledning til udfyldning af ESTA
Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på at det ikke er nødvendigt at udfylde felter, der ikke er markeret med stjerne.

Når din ESTA er godkendt, vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god idé at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.

Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Bemærk at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København. Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00.

Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev.
Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

ESTA Valgmulighed 2
Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Flybilletter og bordingpass
Der vil blive fremsendt en e-ticket (flybillet) samt bordingpass til skibet ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser dit navn nøjagtigt, som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Du bedes også fremsende kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Flyturen
Fra Boston til København flyves med British Airways.
11/9 2019: Afrejse fra Boston 22.50 - Ankomst til London 10.20 næste dag
12/9 2019: Afrejse fra London 12.45 - Ankomst til København 15.40 næste dag
(Med forbehold for ændringer)

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig
• Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser.
• Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen.
• Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen.
• Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen.
• Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol.
• Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering
Generelt er der ingen særlige regler. Hvis man fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Nogle forventer drikkepenge, hvis man ønsker at fotografere dem.

Hårtørrer
Der forefindes hårtørrer på skibet samt almindeligvis på hotellet. Ligeledes er der shampoo, sæbe m.m.

Internet
Der er adgang til internet på skibet og hotellet evt. mod betaling.

Kahytter
Alle kahytter ombord på Royal Caribbean har eget bad, lille skrivebord, hårtørrer, TV, telefon og safety boks.

Klima
Norge: Sommervejr som i Danmark.
Shetlandsøerne: 10 – 14 grader.
Island: 7 – 12 grader.
Nova Scotia, Canada: 20 – 25 grader.
Boston, USA: Gennemsnitstemperatur på ca. 25 grader.

Krydstogt – livet ombord
I de sidste mange år er ferie med krydstogtskibe vokset meget. Og med god grund. Man befinder sig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens man sover. Serenade of the Seas er et skib i Radiance-klassen. Skibet er udstyret med store glasvinduer, som giver en fantastisk udsigt og meget lys, perfekt suppleret af elegant interiør og lækre møbler. Om bord kan du blandt andet nyde en moderne samling af kunstværker og skulpturer. På skibet Serenade of the Seas kan der være knap 2500 passagerer, der betjenes af 869 besætningsmedlemmer. Skibet er næsten 300 meter langt og består af 13 etager eller dæk.

Det kunne lyde ganske uoverskueligt og måske give indtryk af et stort mylder af mennesker, men sådan opleves det ikke. Flere af dækkene indeholder udelukkende kahytter, dette gælder dækkene 2, 3, 7, 8, 9 og 10. På skibet er der ude foran et stort teater, der hedder Tropical Theatre. Det fylder forenden på dækkene 4, 5 og 6. En anden stor ting er hovedrestauranten, som hedder Reflections Dining Room. Den ligger bagerst i skibet på dækkene 4 og 5. I midten på dæk 4 er der kahytter, og på dæk 5 er der en forretningsarkade i midten. På dæk 6 er der en række mindre restauranter og barer, casino og biograf. Skibet har ligeledes et stort fitnesscenter med spa område, der ligger i den forreste del af skibet på dæk 11 og 12. På dæk 11 er der desuden et solarium og svømmebassiner. Bagerst på dæk 11 er der det store cafeteria, som hedder Windjammer. På dækkene 12 og 13 er der nogle barer og lounges samt forskellige sportsaktiviteter.

Krydstogt – forplejning
I den store restaurant, Reflections Dining Room, kan du hver dag vælge at spise både morgenmad, frokost og middag. Har man ikke lyst til at spise der, kan man vælge at spise i det store cafeteria, Windjammer. Der er også en række mindre restauranter med hvert sit særpræg. Vil man spise på en af dem, skal der betales ekstra. Morgenmad og frokost kan man spise på de samme restauranter som nævnt ovenfor. Morgenmaden kan også nydes i jeres kahyt mod et mindre gebyr. Endvidere er der en række mindre cafeer, hvor man også kan spise i løbet af dagen. På skibet foregår der hele tiden noget. Hovedattraktionen er naturligvis de store shows i teatret, Tropical Theatre. Der er forskellige shows hver aften. Desuden er der optræden, dans, foredrag, demonstrationer samt meget andet rundt omkring på skibet.

Krydstogt – påklædning
Hvad så med påklædning? Det bestemmer man naturligvis selv. En eller to aftener er der gallaaften, hvor det foreslås, at man har pænt tøj på. Nogle damer har lange kjoler på og nogle mænd kommer i smoking, men helt almindeligt pænt tøj kan sagtens gøre det. Man behøver altså ikke have den store garderobe med.

Krydstogt – udflugter
Hver aften får man et program med informationer om, hvad der skal ske den næste dag. Der vil også være informationer om det sted, skibet anløber, vejrudsigt og andre informationer. Dette program kan fås på hovedsprogene, og rejselederen laver hver dag et kort resume på dansk. De dage, hvor skibet er i havn, er der et stort udflugtsprogram med op til 40 forskellige udflugter i alle prisklasser ved de enkelte havne. Nedenfor er der nævnt 3 forskellige udflugter ved hver destination, men hele programmet kan ses på www.royalcarribean.dk. Når vi kommer tættere på afrejse. (Alle udflugter er med engelsktalende rejseleder og bestilles på nettet/ombord og betales ved bestilling. Alle priser er vejledende og med forbehold for ændringer).

Krydstogt – udflugter – Skagen

1. Skagen by
Du oplever den levende havn, hvor fiskere kommer ind med dagens fangst. Du kommer forbi Anna og Michael Anchers hus og det præstigefyldte Brøndum hotel. Med Sandormen går det til toppen af Danmark. Turkode: JY15. Pris startende fra (i DKK): Voksne: 440 kr. Børn: 314 kr.
2. Skagen Museum og spadseretur
Den idylliske havn, karakteristiske gule huse, Anne og Michael Anchers hus samt Brøndums Hotel passerer du på vej mod Skagen Museum. Turkode: JY16. Pris startende fra (i DKK): Voksne: 566 kr. Børn: 440 kr.
3. Voergaard Slot og lækkert bagværk.
Besøg på et af Danmarks flotteste renæssanceslotte efterfulgt af en tur til den tilsandede kirke. Slut udflugten af med lækkert, lokalt bagværk på herregården Bangsbo og en flot køretur igennem Skagen by. Turkode: JY13. Priser startende fra (i DKK): Voksne: 692 kr. Børn: 566 kr.

Krydstogt – udflugter – Kristiansand (havneændring fra Stavanger)

1. Setesdal Mineral Park
Flot køretur gennem Kristiansand til byen Evje også kaldet Porten til Setesdalen. Minebyen blev grundlagt i 1641 grundet store forekomster af kobber, kvarts, krystaller, nikkel m.m. Se de interessante udstillinger i de 5 bygninger og besøg en kobbermine.Turkode: OY05. Pris (i DKK): Voksne: 565 kr. Børn: 375 kr.
2. Høllen og Vest Agder Friluftsmuseum
Historien bliver levende i den historiske fiskerby Høllen med de kulørte træhuse samt på Vest Agder friluftsmuem, hvor mere end 40 historiske bygninger fortæller tager dig tilbage i tiden. Turkode: OY09. Pris startende fra (i DKK): Voksne: 475 kr. Børn: 312 kr.
3. Sejltur til Hellesund
Flot sejltur langs med Norges dramatiske kyst til Ny Hellesund. Her bliver de mulighed for en gåtur med flotte panoramaer over de små strande og barske klipper. Ny Hellesunds velbevarede huse fra det 17- århundrede er en flot oplevelse - og gå heller ikke glip af den gamle bunker fra krigen. Turkode: OY19. Pris startende fra (i DKK): 1.255 kr.
4. Sejltur Lillesand - Sørlandets Juvel
Hyggelig sejltur til i skærgården forbi de mange små kønne bygder. Ophold i den hvide by Lillesand med de smukke hvide træhuse og den charmerende havn. Tid til at gå på opdagelse i byen, før turen går tilbage til Kristiansand. Turkode OY07. Priser startende fra (i DKK): Voksne: 626 kr. Børn: 500 kr.

Krydstogt – udflugter – Lerwick, Shetlandsøerne

Lerwick har en stolt maritim kulturarv, selvom byen to gange er blevet brændt ned til jorden. En historisk perle som giver et spændende indblik i øernes gamle nordiske rødder.
På Commercial Street ligger Shetland Museum, hvor du kan lære mere om øernes unikke kulturelle baggrund og historie. På det hyggelige tekstilmuseum er strik, tweed og lokalt håndværk udstillet. Byens naturhavn med mange lystbåde indbyder til en afslappende gåtur og hos Lerwick Bryggeri kan du sammenligne de forskellige lokale øl og ales i de helt rigtige omgivelser.
1. Sightseeing i Lerwick og Fort Charlotte. Kom på sightseeing i Lerwick hvor en lokal guide deler spændende fortællinger om byen historie, mens vi går igennem de hyggelige, smalle gader. Turen sluttes af med et besøg på Fort Charlotte, som stammer helt tilbage fra 1665. Turkode: WK09. Priser startende fra (i DKK): Voksne: 289 kr. Børn: 188 kr.
2. På udflugt i Mainlands flotte natur. Turen går med bus til den sydligste del af øen Mainland, hvor du kan beundre ruiner fra Bronzealderen. Derudover er øens smukke landskab en stor oplevelse, hvor du kan se den klipperige kystlinje og shetlandsponyer gå på de grønne marker. Turkode: WK08. Priser startende fra (i DKK): Voksne: 503 kr. Børn: 314 kr.
3. Det idylliske nord. Turen går til den nordvestlige del af regionen, hvor vulkanlandskabet ved Eshaness Cliffs er noget for sig. Derefter tager vi til Mavis Grind, hvor man undervejs kommer igennem flere hyggelige landsbyer. Ved Mavis Grind samles Atlanterhavet og Nordsøen, det er et utrolig flot område. Turkode: WK12. Priser startende fra (i DKK): 377 kr.

Krydstogt – udflugter – Akureyri, Island

1. Nordlige Islands juveler. En utrolig samling af naturens vidundere finder du i det nordlige Island. Vandfald, vulkanske kratere og lavamarker samt boblende naturlige varme kilder. Turkode: UR45. Priser startende fra (i DKK): Voksne: 757 kr. Børn: 441 kr.
2. Akureyri og Godafoss vandfaldet. Oplev på denne bustur historisk charme og naturens herligheder omkring Akureyri, den tordnende Godafoss og en af verdens nordligst beliggende botaniske haver. Turkode: UR46. Pris startende fra (i DKK): Voksne: 542 kr. Børn: 251 kr.
3. Hvalsafari. Akureyri tilbyder nogen af de bedste muligheder for at se hvaler i Europa. Vi holder udkig efter hvaler, mens skibet glider over det blå uberørte vand langs den flotte kyst. Turkode: UR36. Priser startende fra (i DKK): Voksne: 1.105 kr. Børn: 568 kr.
4. Myvatns naturbade. Tilbring en dag med total afslapning ved den islandske sø, Myvatn. Her ligger et idyllisk naturbad og spa resort, hvor vulkanaktivitet igennem tiderne har formet den smukke og naturligt opvarmede sø. Hvis man trænger til en dag i afslapningens tegn, så er dette det helt rigtige. Turkode: UR48. Priser startende fra (i DKK): Voksne: 1.169 kr. Børn: 567 kr.

Krydstogt – udflugter – Reykjavik, Island

1. Reykjavik - byrundtur. Mærk en overflod af plads, ren luft, naturlig grøn energi og åndeløs skønhed i en af Europas mest moderne og fremsynede byer på denne halvdags byrundtur. Turkode: RY94. Pris startende fra (i DKK): Voksne: 567 kr. Børn: 314 kr.
2. Golden Circle med frokost. Oplev Islands mest skattede naturlige vidundere: Gullfoss med sit fantastiske vandfald, Geysirs boblende vand, hvor du kan være heldig at se kogende vand springe 70 m op i luften og Thingvellir. Turkode: RY87. Priser startende fra (i DKK): 878 kr. Børn: 567 kr.
3. Smag på Saga. En underholdende aften på bryggeri med opløftende og humoristiske fortællinger om Islands ”drikkehistorie” med bl.a. 50 års forbud mod øl. Der er selvfølgelig smagsprøver. Turkode: RYBB. Priser startende fra (i DKK): 752 kr.
4. Spøgelsesjagt i Reykjavik. Er du bange for spøgelser? Så er denne tur ikke noget for dig. Udflugten byder på en aftentur i Reykjaviks gader, hvor lokalbefolkningen byder på spøgelseshistorier som får selv de modigste til at ryste i bukserne. Islændingene har et tæt forhold til spøgelseshistorier, og de garanterer at selv skeptikere vil blive chokeret. Turkode: RYB8. Priser startende fra (i DKK): 415 kr. Børn: 415 kr.
5. Den Blå Lagune. Nyd op til to timer i den skønne blå lagune, mens du nyder synet af de smukke, omkringliggende lava-sletter. Den Blå Lagune er en fantastisk oplevelse, og for mange mennesker er det et must at besøge seværdigheden, når turen går til Island. Turkode: RY85. Priser startende fra (i DKK): Voksne: 878 kr. Børn: 441 kr.

Krydstogter – udflugter – Sydney, Nova Scotia, Canada

1. Spadseretur i det gamle Sydney. Tag på en hyggelig tur igennem den gamle del af Sydney. Her bliver vi ved hjælp af en lokal guide, klædt i et periodisk kostume, ledt hen til Jost Heritage House, et museum hvor vi hører om Sydneys historie og den vigtige rolle havnen har haft for byens beboere. Undervejs bydes der på te og scones. Turkode: SX03. Priser startende fra (i DKK): 213 kr.
2. Kulturel aften i musikkens tegn. Direkte overfor vores skib i Sydneys havn ligger The Pavillion, et kulturhus, som huser en flot koncertsal. Her vil vi blive underholdt af lokale musikere, som er inspireret af irske og skotske traditioner. Aftenen står på sang, stepdans og violiner. Udenfor bygningen kan man se verdens største violin, det er en statue der ikke er til at overse. Turkode: SX18. Priser startende fra (i DKK): 352 kr.
3. Sightseeing i Sydney. Kom på bustur i Nova Scotias andenstørste by, Sydney, hvor vi starter i den nordlige del af byen, som stammer helt tilbage fra 1785. Derefter går turen til downtown Sydney, hvor vi undervejs kommer forbi adskillige attraktioner, der kendetegner byen. Turkode: SX31. Priser startende fra (i DKK): Voksne: 378kr. Børn: 213kr.
4. Smuk natur langs Cabot Trail. Man skal have kameraerne klar, når turen går langs Cape Bretons atlanterhavskyst. I bus kører vi på Cabot trail, hvor der er rig mulighed for at nyde den idylliske natur, som området har at byde på. Frokosten består af en buffet med specialiteter fra Nova Scotia. Turkode: SX27. Priser startende fra (i DKK): 858 kr.
5. Rejs tilbage i tiden på Fortress of Louisbourg. Nyd en dag i år 1744 på fortet og frilandsmuseet, Fortress of Louisbourg. Besøget starter med en kort guidet tour, hvorefter man kan tage en spadseretur ned af de smalle gader, hvor der på hver side af vejen ligger tidssvarende og vedligeholdte bygninger. I løbet af dagen er der mulighed for at smage hjemmelavet, fransk-inspireret chokolade. Turkode: SX13. Priser startende fra (i DKK): Voksne: 479 kr. Børn: 416 kr.

Krydstogter – udflugter – Halifax, Nova Scotia, Canada

1. Top 10 – Det bedste af Halifax
Den lille pittoreske landsby, Peggy’s Cove, Acadian Maple – hør om sirupindustrien, Halifax havnefront og meget mere oplever du på denne lille rundtur. Turkode: HX58. Priser startende fra (i DKK): Voksne: 567 kr. Børn: 378 kr.
2. Titanic – Halifax forbindelsen. Titanic – skibet som ikke kunne synke – forsvandt fra havoverfladen 14. april 1912. Du besøger museet, Maritime Museum of The Atlantic, med fund fra redningsaktionen og 121 passagerers sidste hvilested. Turkode: HX10. Pris (i DKK): 378 kr.
3. På udkig efter hvaler. Vi sætter sejl fra Halifax havn, en af verdens største naturlige havne, og nyder den smukke kyst, mens vi kigger efter hvaler. Hjælp til med at trække en hummerfælde ombord. Turkode: HX84. Pris (i DKK): Voksne: 373 kr. Børn: 246 kr.
4. Lækre delikatesser i Halifax. Tag på en idyllisk gåtur langs med vandkanten i Halifax, mens den lokale guide fortæller historier om byens maritime historie, der bl.a. omhandler frygtindgydende pirater. Undervejs kommer man forbi forretninger, der byder på lokale delikatesser som hummer, is og lækkert bagværk. Turkode: HXA4. Pris startende fra (i DKK): 688 kr.
5. Hop On and Off-busser. Ved køb af dagsbillet sikrer man sig en let og underholdende måde at blive transporteret rundt i hele byen på. Bussen kører fra attraktion til attraktion, og der er mulighed for at stige af og på lige hvor det skulle passe en. På bussen er der en lokal guide der bl.a. fortæller historier om den kirkegård i byen, der er sidste hvilested for 121 personer, der var passagerer ombord på Titanic. Turkode: HX07. Pris: 314 kr.

Bemærk at alle ovenstående beskrivelser af udflugter og priser er vejledende, samt at ovenstående blot er et lille udpluk af alle de udflugter der tilbydes. Se mere på Royal Caribbean Cruise Lines hjemmeside hvor det fulde udflugtsprogram vil fremgå i god tid inden afrejse.

Medicin
Husk at medbringe evt. medicin i håndbagagen. Hvis man lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes man venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Dette er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

Mobiltelefon
Alle mobiltelefoner kan benyttes i stor udstrækning på land. Husk at slå mobildata + roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse. Forvent ikke dækning på havet.

Moms
Alle priser i forretninger i Canada/USA er uden moms (GST). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat men ligger på ca. 5-12 %.

Mål og vægt
I Canada benyttes fortrinsvis enheder som i Danmark – men i USA er det lidt anderledes.
1 ounce (oz) = 28,35 gram
1 pound (16 oz) = 453,6 gram
1 ton = 907,2 kg
1 tomme (inch) = 2,54 cm
1 fod (foot) = 30,48 cm
1 mil = 1,61 km
1 acre = 4046,8 m²
1 gallon = 3,785 liter

Pas
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra Canada/USA. Dette gælder også for børn (og spædbørn), som også skal være i besiddelse af eget pas! Husk at sende en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen – og at medbringe kopi af pas på turen. Se også vigtig information under eTA og ESTA.

Påklædning
Temperaturen er de fleste steder som en dejlig sommerdag herhjemme og med lidt kølige nætter. På Shetlandsøerne og Island er det noget køligere (se mere under klima). Det er en god idé at have både sommertøj med samt lange bukser, en striktrøje og en vindtæt jakke. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt men skjorte og slips/pæn kjole anbefales til middagene på skibet. Er du glad for at svømme så medbring badetøj – der er gode muligheder ombord på krydstogtet. Bemærk, at man kan blive udsat for kraftigt sollys og ultraviolet bestråling. Husk derfor solcreme, hat og solbriller.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring. Venligst bemærk at Europæiske har særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rygning
Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i Norge og USA. Det er altså heller ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser. Der er særlige rygeområder på skibet.

Sengetøj
På krydstogtet er der dyner, som vi danskere kender det, men ikke i USA. Her bruges i stedet lagner og tæpper, som det også opleves flere steder i Sydeuropa.

Shopping
Der er gode muligheder for at købe lokale som internationale varer alle steder skibet lægger til.

Sikkerhed
Der bør altid udvises almindelig forsigtighed. Penge og værdier bør opbevares i forlommen eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Der er safety boks på skibet og hotellet. Alle steder er det sikkert at benytte offentlige transportmidler.

Sol
Solen kan være stærk på vandet – det samme nogen steder i land. Det er en god ide at medbringe solcreme med høj beskyttelsesfaktor samt en hat.

Sprog
Engelsk de fleste steder. I Norge kan man godt bruge dansk – og nogen steder på Island.

Strygefaciliteter
På skibet er der renseri service eller der kan lånes strygejern og strygebræt. Normalt findes der strygejern og strygebræt på hotellet.

Sygdom
I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejseleder være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Ombord på skibet er der en læge. Vær opmærksom på at du som oftest skal betale for behandling på stedet. Husk at gemme kvitteringer med henblik på refundering fra rejseforsikring.

Taxa
Taxachauffører vil gerne have en lille erkendtlighed, hvis de har gjort et godt stykke arbejde.

Telefon
Forvalgs nummer til Norge 0047 + områdenummer.
Forvalgs nummer til Shetland er 0044 + områdenummer.
Forvalgs nummer til Island er 00354 + områdenummer.
Forvalgs nummer til Canada og USA er 011 + områdenummer.

Tidsforskel
Der rejses gennem flere tidszoner på denne rejse. Rejselederen vil informere undervejs. Danmark og Norge er samme tidszone. Shetlandsøerne er 1 time bagefter Danmark. Island er to timer bagefter. Halifax er 5 timer bagefter og Boston 6 timer bagefter Danmark.

Toldregler
Fra USA til Danmark må der indføres 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i USA til en værdi af max. kr. 3.250. Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til Canada og USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

Tre-personers værelse
Vi gør venligst opmærksom på at et kahyt/hotelværelse til 3 (eller 4) personer er det ikke muligt at garantere 3 separate senge

Valuta & Kreditkort
Almindeligt gangbare kreditkort er VISA og MasterCard samt ofte også Diners Club og American Express. Mod gebyr er det muligt at hæve i bankernes kontantautomater. Forefindes også på skibet.
En norsk krone er ca. 80 øre. 100 islandske kroner er ca. 6 kr. Det britiske pund er ca. 8,5 kr.
En canadisk dollar er ca. 5,00 kr. (1/4 2018). Sedlerne findes i 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent, 5-cent, 10-cent, 25-cent, 1 dollar og 2 dollar. Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til canadiske dollars.
En US-dollar er ca. 6,25 kr. (1/4 2018). Sedlerne findes i 1, 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Alle sedlerne har næsten samme farve og størrelse, så pas på du ikke tager fejl. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent, 5-cent, 10-cent, 25-cent, og i sjældne tilfælde 1 dollar. Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til US-dollars.

Man skal dog altid tjekke op på kurserne kort før afrejse, da de kan svinge en del.

Vask
Der forefindes vaskeservice på skibet mod betaling.

Vinduer
Af sikkerhedsmæssige årsager kan nogle hotellers vinduer ikke åbnes. Dette er helt almindeligt på hoteller over 2 etager.

Visum & pas
Der kræves ikke visum for danske statsborgere til Canada og USA. Derimod skal udfyldes en eTA og en ESTA (se udførlig information ovenfor). Pas skal være gyldigt 6 måneder efter indrejse. Tag gerne kopi af pas med.

 

 

Vi håber, at ovenstående oplysninger vil være til glæde og gavn, og glæder os til at byde velkommen til krydstogtet Luksusliv på Nordatlanten.

Vejledende huskeliste:

I god tid før afrejse
• Indsend kopi af pas ved bestilling af rejsen – Husk eTA og ESTA
• Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
• Er rejseforsikring i orden?
• Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes:
• Gode sko
• Gode sandaler
• Let sommertøj
• Et par lange bukser
• Vindjakke
• Lun trøje
• Pænt tøj til aftenbrug
• Badetøj
• Kasket/solhat
• Evt. lommekniv
• Neglesaks
• Toilettaske

I håndbagagen pakkes:
• Kreditkort
• Valuta
• Pas
• Forsikringspolice
• Pung
• Briller/solbriller
• Kuglepen
• Læsestof
• Mobiltelefon
• Film/memorycards/batterier
• Oplader til foto/video/mobiltelefon

Vi anbefaler at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage).

Flyv fra

Fly letter

Rejsen slutter i Boston hvorfra der flyves hjem til København.

Flybilletter
Ca. 10 dage før afrejsen fremsendes brev med de sidste oplysninger om hvordan du skal forholde dig ved afrejse. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Vær opmærksom på at du skal være i besiddelse af en gyldig ESTA ved rejser til USA og en gydig eTA ved rejser til Canada.

 

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup