Skip to main content

Festlig juletur med god musik i Tyskland

-
Oplev Mozarts mesterværk Tryllefløjten med operaguide Katrine Dyrehauge

Julemarked og opera i Leipzig

Tag med på vores nye festlige juletur med operaguide Katrine Dyrehauge til Leipzig, der er en Europas førende musikbyer. Vi begynder turen med sang, musik og introduktion til opera i bussen, så vi er i den rette stemning ved ankomst til vores centralt beliggende hotel i Leipzig i gåafstand til de mange seværdigheder.

Under opholdet vil der være byrundtur, tid til byens historiske julemarked, gaveindkøb i de mange nærliggende butikker men også tid på egen hånd til at se nærmere på byens rige musikarv. Leipzig er hjemsted for musikalske giganter som Bach, Mendelsohn og vores egen Carl Nielsen. Glæd dig til en masse gode stunder i godt selskab.

Glæd dig til

 • Gående byrundtur i byens historiske centrum
 • Oplev Mozarts magiske opera Tryllefløjten på Leipzig Oper
 • Godt hotel i centrum nær operaen og det historiske julemarked
 • Gislev gode operaguide Katrine Dyrehauge og hendes humørfyldte fortællinger

Inkluderet i rejsens pris

 • 3 x morgenmad
 • 1 x velkomstmiddag
 • Billet til Tryllefløjten på Leipzig Oper i næstbedste kategori
 • Operaguide
 • Gående byrundtur i det historiske centrum
 • Besøg på byens julemarked
 • Kørende rejseleder

  Eksklusive entréer, medmindre andet er nævnt

  Dagsprogram

  • Dag 1: Udrejse med sang og musik til Bachs fødeby Leipzig

   Efter en varm velkomst i bussen giver vores operaguide dig en livlig introduktion til operaens verden, så alle kan være med. Undervejs til Leipzig flyver tiden afsted, når turen akkompagneres af fortællingerne fra de store operaklassikere med sang og prøver på de kendte musikstykker. Der vil også være introduktion til operaen Tryllefløjten, som vi skal opleve på Leipzig Oper, så vi er klædt godt på at få den fulde oplevelse af den berømte opera den følgende dag.

   Vi ankommer til vores hotel i centrum af Leipzig først på aftenen, hvor der venter en velkomstmiddag.

  • Dag 2: Byvandring i gamle bydel og Tryllefløjten på Leipzig Oper

   Rejselederen tager dig med til fods i den centrale del af Leipzig, hvor vi praktisk talt går i fodsporene på nogle af den klassiske musiks største stjerner.

   Vi kommer forbi Thomaskirche, hvor Bach var musikalsk leder af det berømte drengekor. Tæt på ligger Europas ældste kaffehus, hvor Goethe og andre store kunstnere har hentet inspiration til deres værker. I den elegante Mädler-passage ved det gamle rådhus har der været skænket vin siden 1525. Turen bringer os også forbi Nikolaikirche, kendt for de fredsbønner, der markerede vendepunktet i 1989, og ikke mindst koncerthuset Gewandhaus, hvor Niels W. Gade ledede det berømte orkester.

   Byvandring i gamle bydel og Tryllefløjten på Leipzig Oper
  • Tryllefløjten på Leipzig Oper

   Om aftenen venter der os en stor oplevelse med Mozarts magiske opera, der byder på eventyr, drama og uforglemmelig musik, når vi gæster Leipzig Oper, som blev grundlagt i 1693. Operaen ligger i hjertet af Leipzig og er fyldt med flotte detaljer og en rig historie.

   Tryllefløjten på Leipzig Oper
  • Dag 3: Glühwein, julemarkeder og tid på egen hånd

   Vi besøger julemarkedet på markedspladsen, der har rødder helt tilbage til det 15. århundrede. Det er et af Tysklands smukkeste julemarkeder med et væld af boder, som har et rigt udvalgt af håndværksvarer og kulinariske oplevelser. Måske får du lyst til at smage den lokale julegodte ’leipziger lerchen’ med et varmt glas glühwein til. De mange levende julelys, dekorationerne og den fine stemning gør julemarkedet til en herlig oplevelse.

   Der vil også være tid på egen hånd til at fordybe sig i byens mange kulturelle tilbud, museer eller nyde en af de mange gode tyske øl.

   Glühwein, julemarkeder og tid på egen hånd
  • Dag 4: Musikbussen starter sin hjemrejse

   Godt fyldt op med oplevelser og mange musikalske indtryk starter vores hjemrejse efter et par oplevelsesrige dage i Leipzig. Undervejs bliver der tid til fællessang, en lille operaquiz og til at høre nogle af de store klassikere og stemningsfuld julemusik, så vi er i den rette julestemning ved ankomst til Danmark.

  Hotel

  • Dag 1-4

   Best Western Leipzig City Center

   Fint 3-stjernet hotel med god beliggenhed nær transportmuligheder ved banegården og kun 800 meter fra byens centrum og historiske julemarked. Hotellet råder også over en bar, der serverer snacks og drikkevarer. Første aften er middagen inkluderet.

  Afrejser og bestilling

  AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
  29-11-2024Se afrejsetider 4 dageBus fra Jylland og Fyn Mere end 84.498,-Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Brug af mobiltelefon under busrejsen

   Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

  • Chaufføren

   Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

   Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

  • Drikkevand i Tyskland

   Vandet fra vandhanen kan drikkes.

  • Elektricitet i Tyskland

   Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

  • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

   Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

   Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
   Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  • Forplejning i bussen

   Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

  • Køre- og hviletid

   Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

  • Medicin på busrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

   Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

   Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

   Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

   Adresse

   Koldingvej 7
   6580 Vamdrup

   Find vej
   E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   Bemærk:

   Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

   Se alle Gislevs Busrejser her

   Læs mere om vores busser her.

   Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

  • Opera

   Mozarts "Tryllefløjten" er en magisk opera fyldt med eventyr, drama og uforglemmelig musik. Oplev en fortryllende rejse med modige helte, mystiske dronninger og fortryllede fløjter, alt sammen akkompagneret af Mozarts tidløse mesterværker. En uforglemmelig aften, der vil røre dit hjerte og løfte din sjæl.

  • Operaguide

   Gislevs humørfyldte operaguide Katrine Dyrehauge er uddannet operasanger fra Det Fynske Musikkonservatorium. Hun er en uovertruffen operaguide med en unik evne til at formidle operaens dybde og skønhed til et bredt publikum.

   Med en charmerende personlighed og en fornemmelse for at skabe en intim forbindelse med sine gæster formår Katrine Dyrehauge at gøre operavenner ud af alle, uanset om de er nybegyndere eller dedikerede entusiaster. Oplev opera på en ny og givende måde med Katrine Dyrehauge som din guide, og lad dig forføre af den magiske verden af opera.

  • Pas - på busrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

  • Tillæg

   Enkeltværelse kr. 998.

   Afbestillingsforsikring – 7 % af rejsens pris.

  • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  • Valuta og kreditkort i Tyskland

   I Tyskland er valutaen Euro.

   Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

   Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din busrejse?

   Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på busrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu