Forår i Sydholland

Skønne forårsdage i charmerende Valkenburg

Rejs med til forår i Sydholland

Kom foråret i møde i det kønne Sydholland. Vi bor midt i hyggelige Valkenburg, der indbyder til spadserertur blandt de kønne huse.

 • Bo centralt i hyggelige Valkenburg på dejligt hotel med halvpension
 • Udflugt til den imponerende blomsterpark Keukenhof, der står i fuldt flor
 • Historiske Maastricht med hyggelig sejlads på floden Maas
 • Oplev klippehulen Gemeentegrot med spændende historie og flot udsmykning
 • Mulighed for heldagsudflugt til Bruxelles
 • Busrejse til Holland med enkeltværelser uden tillæg


Med i prisen

 • 5 dages busrejse til Holland
 • Ophold i dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 4 x middag
 • Udflugt til Maastricht og Gemeentegrotterne (ekskl. entré)
 • Udflugt til blomsterparken Keukenhof (ekskl. entré)
 • Rejseleder


Tillæg: Enkeltværelser uden tillæg (begrænset antal). Afbestillingsforsikring: Kr. 215. Udflugt til Bruxelles: Kr. 125 (EUR 17) eksklusiv evt. entréer. Entré til Keukenhof: ca. €17, Maastricht: ca. €10, Gemeentegrotterne: ca. €9 (betales på rejsen).
Se klip om Keukenhof:

Status:
Ring til os

Om rejsen

Kør foråret i møde på denne spændende rejse til det sydlige Holland. Det gode Hotel Walram ligger i Valkenburg nær de charmerende gågader. Den gamle slotsruin knejser højt over byens huse, hvoraf størstedelen er bygget af lysegule limsten hentet i Gemeentegrotterne i byens bjerg.

gislev

Keukenhof betyder køkkenhave. Havens oprindelige formål var netop at forsyne Keukenhof Slot med bl.a. krydderurter. Holland er verdens største blomstereksportør og siden 1949 har egnens producenter af løgblomster, fremvist deres flotteste sorter og varianter i parken Keukenhof. Store gamle træer, vandløb og søer danner en flot ramme om de 7 millioner løgblomster.

Bruxelles. Blot 130 km fra Valkenburg ligger Bruxelles. Byen var, sammen med Amsterdam, hovedstad for kongeriget Nederlandene helt frem til Belgiens selvstændighed i 1830. Bruxelles historiske centrum ved Grand Place har bevaret sin oprindelige charme – selv om byen i dag oser af international atmosfære.

Maastricht, der ligger ved bredden af floden Maas, er nok mest kendt for at være stedet, hvor Maastricht-aftalen blev underskrevet i 1991. Det historiske centrum med smalle gader, toppede brosten, bymur og gamle middelalderbygninger vidner om, at Maastricht er en af Hollands ældste byer.

Gemeentegrotterne. Under 2. verdenskrig skjulte Valkenburgs indbyggere sig i hulerne i 10 dage, mens tyskerne og amerikanerne sloges udenfor. I 1979 blev der indrettet permanent beskyttelsesrum med toiletfaciliteter og senge til 15.000 mennesker. Lokale kunstnere har gennem tiden udsmykket væggene i klippehulerne.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark.
Rejselederen byder dig velkommen i bussen, og fortæller lidt om ugens program. Vi kører gennem Tyskland og foresætter videre til det sydlige Holland med ankomst på Hotel Walram.

Dag 2: Blomsterparken Keukenhof. Europas have er med sine 32 hektar verdens største blomsterpark. De smukke omgivelser danner en flot ramme om forårets bebudere og intet sted i verden finder man flere løgblomster samlet på et sted. Ingen tvivl om at dette bliver en oplevelse ud over det sædvanlige. For besøgende er Keukenhofs millioner af tulipaner, påskeliljer, hyacinter og fresier en flot, farvestrålende og velduftende oplevelse. Udflugt er inkluderet, dog ekskl. entré til blomsterparken. Bemærk: Udflugten til Keukenhof er en heldagsudflugt - der er 235 km hver vej.

Keukenhof Foraar  Foraar Keukenhof

Dag 3: Hyggelige Valkenburg eller heldagsudflugt til Bruxelles. Nyd dagen i skønne Valkenburg med en spadseretur gennem byens gågader og dens hyggelige caféliv. I gåafstand fra hotellet ligger også den lille stolelift som vil tage dig op til en bjergtop med flot udsigt.
Eller tag med på dagens udflugt til Belgiens hovedstad Bruxelles. Glæd dig til at opleve centrum med de kønne huse, smalle stræder og de kendte seværdigheder som f.eks. den berømte statue Manneken Pis, kongeslottet samt den imponerende plads Grand Place. Udflugten er eksklusiv, tilkøb for 125 dkk.

Bruxelles Grand Place  gislev

Dag 4: Maastricht og Gemeentegrotterne. Kun 13 km fra Valkenburg ligger perlen Maastricht. Gående byrundtur i det historiske centrum samt hyggelig sejltur på floden Maas. I Valkenburg besøges Gemeentegrots spændende netværk af 70 km underjordiske gange. Kørende rundvisning forbi både beskyttelsesrum og imponerende udsmykninger udført af lokale kunstnere. Udflugten er inklusiv dog eksklusiv sejltur i Maastricht samt entré til klippehulerne.

Maastricht sejltur  Vægmalleri i klippehule

Dag 5: Hjemrejse til Danmark.
Vi forlader Holland og kører gennem Tyskland til Danmark efter nogle oplevelsesrige dage.

Hotel

 

Valkenburg: Hotel Walram (4 nætter) 
Walramplein 37
6301 DC  Valkenburg a/d Geul

Vores gode hotel gennem mange år danner en god ramme om denne rejse til det sydlige Holland. Hotellet ligger centralt i Valkenburg med kanaler og mange flotte gamle huse bygget af de karakteristiske lysegule limsten. En kort spadseretur fra hotellet findes byens gågader med god stemning og hyggeligt miljø. På hotellet forefindes elevator, swimmingpool, sauna, gårdhave, bar og restaurant. Alle værelser er med tv og telefon. Hotellet er kendt for sin gode forplejning og venlige personale.

Se hotellets hjemmeside: www.hotelwalram.nl

 

 

Værd at vide

Valuta
Euro. € 1 = ca. kr. 7,50.

Entréer i ca. priser
Keukenhof: €15,50.
Heldagsudflugt til Bruxelles: 125 kr.
Maastricht: €10.
Gemeentegrotterne: €9.

Bemærk at temperaturen i Gemeentegrotterne er 12 grader.

Buskvalitet
4-stjernet, moderne bus med god benplads og mange faciliteter.

Få tilskud
Gratis over Storebælt i egen bil eller 50% tilskud til tog, bus og færge.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer.

Bemærk: Ikke alle rejser har afrejse fra de nævnte afrejsebyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer, når du booker.

Kør til sikret parkering ved Kolding
Start busrejsen lidt senere ...
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup


Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

 

 

 

      

 

 

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.