Skip to main content

Flyrejse til Budapests julemarkeder

-
Oplev Ungarns hovedstad badet i julelys

Julemarked i Budapest

Kom med på en hyggelig og spændende julemarkedsrejse, når vi besøger Ungarns historiske og pulserende hovedstad i december. På turen tager vi kærligt favntag med byen, der breder sig på begge sider af floden Donau, og som i mere end tusind år har fungeret som en magnet på kejsere, kunstnere, krejlere og kulturinteresserede besøgende, der alle vil opleve byens magiske lys på nærmeste hold.

Lys oplever vi også til overflod på denne rejse, for i december tændes julelamperne i byens kringlede stræder og på de mange torve, der i julemåneden omdannes til hyggelige julemarkeder bugnende af godter og kunsthåndværk.

Vi flyver direkte fra Kastrup til Budapest, og vi er således friske og veludhvilede, når vi tager på byvandringer med en lokal, dansktalende guide i hhv. Buda- og Pest-bydelene på hver sin side af Donau. Undervejs på rejsen skal vi opleve de mange verdensberømte seværdigheder som Heltepladsen, kabelbanen fra 1896, Matthias Kirken, Præsidentpaladset, Vajdahunyads Slot og Andrassy-avenuen. Der vil også være masser af tid til at udforske byen og dens mange julemarkeder på egen hånd. Og så har du mulighed for at tilkøbe både et dinnercruise på Donau, billetter til opsætningen af Tjajkovskijs Nøddeknækkeren i byens imponerende operahus og en frokost med drikkevarer på First Strudelhouse og efterfølgende strudeldemonstration.

Efter fem dage i fantastiske Budapest flyver vi hjem til Danmark igen med kufferten fuld af julegodter og minder om en by, der kan noget helt særligt, når det kommer til jul og hygge.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 1 x 3-retters velkomstmiddag inkl. 1 glas vin
 • Byrundtur på Pest-siden inkl. Lokalguide og busbilletter
 • Besøg i Parlamentet
 • Byrundtur på Buda-siden inkl. Lokalguide og busbilletter
 • Entré til Fiskerbastionerne og Matthiaskirken
 • 2 x audioguides på byrundture
 • Transfer fra og til lufthavn
 • Rejseleder

  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til Budapest

  Vi flyver direkte fra København til Budapest med efterfølgende transfer til hotellet. Efter indtjekning spiser vi velkomstmiddag på en restaurant i umiddelbar nærhed af hotellet.

  Måltider inkluderet denne dag: Velkomstmiddag inkl. 1 glas vin el. øl.

  Udrejse til Budapest
 • Dag 2: Byrundtur på Pestsiden og mulighed for strudelfrokost

  Vi spiser morgenbuffet på hotellet, og formiddagen bruger vi på udforskning af Pest-siden af Budapest. Vi klarer transporten derover med de lokale busser, og når vi ankommer, tager vi på en gående byrundtur med en dansktalende lokalguide, der kender området og byen indgående. Vi tager den gamle tunnelbane fra 1896 op til Byparken. Her ser vi Heltepladsen med museerne og Szechenyi-badet samt Vajdahunyads Slot og Andrassy-avenuen, inden vi runder gåturen af med et spændende runtur i byens ikoniske parlamentsbygning, hvis smukke kuppel og utallige spir spejler sig i Donau lige nedenfor.

  Om eftermiddagen har du tid på egen hånd til at gå på opdagelse på nogle af byens julemarkeder, shoppe i butikker eller storcentre, gå på museum eller blot slentre rundt i gaderne og tage den hyggelige julestemning ind. Du kan også vælge at tilkøbe frokost med drikkevarer på First Strudelhouse. Her får du – som en del af oplevelsen - mulighed for prøve kræfter med dejstrækningens ædle kunst, når dejen til den berømte strudel (wienerbrød) skal æltes, strækkes ud i et tyndt lag og herefter laves om til de lækreste kager. En rigtig sjov og velsmagende oplevelse.

  Prisen for en 3-retters frokost på strudelhouse inkl. vand, en øl elller et glas vin, kaffe og te er kr. 350, og den skal bestilles med rejsen.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenbuffet på hotellet.

  Byrundtur på Pestsiden og mulighed for strudelfrokost
 • Dag 3: Byrundtur på Budasiden og mulighed for Opera

  Efter et godt morgenmåltid på hotellet skal vi endnu engang ud i de lokale busser. I dag går turen til Donaus østlige bred, hvor Budasiden venter på at blive oplevet til fods sammen med vores dansktalende lokalguide. Vi holder os til området, der i folkemunde går under betegnelsen Slotskvarteret, og her skal vi bl.a. opleve den gamle byrkerne, Fiskerbasitionerne og Matthias Kirken, samt præsidentpaladset og det kongelige paladskompleks udefra.

  Om eftermiddagen er der igen tid på egen hånd til at udforske de mange hyggelige gader og pladser eller slappe af på hotellet efter formiddagens gåtur. Du har også mulighed for at tilkøbe en udflugt til den hyggelige landsby Szentendre, der ligger godt 40 minutters kørsel fra centrum af Budapest. Landsbyen er berømt for sit julemarked, som vi naturligvis skal gå på opdagelse på, og turen inkluderer også en frokost med drikkevarer på Restaurant Müvesz.

  Prisen for udflugten til Szentendre med 3-retters frokost inkl. vand, 1 øl el. 1 glas vin, kaffe og te koster kr. 250 og skal bestilles med rejsen.

  Om aftenen er der mulighed for at opleve operaopsætningen af Tjajkovskijs Nøddeknækkeren i byens imponerende operahus.
  For priser og billettyper se under tillæg. Bestilles med rejsen.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenbuffet på hotellet.

  Byrundtur på Budasiden og mulighed for Opera
 • Dag 4: Dagen til fri disposition og mulighed for sejltur på Donau

  Vi spiser morgenbuffet på hotellet, men ellers er resten af dagen til fri disposition. Hvis du har lyst til at opleve Budapest fra vandsiden i dagslys, så skal du tage med en af de mange flodbåde, der sejler op og ned ad Donau. Turen tager et par timer, og det er en både smuk og afslappende måde at opleve Budapest på, mens du sidder indendørs i varmen med en kop kaffe og nyder udsigten.

  Du kan også vælge at besøge byens enorme og meget smukke markedshal, hvor hundredvis af boder med alt fra frugt og grønt til søde sager og vin ligger side om side.

  Hvis du mangler idéer til gøremål, så er rejselederen naturligvis behjælpelig med at pege dig i retning af spændende udflugtsmål.

  Om aftenen har du mulighed for at tage med på en sejltur på Donau, hvor der undervejs serveres en 4-retters middag. Der er også underholdning med pianomusik og en sangerinde, og sejlturen tager ca. 2 ½ time.
  Prisen for sejlturen er kr. 750 inkl. middag og underholdning, og den skal bestilles sammen med rejsen.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenbuffet på hotellet.

  Dagen til fri disposition og mulighed for sejltur på Donau
 • Dag 5: Tid på egen hånd, mulighed for cafébesøg og hjemrejse

  Vi spiser morgenbuffet på hotellet, og herefter har du formiddagen på egen hånd til at at gøre de sidste indkøb eller tage de sidste billeder af den smukke by. Du kan også vælge at bruge formiddagen på at tage på café sammen med rejselederen, hvor vi skal smage tre af de bedste ungarnske kager.

  Midt på eftermiddagen kører vi til lufthavnen og vender retur til København.

  Prisen for cafébesøget inkl. smagning af tre kager og en kop valgfri kaffe eller te er kr. 175, og den skal bestilles med rejsen.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenbuffet på hotellet.

  Tid på egen hånd, mulighed for cafébesøg og hjemrejse

Hotel

 • Dag 1-5

  K+K Hotel Opera Budapest

  Hotellet er beliggende på en stille gade tæt ved Statsopera og en kort gåtur fra byens mest berømte seværdigheder og ambassader. Med et minuts gang fra den nærmeste metrostation og 30 minutters kørsel fra Budapests internationale lufthavn er hotellets beliggenhed helt i top. Hotellet er moderne indrettet og råder over reception, loungeområde og hyggelig bar. I hotellets bistro serveres der både traditionelle ungarnske retter såvel som internationale retter til frokost og middag.

  De stilfuldt indrettede værelser er større end gennemsnittet for Budapest og inkluderer premium sengetøj, fuld klimakontrol, minibar, privat badeværelse og gratis Wi-Fi.

  Der er fri adgang til wellnesscenteret med sauna og mulighed for, mod betaling, at bestille massage eller træne i fitnesscenteret.

  Afstand til centrum0 m
  AirconditionJa
  BarJa
  CaféJa
  Døgnåben receptionJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  LoungeJa
  Morgenmads-restaurantJa
  Offentlig transportJa
  Radio med vækkeurJa
  RestaurantJa
  SpaområdeJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TelefonJa
  TVJa
  Værdibokspå værelset
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
05-12-2024Se afrejsetider 5 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 86.798,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for dårligt gående, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods, og lokaltransport benyttes. Der forekommer mange trapper og kuperet terræn. Du skal kunne håndtere din egen bagage fra busholdeplads til hotel på ud- og hjemrejsedag, ca. 150 meter fra hotellet. Spørg ved bestilling så du får en god oplevelse på rejsen.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Storbyferie - hvad kræver det?

  Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del.

  Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden og rejsen er som udgangspunkt ikke for dårligt gående.

  Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller.

  Du har også mulighed for selv at tage taxa eller anden offentlig transport. Husk at medbringe godt fodtøj.

 • Tillæg

  Afbestillingsforsikring inkl. statsafgift: 7,0782% af rejsens pris.

  Enkeltværelse: kr. 1.798.

  Strudelshow og 3-retters frokost inkl. vand, 1 glas øl el. vin samt kaffe/te: kr. 350

  Udflugt til Szentendre  inkl. 3-retters frokost, vand, 1 glas øl el. vin samt kaffe/te: kr. 250

  Operabillet til Nøddeknækkeren - kr. 798. Billetter er placeret på række 13 og 14. Operaen starter kl. 18.00 og slutter ca. kl. 20.30.

  Sejlads på Donau inkl. middag og musik: kr.750

  Cafébesøg inkl. 3 forskellige kager og 1 kop kaffe/te: kr. 175.

  Skal bestilles med rejsen.
   

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Norwegian fra København direkte til Budapest.

  Mødetid i Københavns Lufthavn kl. 14.20. Afrejse kl. 16.20 og ankomst i Budapest kl. 18.05.

  Afrejse fra Budapest lufthavn kl. 18.40 og hjemkomst til København kl. 20.30.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu