Skip to main content

Busrejse for solorejsende til Norges frugthave

-
Hardangerfjorden, Bergen og den bjergtagende Vøringsfossen

Hardangerfjorden for solorejsende

Ny spændende solorejse til Hardangerfjorden i det naturskønne Norge, hvor fjordens dybe blå farve møder de majestætiske fjeldes stejle klipper og nogle af landets smukkeste vandfald. Det er også her, at du finder Norges frodige frugthave.

Om efteråret hænger de saftige pærer og æbler klar til plukning, og om foråret prydes landskabet af et tæppe af blomstrende frugttræer, som skaber en fantastisk kulisse. Vi bor i Ulvik i hjertet af Hardangerfjorden med en skøn udsigt.

Rejsen byder på en perlerække af oplevelser som besøg i Bergen, den betagende udsigt ved Fossatromma, smagen af Norges frugthave og meget mere.

Denne rejse er for dig, der vil rejse alene og samtidig være i godt selskab med andre solorejsende.

Glæd dig til

 • Hotel med skøn beliggenhed direkte ud til Hardangerfjorden
 • Enkeltværelse uden tillæg – Alle med udsigt til fjorden
 • Hyggeligt samvær med andre solorejsende
 • Bytur i betagende Bergen – fjordens hovedstad
 • Flotte naturoplevelser med brusende vandfald og majestætiske fjelde
 • Besøg og smagsprøver på frugtplantage og laksebrug

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 3 x middag på hotel
 • 1 x aftenbuffet inkl. drikkevarer på sejladser
 • Byrundtur i Bergen
 • Besøg på frugtplantage inkl. smagning
 • Udflugt til Vørringfossen og Steinsdalsfossen
 • Entré til Norsk Naturcenter og Hardanger Akvasenter
 • Besøg på lakseopdræt inkl. smagsprøve
 • Færgebilletter
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Dag 1: Sejlads til Bergen med fællesskab og overnatning ombord

  Fra Hirtshals sejler vi med den komfortable færge fra Fjord Line. Ombord nyder vi en dejlig aftenbuffet inkl. drikkevarer. En god start på rejsen til skønne Norge.

  Måltider inkluderet denne dag: Middag.

 • Dag 2: Fjordenes hovedstad

  Vi nyder den store morgenbuffet ombord, mens færgen glider langs den smukke norske kyst. Skovklædte bjerge, utallige øer og en fantastisk udsigt over havet ledsager os på vej til Bergen, hvor vi er fremme ved middagstid.

  Byrundtur i Bergen, der er Norges næststørste by og nok mest kendt for Bryggen med de smukke træfacader, der ligger side om side på kajen. De charmerende gamle købmandsgårde og lagerhaller rummer i dag små butikker, gallerier og beværtninger. Du ser bl.a. fisketorvet på havnen og den smukke Mariakirke.

  Sidst på eftermiddagen sætter vi kursen mod Ulvik, som er beliggende idyllisk i hjertet af Hardangerfjorden. Her skal vi bo direkte ned til fjorden på Strand Fjordhotel.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 3: Smagen af Norges frugthave

  Vi besøger en lokal frugtplantage, hvor vi får en rundvisning, hører om frugtproduktionen og naturligvis skal vi smage på gårdens produkter som frugtjuice, cider og brændevin. Langs fjorden kører vi til Osa, hvor vi nyder vores medbragte frokost og får hjemmelavede pandekager. Du hører historien om det ukendte Osa projekt – vandkraftværket og byen, der aldrig blev bygget.

  Om eftermiddagen er der mulighed for at slappe af i Ulvik. Måske har du lyst til en spadseretur på Ciderruten, der tager dig forbi tre frugtplantager.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 4: Norges mest kendte vandfald og norsk laks

  Fra det spektakulære udsigtspunkt ved Fossatromma ser vi det imponerende vandfald Vøringsfossen. Vandfaldet er et symbol på Norges storslåede natur og den magt samt skønhed, der findes i landets vilde landskaber. Med et fald på 182 meter fosser vandet ned ad bjergsiden ind i den smalle og barske Måbødalen.
  På det moderne aktivitets- og oplevelsescenter Norsk Natursenter Hardanger bliver vi på en spændende måde klogere på dyrelivet og naturen samt områdets kultur og historie.

  Vi besøger også et laksebrug og får både smagsprøver og et indblik i de elementer, der udgør norsk lakseopdræt. Dagens udflugt afsluttes ved Steinsdalsfossen, hvor vi kan gå bag selve vandfaldet og mærke kraften samt nyde udsigten fra en helt særlig vinkel.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 5: Sejlads fra Kristiansand

  Vi tager afsked med Ulvik og kører langs Sørfjorden og Hardangervidda, inden vi tager den flotte Riksvej 9 ned gennem Setesdalen til Kristiansand, hvorfra vi sejler til Hirtshals. Vi nyder den dejlige aftenbuffet ombord, inden vi ankommer til Danmark.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

Hoteller

 • Dag 1-2

  MS Bergensfjord eller MS Stavangerfjord

  På rejsens første nat overnatter du ombord på Fjord Lines miljøskibe, MS Bergensfjord eller MS Stavangerfjord, når vi sejler fra Hirtshals til Bergen.

  Det giver dig en god start på ferien. Ombord kan du nyde god mad og drikke samt underholdning.

 • Dag 2-5

  Strand Fjordhotel, Ulvik

  Hyggeligt og enkelt familiedrevet hotel beliggende idyllisk ved bredden af Hardangerfjorden i den lille by Ulvik. Alle værelser har balkon eller terrasse og skøn udsigt over fjorden og omgivelserne. Hotellets fælles udendørs terrasse og bar indbyder til hyggeligt samvær.

  I umiddelbar nærhed af hotellet finder du en række gode vandreture og hotellet tilbyder også udlejning af kajak og cykler.

  BarJa
  CykeludlejningJa
  HaveJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  Wi-fiJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
30-09-2024Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og FynMere end 87.498,-Bestil
05-05-2025Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og FynMere end 87.898,-Bestil
12-05-2025Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og FynMere end 87.898,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Ved overnatning på Fjord Line fra Hirtshals-Bergen anbefaler vi, at du medbringer en mindre overnatningstaske, så du ikke behøver bære din kuffert ombord. På denne måde kan du lade din kuffert blive i bussen.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods.

  Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Tillæg

  Enkeltværelse med udvendig kahyt på Fjord Line fra Hirtshals til Bergen kr. 250.

  Afbestillingsforsikring: 7 % af rejsens pris.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i Norge

  Norske kroner. 1 NOK = pt. ca. 0,64 DKK (29/11 2023).

  Du kan bruge kreditkort de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med. Kontanter kan du også hæve i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

  OBS: På Svalbard benyttes der kun kreditkort og ingen kontantbetaling.

  Er du på en busrejse, kan du bruge danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejret

  For at finde ud af hvilket tøj du skal tage med på din ferie, anbefaler vi at du tjekker vejrudsigten inden afrejsen på: www.yr.no 

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu