Skip to main content

Julerejse til Sydholland

-
Festlig juletur med besøg i Europas største, underjordiske julemarked

Julemarked i klippehulerne

Denne juletur til Valkenburg er en oplevelse af de helt store. Den smukke, gamle by i det sydlige Holland er nemlig kendt vidt og bredt for sine klippehuler, der hvert år op til jul omdannes til Europas største, underjordiske julemarked med boder, udstillinger, yndige snelandskaber, krybbespil og masser af lækre julegodter.

På denne bustur til Valkenburg skal vi naturligvis bruge en hulens masse skønne timer på det underjordiske julemarked, men der bliver også rigeligt med tid til spændende afstikkere som eksempelvis en tur til den hyggelige by Maastricht, et visit i den tyske domkirkeby Aachen og selvfølgelig gåture i selve Valkenburg, der med sine julepyntede, snørklede gader, julemarkedet ”Julemandens landsby” og den eventyrlige borgruin på bakketoppen som imponerende baggrund er en rejse værd i sig selv.

På denne fem-dages busrejse til Valkenburg bor vi på Hotel Walram, der ligger smukt ud til den lille flod, Kleine Geul, et stenkast fra den historiske bymidte, og vi har som altid dansk rejseleder med på hele turen.

Glæd dig til

 • Oplev Europas største, underjordiske julemarked
 • Ophold på centralt hotel i den hyggelige juleby, Valkenburg
 • Halvpension, to aftener med musik samt besøg af julemanden
 • Besøg i historiske Maastricht med tid til julegaveindkøb på egen hånd

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 1 x velkomstdrink på hotellet
 • 1 x 3-retters middag
 • 1 x 3-retters middag inkl. kaffe og kage
 • 1 x hollandsk julemiddag med musik inkl. én drink
 • 1 x gala middag med musik inkl. et glas champagne
 • Alle udfljugter jf. program
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Eventyrlig jul i Valkenburg

  Vi forlader Danmark og kører gennem Tyskland til Valkenburg i det sydlige Holland, hvor der er pyntet op til jul både over og under jorden.

  Vi får de første glimt af den smukke juleby, inden vi ankommer til det dejlige Hotel Walram, der skal være vores hjem de næste fire nætter, og som allerede første aften disker op med en tre-retters middag i den julepyntede spisesal.

 • Dag 2: Maastricht og julemiddag

  I dag tager vi på udflugt til historiske Maastricht, der ligger blot 13 km fra Valkenburg. Vi går en byrundtur i det gamle centrum, hvor de smalle gader, toppede brosten og gamle middelalderhuse vidner om de romere, der slog sig ned her for cirka 2.000 år siden. En gåtur langs den gamle bymur er derfor en dejlig måde at se et stykke af lokalhistorien på.

  Maastricht har alt, hvad en livsnyders hjerte begærer; lækre små butikker, gode spisesteder, et hyggeligt cafémiljø samt en af verdens absolut smukkeste boghandler, der har til huse i en nænsomt renoveret, gotisk kirke fra 1200-tallet. Under de høje hvælvinger står et utal af bøger og koret er indrettet til café. En oplevelse i særklasse og et oplagt sted at købe en julegave eller to.

  Tilbage på hotellet nyder vi en tre-retters middag efterfulgt af kaffe og kage, og så kigger selveste Julemanden også forbi med en lille gave til alle gæster.

 • Dag 3: Julehuler, festmiddag og levende musik

  Dagen står i julehulernes tegn, når vi i samlet flok eller hver for sig udforsker de mange underjordiske julemarkeder i Gemeentegrot, der er den samlede betegnelse for de mange menneskeskabte huler under Valkenburg.

  I de festligt oplyste gange kan du nyde de overdådigt pyntede dekorationer, de hundredvis af små lamper og et hav af hyggelige boder med gaver til dig selv eller til under træet. Du kan selvfølgelig også forkæle dig selv med de drinks, retter, snacks og delikatesser, der hører til et klassisk julemarked.

  I Wilhelmina-grotten kan du opleve historien om julen ved den smukkeste julekrybbe i Europa. Hvis du på et tidspunkt vil lidt udenfor, kan du tage på en betagende tur med kabelliften for at nyde udsigten over Valkenburg, hvorfra du kan se ned på julemandens landsby med de små, originale træhytter i hjertet af den smukke by.

  Hver onsdag og lørdag aften kan du opleve den magiske juleparade, der passerer gennem den historiske bymidte. Kontrasten mellem de ældgamle huse og de mange lys, danserne og den fængende musik gør juleparaden til en af Valkenburgs hovedattraktioner hvert år.

  Om aftenen nyder vi en fire-retters hollandsk julemiddag efterfulgt at levende musik.

 • Dag 4: Udflugt til Aachen (husk pas)

  Blot 30 km fra vores hotel – lige på den anden side af den tyske grænse - ligger Aachen. Byen har været centrum for mange historiske begivenheder, og har de sidste 2.000 år været en øjesten for både romerske hærførere, der nød godt af byens varme kilder og den fransk/romerske konge, Karl den store, der residerede og senere blev begravet i byen.

  Vi går en spændende rundtur i den smukke by, hvor vi bl.a. skal se nærmere på byens imponerende domkirke, der blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste allerede i 1978.

  På vej hjem til hotellet stopper vi ved et chokoladeoutlet, hvor der er rig mulighed for at købe Lindt chokolade af højeste, schweiziske kvalitet til favorable priser og dermed strege mandelgaven fra tjeklisten op til jul.

  Om aftenen skal vi fejre, at det nye år er på vej. Det gør vi på hotellet med champagne, den hollandske nytårskage oliebollen samt levende musik.

 • Dag 5: Farvel til Valkenburg

  Vi forlader julebyen men tager den gode julestemning og de mange minder med os hjem til Danmark.

Mere om rejsen

Se den hyggelige julefilm fra Valkenburg:

Hotel

 • Dag 1-5

  Hotel Walram

  Hotel Walram i Valkenburg - et populært hotel blandt Gislevs gæster gennem mange år. Hotellet ligger centralt i Valkenburg tæt på gågader, kanaler og de gamle charmerende huse. På hotellet forefindes swimmingpool, sauna, hyggelig gårdhave, restaurant og bar. Hotellet er særligt kendt for sit venlige personale og gode forplejning.

  Værelserne på hotellet er uensartede i størrelse og indretning.

  BarJa
  Indendørs swimmingpoolBemærk: Swimmingpoolen kan være under renovering
  RestaurantJa
  SaunaJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  TVJa
  Wi-fiJa
  Afstand til centrum250 meter
  AirconditionJa
  ElevatorJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
14-11-2024Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og Fyn Mere end 84.598,-Bestil
18-11-2024Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og Fyn Mere end 84.598,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Bus og bagage

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser.

  Du må medbringe 1 kuffert max. 20 kg og 1 håndbagage max. 5 kg. 

 • Chaufføren

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Holland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Holland

  Der er 220 V. stikkontakter, som ligner de danske.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg og entréer

  Enkeltværelse tillæg kr. 645.

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. Påregn ca. €9 i entré for hver grotte der besøges.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort

  Euro. 1 euro = ca. 7,50 DKK.
  Vi anbefaler, at du medbringer både kreditkort samt lidt EURO i kontanter.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

  Især Visakort er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejret

  Holland har et tempereret klima og eftersom landet ikke har de store højdeforskelle, varierer temperaturen ikke meget inden for landets grænser. I november måned ligger temperaturen normalt på mellem 3-9 grader, generelt lidt varmere end i Danmark.

  Læs mere om vejret i Sydholland

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu