Skip to main content

Rejse til Krk

-
Skøn natur og sydlandsk stemning

Krk - Den Gyldne Ø

Midt i Kvarnerbugtens krystalklare vand ligger solskinsøen Krk. Øen er, sammen med Cres, Kroatiens største og klimaet her er mildt og solrigt fra det tidlige forår til langt hen i sensommeren. Naturen er varieret og de mange smukke strande, er nogle af de bedste i Kroatien.

Vi bor 5 nætter på dejligt hotel med gode faciliteter nær den lille fiskerlandsby Njivice. Herfra tager vi på skønne udflugter til bl.a. naboøen Cres med de farverige huse og den hyggelige havn samt til Plitvice Nationalpark med de mange søer og flotte vandfald. Vi kommer også rundt på øen og besøger hovedbyen Krk, hvor du mellem de gamle bymure finder stemning, hyggelige butikker og indbydende caféer. Herfra til vinsmagning hos producent af de lokale vine. På både ud- og hjemrejsen har vi 2 overnatninger, hvilket giver os tid til oplevelser i Kroatiens charmerende hovedstad Zagreb og ved den Slovenske Postojnagrotte.

Glæd dig til

 • 5 nætter på godt hotel med halvpension og frie drikkevarer til maden
 • Flotte oplevelser undervejs i Kroatiens hovedstad Zagreb og den Slovenske Postojnagrotte
 • Oplev naturens eget mesterværk - de smukke Plitvice-søer
 • Flot rundtur på øen og besøg hos vinbonde inkluderet
 • Mulighed for hyggelig sejltur i Kvarnerbugtens smukke farvande

Dagsprogram

 • Dag 1 - 2: Udrejse via Østrig til Kroatien

  Med passende pauser til middag og overnatning i Sydtyskland. Herfra videre gennem de smukke alper i Østrig via Graz i Steiermark og det sidste stykke vej til overnatning og middag i Zagreb.

 • Dag 3: Byrundtur i Zagreb og ankomst til Den Gyldne Ø – Krk

  Dagen starter med en orienterende byrundtur til fods i charmerende Zagreb med den smukke katedral og den yderst charmerende gamle bydel. Først på eftermiddagen fortsætter vi til vores hotel på den gyldne ø Krk for de næste 5 nætter. Indkvartering og middag på hotellet.

 • Dag 4: Charmerende Krk by og vinsmagning

  Vi tager øen i nærmere øjesyn og kører bl.a. til øens hovedby Krk med de gamle romerske bymure. Her finder du stemning, hyggelige butikker og indbydende cafeer. På vores rundtur kommer vi også til den lille by Vrbnik placeret på kanten af en høj klippe. Vi besøger en lokal vinbonde, som byder på prøver af den lokale vin. Inkluderet.

 • Dag 5: Plitvice-søerne – et af naturens vidundere

  I Plitvice Nationalpark venter en naturoplevelse af de helt store – skovklædte bjerge omkranser 16 smaragdgrønne og turkisblå søer, som forbindes af større og mindre vandfald. Udflugten er ikke egnet for dårligt gående. Pris kr. 300 inkl. entré (bestilles med rejsen).

 • Dag 6: Maleriske Cres i Kvarnerbugten

  Med bus til den vestlige del af øen og herfra en lille færgetur til øen Cres, som er naturskøn, uberørt og som huser en gåsegribbekoloni. Vi besøger hovedbyen Cres – en malerisk havneby med pastelfarvede huse og berømt for sin gode olivenolie. Pris kr. 250 inkl. færgebillet (bestilles med rejsen).

 • Dag 7: Sejlads i smukke farvande eller nyd hotellets faciliteter

  Tid på egen hånd til at nyde hotellets faciliteter og de smukke omgivelser eller tag med rejselederen på en hyggelig sejltur i Kvarnerbugten. Sejltur afregnes med rejselederen.

 • Dag 8: Slovenien og imponerende grotter

  Vi forlader Krk og Kroatien og kører ind i Slovenien. Via byen Postojna, som er kendt for den imponerende Postojnagrotte. Sammen med den lokale guide, stiger vi ombord på det lille tog, som tager os gennem den 2 km lange tunnel og den første naturlige passage til de første fascinerende drypstenshuler. I dag er der mere end 5 km huler og passager, hvor man kan opleve de mest spektakulære stalagmitter og fantastiske formationer. Inde i grotten stiger vi af toget og fortsætter turen til fods inden vi igen kører med toget tilbage. Husk godt fodtøj og en varm trøje/jakke. Entré og togtur med lokalguide er inkluderet i rejsens pris.

  Mulighed for frokost ved Postojnagrotten inden turen går videre ind i landet til endnu flere oplevelser ved renæssanceslottet Pedjama fra det 12. århundrede. Slottet er bygget ind i klipperne og har en spændende historie. Vi får mulighed for at nyde de smukke omgivelser og går en tur op til slottet.

  Om eftermiddagen går turen tilbage ad de små veje og videre til vores overnatningshotel.

 • Dag 9 - 10: Hjemrejse via Østrig og overnatning i Tyskland

  Efter morgenmaden nyder vi de smukke bjergudsigter i Østrig undervejs til vores hotel i Sydtyskland, hvor middagen venter. På rejsens sidste dag kørsel mod Danmark med ankomst først på aftenen.

Hotel

 • Dag 3-8

  Aminess Magal Hotel

  Pænt hotel med god beliggenhed i gå afstand til byens hyggelige havnepromenade. Hotellet består af flere bygninger i kuperet terræn. Der er elevator, restaurant, bar med udendørs terrasse, fitnessrum og lille butik. Uensartede pæne værelser med tv, telefon og aircondition. Nogle værelser har badekar. Der kan ikke garanteres værelser med balkon. Morgenmad og middag serveres som buffet inkl. fri øl, vin og vand til maden.

  Læs mere om Aminess Magal Hotel

  1., 2. og 8., 9. nat overnattes der på pæne hoteller med middag inkluderet.

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  RestaurantJa
  TVJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelsernes skal overholdes.

 • Drikkepenge i Kroatien

  Det er kutyme at give drikkepenge til restaurations- og servicepersonale.

 • Elektricitet i Kroatien

  220 v – europæiske stik med 2 ben.

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. Betaling med mobilepay eller kontanter.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods. Der forekommer både trapper og kuperet terræn.

 • Klima

  Se vejret i Kroatien her.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Shopping

  Vin, olivenolie, sko og lædervarer.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.498 (begrænset antal).

  Afbestillingsforsikring: kr. 425.

  Udflugt til Cres inkl. færgeoverfart kr. 250.

  Udflugt til Plitvice-søerne inkl. entré kr. 300.

  Alle bestilles med rejsen.

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Kroatien

  Euro. 1 € = 7,5 kr.

  I Kroatien anvendes Kroatiske Kuna: HRK 1 er ca 1 DKK.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu