Skip to main content

Flyrejse til Skotland

-
Vidunderlig natur og gæstfrie skotter i kilt

Det storslåede Skotland

Flot rundrejse til skønne Skotland, der går lige i hjertet med charmerende byer, vidunderlig natur og dramatisk historie, som formidles med stor sikkerhed af vores rutinerede rejseledere. Vi oplever alle de mest kendte og seværdige steder med start i Edinburgh centrum, der byder på et væld af oplevelser. Vi kører ad naturskønne veje til højlandet med besøg på Blair Castle samt whiskydestilleri og hos fårehyrde, der giver eksempler på, hvordan han arbejder med sine hunde.

Langs smukke landskaber til det mystiske søuhyre ved Loch Ness og Urquhart Castle ved søens bred. I det vestlige Skotland bor vi med udsigt til Storbritanniens højeste bjerg Ben Nevis. Smuk tur gennem Skotlands blodige dalstrøg Glen Coe til eventyrslottet lnveraray Castle og hyggelig sejltur på Dronningen af de skotske søer, Loch Lomond. Der bliver også tid til en orienterende byrundtur i Glasgow og på rejsens sidste dag besøger vi det spektakulære slusehjul Falkirk Wheel.

Glæd dig til 8 skønne dage i Skotland - det bliver ikke kedeligt.

Glæd dig til

 • Hotel centralt i Edinburgh nær alle de store attraktioner
 • Besøg ved Urquhart Castle og sejltur på Loch Lomond
 • Stærk pris inklusive alle udflugter og flere entréer
 • Mulighed for hyggelig skotsk aften med underholdning og middag

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 5 x middag
 • Dagsudflugter jf. program
 • Besøg på fårefarm
 • Entré til Blair Castle
 • Entré til Urquhart Castle
 • 1 x whiskysmagning
 • Sejltur på Loch Lomond
 • Flybilletter og afgifter
 • 15 kg bagage og 5 kg håndbagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til Edinburgh og byrundtur

  Behagelig udrejse med Gislevs eget fly fra enten Sønderborg eller Odense. Efter blot et par timers flyvning lander vi i den skotske hovedstad – en af Europas smukkeste byer – og her starter oplevelserne allerede. Efter ankomst kører vi en orienterende byrundtur i vores bus inden check-in på vores hotel nær centrum.

 • Dag 2: Byrundtur til fods, egen tid og skotsk aften

  Byrundtur til det historiske Edinburgh. Vi går ad The Royal Mile med Holyrood Palace, St. Giles Katedralen, indbydende pubber og de mange middelalderlige gyder til Edinburgh Castle. Slottet er højt hævet over byen med kanoner, kronjuveler og masser af drama.

  Der bliver også tid på egen hånd til besøg på The Whisky Experience ved Edinburgh Castle, der rummer en samling på mere end 3.384 flasker whisky eller til en tur på en af byens mange spændende museer.

  Denne aften har du mulighed for at deltage i en festlig skotsk aften inkl. en god middag, et glas vin til maden, historier, sækkepibespil og underholdning.
  Pris kr. 550. Bestilles sammen med rejsen.

 • Dag 3: Det skotske højland og Blair Castle

  Ad naturskøn rute mod højlandet og forbi det gamle kongepalads Linlithgow Palace, hvor Maria Stuart blev født i 1542, til Stirling – Stuart-kongernes gamle hovedstad, som kaldes ”Det lille Edinburgh”.

  Besøg på det smukke Blair Castle der siden 1629 har været hovedsæde for Murray klanens overhoved - hertugen af Atholl, der råder over Europas eneste private hær, som dog er af fredelig karakter. Indenfor er der adgang til ca. 30 af slottets smukt møblerede værelser, der fortæller om klanens historie.

  Herfra fortsætter vi med passende pauser til vores hotel i Højlandet.

 • Dag 4: Whiskybæltet og Fårehyrde

  Vi skal ud på den verdensberømte rute The Malt Whisky Trail, der har verdens største koncentration af destillerier. Hyggeligt besøg og smagning på lokalt destilleri, der viser hvordan man blander klart kildevand, duftende byg og frisk tørv til velsmagende whisky.

  Turen fortsætter til et ophold i Højlandets hovedstad Inverness med bl.a. Inverness Castle smukt placeret langs med Ness-floden og en katedral, hvor du finder en kopi af Thorvaldsens døbefont. Originalen står i Københavns Domkirke.

  Der bliver også tid til et besøg hos en fårehyrde og hans mesterligt trænede hunde inden vi når til dagens sidste stop ved Culloden Battlefield, hvor skotterne tabte frihedskampen til englænderne.

  Besøg ved Fårehyrde er inkluderet.

 • Dag 5: Loch Ness og Urquhart Castle

  Vi forlader Højlandet og kører på en malerisk strækning med slugter og langsøer, hvor den mystiske Loch Ness og ”søuhyret” er topattraktionen. Vi besøger den romantiske slotsruin Urquart Castle, smukt placeret ved søens nordlige bred.

  Herfra til stop i den hyggelige lille by Fort Augustus beliggende ved søens sydlige bred. Vi besøger Glenfinnan monumentet, der er rejst til minde om, da Bonnie Prince Charlie i 1745 samlede klansmændene til oprør mod englænderne. Monumentet er smukt beliggende ved Loch Shiel.

  Turen fortsætter til vores hotel nær Fort William med Storbritanniens Højeste bjerg i baggrunden.

  Entré til Urquhart Castle er inkluderet.

 • Dag 6: Rolig dag, udflugt i nærområdet

  Denne dag har du til egne oplevelser og afslapning, så du kan fordøje de mange indtryk.

  Har du lyst til flere oplevelser, arrangerer rejselederen en lille udflugt til f.eks. sluserne ved Neptuns Staircase eller en gondoltur til toppen af Ben Nevis bjerget. Du kan også vælge at slappe af, nyde stemningen og snuse lidt rundt i Fort William.

 • Dag 7: Inveraray og Loch Lomond - Dronningen af de skotske søer

  Vi forlader vores hotel og kører med passende pauser gennem de smukke afvekslende landskaber til Inveraray, hvor du får mulighed for at besøge Inveraray Castle, som har været brugt som kulisse i Downton Abbey.

  Herfra kører vi til Dronningen af de skotske søer, Loch Lomond, og tager på hyggelig sejltur langs the bonny banks.

  Inden vi når vores hotel for den sidste nat, tager vi på orienterende byrundtur i Glasgow, som har været igennem en flot renovering og nu står skarpt med interessant butikker og museer.

  Herfra til sidste overnatning nær Stirling.

  Sejltur på Loch Lomond inkluderet.

 • Dag 8: Besøg ved Falkirk Wheel og hjemrejse

  Inden vi starter hjemrejsen, kører vi til det spektakulære Falkirk Wheel – verdens eneste bådelift af sin art. Det 35 m høje hjul kan løfte 8 både ad gangen og har erstattet 11 gamle sluser.

  Herfra kører vi den korte tur til lufthavnen i Edinburgh og vores fly tilbage til København.

  Herfra med bus retur til Odense Lufthavn og Sønderborg Lufthavn efter 8 dage med skønne oplevelser i Skotland. Rejsen slutter i hhv. Odense Lufthavn og Sønderborg Lufthavn.

Kort

Hoteller

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere her.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

  Følgende entréer er inkluderet:
  Blair Castle
  Urquhart Castle 
  Whiskysmagning
  Sejltur på Loch Lomond
  Besøg hos fårehyrde

  Yderligere entréer er eksklusive.

  Vi kan give følgende retningslinjer:
  Royal Yacht Britannia ca. £ 21,00
  Edinburgh Castle ca. £ 23,00 
  Culloden Battlefield ca. £ 17,00
  Inveraray Castle ca. £ 14,00

  Hertil kommer, hvad man måtte ønske at besøge som ikke er programsat, og hvor der er tid til det.

  Der er mange steder gruppe-priser, men disse vil rejselederen oplyse om undervejs, da de er afhængige af antal gæster ved hver enkelt attraktion.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Information om Odense Lufthavn - H.C. Andersens Airport

  Adresse

  Lufthavnvej 131
  5270 Odense N

  Mødetid og mødested

  Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

  Vigtigt

  Venligst henvend dig til Gislevs repræsentant FØR check-in.

  Parkering

  I Odense Lufthavn er der GRATIS parkering.

  Læs mere om Odense Lufthavn - H.C. Andersens Airport

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tillæg

  Afbestillingsforsikring kr. 1.060.
  Enkeltværelse kr. 2.698.
  Mad om bord på fly udrejse kr. 112. Bestilles med rejsen.
  Skotsk Aften dag 2 kr. 550. Bestilles med rejsen.

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Udrejse
  Mødetid i Sønderborg Lufthavn kl. 07.00
  Afrejse til Odense Lufthavn kl. 08.00
  Ankomst Odense Lufthavn kl. 08.30

  Mødetid i Odense Lufthavn kl. 07.30
  Afrejse til Edinburgh kl. 09.00

  Ankomst Edinburgh kl. 10.15 lokal tid

  Hjemrejse
  Hjemrejse med Norwegian kl. 15.10
  Ankomst København kl. 17.55

  Herfra med bus til hhv. Odense Lufthavn og Sønderborg Lufthavn
  Ankomst Odense Lufthavn kl. 21.30
  Ankomst Sønderborg Lufthavn kl. 23.00

   

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Kontanter accepteres kun få steder.
  Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu