Forår i Sydholland 2022

Skønne forårsdage i charmerende Valkenburg

Forår i Sydholland

Kom foråret i møde i det kønne Sydholland. Vi bor midt i hyggelige Valkenburg, der indbyder til en spadserertur blandt de kønne huse.

 • Bo centralt i hyggelige Valkenburg på dejligt hotel med halvpension.
 • Udflugt til den imponerende blomsterpark Keukenhof, der står i fuldt flor.
 • Besøg i historiske Maastricht med tid på egen hånd til at nyde byen.
 • Oplev klippehulen Gemeentegrot med spændende historie og flot udsmykning.


Med i prisen

 • 5 dages busrejse til Holland
 • Ophold i dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 4 x middag
 • Udflugt til Maastricht og Gemeentegrotterne (ekskl. entré)
 • Udflugt til blomsterparken Keukenhof (ekskl. entré)
 • Rejseleder


Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 300. Afbestillingsforsikring kr. 235. Udflugt til Bruxelles kr. 125 - eksklusiv evt. entréer.
Se klip om Keukenhof:

Bestil rejsen

Pris fra 4.198,-

5 dage
Bus

Med i busrejsen er bl.a.

 • Keukenhof blomsterpark
 • Udflugt til Maastricht
 • Centralt hotel med halvpension
Bestil rejsen

Om rejsen

Vi bor midt i hyggelige Valkenburg, der indbyder til en spadseretur blandt de kønne huse. De fleste bygget af lysegule limsten, hentet i byens bjerg. Vi følger den rislende flod, mens vi betragter den gamle slotsruin, der knejser højt over byen. I gåafstand fra hotellet findes både den lille stolelift til en bjergtop med flot udsigt, de interessante klippehuler samt byens gågader med hyggeligt caféliv. Spændende og varieret udflugtsprogram til verdens største blomsterpark Keukenhof, Bruxelles samt Maastricht. Velkommen til alsidige oplevelser i Holland samt en lille bid af Belgien.

Forår i Sydholland

Hollænderne er kendt for at være både jordbundne og gæstfrie. Den populære og argentinsk fødte Dronning Máxima sagde engang ”Holland er én småkage til kaffen, med en enorm gæstfrihed og varme”. Foruden deres gæstfrihed er Holland også kendt for deres karakteristiske møller, det våde og lave land med marker, heder og moser. I omkring år 1800 stod der cirka 9000 møller i Holland, i dag er der ca. 1000 tilbage. De hollandske møller kan opdeles i to kategorier, poldermøllen og indrustrimøllen. Poldermøllen blev brugt til at pumpe vand væk og indrustrimøllen blev brugt til at forarbejde træ, olie, ris osv. Foruden deres karakteristiske landskab er hollænderne også kendt for deres produktion af ost. Ikke mindre end 600 millioner tons ost produceres der om året. Her går cirka 500 millioner tons til eksport. Hollænderne selv spiser i gennemsnit 15 kilo ost om året. En anden spise som er speciel for foråret er deres saltede sild som hollænderen anser for at være en delikatesse. Prøv at købe en ”broodje haring” i en madbod og smag den salte sild lagt i et hotdogbrød med et lag rå løg på toppen. Selvom Holland er et lille land, så er de nærmest en verdensmagt værdig når det kommer til kunst. Her kan bl.a. nævnes tre berømte kunstnere, Rembrandt, Van Gogh og Mondriaan. Velkommen til Holland.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Til charmerende Valkenburg
Vi mødes i bussen hvor rejselederen byder velkommen. Herfra starter vi vores rejse sammen til Valkenburg i Sydholland. Undervejs holdes der løbende pauser og der kan i bussen købes drikkevarer.

Valkenburg

Dag 2: Udflugt til Maastricht
I dag kører vi til den hyggelige by Maastricht, med toppede brosten, bymur og gamle middelalderbygninger, byen ligger blot 13 km fra Valkenburg. Maastricht er Hollands ældste by. Ca. 50 år f.Kr. slog romerne sig ned, da de kunne komme over floden Maas. En gåtur langs den gamle bymur er derfor en dejlig måde at se et stykke af lokalhistorien på. Det er muligt at sejle på floden Maas, hoppe på turisttoget eller blot nyde byen til fods. Byen har alt hvad hjertet begærer hos en livsnyder; lækre små butikker, gode spisesteder, hyggeligt cafémiljø samt den smukke kirke som i dag er transformeret til en boghandel med café. Mange kalder den for verdens smukkeste boghandel. Den gamle dominikanerkirke er 700 år gammel og under de høje hvælvinger står et utal af bøger og koret er indrettet til café. Udflugten er inkluderet. Retur i Valkenburg tager vi hen og ser de berømte klippehuler, hvor byens indbyggere skjulte sig i 10 dage under 2. verdenskrig, mens tyskerne og amerikanerne sloges udenfor.

Udflugt til Maastricht

Dag 3: Blomsterparken Keukenhof
Glæd dig til at opleve verdens største blomsterpark Keukenhof. På vores spadseretur rundt i den smukke park finder duften af 7 millioner hyacinter, fresier, tulipaner og påskeliljer vej til vores næsebor. Store gamle træer, vandløb og søer danner en flot ramme om forårets bebudere. Heldagsudflugten er inkluderet, dog ekskl. entré til parken.

Blomsterparken Keukenhof

Dag 4: Valkenburg eller Bruxelles by
Tag med på udflugt til Belgiens flotte hovedstad Bruxelles. Glæd dig til at opleve centrum med de kønne huse, smalle stræder og de kendte seværdigheder som f.eks. den berømte statue Manneken Pis, kongeslottet samt den imponerende plads Grand Place. Heldagsudflugt kr. 125. Det er også muligt at nyde dagen i Valkenburg - rejselederen kan være behjælpelig med gode råd og tips.

Bruxelles

Dag 5: Hjemover med forårshumør
- og bagagen fuld af oplevelser. Vi tager turen gennem Tyskland retur til Danmark.

Hotel

Hotel Walram
Walramplein 37
6301 DC  Valkenburg a/d Geul

Vores gode hotel gennem mange år danner en god ramme om denne rejse til det sydlige Holland. Hotellet ligger centralt i Valkenburg med kanaler og mange flotte gamle huse. En kort spadseretur fra hotellet findes byens gågader med god stemning og hyggeligt miljø. På hotellet forefindes elevator, swimmingpool, sauna, gårdhave, bar og restaurant. Hotellet er kendt for sin gode forplejning og venlige personale.

Læs mere om Hotel Walram

 

 

Værd at vide

Bus

Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser. Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser. Til busrejsen må du medbringe 1 kuffert max. 20 kg og 1 håndbagage max. 5 kg. Vandet fra vandhanen kan drikkes.

Børn og unge

Medbring skriftligt samtykke hvis børn rejser uden begge forældre.

Drikkevand

Vandet fra vandhanen kan drikkes.

Elektricitet

Der er 220 V.Stikkontakter ligner de danske.

Entréer

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. Keukenhof: ca. €17. Gemeentegrotterne: ca. €9.

Klima

Vi rejser til Holland i løbet af april måned hvor blomsterne i Keukenhof park springer ud. Holland har et tempereret klima og eftersom landet ikke har de store højdeforskelle, varierer temperaturen ikke meget inden for landets grænser. I april måned ligger temperaturen normalt på mellem 10-15 grader, generelt lidt varmere end i Danmark. Læs mere på https://www.mitrejsevejr.dk/l/holland/vejrudsigt-amsterdam-vejret-lige-nu-temperatur-vejr.php

Kreditkort

Især Visakort er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Valuta

En euro er ca. 7,50 kr. (1/1 2021). Visakort kan bruges de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med til toiletbesøg m.m. Danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her

Læs mere om tilskudsordning og refusion her

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
02-04-2022Bus fra Jylland og FynMere end 84.198,-Bestil rejsenMere information
06-04-2022Bus fra Jylland og FynMere end 84.198,-Bestil rejsenMere information
10-04-2022Bus fra Jylland og FynMere end 84.198,-Bestil rejsenMere information
14-04-2022Bus fra Jylland og FynMere end 84.198,-Bestil rejsenMere information
18-04-2022Bus fra Jylland og FynMere end 84.198,-Bestil rejsenMere information
22-04-2022Bus fra Jylland og FynMere end 84.198,-Bestil rejsenMere information