Hollænderne er kendt for at være både jordbundne og gæstfrie. Den populære og argentinsk fødte Dronning Máxima sagde engang ”Holland er én småkage til kaffen, med en enorm gæstfrihed og varme”. Foruden deres gæstfrihed er Holland også kendt for deres karakteristiske møller, det våde og lave land med marker, heder og moser.
I omkring år 1800 stod der cirka 9000 møller i Holland, i dag er der ca. 1000 tilbage. De hollandske møller kan opdeles i to kategorier, poldermøllen og indrustrimøllen. Poldermøllen blev brugt til at pumpe vand væk og indrustrimøllen blev brugt til at forarbejde træ, olie, ris osv.
Foruden deres karakteristiske landskab er hollænderne også kendt for deres produktion af ost. Ikke mindre end 600 millioner tons ost produceres der om året. Her går cirka 500 millioner tons til eksport. Hollænderne selv spiser i gennemsnit 15 kilo ost om året. En anden spise som er speciel for foråret er deres saltede sild som hollænderen anser for at være en delikatesse. Prøv at købe en ”broodje haring” i en madbod og smag den salte sild lagt i et hotdogbrød med et lag rå løg på toppen.
Selvom Holland er et lille land, så er de nærmest en verdensmagt, når det kommer til kunst. Her kan bl.a. nævnes tre berømte kunstnere, Rembrandt, Van Gogh og Mondriaan. Velkommen til Holland.