Skip to main content

Flot vinterrejse til de schweiziske alper

-
Smukke togture, sneklædte bjergtinder og ophold i to hyggelige bjergbyer

Magisk vinter i Schweiz

Kom med på en enestående vinterrejse til hjertet af de schweiziske alper. Vi besøger to af Schweiz’ mest populære og charmerende feriebyer, der begge er kendte for deres fantastiske omgivelser med storslåede bjerglandskaber, små alpebyer og idylliske bjergsøer. Vi har tre overnatninger i Interlaken og fire i Luzern, hvor dagene går med at udforske vores skønne værtsbyer og tage på spændende udflugter i de snedækkede landskaber.

Med tog og kabelbaner skal vi op i tre kilometers højde til Jungfraujoch og Titlis for at nyde de imponerende panoramaudsigter over gletsjere og hvidklædte alpetinder, ligesom vi skal betragte de smukke landskaber nedefra på en skøn sejlads på Vierwaldstättersøen. Dertil byder rejsen på en tur med hestevogn gennem sneen på toppen af Rigibjerget og skønne smagsoplevelser som traditionel schweizisk ostefondue og smagning på Interlakens lokale øl og whisky. På hele rejsen har vi inkluderet Swiss Travel Pass, der giver dig mulighed for frit at tage tog, busser, skibe og kabelbaner rundt i det naturskønne område, hvis du har lyst til mere efter de inkluderede udflugter. Velkommen til en fascinerende rejse ind i Schweiz’ alpine vinterverden.

Glæd dig til

 • Spektakulære bjergudsigter på Jungfraujoch og Titlis
 • Byrundtur inkl. bryggeribesøg med øl- og whiskysmagning i Interlaken
 • Byrundtur til Luzerns største seværdigheder
 • Skøn sejltur på Vierwaldstättersøen
 • Tur med hestevogn efterfulgt af schweizisk ostefondue på Rigi Kulm

Inkluderet i rejsens pris

 • 6 x morgenmad
 • 3 x 3-retters middag
 • 1 x ostefondue
 • Udflugt til Jungfraujoch inkl. bjergbane og tog
 • Bryggeribesøg med øl- og whiskysmagning
 • Byvandring i Interlaken
 • Byvandring i Luzern
 • Togtur til Engelberg inkl. bjergbane til Titlis
 • Sejlads på Vierwaldstättersøen
 • Udflugt på Rigi-Kulm inkl. tog
 • Tur i hestevogn
 • 8 dages Swiss Travel Pass
 • Alle togture
 • Pladsreservation på tog Interlaken-Luzern
 • Pladsreservation på tog Luzern-Engelberg t/r
 • Bagagetransport fra Interlaken til Luzern
 • Flybilletter, afgifter og bagage på fly
 • Rejseleder
  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Kontakt Gislev Rejser, hvis du er tvivl, om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Afrejse til Zürich og ankomst til Interlaken

  Vi flyver direkte fra København til Zürich, hvorfra vi tager toget videre til Interlaken i det centrale Schweiz. Vi spiser middag på hotellet, hvor vi skal bo de kommende tre nætter.

 • Dag 2: Jungfraujoch – på toppen af Europa

  Vi står op til en dejlig dag midt i de sneklædte schweiziske alper. Interlaken har i mere end en menneskealder været et yndet rejsemål for friluftselskere, der om sommeren vil ud at klatre, vandre og lave vandaktiviteter på bjergsøerne, mens mange skientusiaster opholder sig i byen om vinteren. Interlaken ligger i smørhullet mellem Thunsøen og Brienzsøen med Aarefloden strømmende igennem byen, hvis navn meget sigende betyder ’mellem søer’.

  I dag skal vi tage de billedskønne omgivelser ved nærmere eftersyn. Vi lægger ud med en tur med den nye svævebane Eiger Express, der løfter os op over trætoppene og tager os på en komfortabel svævetur til togstationen oppe på Eigergletsjeren. Vi nyder udsigten over de alpine landskaber og tager derefter toget gennem tunneler og over stejle bjergpas op i 3.454 meters højde til Europas højest beliggende togstation på Jungfraujoch. Her venter der os en storslået panoramaudsigt over Alpernes største gletsjer Aletsch og de rå klipper, der skyder op gennem det bløde snedække.

  Vi tager os tid til at beundre det imponerende syn, inden turen går tilbage til middag på hotellet i Interlaken.

 • Dag 3: Byrundtur, ølsmagning og egen tid i Interlaken

  Efter en spændende dag ude i naturen er det blevet tid til at se nærmere på Interlaken. Vi spiser morgenmad på hotellet og gør derefter klar til at følge rejselederen på byvandring i den skønne alpeby.

  Vi kommer ud at gå langs Aarefloden og ser undervejs attraktioner som byens slot, kloster og den store Höhematte-park, der i løbet af året huser festivaler og blomsterudstillinger og i øvrigt er landeplads for paragliders, der på lunere tidspunkter af året kan ses svævende rundt på himlen.

  Ud over sine mange tilbud for naturelskere er Interlaken også kendt for sin lokale øl Rugenbräu. Øllen er blevet brygget her i byen siden 1866, og i løbet af dagen skal vi til ølsmagning for at smage på den lokale klassiker samt på bryggeriets gode bjergwhisky.

  Efterfølgende har du resten af dagen på egen hånd. Besøg eventuelt byens turistmuseum, hvor du får et dybere indblik i, hvordan små bjergbyer som Interlaken i århundreder har lukreret på den store interesse fra omverdenen i at opleve den enestående natur. Du kan også besøge kunstgalleriet Kunsthaus med værker af både lokale og internationale kunstnere, se det over 150 år gamle 5-stjernede luksushotel Victoria Jungfrau Grand Hotel, slentre en tur på den ca. én kilometer lange gade Höheweg med de mange restauranter og caféer eller tage på shoppingtur i hovedgaden Hauptstrasse – evt. efter nogle af de berømte schweiziske chokolader.

  Er du eventyrlysten, byder Interlaken naturligvis også på vandfald, flotte udsigtspunkter og smukke vandreruter, og med vores inkluderede Swiss Travel Pass har rig mulighed for at tage på opdagelse på egen hånd. Rejselederen står klar med gode forslag til, hvad der er bedst at opleve på denne tid af året. Om aftenen samles vi om middagen på hotellet.

 • Dag 4: Fra Interlaken til Luzern med tog

  Det er blevet tid til at sige farvel til Interlaken. Efter morgenmaden går vi ombord på toget, der skal tage os på en smuk totimers tur over Brünigpasset til Luzern, der ligger malerisk på bredden af Vierwaldstätter-søen med udsigt til bjergene Pilatus og Rigi.

  Rejselederen tager os med på en rundtur i byen, der ligesom Interlaken er kendt for sin naturskønne beliggenhed. Vi udforsker den gamle bydel, hvor bindingsværkshuse og andre fine middelalderbygninger står skulder ved skulder i de smalle brostensgader fyldt med butikker og caféer. Vi ser naturligvis byens vartegn, den historiske kapelbro fra 1300-tallet og det tilhørende vandtårn, der blandt andet har fungeret som udkigstårn, arkiv, skatkammer og fængsel.

  Vi runder også Spreuerbroen, den lidt kortere træbro, der ligesom kapelbroen er udstyret med flotte gavlmalerier, samt den flotte, lyse barokkirke med sine løgkuplede kirketårne. Glæd dig også til at se løvemonumentet Löwendenkmal, der er hugget direkte ind i en klippevæg ved et af byens grønne områder til minde om de schweiziske gardere, der mistede livet under den franske revolution. Monumentet er i øvrigt designet af den danske billedhugger Bertel Thorvaldsen.

  Turen går også forbi den 600 gamle velbevarede bymur med i alt ni forsvarstårne samt det moderne kulturcenter ud til Reussfloden. Om aftenen samles vi til middag på vores hotel i Luzern.

 • Dag 5: Engelberg og Titlis

  Dagen byder på en spændende udflugt i de smukke landskaber syd for Luzern.

  Vi stiger ombord på toget i vores værtsby og kommer på en malerisk rejse op i højderne til den gamle klosterby Engelberg. Med sin placering i et dalstykke omkring én kilometer over havoverfladen tæt på de knejsende bjergmassiver er det en populær vintersportsby. Vi nyder den friske bjergluft og tager kabelbanerne videre op over de hvide bjerglandskaber, inden vi skifter til bjergbanen Rotair 360. Dette er verdens første roterende kabelbane med cirkelformede glaskabiner, der langsomt drejer rundt, så vi får fuldt udsyn til de storslåede landskaber, mens vi nærmer os toppen af Titlis-bjerget.

  Vel ankommet til bjergtoppen befinder vi os nu i hele tre kilometers højde med det store forkromede overblik over de imponerende bjerglandskaber. Titlis er en af de højeste bjergtoppe i Schweiz, der samtidig er nemt tilgængelig for almindeligt rejsende som os, og er vi heldige at opleve det på en skyfri dag, kan vi skimte mange af områdets spidse bjergtoppe i horisonten.

  Bagefter går turen hjemad til Luzern og middagen på hotellet.

 • Dag 6: Sejlads, tur med hestevogn og ostefondue

  Vi starter dagen med en god morgenmad på hotellet efterfulgt af en skøn sejlads på Vierwaldstättersøen til byen Vitznau for foden af Rigi-bjerget. Her tager vi byens historiske tandhjulsbane, der var Europas første af sin slags, på en rolig tur op ad bjerget til toppen Rigi Kulm.

  Her på toppen af ’bjergenes dronning’ skal vi på en skøn tur med hestevogne rundt på plateauet for under vores varme tæpper at nyde den smukke 360 graders udsigt over de 13 søer og mange små alpebyer i det kuperede terræn.

  Efterfølgende er det blevet tid til at varme os på en alpeschweizisk klassiker på en lokal restaurant. Ostefondue stammer oprindeligt fra de schweiziske alper, hvor hyrder og bønder kunne bruge overskydende brød og ost til at spise sig mætte i vintermånederne. Siden er smagsoplevelsen blevet noget mere raffineret, og det oplever vi, når vi samles rundt om de varme gryder og dypper lange gafler med brød i den smeltede ost.

  Om aftenen er der middag på hotellet i Luzern.

 • Dag 7: Hjemrejse

  Vi spiser en sidste morgenmad i Schweiz og tager derefter toget til Zürich og derfra flyet direkte hjem til København efter et væld af flotte oplevelser i de snedækkede schweiziske alper.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagageservice

  På rejsens dag 4 bliver bagagen afhentet i receptionen på hotellet i Interlaken og leveret til hotellet i Luzern.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Elektricitet i Schweiz

  220 V. Husk adapter.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Der forekommer mange trapper og kuperet terræn. Du skal kunne håndtere din egen bagage mellem lufthavn og banegården i Zürich og til Interlaken på dag 1 og fra Luzern på dag 7. Spørg ved bestilling, så du får en god oplevelse på rejsen.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Mad og drikke på flyet

  Flyvninger med SAS

  Snacks og drikkevarer kan købes ombord på de fleste fly. Kaffe og te er altid gratis.

  Af driftsmæssige årsager tilbydes der ikke mad og drikkevarer ombord på SAS’ korteste flyvninger.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse: Kr. 3.798.

  Afbestillingsforsikring 7% af rejsens pris. 

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Afrejse:
  Fra København kl. 08.00 med ankomst i Zürich kl. 09.45.

  Hjemrejse:
  Fra Zürich kl.20.25 til København med ankomst kl. 22.15.

 • Valuta i Schweiz

  Schweizer Franc. CHF 1 = kr. 6,89.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Vejret i Schweiz i februar er koldt med temperaturer på mellem -2°C grader og 5°C grader. Vi anbefaler, at du klæder dig varmt på og husker at medbringe handsker.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu