Skip to main content

Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes

-
Et eventyr langs den norske kyst

Smuk sørejse med Hurtigruten

I 2023 fejrede den berømte kystrejse, Hurtigruten, 130-års jubilæum, og igen i 2024 byder Gislev Rejser velkommen ombord på den historiske nordgående sejlrute. Vi sejler med det komfortable skib MS Vesterålen fra Bergen til Kirkenes langt mod nord, hvor vi undervejs krydser Den Arktiske Polarcirkel. En uforglemmelig sørejse, hvor du fra første parket oplever Norges spektakulære natur med fjorde, maleriske kyststrækninger og arktiske landskaber.

Bemærk: Der er kun 28 pladser pr. afgang på denne rejse.
Afgangen den 3/6 skal bookes senest 31/1. Tilsvarende skal afgangen den 17/7 bookes senest 13/3 og afgangen den 19/8 bookes senest 16/4.

Glæd dig til

 • Norges enestående natur og charmerende kystbyer
 • 7 dages krydstogt med helpension
 • MS Vesterålens charmerende atmosfære
 • Byrundture i Bergen og Kirkenes
 • Foredrag og præsentationer om bord på skibet

Inkluderet i rejsens pris

 • Helpension på Hurtigruten MS Vesterålen
 • 7 dages krydstogt med MS Vesterålen
 • 1 x overnatning i Kirkenes
 • Halvpension på hotel i Kirkenes
 • Byrundture i Bergen og Kirkenes
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Transfer fra/til lufthavnen
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusiv medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Dag 1: På opdagelse i Bergen

  Vi ankommer i den norske kystby Bergen om formiddagen, således vi har god tid til at se og opleve den smukke by. Vi køres med bus fra lufthavnen til Hurtigrutens terminal ved havnen, hvor bagagen kan opbevares imens vi er på byrundtur i Vestlandets hovedstad. Byen er omgivet af syv fjelde og kendt som porten til fjordene.

  På vores tur rundt i Bergen, kan du opleve det ikoniske Bryggen, den idylliske havnefront og byens centrum med sine specialforretninger, gallerier og hyggelige spisesteder.

  Efter en afslappende dag i Bergen, kan vi checke ind på MS Vesterålen og nyde middagen om bord på skibet.
  Afsejling fra Bergen kl. 20.30.

 • Dag 2: Sejlads gennem skær og fjorde

  Ankomst Geirangerfjorden kl. 14:25 Afsejling kl. 14:45.
  Ankomst Ålesund kl. 19:00 Afsejling kl. 20:00.
  Ankomst Molde kl. 22:35 Afsejling kl. 23:05.

  Skibet navigerer sig gennem havet og de kuperede kyster til Ålesund som ligger smukt spredt over adskillige øer. Byen er særlig kendt for sine flotte udsmykkede bygninger i Jugendstil og mange rejser hertil for at beundre byens enestående Art Nouveau-arkitektur.

  Vi sejler ind i den vidunderlige Geiranger fjord, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Du kan nyde udsigten undervejs fra skibets dæk, når vi sejler forbi noget af Norges mest fantastiske natur.

  Bemærk, har du tilkøbt udflugten til Geiranger med Trollstigen-passagen, foregår landgang via et lille landgangsfartøj, og det kræver en vis mobilitet af komme af og på båden.

  Fra Geiranger kommer du på en smuk bustur til Eidsdalsvatnet, hvor I tager en færgetur.

  Herefter kører bussen videre til Gudbrandsdalen og ned ad den snoede Trollstigen-passagen til Molde, hvor I kommer tilbage ombord på M/S Vesterålen.

 • Dag 3: Middelalderbyen Trondheim

  Ankomst Trondheim kl. 09:45 Afsejling kl. 12:45.

  Vi lægger til i Trondheim, Tordenskjolds fødeby. Efter en god morgenmad på skibet, har vi 3 timer til rådighed i den mere end 1000 år gamle by.
  Har du tilkøbt udflugten til Nidarosdomen og Ringve Musikkmuseum, er der afgang med Hurtigrutens bus fra kajen. Gislevs rejseleder deltager også. Du oplever den majestætiske Nidarosdomen, som er den eneste kirke i Norge bygget i gotisk stil. Udflugten fortsætter på Ringve Musikmuseum, som tager dig på en spændende rejse gennem musikhistorien. Har du ikke tilkøbt udflugten, kan du tilbringe timerne på egen hånd i den smukke by.

  Tilbage på skibet kan vi nyde frokosten og slappe af mens vi sejler videre nordpå.

 • Dag 4: Polarcirklen krydses

  Ankomst Bodø kl. 13:05 Afsejling kl. 15:20
  Ankomst til Stamsund kl. 19:15 Afsejling kl. 19:40
  Ankomst Svolsvær kl.21:20 Afsejling kl. 22:15

  I dag krydser vi Polarcirklen som ligger på 66 grader 33 minutter nord og er grænsen til Arktik.
  På skibet vil der være mulighed for at deltage i en polarcirkel-ceremoni på dækket. Ved middagstid når vi Bodø som går under navnet Havørnenes hovedstad, da vi her finder den største og tætteste koloni af havørne. Foruden havørne byder byen også på kunst og kunsthåndværk, i form af glaspustere, lokale kunstnere, smykkemagere og pottemagere.

  Har du tilkøbt udflugten, Lofotens seværdigheder, kommer du på en skøn tur til Kabelvåg, en af Lofotens vigtigste historiske fiskerbyer, alt imens vi er omgivet af imponerende omgivelser med hav og fjeld. Turen starter fra Stamsund.

  Ud på aftenen nærmer vi os Lofoten, en ø-gruppe i Norskehavet, hvis øer ligger som perler på en snor. Nyd det flotte syn når vi sejler mod Lofotoen, der er kendt for sin betagende og uberørte natur, små kystsamfund og fiskelejer. Glæd dig til en flot aftensejlads gennem dette spektakulære område.

 • Dag 5: Tromsø, porten til ishavet

  Ankomst Tromsø kl. 14:15 Afsejling kl. 18:15.

  Vi nyder formiddagen om bord på skibet og hen på eftermiddagen ankommer vi i Tromsø. Byen er kendt som porten til Arktis, da mange polarekspeditioner begyndte her. Har du tilkøbt udflugten Tromsø – hovedstaden i Arktis, er der afgang med Hurtigrutens bus fra kajen.

  Du vil opleve de vigtigste seværdigheder, heriblandt Ishavskatedralen og verdens nordligste akvarium, Polaris. Den berømte Ishavskatedral blev indviet i 1965, og er et kendt vartegn for Tromsø. Udflugten inkluderer også en tur op og ned med svævebanen Fjellheisen, der tager dig op til toppen af fjeldet, hvor der venter en storslået udsigt over Tromsø. Turen op tager blot 4 min. og bringer dig 421 meter over havet. Gislevs rejseleder deltager også.

  Har du ikke tilkøbt udflugten, kan du tilbringe timerne på egen hånd i denne ikoniske kystby.

 • Dag 6: Nordkapklippen højt mod nord

  Ankomst Honningsvåg kl. 10:55 Afsejling kl. 14:30.

  I dag når vi det nordligste punkt når vi runder Nordkapklippen, det nordligste punkt på det europæiske kontinent. Skibet lægger til ved Honningsvåg, hvorfra Hurtigrutens udflugt til Nordkap begynder. Udflugten tager os ud til Nordkapklippen og den berømte globus. Udsigten er fænomenal, her hvor Atlanterhavet og Ishavet mødes. Helt heroppe nordpå har du mulighed for at opleve den forunderlige midnatssol, hvor solen ikke går ned, fra midten af maj til slutningen af juli.

  På denne udflugt oplever du også det imponerende naturlandskab i Troms- og Finnmarksregionen, og lærer mere om dets historie. Om sommeren kan man spejde efter flokke af græssende rensdyr på de nærliggende klippetopplateauer. I Nordkaphallen, kan du se imponerende 180 graders panoramafilm om regionens fire årstider, lære mere om områdets lange historie gennem udstillinger i den underjordiske tunnel og tage et kig ind i verdens nordligste kapel. Gislevs rejseleder deltager også.

  Har du ikke tilkøbt udflugten, kan du tilbringe timerne på egen hånd i Honningsvåg.

 • Dag 7: Vi går i land ved Kirkenes

  Ankomst kl. 09:00

  Sidste del af vores vidunderlige sørejse går til Kirkenes, i det nordlige Skandinavien. I Kirkenes hentes vi ved terminalen og kører en tur ud til den norsk-russiske grænse, Storskog der er en grænsestation på Norges østligste kant, nyd udsigten over Kirkenes fra Prestfjellet. Herefter kører vi retur til vores hotel, hvor vi kan aflevere bagagen, inden vi begiver os til fods ud i Kirkenes’ gader.

  Efter byrundturen checker vi ind på vores hotel til overnatning og middag.

 • Dag 8: Hjemrejse til Danmark

  En flot sørejse er slut. Efter morgenmad på hotellet, køres vi til lufthavnen og vi flyver mod Danmark.

Mere om rejsen

Spektakulær og historisk sørejse med Hurtigruten


Vi sejler med Hurtigrutens charmerende og komfortable skib MS Vesterålen. Om bord kan du nyde den maritime stemning og den yderst gode forplejning. Undervejs på rejsen langs Norges kyst, lægger vi til ved 34 havne på denne nordgående rute, hvilket giver dig rig mulighed for at opleve den fantastiske natur langs Norges kyst. Vi krydser den usynlige linje polarcirklen, og der vil blive mulighed for at opleve midnatssolen helt nordpå.

Tag med på denne flotte sejlads i Norskehavet og nyd den billedskønne natur fra skibets soldæk. Vi byder forår og sommer velkommen og kan nyde naturen og dyrelivet i al sin nordiske pragt.

Glæd dig til 8 dage med unikke oplevelser fra det bedste af Norge.

Skibe

 • Dag 1-7

  MS Vesterålen

  MS Vesterålen er opkaldt efter det allerførste Hurtigruteskib, der sejlede langs den norske kyst i 1893. Hun er et af deres mindste skibe, og stemningen ombord er derfor meget hyggelig og intim.

  MS Vesterålen er istandsat i lyse og behagelige farver, og stemningen er afslappet. Den store kunstsamling om bord bidrager til en sofistikeret fornemmelse. Fordi skibet har begrænset kapacitet, er rejserne med MS Vesterålen unikke.

  Med Gislev Rejser er du garanteret en udvendig kahyt. I grundprisen indgår en udvendig kahyt på nedre eller midterste dæk med enkelt- eller køjesenge. Du kan tilkøbe udvendig kahyt på øvre dæk med dobbeltseng. I kahytterne er der eget bad og toilet.

  Vi kan ikke på forhånd garantere kahyts nr., dæk eller sengetype.

  Faciliteter ombord på MS Vesterålen: Panorama lounge, hyggelige saloner agter og stævn, cafe bar og restaurant, butik, træningsrum, elevator, wi-fi.

  2 kahytskategorier:

  USPD: De komfortable, nyistandsatte udvendige kahytter for to personer på øvre dæk har dobbeltseng, badeværelse med brusebad og toilet, fjernsyn og vindue samt faciliteter til at lave kaffe og te.

  USPO: De udvendige standardkahytter på nedre eller midterste dæk har enten køjesenge eller enkeltsenge (hvoraf den ene er en sovesofa). Hver kahyt har individuelle specifikationer men rummer alle brusebad/toilet, vindue eller koøje samt en stol.

  Bemærk at alle kahytter er dobbeltkahytter. Hvis du bestiller en enkeltkahyt, er det samme størrelse, indretning m.m.

  Læs mere om skibet.

  Mad om bord
  Om bord på Hurtigruten er opholdet med helpension og maden er inspireret af den lokale mad langs den norske kyst. Der er frie pladser til morgenmad og frokost, mens der om aftenen er faste pladser i skibets restaurant.

  Livet om bord
  Om bord på Hurtigrutens skibe er der en uformel stemning og der er heller ikke dresscode. Her er livet tilpasset den smukke natur og meget af tiden går med at nyde udsigten fra dækket eller skibets panoramalounge. Det er en god ide at medbringe lidt læsestof, måske strikketøjet eller en kikkert. Skibet arrangerer forskellige aktiviteter der er tilpasset den årstid du sejler på, det kan være små foredrag om livet langs den norske kyst og det kan være dåben når vi krydser polarcirklen. De forskellige aktiviteter annonceres om bord eller du kan spørge Gislevs Rejseleder.

  Betaling om bord
  Om bord på skibet betaler du med dit udleverede nøglekort til din kahyt, dette er for at gøre betalingen nem om hurtig. Der oprettes en konto og denne afregnes den sidste aften på krydstogtet. De konti opgøres altid i Norske kroner. Det er muligt at betale ned Norske kroner og der accepteres Visa, American Express, Diners og MasterCard.

  Vask og strygning om bord
  Om bord finder du et vaskerum med vaskemaskine, tørretumbler og strygejern. Det koster penge at benytte sig af dette og der kan i skibets reception købes poletter til formålet.

 • Dag 7-8

  Thon Hotel, Kirkenes

  Thon Hotel er et nyt og moderne hotel med lyse rum, og med vidunderlig beliggenhed ved fjorden, hvilket giver en udsøgt udsigt. Byens centrum ligger 7 minutters gang væk med små butikker, caféer og restauranter.

  Alle værelser er med køleskab, tv, skrivebord, gratis Wi-Fi, værdiboks, hårtørrer og strygejern og strygebræt.

  Forbehold for ændringer

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Når du sejler med Hurtigruten forventes det ikke af rederiet eller Gislev, at du giver drikkepenge til skibets personale. Mener du at skibets besætning skal belønnes for en god service om bord, findes der i restauranten kuverter til denne og en kasse hvor de kan lægges.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forbehold

  Rejsen med Hurtigruten er en sørejse og vejret langs den norske kyst er uforudsigelig og derfor kan vejr, hav og vind påvirke rejseplanen og eventuelle udflugter. Hurtigruten er et arbejdende skib og sejler med en fast ruteplan, det betyder at der anløbes havne på alle tider af døgnet. Derfor kan du forvente støj og nogle kahytter kan du mærke vibrationer fra skibe når det lastes. Det kan for nogle være et problem og andre hører ikke dette.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Internet og telefon

  Der er wi-fi om bord på skibet mod betaling. Du skal være opmærksom på, at dette kan være ustabilt når der sejles i fjerntliggende områder, ligesom mobildækning kan være begrænser eller forbundet med ekstra omkostninger. Du skal ikke forvente dækning på din mobil når skibet er på åbent hav, derfor skal du huske at slå mobildata og roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

 • Landgang

  Hurtigruten er den del af en fragtrute som lægger til i mange store og små byer undervejs, det er kun muligt, at få landgang når skibene er i land i 30 minutter eller mere. Når skibene lægger til i 15 minutter, fraråder Hurtigruten landgang. Husk altid at komme tilbage til skibet i god tid inden afsejling, du kan altid få oplyst dette hos skibets besætning eller spørge Gislevs rejseleder. Skibet afsejler til tiden og venter ikke på forsinkede passagerer.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Midnatssol

  På udvalgte afgange er der mulighed for at se midnatssol. Dette fænomen kan opleves når der sejles nord for polarcirklen. Nedenfor kan du hvor og hvornår der er midnatssol:

  Hvor:

  Første dag

  Sidste dag

  Nordkap

  13. maj

  31. juli

  Hammerfest

  16. maj

  28. juli

  Vardø

  16. maj

  28. juli

  Tromsø

  20. maj

  25. juli

  Harstad

  24. maj

  20. juli

  Svolvær

  28. maj

  17. juli

  Bodø

    3. juni

  11. juli

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Du bestemmer selv hvad du vil have på når du sejler med Hurtigruten og der er ingen forventninger til påklædning eller dresscode om bord. Enkelte gæster vælger at klæde om til middagen om aftenen, men det er stadig afslappet.

  Vejret i Norge er meget omskifteligt og vi sejler meget, derfor anbefaler vi tøj til lag-på-lag, så du let kan tilpasse dig vejr og vind. Det er en god ide at medbringe noget vind- og vandtæt overtøj, en varm trøje, halstørklæde, hue og handsker også selvom vi sejler i maj. Husk desuden at medbringe gode praktiske sko til udflugterne. Det er også en godt at medbringe solbriller og solcreme.

 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder i Norge eller på restauranter. Om bord på Hurtigruten på kun ryges på anviste områder. Når skibet er i havn eller fylder brændstof er det ikke tilladt at ryge om bord. Det er ikke tilladt at ryge i kahytterne og en overtrædelse medfører en bøde.

 • Sejlrute

  SEJLRUTEN (med forbehold for ændringer)

     Havn      Ankomst       Afrejse    
  Bergen   20:30
  Geiranger 14:25 14:45
  Ålesund 19:00 20:00
  Trondheim 09:45 12:45
  Bodø 13:05 15:20
  Tromsø 14:15 18:15
  Honningsvåg 10:55 14:30
  Kirkenes  09:00  
 • Sprog

  På skibet er hovedsproget norsk og engelsk og alle annonceringer bliver givet på de to sprog. Gislevs egne udflugter på dansk, imens skibets er på norsk, engelsk eller tysk. I land tales norsk og mange steder er de gode til at tale engelsk, hvis det skulle knibe med at forstå de norske dialekter.

 • Tillæg

  Opgradering til udvendig dobbeltkahyt på øvre dæk kr. 1.750 pr. person.
  Udvendig enkeltkahyt på nedre el. midterste dæk kr. 11.500.
  Udvendig enkeltkahyt på øvre dæk kr. 12.500.

  Udflugter med Hurtigruten


  Geiranger: Geiranger med Trollstigen-passagen
  Varighed: 8 timer. Pris 2.000.

  Oplev landskabet omkring Geiranger og oplev en panoramaudsigt over Geirangerfjord, der er på UNESCOs liste. Vi starter med en bustur op ad den snoede Ørnevejen, mens vi nyder de storslåede naturscener på vej til Eidsdalsvatnet. Herfra kommer vi på en smuk færgetur fra Eidsdal til Linge. Efter at være gået i land passerer vi gennem skarpe, højalpine områder til Gudbrandsdalen.

  Herefter tager vi til endnu et højdepunkt på turen - rækken af elleve hårnålesving ned ad den stejle Trollstigen-passage. I bunden er det tid til en kold eller varm drik og lidt at spise, inden vi fortsætter til Romsdalsfjords blidere landskab. Udflugten slutter med en overdådig middag i Molde, inden vi går ombord på skibet.

  Trondheim: Nidarosdomen og Ringve Museum. Inkl. entréer
  Varighed 3 timer. Pris kr. 825.

  Oplev den majestætiske Nidarosdomen, Norges eneste kirke i gotisk stil. Derefter tager vi en rejse gennem musikhistorien på Ringve Museum.

  Lofoten: Lofotens seværdigheder 
  Varighed: 2 timer og 40 minuttr. Pris 975.

  På denne udflugt, der begynder i Stamsund, tager vi på en tur til Kabelvåg, en af Lofotens ældste fiskerbyer. Første stop er dog Torvdalshalsen, der ligger med en fantastisk udsigt over fjorden. Vi fortsætter til Kabelvåg, hvor den kommercielle del af Lofotens fiskeindustri begyndte for mere end 1.000 år siden.

  Her besøger vi Galleri Espolin, der har den største samling af den elskede kunstner Kaare Espolin Johnsons værker. Tæt på galleriet ligger Lofotmuseet, hvor man kan lære om den lokale fiskerihistorie.

  Kabelvåg kan være startet som middelalderbyen Vågar. I centrum af byen finder du den vigtigste bygning fra 1815 samt Vågan kirke, der også er kendt som Lofotkatedralen. Kirken blev bygget i 1898 i nygotisk stil og er en af Norges største kirker.

  Tromsø: Den arktiske hovedstad Tromsø
  Varighed: 3 timer og 30 minutter. Pris kr. 1.300.

  Tromsø, der har været udgangspunkt for mange arktiske ekspeditioner, er rig på både kultur og historie. Udflugten begynder med en guidet bustur rundt i Tromsø, hvor du hører om byens fascinerende historie. Vi fortsætter til Fjellheisen svævebanen, som tager os helt op til Storsteinen, 421 meter over havets overflade. Fra udsigtsplatformen nyder vi en fantastisk panoramaudsigt over byen såvel som de omkringliggende øer, fjelde og fjorde. Når vi er kommet ned via svævebanen, fortsætter turen til Ishavskatedralen, der er Tromsøs mest genkendelige vartegn og et sandt arkitektonisk mesterværk. Vi besøger også Polaria, verdens nordligste akvarium. Polaria har et arktisk akvarium, sælbassin, en panoramabiograf samt mange lærerige udstillinger.

  Her kan du nyde en film med polartema og se sælerne blive fodret.

  Udflugt til Nordkapklippen
  Varighed: 3 timer. Pris 1.300.

  Kryds den 71. breddegrad og besøg Nordkap, der rejser sig 307 meter over havet og markerer det europæiske kontinents nordligste punkt. Du står naturligvis ansigt til ansigt med det fotogene globusmonument. På denne udflugt oplever du også det imponerende naturlandskab i Troms- og Finnmarksregionen, og lærer mere om dets historie. Om sommeren kan man spejde efter flokke af græssende rensdyr på de nærliggende klippetopplateauer.

  I Nordkaphallen, kan du se imponerende 180 graders panoramafilm om regionens fire årstider, lære mere om områdets lange historie gennem udstillinger i den  underjordiske tunnel og tage et kig ind i verdens nordligste kapel.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  2024 fra København Lufthavn med SAS og Norwegian


  Mødetid i København 2 timer før afrejse.

  Udrejse med SAS 03.06:
  Afrejse fra København kl. 08.05 - ankomst Bergen kl. 09.25.

  Hjemrejse med SAS 10.06:
  Afrejse fra Kirkenes kl. 11.35 via Oslo - ankomst København kl. 16.20.

   

  Udrejse med SAS 17.07:
  Afrejse fra København kl. 08.05 - ankomst Bergen kl. 09.25.

  Hjemrejse med Norwegian 24.07:
  Afrejse fra Kirkenes kl. 10.40 via Oslo - ankomst København kl. 15.00.

   

  Udrejse med SAS 19.08:
  Afrejse fra København kl. 08.05 - ankomst Bergen kl. 09.25.

  Hjemrejse med Norwegian 26.08:
  Afrejse fra Kirkenes kl. 10.55 via Oslo - ankomst København kl. 17.10.

  Under flyvningerne vil der være mulighed for at købe forplejning om bord.

   

 • Udflugter

  Gislev har i rejsen inkluderet 2 byvandringer, i Bergen og Kirkenes, dertil kører vi en tur ud til den norsk-russiske grænse, Storskog.

  I Bergen tager rejselederen dig med rundt så du kan opleve det ikoniske Bryggen, den idylliske havnefront og byens centrum med sine specialforretninger, gallerier og hyggelige spisesteder.

  Ved ankomst til Kirkenes som er hurtigrutens sidste stop, tager rejselederen dig med rundt i den lille nordlige by, som trods sin størrelse er hovedstaden i Barents-regionen. Her befinder vi os 400 km fra polarcirklen.

  Læs mere under tillæg, hvor du hjemmefra kan købe Hurtigrutens udflugter, hvor Gislev rejseleder deltager.

  Dertil tilbyder rederiet en masse spændende alternativer, som kan tilkøbes om bord på skibet. Disse udflugter arrangeres af skibet og sproget på disse er norsk eller engelsk. Prisen på disse udflugter varierer fra udflugt til udflugt.

 • Valuta og kreditkort i Norge

  Norske kroner. 1 NOK = pt. ca. 0,64 DKK (29/11 2023).

  Du kan bruge kreditkort de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med. Kontanter kan du også hæve i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

  OBS: På Svalbard benyttes der kun kreditkort og ingen kontantbetaling.

  Er du på en busrejse, kan du bruge danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu