Skip to main content

Julerejse til Sydholland

-
Festligt forskud på julen med god mad og underjordisk julemarked

Julemarked i klippehulerne

Glæd dig - Valkenburg er et af Europas 10 bedste julemarkeder og nomineret som det bedste i hele Holland. Her er både by og klippehuler pyntet op til jul efter alle kunstens regler. Julemarkedet i klippehulerne, Gemeentegrot, er Europas største underjordiske julemarked.

Julen i Valkenburg varer ikke mindre end 52 dage, hele byen er indhyllet i julestemning for at få dig i det helt rigtige julehumør. Du kan besøge julemandens landsby, opleve juleparaden, tage med lift op til bjergets top og nyde den vidunderlige udsigt over byen med alle julelysene. Fra hotellet er der en kort spadseretur til julemarkedet Julemandens landsby, hvorfra også den julesmykkede gågade starter. Her kan du varme dig under de lune tæpper og nyde den gode caféstemning. I byens klippehuler kan du opleve de mange hyggelige boder – her er der altid tørvejr. Hver lørdag og onsdag kommer der også et flot juleoptog forbi hotellet.

Tag med på en vidunderlig julerejse, hvor der vil være et utal af juleoplevelser.


Se den hyggelige julefilm fra Valkenburg:

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Udrejse og velkomstmiddag

  Vi forlader Danmark og kører gennem Tyskland til Valkenburg i det sydlige Holland.

  Allerede når vi ankommer til det flot pyntede Hotel Walram, er det tid til at tage hul på julestemningen. Tre retters middag, kaffe og kage nydes i den julepyntede spisesal.

 • Dag 2: Maastricht og julemiddag

  Udflugt til perlen Maastricht, der kun ligger 20 minutters kørsel fra hotellet. Gående byrundtur i det historiske centrum med smalle gader, toppede brosten, bymur og gamle middelalderhuse.

  Tilbage på hotellet nydes en julemiddag, efterfulgt af levende musik. Julemanden kigger forbi med en lille gave til alle gæster.

 • Dag 3: Festmiddag og levende musik

  Dagen er fri til at opleve de flotte julemarkeder i Valkenburgs klippehuler. I Gemeentegrot finder du Europas største underjordiske julemarked. Gå ikke glip af de imponerende sandskulpturer i Wilhelmina grotten. Ved grottens indgang kan du også løse billet til en tur med stolelift op på bjergets top. Her ses en flot udsigt over byen.

  Om aftenen skal vi fejre, at det nye år er på vej, med champagne, den hollandske nytårskage oliebollen, samt levende musik. Nyd også juleoptoget i byen

 • Dag 4: Udflugt til Aachen

  Blot 30 km fra hotellet ligger Aachen i nabolandet Tyskland. (Husk pas). Her besøger vi et chokoladeoutlet med mulighed for at købe Lindt chokolade til favorable priser.

  Vel tilbage i Valkenburg er der tid til at nyde byens julebelysning og Santas Village. Afskedsmiddag på hotellet.

 • Dag 5: Farvel til Valkenburg

  Vi forlader julebyen – men tager den gode julestemning med os hjem til Danmark.

Hotel

 • Dag 1-5

  Hotel Walram

  Hotel Walram i Valkenburg et populært hotel blandt Gislevs gæster gennem mange år. Hotellet ligger centralt i Valkenburg tæt på gågader, kanaler og de gamle charmerende huse. På hotellet forefindes swimmingpool, sauna, hyggelig gårdhave, restaurant og bar. Hotellet er særligt kendt for sit venlige personale og gode forplejning.

  BarJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  TVJa
  Wi-fiJa

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Du må medbringe 1 kuffert max. 20 kg og 1 håndbagage max. 5 kg. 

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelsernes skal overholdes.

 • Drikkevand i Holland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Holland

  Der er 220 V. stikkontakter, som ligner de danske.

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg og entréer

  Afbestillingsforsikring kr. 255.

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. Påregn ca. €9 i entré for hver grotte der besøges.

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort

  Euro. 1 euro = ca. 7,50 DKK.
  Vi anbefaler, at du medbringer både kreditkort samt lidt EURO i kontanter.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

  Især Visakort er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejret

  Holland har et tempereret klima og eftersom landet ikke har de store højdeforskelle, varierer temperaturen ikke meget inden for landets grænser. I november måned ligger temperaturen normalt på mellem 3-9 grader, generelt lidt varmere end i Danmark.

  Læs mere om vejret i Sydholland

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu