Skip to main content

Ferie i Split og den kroatiske skærgård

-
Oplev Split, Peljesac og Korcula

Kroatiens skønne perler

Oplevelsesrig rejse til perlerne i den kroatiske skærgård inkl. skønt hotel med halvpension, vin, øl og vand ad libitum alle aftener.

Store oplevelser i den kroatiske skærgård

Dobrodosli og velkommen til Kroatiens skønne perler, skønt beliggende i den solrige kroatiske skærgård. Her er klimaet mildt og dejligt allerede i de tidlige forårsmåneder, og de naturskønne omgivelser er ren balsam for sjælen. De kroatiske perler Split, Peljesac og Korcula gemmer på et væld af gode oplevelser, krystalklart vand og charmerende byer.

Du skal bo hele seks nætter på det flotte Grand Azur Hotel på den frodige halvø Peljesac - en af Kroatiens bedst bevarede hemmeligheder og en skøn perle i det kroatiske øhav. De sidste to nætter bor du på Hotel Sv. Kriz med halvpension ved Trogir.

Glæd dig til

 • Mulighed for at besøge Marco Polos fødeø Korcula
 • Halvøen Peljesac – en af Kroatiens dejlige og uspolerede øer
 • Byvandring i Diokletians Palads i Split og 2 nætter nær charmerende Trogir
 • 6 nætter på dejligt hotel med skøn beliggenhed, halvpension og drikkelse inkluderet

Inkluderet i rejsens pris

 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • Drikkelse ad libitum til maden på Peljesac
 • Byrundtur i Orebic
 • Vandretur til kloster
 • Lokalguide i Split
 • Besøg i Trogir
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Transfer fra/til lufthavnen
 • Rejseleder

  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

  Dagsprogram

  • Denne rejse er ikke egnet for bevægelseshæmmede.

  • Dag 1: Dobrodosli og velkommen til Kroatiens smukke skærgård

   Med fly fra København via Zagreb til Dubrovnik, hvor vi bliver mødt af et hjerteligt velkommen af vores kroatiske chauffør.

   Videre med den komfortable bus til indkvartering og middag inkl. drikkevarer på vores hotel for de næste seks nætter.

  • Dag 2: Orienterende tur til Orebic

   Med rejselederen går vi langs vandet den korte tur til Orebic. Byen ligger smukt placeret ved Peljeski-kanalen og er en stolt søfartsby, hvorfra de dygtige kaptajner havde ry for at være de mest eftertragtede i hele Middelhavsområdet. Det hele kan opleves på byens søfartsmuseum.

   Rejselederen viser rundt i byen, så du hurtigt føler dig hjemme. Eftermiddagen er på egen hånd til at nyde hotellets gode faciliteter, slappe af ved poolen eller tage en svømmetur i det fristende vand ved hotellets strand. Orienterende tur inkluderet.

  • Dag 3: Frodige Peljesac og vidunderlige vine

   Orienterende rundtur på øen, som bare er syv km på sit bredeste sted. Peljesac er en af Kroatiens bedst bevarede hemmeligheder, og du finder her nogle af Kroatiens bedste vine, produceret efter gamle græske og romerske traditioner, samt velsmagende østers og muslinger, som regionen er kendt for.

   Øen er endnu ganske uberørt, og de bjergrige landskaber strækker sig, så langt øjet rækker. Smukke strande med krystalklart vand gemmer sig i de små bugter, og vinmarkerne pryder de stejle skråninger. Undervejs besøger vi en vinbonde og smager på nogle af øens dejlige vine - tag med og bedøm selv, når vi smager de velsmagende dråber.

   Pris for udflugt kr. 250 inkl. vinsmagning og let frokost. Bestilles med rejsen.

  • Dag 4: Afslapning på hotellet eller hyggelig vandretur til det lokale kloster

   Brug dagen til at slappe af på hotellet og stranden, eller tag med rejselederen på en vandretur (ca. 1,5 km) til det lokale franciskanerkloster fra 1400-tallet, der ligger på en bakketop ca. 152 meter over havet. Herfra får du en fantastisk udsigt ud over Orebic og Korcula. Turen er stejl, så det kræver, at man er godt gående.

   Resten af dagen har du til egne oplevelser. Har du lyst til bare at slappe af i skyggen og nyde lidt koldt at drikke eller en let frokost, finder du til højre for hotellet en lille hyggelig restaurant ved den lille sti ved vandet blandt høje træer.

   Vandretur inkluderet.

  • Dag 5: Charmerende Dubrovnik – Europas smukkeste by

   Tidlig morgenmad på hotellet og derefter langs den smukke kyststrækning til Dubrovnik. Her mødes vi med vores lokalguide ved én af byens flotte porte, og til fods oplever vi byens flotteste seværdigheder som Plac Stradun - byens hovedgade med de mange fine butikker - Rektorpaladset, Domkirken, den charmerende havn og meget mere. Dubrovnik er ikke en stor by, og du bliver hurtig stedkendt mellem de små listige og charmerende stræder. Her er liv og dejlig atmosfære - dette får du også rig mulighed for at opleve på egen hånd. Gå evt. en tur på byens imponerende forsvarsmure, eller nyd livet på én af de mange indbydende cafeér.

   Pris inkl. lokalguide kr. 200.

  • Dag 6: Korcula – Marco Polos fødeø

   I kort afstand fra vores hotel venter vores båd, som tager os til byen Korcula på øen af samme navn. Marco Polos fødeø rangerer højt hos de mange krydstogtsskibe i Adriaterhavet, og man forstår hvorfor. Byen ligger malerisk placeret på en halvø mellem tykke gamle forsvarsmure. Inden for murene finder du en betagende by med snævre gader, kirker, torve og indbydende caféer.

   Langs den idylliske promenade ligger skibene side om side i det smaragdgrønne vand. Med lokalguide rundt i den lille by og mulighed for at opleve den smukt udsmykkede Skt. Markus katedral, bymuseet og klosterskatkammeret, inden vi spiser en god frokost på én af byens hyggelige restauranter.

   Pris kr. 350 inkl. sejlads, lokalguide og frokost. Bestilles med rejsen.

  • Dag 7: Panoramatur langs kysten til Split og Trogir

   Vi forlader Orebic og Hotel Grand Azur og kører til den lille by Trpanj på den modsatte side af Peljesac. Herfra sejler vi én time til Ploce på fastlandet, imens vi nyder den friske luft og smukke udsigter. Videre nordpå til indkvartering på vores hotel ved Trogir for de næste to nætter. Middag på hotellet og mulighed for at gå med rejselederen på aftentur til Trogir.

   Hotellet ligger ca. 3,5 km fra Trogir, så turen kræver, at man er godt gående.

  • Dag 8: Kejserbyen Split

   Bag den flotte palmefyldte havnepromenade i Split ligger kejser Diokletians velbevarede palads fra år 295 f.kr – her bliver historien næsten levende mellem de snævre stræder, smukke paladser og hyggelige caféer. Rundtur med lokalguide, der giver dig den fulde historie, men der vil også være tid på egen hånd. Tilbage på hotellet venter endnu en dejlig middag.

  • Dag 9: Hjemrejse til København

   Tidlig afgang fra hotellet, som har sørget for morgenmadspakker til os. Kort transfer til lufthavnen i Split, hvorfra vi flyver til København efter nogle dejlige feriedage i den kroatiske skærgård.

  Hoteller

  • Dag 1-7

   Aminess Grand Azur Hotel, Orebic

   Dejligt hotel beliggende i skønne, grønne omgivelser og lige ud til det krystalklare vand med udsigt til ø-havet og den nærliggende ø Korcula. Serviceminded personale i alle afdelinger af hotellet. Mange hyggelige områder til fælles samvær, aperitifbar, strandbar og fin terrasse. Der er forskellige former for underholdning alt afhængig af sæson.

   Der er også en dejlig swimmingpool med gratis liggestole og parasoller i grønt område med pinjetræer, nerier og lavendler. Der er håndklædeservice på hotellet når man benytter swimmingpoolen. Privat strand med småsten, hvor der er mulighed for, mod betaling, at leje liggestole og parasoller. På hotellet er der også mulighed for wellness, spørg om priser i receptionen. Der er elevator.

   I gåafstand (1,5 km op ad bakke) fra hotellet ligger et fint franciskanerkloster og ca. 20 min. gang langs strandpromenaden til den stolte søfartsby Orebic.

   Morgen og aftensmad serveres som stor indbydende buffet med varme og kolde retter, salater, desserter med mere. Øl, vin og vand ad libitum til aftensmaden. Der er mulighed for at spise ude på terrassen.

   Alle værelser med bad, toilet, hårtørrer, minibar, værdiboks, tv og aircondition. Værelserne er ikke af de største, men moderne og nydeligt indrettet.

   Afstand til centrum20 minutters gang
   AirconditionJa
   BalkonMulighed for tilkøb
   ElevatorJa
   HårtørrerJa
   MinibarJa
   Privat strandJa
   TVJa
   Udendørs swimmingpoolJa
   VærdiboksJa
   Wellness områdeJa
  • Dag 7-9

   Hotel Sveti Kriz, Arbanija

   Hotel Sveti Križ ligger i rolige omgivelser i Arbanija på øen Ciovo, ca. 3,5 km fra den gamle bydel i Trogir og kun et stenkast fra vandet og dominikanerklosteret St. Cross. Øen er forbundet med Trogir og Split på fastlandet via to broer, og ca. 100 meter fra hotellet afgår der lokale busser. Hotellet er nyligt renoveret og opdelt i to afdelinger. Reception, restaurant samt bar og mindre pool-område med solsenge til fri afbenyttelse ligger på hovedhotellet. Værelserne varierer i størrelse og er indrettet i dalmatisk og moderne stil med tv, telefon og balkon. Nogle af værelserne har badekar.

  Kort

  Afrejser og bestilling

  AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
  13-09-2024Se afrejsetider 9 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 89.998,-Bestil
  13-09-2024Se afrejsetider 9 dageFly fra Aalborg LufthavnMere end 811.298,-Bestil
  20-09-2024Se afrejsetider 9 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 89.998,-Bestil
  20-09-2024Se afrejsetider 9 dageFly fra Aalborg LufthavnMere end 811.298,-Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Badning

   Hvis du ønsker at bade i havet, så husk badesko.

  • Bagage

   Du må medtage følgende bagage på:

   Croatia Airlines: Du må medtage 23 kg checked-in bagage samt 8 kg i håndbagage.

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

   Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

   På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

  • Drikkepenge i Kroatien

   Det er kutyme at give drikkepenge til restaurations- og servicepersonale.

  • Elektricitet i Kroatien

   220 v – europæiske stik med 2 ben.

  • Entréer

   Er eksklusive medmindre andet er nævnt – beregn ca. € 30.

  • Find et fly

   Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
   www.flightradar24.com

  • Fly

   Der flyves med SAS og Croatia Airlines.

  • Flybillet

   Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

   Rejser til Europa
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

   Rejser til oversøiske rejsemål
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
   Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  • Forplejning på flyet

   Der er ingen forplejning på flyene.

  • Forsinkelse

   Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

  • Fysisk formåen

   Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods. Der forekommer både trapper og kuperet terræn.

  • Information om Københavns Lufthavn

   Adresse
   Lufthavnsboulevarden 6
   2770 Kastrup

   Læs mere her: Københavns lufthavn

   Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

   GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

  • Information om Aalborg Lufthavn

   Adresse
   Ny Lufthavnsvej 100
   9400 Nørresundby

   Læs mere her: www.aal.dk

   Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

  • Medicin på flyrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mødetid på flyrejser

   Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

   København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
   Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
   Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
   Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
   Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

  • Pas - på flyrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  • Plads i flyet

   Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

  • Rabatter

   3. person fra 14 år i opredning kr. 300
   1 barn (0-6,99 år) i opredning i værelse med 2 voksne kr. 500
   1 barn (7-13,99) i opredning i værelse med 2 voksne kr. 300
   1 barn (0-6,99 år) i værelse med 1 voksen kr. 500
   1 barn (7-13.99 år) i værelse med 1 voksen kr. 300
   2 børn (0-13,99) i værelse med 2 voksne kr. 300 pr. barn

  • Shopping

   Vin, olivenolie, sko og lædervarer.

  • Tillæg

   Enkeltværelse kr. 1.298.
   Dobbeltværelse med balkon mod havet på Peljesac kr. 698 pr. person.
   Dobbeltværelse med fransk balkon mod havet på Peljesac kr. 298 pr. person.

   Udflugt på Pejlesac inkl. vinsmagning og let frokost kr. 250.
   Udflugt til Dubrovnik med lokalguide kr. 200.
   Udflugt til Korcula inkl. sejlads, frokost og lokalguide kr. 350.
   Flytilslutning Aalborg-København t/r kr. 1.300.

   Alle bestilles med rejsen.

   Afbestillingsforsikring: 7% af rejsens pris.

  • Tilskud på flyrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

   Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Nat med Rabat
   Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

  • Ud- og hjemrejse

   Afrejse den 3. maj - 11. maj 2024
   Udrejse fra København kl. 11.20 til Zagreb med ankomst kl. 13.10. Videre fra Zagreb kl. 14.45 til Dubrovnik med ankomst kl. 15.40.
   Hjemrejse fra Split kl. 08.25 til København med ankomst kl. 10.40.

   Afrejse den 24. maj – 1. juni 2024
   Udrejse fra Aalborg kl. 08.15 til København med ankomst kl. 09.00.
   Udrejse fra København kl. 11.20 til Zagreb med ankomst kl. 13.10. Videre fra Zagreb kl. 14.45 til Dubrovnik med ankomst kl. 15.40.
   Hjemrejse fra Split kl. 06.15 til Zagreb med ankomst kl. 07.00. Videre fra Zagreb kl. 08.10 til København med ankomst kl. 10.30.
   Hjemrejse fra København kl. 12.00 til Aalborg med ankomst kl. 12.45

   Afrejse den 13. sept. – 21. sept. og 20. sept. – 28. sept. 2024
   Udrejse fra Aalborg kl. 08.15 til København med ankomst kl. 09.00.
   Udrejse fra København kl. 11.20 til Zagreb med ankomst kl. 13.10. Videre fra Zagreb kl. 14.45 til Dubrovnik med ankomst kl. 15.40.
   Hjemrejse fra Split kl. 08.25 til København med ankomst kl. 10.40.
   Hjemrejse fra København kl. 12.00 til Aalborg med ankomst kl. 12.45

  • Valuta i Kroatien

   Euro. 1 € = 7,5 kr.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

  • Vejret

   Generelt sensommer og forårvejr med en dagstemperatur på omkring 20 grader.
   Læs mere om vejret i Kroatien her

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din flyrejse?

   Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på flyrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu