Betagende Balkan

Primosten - Split - Mostar - Sarajevo - Beograd - Zagreb


Kvalitetsrejse med oplevelser på stribe med dansk rejseleder og dygtige lokalguider

 • Rejse til Balkan med spændende besøg i Mostar - Bosniens smukkeste by.
 • Stor byrundtur med lokalguide i Sarajevo, der er en af Europas mest interessante byer.
 • På rundtur mellem floderne Sava og Donau i Beograd – Balkans bankende hjerte.
 • Kroatiens charmerende hovedstad Zagreb med små hyggelige oaser.

 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 5 x middag (middag for egen regning dag 4 og 6)
 • Byrundtur i Mostar, Sarajevo og Beograd med lokalguide
 • Flybilletter inkl. lufthavnsafgifter
 • Dansk rejseleder
 • Moms og gebyr til Rejsegarantifonden

 

Eksklusiv entréer, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.198. Afbestillingsforsikring kr. 665. Tilslutningsfly fra Aalborg - København t/r kr. 1000.

Se billeder på vores Facebook af den smukke bro Stari Most i byen Mostar:

Bestil rejsen

Pris fra 6.998,-

8 dage
Fly

Med i rundrejsen er bl.a.

 • Gode hoteller
 • Alle udflugter
 • Dansk rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

Stor skønhed, lidenskab og forførende historie
Oplevelsesrig rejse gennem det fascinerende og kontrastfyldte Balkan. Fra Zagreb og Adriaterhavets skønne kyst går turen gennem flotte landskaber til den blændende smukke by Mostar. Videre gennem Bosnien til rundtur i hovedstaden Sarajevo, hvor en lokalguide viser dig rundt i byens historiske kvarter med Katedralen, Moskeen, basaren, Befrielsespladsen og meget mere. Hertil kommer den dramatiske historie om byens mere end 3 år lange belejring.

Videre til Beograd – Balkans bankende hjerte, der byder på et væld af seværdigheder, kultur og pulserende liv. Vi slutter i Zagreb, hvor du vil blive overrasket over hovedstadens mange charmerende træk og små oaser.
 

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse med fly til det skønne Kroatien
Fra Zagreb kører vi med passende pauser mod den Dalmatiske kyst, og vi er allerede godt på vej. Undervejs vil rejselederen introducere til ugens program. 2 overnatninger på dejligt hotel ved det krystalklare vand over for halvøen Primosten - en af Adriaterhavskystens smukke perler.

Dag 2: Kejserbyen Split
Udflugt til en af Kroatiens mest interessante byer. Bag den flotte palmefyldte havnepromenade i Split ligger den romerske kejser Diokletians velbevarede palads fra år 295, som er en vidunderlig blanding af velbevarede paladser, historie og charmerende cafeer.

Vores lokalguide tager os med på en spændende rundtur og giver dig den fulde historie mellem de snævre stræder og de indbydende cafeer, der ligger mellem søjler og resterne af de gamle romerske templer.

Eftermiddagen til afslapning i skønne Primosten – måske får du lyst til en tur i det klare Adriaterhav.

Dalmatien Split Palads

Dag 3: Mostar – en af Bosnien Hercegovinas smukkeste byer
Sydpå ind i landet hvor vi krydser grænsen til Bosnien Hercegovina, og inden længe er vi fremme i Mostar, der før krigen var en af de mest etnisk blandede byer i Jugoslavien.

Dette blev der sat en brat stopper for, da jugoslaverne begyndte at bekrige hinanden i 1992. Mange har stadig billederne på nethinden da den berømte bro - et fantastisk eksempel på osmannisk arkitektur, blev skudt i stumper af stykker. Den smukke bro blev genopbygget med hjælp fra det internationale samfund, og står nu flottere end før.

Vores lokalguide fortæller os den spændende historie og viser os rundt i den blændende smukke by med moskeen, basaren og de historiske huse, hvor der stadig er spor fra krigen. Herfra fortsætter vi gennem de smukke bjerglandskaber, hvor Titos partisaner holdt stand mod tyskerne og italienerne i 2. verdenskrig til centralt beliggende hotel i hovedstaden Sarajevo for de næste 2 nætter.

Første aften spiser vi sammen, mens der næste aften er mulighed for at udforske nogle af de mange lokale restauranter på egen hånd.

Mostar Balka

Dag 4: Sarajevo – en af Europas mest spændende byer
Stor byrundtur med lokalguide til den centrale del af byen, der på grund af de mange forskellige religioner også kaldes Europas Jerusalem. Vi ser kirker, mageløse moskeer, høje minareter og farverige basarer med duftende kaffe og eksotiske krydderier.

Her leves livet med kærlighed og lidenskab - måske var det medvirkende til, at byen kunne overleve en mere end 3 år lang belejring i 1990´erne. 20 år efter fredsaftalen har byen meget mere at byde på end den spændende, men grufulde, historie om belejringen.

Den gamle bydel Bascarsija er en tidslomme med små handelsgader med tæppehandlere, guldsmede og kaffehandlere. Fra de ophængte højtalere lyder en behagelig sprød jazz, som kun afbrydes af den poetiske messen fra moskeens tårn. Byen kaldes også for Europas Jerusalem da byen er en sammensætning af ortodokse, muslimer, katolikker og jøder. De klikkende hæle på fortovet afslører at her er det ikke nødvendigt at tildække sig eller at man støder nogle med en afslappet påklædning. Her er et aktivt natteliv som i andre storbyer - blot er priserne meget lavere.

Sarajevo Balkan

Dag 5: Gennem Bosnien til Beograd
Vi forlader Sarajevo og kører mod byen Zvornik ved floden Drina i grænselandet mod Serbien. Byen blev under den jugoslaviske borgerkrig indtaget af serberne og var offer for etniske udrensninger og forfølgelser, som man også så i Srebrenica, som ligger 53 km syd herfra.

Videre nordpå til 2 overnatninger i den pulserende hovedstad Beograd. Første aften spiser vi sammen, mens der næste aften er mulighed for at udforske nogle af de mange lokale restauranter på egen hånd.

Beograd Balkan

Dag 6: Byrundtur i Beograd – Balkans bankende hjerte
Beograd betyder den hvide by - et navn som menes at stamme fra 800-tallet, hvor byens mure var i lyse limsten. Byen var tidligere hovedstad i Jugoslavien fra 1918 til 2013 og nu hovedstad for Serbien. Byen rummer ca. 1,7 million indbyggere.

Vores lokalguide tager os med til Saint Sava kirken – en af verdens største ortodokse kirker. Herfra til Kalemegdanfæstningen, et åndehul og kernen i den gamle bydel, hvor floderne Sava og Donau løber sammen i den maleriske by.

Der bliver også tid på egen hånd i bohemekvarteret Skardarlija, der er fyldt med caféer og kunsterne. Du kan også besøge Nikola Tesla Museet, der fortæller om den berømte serbiske fysiker og opfinder, som var bagmanden bag vekselstrømmen og radioen.

Byen kaldes også New York på lavbudget – da der er mange lighedspunkter. I Dorcol kvarteret finder du et væld af specialbutikker, antikvariater, caféer, barer og restauranter. Ved Sava-kajen for foden af Kaleg-megdan fæstningen kan du nyde en flot solnedgang. Og ved Brankov broen finder du mange små hyggelige jazz klubber. Livet står aldrig stille i Beograd - det gælder bare om at vælge.

Dag 7: Charmerende Zagreb med hyggelige oaser
Vi kører ad motorvejen mod Zagreb, hvor der venter en orienterende byrundtur med bus i den grønne by, hvis udseende har slående lighedstræk med Budapest og Wien. Vi skal besøge både øvre og nedre bydel, der rummer et væld af perler. Eftermiddagen til fri disposition til byens små oaser, hyggelige cafeer og mange butikker.

Sidste aften spiser vi sammen på vores hotel.

Dag 8: Hjemrejse fra Zagreb til Danmark
Hjemrejse med fly til København efter en uge med et væld af flotte oplevelser på Balkan.

 

Se billeder fra Mostar på vores Facebook:

Hotel

 

Hoteller af 3-stjernet standard. Alle værelser med bad, toilet, tv og telefon. Uens værelser kan forekomme. Central beliggenhed i Sarajevo og Beograd.

Primosten – 2 nætter: Hotel Zora - www.hotelzora-adriatiq.com/en/hotel-zora
Sarajevo – 2 nætter: Hotel Astra Garni -  www.astra-garni.co.ba
Beograd – 2 nætter: Hotel Belgrade City -  bgcityhotel.com
Zagreb – 1 nat: Hotel Laguna -  www.hotel-laguna.hr

Gæsterne siger

Betagende Balkan - Gæsterne siger

"Udflugterne var gode og veltilrettelagte"

"Jeg er fuldt ud tilfreds og har allerede udvalgt flere af jeres rejser, som jeg erne vil deltage i"

"En rigtig god tur med en omsorgsfuld rejseleder og dygtig chauffør"

Værd at vide

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen.

Fly
Croatia Airlines direkte til Zagreb – nærmere info tilsendes ca. 10 dage før afrejse. Det er muligt at købe indenrigstilslutning fra Aalborg - København t/r for kr. 1.000 - bestilles med rejsen.

Indkøb
Vin, olivenolie, sko og lædervarer.

Badning
Badesko er en god ide, da der kan være søpindsvin i vandet.

El
220 v – europæiske stik med 2 ben, adapter ikke nødvendig.

Bus
Bus af god standard med aircondition. Der er ikke toilet i bussen, men der holdes passende pauser undervejs.

Bemærk
Ikke egnet for gangbesværede.

Valuta
Euro og kroatiske Kuna (HRK) - Der kan herefter veksles lokalt i Bosnien (Konvertible Mark (KM) og i Serbien – Serbiske Dinarer (RSD).

Entreer
Er ikke inkluderet – beregn ca. Kr. 350.

Kort

Kort

Flyv fra

Fly letter

Flybillet
Vi sender ingen flybilletter, da check-in foregår med dit pas. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Mødetid
Mødetid i Københavns Lufthavn kl. 09.20 – nærmere info tilsendes ca. 10 dage før afrejse.

Udrejse
Afrejse fra Københavns Lufthavn kl. 11.20 med ankomst til Zagreb kl. ca. 13.20. Der flyves med Croatia Airlines – undervejs serveres en drikkevare og en snack.

Hjemrejse
Fra Zagreb kl. 08.35. Ankomst til København kl. ca. 10.30. Undervejs serveres en drikkevare og en snack.

 

Hvis du har købt tilslutning fra Aalborg:

OBS
rejser du fra Aalborg skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved afrejse gaten.

Mødetid: Kl. 06.45

Afgang fra Aalborg
Kl. 08.15 med ankomst til København 09.05.

Hjemrejse fra København
Kl. 12.00 med ankomst til Aalborg kl. 12.50

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup


Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
18-09-2020FlyMere end 86.998,-Bestil rejsenMere information
18-09-2020FlyMere end 87.998,-Bestil rejsenMere information
09-10-2020FlyMere end 86.998,-Bestil rejsenMere information