Skip to main content

Busrejse til Sydholland

-
Kom foråret i møde i det kønne Sydholland

Forår i Sydholland

Vi bor midt i hyggelige Valkenburg, der indbyder til en spadseretur blandt de kønne huse. De fleste bygget af lysegule limsten, hentet i byens bjerg. Vi følger den rislende flod, mens vi betragter den gamle slotsruin, der knejser højt over byen.

I gåafstand fra hotellet findes både den lille stolelift til en bjergtop med flot udsigt, de interessante klippehuler samt byens gågader med hyggeligt caféliv. Spændende og varieret udflugtsprogram til verdens største blomsterpark Keukenhof og det skønne Sydholland.

Velkommen til alsidige oplevelser i Holland.

Glæd dig til

 • Bo centralt i hyggelige Valkenburg på dejligt hotel med halvpension.
 • Udflugt til den imponerende blomsterpark Keukenhof, der står i fuldt flor.
 • Besøg i historiske Maastricht med tid på egen hånd til at nyde byen.
 • Oplev klippehulen Gemeentegrot med spændende historie og flot udsmykning.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x halvpension
 • Entré til Gemeentegrotterne
 • Entré til blomsterparken Keukenhof
 • Udflugt til blomsterparken Keukenhof
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Til charmerende Valkenburg

  Vi mødes i bussen hvor rejselederen byder velkommen. Herfra starter vi vores rejse sammen til Valkenburg i Sydholland. Undervejs holdes der løbende pauser og der kan i bussen købes drikkevarer.

 • Dag 2: Byrundtur i Valkenburg

  Denne dag nydes i Valkenburg by, hvor vi vil besøge de berømte klippehuler, Gemeentegrot, der rummer en rig historie. For flere tusinde år siden blev Gemeentegrot dannet som en naturlig kalkstensgrotte.

  Denne grotte har gennem årtusinder været formet af naturens kræfter og menneskers arbejde. Gennem tiderne har folk udnyttet klippehulernes ressourcer, og den blev brugt som en kilde til byggematerialer og endda som skjulested under 2. verdenskrig, hvor byens indbyggere skjulte sig i 10 dage.

  Uanset om du er interesseret i historie, natur eller kultur, vil Gemeentegrot forbløffe dig med sin skønhed og alsidighed. Det er et vidnesbyrd om menneskets kreativitet og evne til at skabe unikke oplevelser selv i de mest usædvanlige steder.

  Byrundtur og entré til Gemeentegrot er inkluderet.

 • Dag 3: Blomsterparken Keukenhof

  Glæd dig til at opleve verdens største blomsterpark. Hvert år plantes 7 millioner løgblomster i parken således at egnens gartnere kan fremvise deres flotteste sorter.

  Duften af hyacinter ledsager dig på spadsereturen rundt i parken, mens store gamle træer, vandløb og søer danner en flot ramme om de farvestrålende tulipaner og påskeliljer.

  Heldagsudflugten og entré til parken er inkluderet.

 • Dag 4: Udflugt til Maastricht

  I dag kører vi til den hyggelige by Maastricht, med toppede brosten, bymur og gamle middelalderbygninger, byen ligger blot 13 km fra Valkenburg. Her nyder vi en sejlads på floden Maas.

  Maastricht er Hollands ældste by, cirka 50 år f.Kr. slog romerne sig ned, efter at have krydset floden Maas. En gåtur langs den gamle bymur er derfor en dejlig måde at se et stykke af lokalhistorien på.

  Byen har alt hvad hjertet begærer hos en livsnyder; lækre små butikker, gode spisesteder, hyggeligt cafémiljø samt den smukke kirke som i dag er transformeret til en boghandel med café. Mange kalder den for verdens smukkeste boghandel. Den gamle dominikanerkirke er 700 år gammel og under de høje hvælvinger står et utal af bøger og koret er indrettet til café.

  Udflugt til Maastricht inkl. sejlads kr. 195.

 • Dag 5: Hjemover med forårshumør

  - og bagagen fuld af oplevelser. Vi tager turen gennem Tyskland retur til Danmark.

Mere om rejsen

Hollænderne er kendt for at være både jordbundne og gæstfrie. Den populære og argentinsk fødte Dronning Máxima sagde engang ”Holland er én småkage til kaffen, med en enorm gæstfrihed og varme”. Foruden deres gæstfrihed er Holland også kendt for deres karakteristiske møller, det våde og lave land med marker, heder og moser.

I omkring år 1800 stod der cirka 9000 møller i Holland, i dag er der ca. 1000 tilbage. De hollandske møller kan opdeles i to kategorier, poldermøllen og indrustrimøllen. Poldermøllen blev brugt til at pumpe vand væk og indrustrimøllen blev brugt til at forarbejde træ, olie, ris osv.

Foruden deres karakteristiske landskab er hollænderne også kendt for deres produktion af ost. Ikke mindre end 600 millioner tons ost produceres der om året. Her går cirka 500 millioner tons til eksport. Hollænderne selv spiser i gennemsnit 15 kilo ost om året. En anden spise som er speciel for foråret er deres saltede sild som hollænderen anser for at være en delikatesse. Prøv at købe en ”broodje haring” i en madbod og smag den salte sild lagt i et hotdogbrød med et lag rå løg på toppen.

Selvom Holland er et lille land, så er de nærmest en verdensmagt, når det kommer til kunst. Her kan bl.a. nævnes tre berømte kunstnere, Rembrandt, Van Gogh og Mondriaan. Velkommen til Holland.

Hotel

 • Dag 1-5

  Hotel Walram

  Vores gode hotel gennem mange år danner en god ramme om denne rejse til det sydlige Holland. Hotellet ligger centralt i Valkenburg med kanaler og mange flotte gamle huse. En kort spadseretur fra hotellet findes byens gågader med god stemning og hyggeligt miljø. På hotellet forefindes swimmingpool (kan være under renovering), sauna, gårdhave, bar og restaurant. Hotellet er kendt for sin gode forplejning og venlige personale.

  Læs mere om Hotel Walram

  BarJa
  Indendørs swimmingpoolBemærk: Swimmingpoolen kan være under renovering
  RestaurantJa
  SaunaJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  TVJa
  Wi-fiJa

Kort

Forår i Sydholland

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Bus og bagage

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser. Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser.

  Til busrejsen må du medbringe 1 kuffert max. 20 kg og 1 håndbagage max. 5 kg.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Holland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet

  Der er 220 V. Stikkontakter ligner de danske.

 • Elektricitet i Holland

  Der er 220 V. stikkontakter, som ligner de danske.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. 

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 698

  Udflugt til Maastricht inkl. sejlads kr. 195

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort

  Euro. 1 euro = ca. 7,50 DKK.
  Vi anbefaler, at du medbringer både kreditkort samt lidt EURO i kontanter.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

  Især Visakort er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejret

  Vi rejser til Holland i løbet af april måned hvor blomsterne i Keukenhof park springer ud. Holland har et tempereret klima og eftersom landet ikke har de store højdeforskelle, varierer temperaturen ikke meget inden for landets grænser. I april måned ligger temperaturen normalt på mellem 10-15 grader, generelt lidt varmere end i Danmark. Læs mere her

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu