Skip to main content

Rejse til Skotland

-
Nyd en tidlig forårsferie på Skotlands ældste hotel i Perth

Forårsstemning i Skotland

Glæd dig til en dejlig rejse i det tidlige forår til det smukke Skotland og Salutation Hotel i Perth, som står klar med halvpension, drikkevarer til maden og underholdning.

Vi bor 4 nætter i den gamle hovedstad Perth på Skotlands ældste hotel, der danner rammen om et hyggeligt ophold. Herfra tager vi på flotte udflugter til bl.a.det hvide eventyrslot Blair Castle og søfartsbyen Dundee med berømt museum og Storbritanniens ældste krigsskib.

Der bliver også tid til noget så utraditionelt som besøg på et destilleri, der producerer vodka af kartofler, samt til at kigge nærmere på de små hyggelige landsbyer nær hotellet.

Velkommen til en dejlig ferie i det tidlige forår i Skotland.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 2 x frokost på hotellet
 • 1 x velkomstdrink dag 1
 • 4 x middag
 • 3 x drikkevarer pr. dag på hotellet i Perth
 • Underholdning to aftener på hotellet
 • Byrundtur i Perth
 • Udflugter jf. program
 • Entré til Blair Castle og 1 x Vodkasmagning
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Udrejse til Skotland

  I lufthavnen i Edinburgh venter vores skotske chauffør med sin bus. Herfra kører vi til hotellet i Perth, som står klar med en velkomstdrink inden middagen.

 • Dag 2: Skotlands gamle hovedstad Perth

  Perth var Skotlands hovedstad frem til år 1400 og er smukt beliggende ud til floden Tay. Om formiddagen kan du gå en tur med rejselederen og opleve hvad den gamle hovedstad har at byde på.

  Vi spiser frokost sammen på hotellet, der står klar med suppe og sandwiches.

  Om eftermiddagen har du tid til afslapning på hotellet eller hygge i byen.

 • Dag 3: Søfartsbyen Dundee og destilleri

  Formiddagsudflugt til Dundee - en by med stolte søfartstraditioner og et nyt og spændende Victoria & Albert Designmuseum.

  Byen er også berømt for sin orangemarmelade, som det påstås, blev opfundet her, samt HMS Unicorn, et krigsskib fra 1824, som stadig flyder og er udstyret som på sin sidste rejse.

  Retur i Perth står hotellet klar med frokost, som vi nyder sammen, inden vi tager på hyggelig eftermiddagsudflugt.

  Alternative destillerier skyder op alle steder i Skotland og denne eftermiddag skal vi besøge et destilleri, der laver vodka af kartofler. Vi hører om produktionen og smager på produkterne. Herefter kører vi retur til vores hotel.

 • Dag 4: Eventyrslot, katedral og smukke landskaber

  Heldagsudflugt til det hvide eventyrslot Blair Castle, der i mere end 700 år har indtaget en yderst strategisk position på ruten til Højlandet.

  Blair Castle er tilhørende Murray-klanen og er en af Skotlands mest populære attraktioner. Slottets mere end 30 værelser med renæssancemøbler, malerier, våben og porcelæn giver en god fortælling om klanens og ikke mindst Skotlands historie.

  Herefter kører vi til den yderst charmerende by Pitlochry, der er omgivet af brusende floder og smukke bakkedrag. Her får du mulighed for at gå på opdagelse blandt byens charmerende butikker og caféer. Elsker du kager, så besøg Hettys Tearoom – en hyggelig café med et stort udbud af søde kager og andre fristelser.

  Inden vi kommer tilbage til hotellet, holder vi en kort eftermiddagspause i Dunkeld. Byen er kendt for sine charmerende Little Houses og Dunkeld Cathedral, der stammer helt tilbage fra 1318.

 • Dag 5: Byrundtur i Edinburgh og hjemrejse

  Efter morgenmaden forlader vi Perth og kører til Edinburgh, hvor der køres en orienterende byrundtur i bussen. Du får tid på egen hånd til f.eks. at opleve Edinburgh Castle eller måske frister et besøg i Edinburghs Whiskymuseum med næsten 4.000 udstillede flasker. Midt på eftermiddagen kører vi til lufthavnen og vores fly retur til København.

Hotel

 • Dag 1-5

  Salutation Hotel

  Hotellet er centralt beliggende i Perth. Det siges at være Skotlands ældste hotel og har budt gæster velkommen siden 1699. Hotellet byder på traditionel skotsk gæstfrihed.

  På hotellet finder du en hyggelig lounge, restaurant, bar samt elevator. Det er muligt at låne strygebræt og strygejern. Værelserne kan variere i størrelse og er indrettet i skotsk stil. Alle med bad, toilet, hårtørrer, tv samt kaffe/te faciliteter. Gratis wi-fi i lounge- og barområde.

  Læs mere om Salutation Hotel

  Afstand til centrum50 m.
  Aftenunder- holdning2 aftener
  BarJA
  ElevatorJA
  HårtørrerJA
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJA
  LoungeJA
  RestaurantJA
  Strygejern og strygebrætKan lånes
  TVJA
  Wi-fiJA

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert på max 20 kg samt en håndbagage på max 10 kg (Max 55 x 40 x 20 cm).

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere her.

 • Bus

  Almindelig lokal standard. Der kan købes fast plads ved bestilling af rejsen.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

 • Drink voucher

  Der er inkluderet 3 x drikkevarer om dagen. Der bliver udleveret vouchers, dog må man maksimum bruge 2 af dem på drikkevarer med alkohol om dagen.

  Drink voucher gælder til husets vine, husets spritus, øl fra fad, sodavand, kaffe og te.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Entréer

  Er eksklusive med mindre andet er nævnt.
  Afhængig af besøg ved attraktioner – beregn ca.  £35.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly

  Der flyves med Norwegian. Flyvetiden er ca. 2 timer.

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Flytider

  Udrejse
  Afgang fra København kl. 17.40 med ankomst til Edinburgh Lufthavn kl. 18.30 lokal tid.

  Hjemrejse
  Afgang fra Edinburgh Lufthavn kl. 19.10 med ankomst til København kl. 21.55 dansk tid.

  Mad og drikke kan købes om bord og betales med kreditkort.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 698.
  Afbestillingsforsikring kr. 575.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Kontanter accepteres kun få steder.
  Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu