Skip to main content

9 dages busrejse til Istrien

-
Istrien - et af Kroatiens mest populære feriemål

Istrien med Ældresagen

Nær Italien åbenbarer halvøen sig i Adriaterhavet med en utrolig smuk natur fyldt med vinmarker, olivenlunde og gamle fæstningsbyer. Hertil kommer en lang række af maleriske byer fyldt med charme, kultur og historie, som du hurtigt må overgive dig til. Du bor på et dejligt hotel lige ud til vandet i feriebyen Umag med mulighed for spændende udflugter til nogle af Istriens mest idylliske byer. Hertil kommer trøffelbyen Motovun og en herlig vinsmagning samt en skøn sejltur langs Rivieraen. Du får mulighed for at opleve det hele eller slappe af i hotellets dejlige omgivelser.

Glæd dig til

 • Ferie på godt hotel med dejlig beliggenhed ved vandet i feriebyen Umag
 • Udflugt til hyggelige Porec med lokalguide og besøg i Baredinegrotten
 • Besøg i romerbyen Pula og idylliske Rovinj - smukt beliggende på toppen af en lille halvø

Inkluderet i rejsens pris

 • 8 x morgenmad
 • 2 x middag på ud- og hjemrejse
 • 6 x middag inkl. øl/vand/vin til maden i Kroatien
 • Byrundtur i Umag
 • Udflugt til Pula med lokalguide og Rovinj
 • Udflugt til Porec med lokalguide og Baredinegrotten inkl. entré
 • Udflugt til Motovun inkl. vinsmagning
 • Bustransport t/r til Porec
 • Rejseleder
  Entreer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Om rejsen

Det charmerende fiskerleje Rabac på Istrien.
Nær den italienske grænse åbenbarer halvøen Istrien sig i Adriaterhavet. Den skønne halvø er beriget med overvældende smuk natur, flotte bjergpanoramaer og maleriske byer ved de flotte kyster. Det milde stabile klima og det krystalklare vand samt en venlig og gæstfri befolkning har for længst sikret halvøen et ry som et af Europas bedste feriesteder. Du skal bo i det lille charmerende fiskerleje Rabac for foden af den gamle middelalderby Labin, hvorfra der er en vidunderlig udsigt ud over Kvarnerbugten. Det inkluderede udflugtsprogram sikrer dig et væld af spændende oplevelser i nogle af Istriens smukkeste byer. Glæd dig til dejlige sensommeroplevelser i Kroatien.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse fra Danmark

  Via Hamburg kører vi til overnatning i Sydtyskland, og vi er allerede godt på vej.

 • Dag 2: Gennem de smukke østrigske alper

  - og gennem Slovenien til skønne Istrien. Undervejs introducerer rejselederen ugens program, inden vi når frem til vores gode hotel i Umag for de næste 6 nætter.

 • Dag 3: Adriaterhavsstemning i Umag

  Du har hele formiddagen til afslapning og egne oplevelser. Måske frister en lille gåtur i området eller afslapning ved poolen.

  Du kan også vælge at benytte formiddagen til en orienterende tur til fods med rejselederen i Umag, som ligger ca. 20 minutters gang fra vores hyggelige hotel. Umag hyggelig lille by med marina og en gammel bydel med venezianske huse og fristende caféer.

  Eftermiddagen har du til egne oplevelser - måske frister hotellets faciliteter eller flere oplevelser i Umag. Rejselederen hjælper gerne.

  Byrundtur i Umag inkluderet.

 • Dag 4: Rovinj og Pula - Istriens skønne byer

  Gennem smukke landskaber til spændende besøg i romerbyen Pula, som byder på næsten 3000 års historie og det velbevarede amfiteater. Med lokalguide rundt i den gamle bymidte og mulighed for frokost og tid på egen hånd inden vi fortsætter mod en af Istriens mest idylliske byer Rovinj.

  I Rovinj ligger de farverige huse og hyggelige caféer side om side og udsigten fra Skt. Euphemia katedralen er uovertruffen. Rejselederen viser rundt i den lille charmerende by, og du får tid på egen hånd i de snævre hyggelige stræder.

  Udflugt med lokalguide i Pula inkluderet.

 • Dag 5: Porec og Baredinegrotten

  Med lokalguide gennem de snævre stræder i Porec og forbi olivenlunde og vinmarker til Baredinegrotten, hvor du under jorden kan opleve de unikke stalakit-formationer og den sjældne ”menneskefisk”.

  Udflugt med lokalguide i Porec og entre i Baredinegrotten - inkluderet.

 • Dag 6: Middelalderbyen Motovun, vin og trøfler

  Halvdagsudflugt ad mindre veje til trøffel og middelalderbyen Motovun, som er smukt beliggende på en klippetop med en skøn udsigt over dalen. Byen er omkranset af den gamle forsvarsmur og i de små butikker, kan du smage på områdets kendte trøfler.

  På turen tilbage besøger vi en vinbonde, som serverer prøver på flere af de gode lokale vine, som hævdes at have en gavnlig effekt på humør og helbred.

  Udflugt med vinsmagning inkluderet.

 • Dag 7: Fridag, Porec på egen hånd eller sejltur til den smaragdgrønne Limfjord

  Dagen indbyder til afslapning og en svømmetur i det krystalklare Adriaterhav. Benyt hotellets uden- eller indendørs swimmingpool eller besøg wellness afdelingen, som tilbyder behandlinger mod tillæg.

  Bussen kører til Porec, hvor der er tid på egen hånd til shopping i de hyggelige gader. Besøg den hyggelige vinbar Bacchus eller nyd livet på én af byens mange restauranter.

  Du kan også tage med rejselederen på en sejlads langs Rivieraen og den smaragdgrønne Limfjord. Midt imellem de smukke omgivelser lægger vi til og besætningen gør klar til en god frokost med et godt glas vin til.

  Udflugt til Porec ekskl. sejlads inkluderet.
  Sejlads inkl. frokost og vin kr. 250. Bestilles med rejsen.

 • Dag 8: Gennem Slovenien og Østrig til Tyskland

  Efter morgenmaden starter hjemrejsen. Vi kommer gennem Slovenien og Østrig til Sydtyskland til aftensmad og overnatning.

 • Dag 9: Hjemkomst til Danmark

  På rejsens sidste dag passeres den tysk/danske landegrænse først på aftenen.

Dag for dag

Dag 1 - 2. Udrejse fra Danmark via de smukke østrigske alper.
Sydpå via Hamburg til aftensmad og overnatning i Sydtyskland, og vi er allerede godt på vej. Undervejs orienterer rejselederen om ugens program. Næste dag fortsætter rejsen forbi Bayerns hovedstad München og musikbyen Salzburg ned gennem Kärnten – også kaldet østrigernes solterrasse.

Videre gennem de østrigske alper med flotte afvekslende landskaber til vi når Adriaterhavet og Rabac. Byen er beliggende på den sydøstlige del af Istrien halvøen. Her skal vi bo de næste 6 nætter.

Program for Istrien – dag 3 – 7.

Fiskerlejet Rabac og vidunderlig udsigt fra middelalderbyen Labin.
Rejselederen tager dig med på en lille orienterende tur til fods langs det smukke Adriaterhav til fiskerlejet Rabac. Herefter kører bussen op til den charmerende og smukke hjerteformede middelalderby Labin – fyldt med historie, kultur, arkitektur og en vidunderlig udsigt ud over Kvarnerbugten. Eftermiddagen til fri disposition. Inkluderet ekskl. entréer.

Heldagstur i det skønne Istrien. Heldagsudflugt som byder på vinmarker, oliven- og figenplantager samt synet af gamle middelalderlandsbyer.
Besøg i venetianske Rovinj – en af Istriens mest idylliske byer beliggende på en lille ø, som er forbundet med fastlandet. Fra Sct. Euphemia-katedralens høje klokketårn er der en pragtfuld udsigt ud over de smukke farvande og den gamle bydel med dens mylder af små snævre stræder. Der vil være god tid på egen hånd i denne charmerende by. På vej tilbage gør vi stop ved den smaragdgrønne Limfjord, inden vi fortsætter til Rabac. Inkluderet ekskl. entréer.

Pula – i romernes fodspor.
Udflugt til Pula som er beliggende på sydspidsen af halvøen. Byen ligger i en godt beskyttet bugt omgivet af 7 bjerge. Vi besøger det imponerende romerske amfiteater, som stadig anvendes til kulturelle begivenheder og er et af de bedst bevarede amfiteatre i Europa. Rejselederen tager dig med på en lille byvandring til de største seværdigheder, men der vil også være tid på egen hånd til at besøge nogle af de mange cafeer, restauranter og butikker. Inkluderet ekskl. entréer.

Panoramatur til den mondæne kurby Opatija.
Smuk panoramatur lang kysten til Opatija. Byen blev fra begyndelsen af det 19. århundrede kendt som en mondæn ferie- og kurby for den østrig-ungarske overklasse. Rejselederen tager dig med forbi mange af de flotte gamle majestætiske bygninger. Der vil også være tid på egen hånd. Inkluderet ekskl. entréer.

Flot sejltur fra Rabac til Cres i Kvarnerbugten.
Fra havnen i Rabac er der mulighed for at tage med på en flot sejltur til øen Cres. Vi sejler langs kysten til hovedbyen Cres – en lille malerisk havneby med småbåde og gamle pastelfarvede huse, hvor der vil være et passende ophold. En meget populær tur, hvor der serveres mad og lidt at drikke undervejs. Sejlturen afregnes separat med rejselederen.

Dag 8. – 9. Hjemrejse til Danmark.
Efter morgenmaden går turen atter gennem Slovenien og Østrig til Sydtyskland for aftensmad og overnatning. Sidste dag passeres den tysk/danske landegrænse først på aftenen efter en rejse med mange flotte indtryk.

Hotel

Valamar Hotel Miramar / Valamar Hotel Allegro
3-stjernede nabohoteller med fin beliggenhed nær promenaden og stranden. Begge hoteller er renoverede og råder over bar, restaurant og udendørs swimmingpool. Uensartede værelser - men alle med aircondition, bad og toilet, telefon og hårtørrer. Hotellerne er kendte for deres gode forplejning, der serveres som stor buffet både morgen og aften.

Hotel

 • Dag 2-8

  Hotel Umag

  Godt hotel beliggende i udkanten af feriebyen Umag – alle værelser med bad, toilet, tv, telefon, pengeboks, minibar og wi-fi. Hotellet har både udendørs- og indendørs swimmingpool med tilhørende wellnessafdeling. Egen privat strand (ikke sand) med tilhørende liggestole. Hyggeligt receptionsområde med butik, bar og loungeområde. Buffet morgen og aften med øl, vin og vand ad libitum til middagen. Nær hotellet kører et lille turisttog til Umags gamle bydel.

  Læs mere om Hotel Umag

  BarJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa

Værd at vide

Valuta: Euro til turen til Kroatien. 1 € = 7,5 kr. Kroatiske Kuna bruges på ophold i Kroatien: Hrk – 1. Kuna = ca. 1. kr.

Indkøb: Tøj, sko, lædervarer og kulinariske specialiteter.

Entreer: Er eksklusive, hvor andet ikke er nævnt – beregn ca. 125 kr.

Vejret: Er dejligt mildt i september og havtemperaturen er yderst behagelig. Husk badesko, hvis du ønsker at bade ved stranden.

Tilgængeligehed: Der kan forekomme trapper til restaurant og fællesarealer på hoteller, så rejsen er ikke egnet for gangbesværede, der i det daglige benytter rollator eller rullestol.

Afrejse

Du bedes være opmærksom på, at der skiftes fra opsamlingsbus til destinationsbus i Vamdrup eller ved grænsen og at der først holdes en spisepause efter Kolding.

Start busrejsen lidt senere ...

Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup


Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
23-09-2023Se afrejsetider 9 dageBus fra Jylland, Fyn og SjællandRing til os6.698,-

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bemærk

  Mange strande i Kroatien er med småsten så hvis du ønsker at bade i havet, så husk badesko.

  Flere af udflugterne er ikke egnet for gangbesværede.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkepenge i Kroatien

  Det er kutyme at give drikkepenge til restaurations- og servicepersonale.

 • Elektricitet i Kroatien

  220 v – europæiske stik med 2 ben.

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.598.
  Dobbeltværelse med balkon mod havet kr. 698 pr. person.

  Sejlads med frokost og vin kr. 250. Bestilles med rejsen.

  Afbestillingsforsikring kr. 440.

  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

   

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Kroatien

  Euro. 1 € = 7,5 kr.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu