Skip to main content

Luksuskrydstogt fra Venedig til Grækenland

-
Santorini – Mykonos – Athen - Olympia

Det Græske Øhav for livsnydere

Kom med på et luksuriøst krydstogt, hvor store naturoplevelser kombineres med spændende kultur og et vidunderligt klima. På rejsen skal vi på opdagelse langs Venedigs kanaler, i Santorinis postkortsmukke gader og ved Mykonos’ mytiske vindmøller.

Turen byder også på en guidet rundtur i Akropolis-templet i Athen og blandt antikkens skatte i Olympia, og undervejs har du god tid til at fordøje oplevelserne og nyde livet til søs på det dejlige skib Explorer of the Seas.

Glæd dig til

 • 1 nat i Venedig i historisk veneziansk bygning
 • Byrundtur i Venedig – oplev Markupladsen
 • 8 dages krydstogt med Explorer of the Seas
 • Fuld forplejning om bord på skibet
 • Santorini med de smukke hvide huse
 • Mykonos med de særprægede vindmøller
 • Udflugt til Grækenlands hovedstad Athen og Akropolis
 • Udflugt til Olympia, se den gamle olympiske arena
 • Dansk rejseleder på hele rejsen

Inkluderet i rejsens pris

 • 1 nat på hotel i Venedig
 • 1 x morgenmad i Venedig
 • Byrundtur i Venedig
 • 8 dages krydstogt med Explore of the Seas
 • Fuld forplejning om bord på skibet
 • Oplevelser til fods med rejselederen i Santorini
 • Oplevelser til fods med rejselederen i Mykonos
 • Udflugt til Athen inkl. byrundtur om Akropolis
 • Udflugt til Olympia
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Direkte fly fra København. Byrundtur i Venedig

  Vi flyver direkte fra Københavns Lufthavn til Venedig, hvor vi ankommer om formiddagen. Vi bliver kørt til vores hotel, hvor vi har en enkelt overnatning, inden krydstogtet begynder næste dag. Vi opbevarer vores bagage på hotellet og følger med rejselederen på en byrundtur i den smukke laguneby.

  Som vi bevæger os ud i Venedigs gader, fornemmer vi hurtigt, hvordan byen emmer af italiensk romantik. Skibe, store som små, tøffer gennem kanalerne, mens kun de karakteristiske spidssnudede gondoler kan klemme sig ind i de smalleste af vandvejene. Rundt om balancerer byhusene på træpæle med blomster og grønne planter hængende dovent fra altankasserne, mens bylivet summer på caféer og restauranter langs kanalerne. Det er mildt sagt let at forelske sig i Venedig, der naturligvis er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste.

  Vi følger rejselederen gennem de smalle fortove og over små kanalbroer, mens vi udforsker byens mest charmerende kvarterer. Duften af frisk espresso blander sig med lyden af klukkende vand og syngende gondolsejlere, mens vi nærmer os byens flotteste bygningsværker ved byens hovedpulsåre, den store Markusplads. Her ser vi nærmere på attraktioner som Doge-paladset, Sukkenes Bro, Markuskirken samt det næsten 100 meter høje klokketårn Campanile di San Marco, hvor der fra toppen venter byens bedste udsigt over kanalerne og byhusenes rødorange tegltage.

  Efterfølgende er der tid til egne opdagelser, inden vi overnatter på hotellet og gør klar til at begynde krydstogtet næste dag.

 • Dag 2: Egne oplevelser i Venedig. Om bord på Explorer of the Seas

  Vi har formiddagen fri til eventuelt at gå en sidste tur langs kanalerne, inden vi hen over middag tager til krydstogtshavnen og går om bord på vores skib Explorer of the Seas, som i den kommende uge sejler os til nogle af Grækenlands smukkeste ferieøer og historiske byer.

  Vi har eftermiddagen til at udforske skibets mange gode faciliteter, inden vi kl. 17.00 sejler ud i Adriaterhavet mod krydstogtets første oplevelser.

 • Dag 3: En dag på havet – nyd det gode liv til søs

  På vej mod sejladsens første stop, Santorini, har vi en dag til at nyde livet til vands om bord på vores luksuriøse krydstogtsskib.

  Her kan du gå en tur på dækkene med en flot udsigt over det blå Adriaterhav, finde dig til rette i et af de mange hyggelige loungeområder eller benytte dig af skibets mange gode og forskellige faciliteter. Der er både en indbydende pool på soldækket, en minigolfbane, spaområde, gode shoppingmuligheder, fitnesscenter, spændende shows og meget andet.

  Du kan også gå på opdagelse i menukortene i de gode restauranter, hvor der er et bredt udvalg af lækker mad, lige fra italienske og asiatiske specialiteter til velkendte internationale klassikere.

 • Dag 4: Santorini – indbegrebet af Grækenland

  Vi har god tid til at nyde morgenmaden og den friske havluft på skibet, inden vi kl. 14.00 ankommer til krydstogtets første destination, Santorini. Øen er en del af den græske øgruppe Kykladerne og er prototypen på en græsk ferieø. Her er flotte klippekyster, små, hvidkalkede byer med karakteristiske blå kupler og en dejlig, afslappet atmosfære.

  Vi har resten af dagen og aftenen til at opleve den smukke ø. Du kan vælge at tilkøbe en af skibets udflugter, gå på oplevelse med rejselederen eller udforske Santorini på egen hånd.

  Santorini opstod for flere tusind år siden som følge af et stort vulkanudbrud, og det har resulteret i en rustik natur med grotter, stejle klippevægge og et allestedsnærværende vue over havet, hvis kongeblå nuancer på en skyfri solskinsdag nærmest tigger om en frisk dukkert.

  Med et samlet areal der er mindre en Ærøs, er det nemt at komme rundt på Santorini i jagten på de bedste udsigter. Især er øen kendt for sine vidunderligt smukke solnedgange, hvor horisonten oplyses i gule, orange og ildrøde farver.

  Vi sejler først kl. 23.00, så der er god grund til at have kameraet ved hånden og finde et godt udsigtspunkt, når solen går ned. Inden da har vi dog masser af tid hen ad dagen til at udforske øen. Her er rig mulighed for at gå ture i de lyse småbyer på de vulkanske klippesider, opleve de arkæologiske områder, hvor man har udgravet svundne byer fra den vulkanske muld, samt sippe god Santorini-hvidvin på en lokal taverna.

 • Dag 5: Mykonos med de kønne vindmøller

  Efter at have oplevet en af Kykladernes flotteste ferieøer i går, er vi i nat sejlet videre til en anden. Vi ankommer allerede til Mykonos kl. 08.00 og også her indtræffer feriefølelsen ganske automatisk.

  Smukke, hvidpudsede kystbyer med hyggelige taverner og smalle marmorbelagte stræder, en dejlig afslappet atmosfære og det krystalblå hav, som rammen om det hele, venter på os på denne populære ferieø. Derudover er Mykonos især kendt for sine fremragende badestrande, ligesom der hører sig gamle græske sagn til den solrige ø. Eksempelvis siges Mykonos’ klipper at være resterne af de giganter, som de olympiske guder besejrede med hjælp fra Zeus’ søn Herkules, mens lysets gud Apollon angiveligt blev født på naboøen Delos.

  Man behøver dog ikke være historieinteresseret for at nyde Mykonos’ skønhed. Ud over at være som skræddersyet til solferie er den hjem for noget så hjemligt som vindmøller. Ikke af de høje, ranke slags, som vi kender hjemmefra, men nogle tættere, tøndelignende størrelser fra det 16. århundrede med hvide facader og blåmalede døre og vinduer i typisk Mykonos-stil. De blev tidligere anvendt til at male mel, og i dag er de sammen med de paradisiske strande og glade feriebyer ikoniske vartegn på Mykonos.

  Også her kan du vælge at tilkøbe en af skibets udflugter, gå på oplevelse med rejselederen eller udforske Santorini på egen hånd. Der er god tid til at spadsere mellem bougainvillea-blomster og kridhvide husfacader i de hyggelige byer, begrave tæerne i det bløde strandsand og kigge til de gamle vindmøller, inden vi samles på skibet, som sejler videre kl. 18:00.

 • Dag 6: Byrundtur i Athen - oplev Akropolis

  Efter et par dage med dejlig, græsk ø-stemning foretager vi i dag et sceneskift, når vi i dag går på opdagelse i Grækenlands storslåede kulturarv. Vi ankommer kl. 07.00 om morgenen til Piraeus, beliggende 10 km fra Athens centrum.

  Vi har inkluderet en udflugt til den græske hovedstad, hvor du kan opleve en god blanding af den antikke og moderne verden. Her går trendy kvarterer med markeder, sjove butikker og hyggelige taverner hånd i hånd med gamle romerske pladser og tempelruiner fra antikken. Rundt omkring i byen rejser kalkstensbjerge sig som grønne kæmper med fremragende udsigtspunkter over havet og den kulturhistoriske storby. På en af disse findes et af Athens vigtigste vartegn, det UNESCO-beskyttede Akropolis, der troner over byen som et stolt symbol på det antikke Grækenland.

  Men Athen er meget mere end antikkens vidundere. Her er mange hyggelige bydele såsom det maleriske Plaka-kvarter for foden af Akropolis’ skråninger, hvor du kan nyde stemningen i de charmerende, smalle gader med specialbutikker, gode restauranter og velbevarede byhuse. Det var her, at græske filosoffer som Sokrates og Aristoteles grublede over tilværelsen for mere end 2.000 år siden, og dét og meget mere kan du glæde dig til at se nærmere på med en hel dag i den kulturholdige hovedstad.

  Vi er tilbage ved skibet kl. 14.00, men hvis du ønsker at blive inde i Athen og selv tage taxi tilbage til skibet er der god mulighed for det. Skibet sejler først igen kl. 19.00, så der er god tid til at udforske den historiske storby.

 • Dag 7: Olympia - Grækenlands stolteste kulturarv

  Vi ankommer kl. 10.00 til havnen i Katakolon, der ligger blot 45 minutters kørsel fra det UNESCO-beskyttede Olympia, der er kendt for en af Grækenlands stolteste kulturarv. Vi har inkluderet en udflugt til Olympia, så du kan opleve et af Grækenlands fineste arkæologiske områder.

  Det var i Olympia, at antikkens olympiske lege blev afholdt hvert fjerde år fra 776 f.Kr. til 393 e.Kr., hvor den romerske kejser Theodosius fik sat en stopper for stævnet. Før da var legene det vigtigste og mest berømte sportsevent i verden og et sted, hvor idræt og kultur fusionerede i en enestående hyldest til menneskets kropslige potentiale. Jordskælv og tidens tand sendte siden området ud i glemslen, indtil arkæologer begyndte udgravningen af de gamle ruiner.

  Det er bl.a. muligt at opleve det gamle stadion, hvor op mod 45.000 tilskuere tiljublede atleterne, der uden en trevl på kroppen dystede i alskens discipliner om ære, prestige og olivenbladskranse som det stoflige bevis på triumf. Vi runder også resterne af det store Zeustempel, der på sin tid husede den mytiske Zeusstatue, der belagt med guld og elfenben var ét af syv underværker fra den antikke verden.

  Olympias ældste monument, Heratemplet, spiller stadig den dag i dag en central rolle for de moderne olympiske lege. Legene blev genoptaget i Athen i 1896, og i dag er traditionen, at den olympiske flamme antændes foran ruinerne af Heratemplet, inden den i månedsvis bliver fragtet til årets værtsby for at antænde den olympiske ild til åbningsceremonien.

  Der bliver også tid til at udforske Olympia på egen hånd, før vi kører retur til havnen, hvortil vi ankommer kl. 14.15. Skibet sejler kl. 18.00.

 • Dag 8: En afslappende dag på havet

  Vi er nået til vores sidste dag om bord på vores luksuriøse krydstogtsskib. Kursen er sat mod Venedig, men heldigvis har vi hele dagen til at nyde sejladsen gennem Middelhavet.

  Glæd dig til en dag med spændende aktiviteter, god mad og afslapning i skibets gode hyggekroge. Det er også en god idé at kigge forbi butikkerne. De holder nemlig ofte udsalg her den sidste dag, så måske kan du gøre en god handel.

 • Dag 9: Venedig. Fly til København

  Vi ankommer til Venedig tidlig morgen, tager afsked med skibet og flyver hjemad mod København om formiddagen.

Mere om rejsen

Glæd dig til en dejlig blanding af livsnydelse og store, forskelligartede oplevelser på dette spændende nye krydstogt i det græske øhav. Vi nyder tilværelsen om bord på Explorer of the Seas, der i en uges tid sejler os til nogle af de skønneste og mest interessante steder i Grækenland. Opholdet er inkl. fuld forplejning, så du kan nyde den lækre mad og udforske skibets mange gode faciliteter.

Før krydstogtet begynder, har vi en hel dag i Italiens romantiske laguneby Venedig, hvor vi tager på byrundtur langs kanalerne til de hyggeligste kvarterer og største seværdigheder i selskab med Gislevs danske rejseleder. Vi har en overnatning på et charmerende hotel i en historisk bygning, inden krydstogtet begynder næste dag.

På rejsens andendag går vi om bord på vores skib, der tager os på en spændende rejse i nutidens og fortidens Grækenland. Vi begynder i solferiens tegn med ferieøerne Santorini og Mykonos som krydstogtets to første stop. Kridhvide klippelandsbyer, et behageligt klima og det krystalblå hav er hovedingredienserne i disse græske ferieparadiser, som vi har to dage til at opleve.

Sejladsen fortsætter til hovedstaden Athen, hvor vi har mulighed for at følge i fodsporene på nogle af historiens største tænkere, og slentre gennem de historiske gader forbi tempelruiner, stemningsfulde taverner og historiske torvepladser. Tag evt. på udflugt til det UNESCO-beskyttede arkæologiske område ved Olympia, hvor der venter et helt særligt indblik i de olympiske leges oprindelse flere hundrede år f.Kr.

Undervejs på rejsen har vi to hele dage på skibet til at nyde luksuslivet på skibet, inden rejsen slutter tilbage i Venedig, hvorfra vi flyver hjemad mod Danmark.

Skibe

 • Dag 1-2

  HOTEL GIORGIONE, Venedig

  Dette 4-stjernet hotel som ligger i hjertet af Venedig, er placeret i en bygning fra det 14. århundrede og tilbyder en klassisk venetiansk indretning med antikke møbler. Hotel Giorgione har rummelige gange samt en hyggelig gårdhave, hvor der kan tages en dukkert i deres udendørspool.

  Hotel Giorgione har 76 unikke og komfortable værelser. Hotellet ligger i Cannaregio – 5 minutters gang fra Rialto broen. Opholdet inkluderer morgenmad.

  Afstand til centrumkort
  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VaskeriserviceJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 2-9

  Explorer of the Seas, Royal Caribbean Group

  Krydstogt - livet ombord
  Ferier, der kombinerer flotte oplevelser på land med et skønt krydstogt, bliver mere og mere populære - med god grund. Du befinder dig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens du sover. Skibet sejler hovedsageligt om natten – dermed er der ingen spildtid på transport, og dagene kan bruges på oplevelser. Et krydstogt er også en behagelig rejseform. Der skal ikke pakkes kuffert hver dag, omgivelserne er smukke, og maden er lækker.

  Explorer of the Seas er et millennium-klasse krydstogtskib med plads til 4.290 passagerer, der betjenes af 1.185 besætningsmedlemmer. Skibet er bygget i 2000, er 310 meter langt og består af 15 dæk. Det kunne lyde ganske uoverskueligt, og måske give indtryk af et stort mylder af mennesker, men sådan opleves det ikke. Flere af dækkene indeholder udelukkende kahytter, dette gælder dækkene 2, 6, 7, 8, 9 og 10. Der er meget underholdning om bord blandt andet et stort teater, som deler sig over dæk 3 og 4. En anden stor ting er hovedrestauranten, som hedder Sapphire dining room og ligger bagerst i skibet på dækkene 3, 4 og 5. I midten på dæk 4 er der kasino samt en række mindre restauranter og barer. På Explorer of the Seas er der også rig mulighed for at dyrke forskellige slags motion. På dæk 11 findes et fitnesscenter, på dæk 12 en løbebane og på dæk 13 er der både en sportsbane og en klatrevæg.

  Spaområdet er på dæk 12, på dæk 11 findes pools og boblebade, og på dæk 13 finder du vandrutsjebanen ”The perfect storm”. I alt er der tre pools. Der er også mulighed for at lære at surfe på dæk 13. På dæk 5 forefindes skibets promenade, hvor der er butikker, caféer, barer osv. Udover dette er der blandt andet skøjtebane, kasino, kortborde, live musik, natklub, isskøjteshow, minigolf, vinsmagning, loungeområder, solarium, bibliotek og et hav af andre mulige aktiviteter. Er der børn med på rejsen, kan de boltre sig i vandparken, arkaden eller deltage i børneklubberne, mens forældrene kan gå en tur på promenaden eller kigge på kunstgallerier. I det store teater er der om aftenen imponerende shows og meget andet topunderholdning.

  Krydstogt – kahytter
  Alle kahytter ombord på Explorer of the Seas er pæne og velindrettede med aircondition, eget bad og toilet, lille skrivebord, hårtørrer, TV, telefon, sikkerhedsboks samt to senge eller en dobbeltseng. De udvendige kahytter har et vindue – dette kan være et stort, rundt vindue. Balkonkahytterne har privat balkon.

  Krydstogt – forplejning
  I den store hovedrestaurant, Sapphire, er der reserveret borde til os til middagen. Her sidder vi ved samme borde hver dag – og har de samme tjenere til at servicere os. Har du ikke lyst til at spise der, kan du vælge at spise i det store cafeteria/buffetrestaurant. Her er er der mulighed for at tage maden med ud på dækket. Herudover er der en række mindre specialrestauranter, hvor du kan spise mod et mindre tillæg. Det er også muligt at bestille room-service mod et lille gebyr. I solariet ved den indendørs pool er der en lille café, hvor der er sent åbent. Her findes også en tag-selv bar med juice, vand, kaffe og te.

  Krydstogt - drikkepakke
  Drikkevarer købes let ombord ved fremvisning af nøglekort. Du kan med fordel købe en drikkepakke hjemmefra i rederiets app – dette giver adgang til drikkevarer ad libitum i den ønskede kategori. Der er krav om, at gæster der bor i samme kahyt også har den samme drikkepakke.

  Royal Caribbean tilbyder følgende drikkepakker:

  Classic Soda-pakken
  Pris fra 16 USD/dag

  Indeholder følgende:

  • sodavand fra dispenser
  • Coca-Cola Freestyle®-drikkevarer
  • Coca-Cola®-souvenirkrus.

  Refreshment-pakken
  Pris fra 35 USD/dag

  Indeholder følgende:

  • Premium kaffe og -te
  • vand på flaske
  • frisk appelsinjuice
  • alkoholfri cocktails
  • sodavand fra hane/Coca-Cola Freestyle®-drikkevarer
  • Coca-Cola®-souvenirkrus.

  Deluxe-pakken
  Pris fra 76 USD/dag

  Indeholder følgende:

  • cocktails, spiritus, likør, øl (maks. 13 USD/drik)
  • vin på glas (maks. 13 USD/glas)
  • alkoholfri drikkevarer
  • vand på flaske
  • Premium kaffe og -te
  • sodavand fra hane/Coca-Cola Freestyle®-drikkevarer
  • juice/alkoholfri drikkevarer
  • Coca-Cola®-souvenirkrus
  • 20 % rabat på vinflasker, der koster mere end 100 USD
  • 40 % rabat på vinflasker, der koster under 100 USD.

  Drikkepakken kan også anvendes i Royal Caribbeans private havne i Labadee og CocoCay, hvis disse destinationer indgår i krydstogtet. Drikkepakken kan også købes om bord efter den første dag, så længe der er mindst 4 dage tilbage af krydstogtet. Prisen opkræves kun fra og med den dag, hvor pakken bestilles. Serviceafgift er inkluderet. Pakken inkluderer ikke drikkevarer i minibaren, dåsesodavand, juice på flaske eller i souvenirglas, specialøl eller særligt dyre mærker.

  Priserne er med forbehold for ændringer.

  Krydstogt - underholdning
  På skibet foregår der hele tiden noget, og det er nemt at orientere sig om dagens program i appen på telefonen. Hovedattraktionen er naturligvis de store shows i skibets teater. Det er forskellige shows hver aften. Desuden er der optræden, dans, foredrag, demonstrationer samt meget andet rundt omkring på skibet.

  Krydstogt - udflugter
  Når du har bestilt en rejse hos Gislev, kan du få oplyst dit personlige bookingnummer. Dette nummer skal du bruge til log-in, når du har downloaded Royal Caribbean Internationals app. På denne app kan du finde program for aktiviteter om bord. Du kan også købe udflugter og drikkepakker – ofte med lidt rabat.

  De dage hvor skibet er i havn, er der et stort udflugtsprogram med op til 40 forskellige udflugter i alle prisklasser ved de enkelte havne. Alle udflugter er med engelsktalende rejseleder og bestilles på nettet/om bord og betales ved bestilling

  Bemærk at Gislev har inkluderet følgende udflugter:
  Dag 1: Byrundtur i Venedig.

  Andre dage, hvor skibet ligger i havn, vil Gislevs rejseleder arrangere en lille udflugt til fods og med offentlig transport. Det er gratis for vores gæster at deltage i denne – dog betales evt. entré eller transport.

  Krydstogt – påklædning
  Påklædning på en skibsrejse som denne er generelt praktisk. Dog klæder man om til almindeligt, pænt tøj, hvis man spiser andre steder end buffetrestaurant eller café.

  Krydstogt - wi-fi
  Skibet har investeret i egne satellitter. Det er tilgængeligt på alle deres skibe men mod et ret højt gebyr. Wi-fi kan tilkøbes i app eller ombord.

  Krydstogt - betaling
  Ved check-in i app oprettes en cruise-konto med et kreditkort. Herefter skal du blot vise dit nøglekort samt kvittere, hvis du køber noget om bord. Den sidste dag ombord leveres en regning til kahytten.

  Krydstogt - ændring af sejlrute
  Rederiet forbeholder sig ret til at ændre i sejlruten. Uvejr og andre uforudsete hændelser kan medføre ændringer af havne og rute. Ved meget høj sø er landgang ved brug af tenderbåde ikke muligt af sikkerhedsmæssige årsager.

  Aftenunder- holdningJa
  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  LoungeJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  SkybarJa
  SoldækJa
  SolterrasseJa
  SpaområdeJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Afrejse

  Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før check-in.

 • Bagage

  Du må medbringe 1 kuffert og den må max. veje 23 kilo. Du må medbringe et stk. håndbagage, som må veje max. 8 kilo. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte en liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke længere gratis poser (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Skibet: Drikkepenge om bord på skibet er inkluderet i rejsens pris. Gælder dog ikke på det der evt. måtte købes om bord.

  Italien og Grækenland: Drikkepenge er normalt inkluderet i regningen, men det er kutyme at lægge ca. 10% oven i, hvis du synes godt om servicen. Ligeledes er det kutyme at give drikkepenge til buschaufføren.

 • Drikkevand

  Grækenland: Drik kun vand fra flaske.

 • Drikkevand i Italien

  Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Elektricitet

  Grækenland: I Grækenland bruger man 220 V. De græske elstik er af samme type som de danske.

  Skibet: Der er 220 V og danske stik om bord på skibet. Medbring gerne en stikdåse med plads til flere stik, da der ikke er mange stik i kahytten.

 • Elektricitet i Italien

  Strømmen i Italien er på 220V.

  Stikkontakternes udformning kan dog variere; nogle gange passer de til vores stik og andre gange ikke. Det kan derfor være en god idé at medbringe en adapter/rejsestik.

 • Entréer

  Entréer til alle seværdigheder, der besøges på de inkluderede udflugter, er inkluderet.
  Andre entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fotografering

  Ingen særlige regler. Husk dog at spørge om lov, hvis der er mennesker på billederne. Når du besøger religiøse bygninger, så spørg lokalguiden til råds.

 • Helligdage

  Grækenland: Ud over de almindelige helligdage, så er det helligdag den 24/3 2024 (start på den ortodokse fastetid) og den 25/3 2024 (den græske revolution), men ingen af disse helligdage vil have indflydelse på rejsens program.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Klima

  Grækenland: Den sydlige del af Grækenland har middelhavsklima, og ligger i grænseområdet mellem det tempererede og det subtropiske klimabælte. Vinteren er mild og rimelig nedbørsfattig.

  Se mere om vejret i f.eks. Athen her.

 • Mad

  Skibet: Der er fuld forplejning om bord på skibet. Maden er lækker og veltilberedt.

  Grækenland: Græsk mad er velsmagende og indeholder ofte ingredienser som lam, svin, grøntsager og lignende. Det græske køkken har tendens til at være simpel og smagfuld. Af spændende retter kan nævnes fx moussaka. Du kender nok retten, men ofte smager den ikke helt som i Danmark. Den rigtige moussaka kommer ofte med lam, rødvin, olivenolie og aubergine.

 • Mad og drikke i Italien

  Caféer
  I Italien har man flere steder 3 forskellige priser på caféerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra € 1 til 4 på samme bar.

  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst: Servizio escluso, efterfulgt af %-satsen, typisk 15-18%.

  Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

  Morgenmad
  I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som generelt også består af diverse slags brød, pålæg, æg, yoghurt, juice osv.

  Restauranter
  Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – dvs. en stenovn, som fyres op med træ.
  Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
  Primi Piatti: ”Første” hovedretter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
  Secondi Piatti: "Anden" hovedretter, typisk fisk og kød, der ofte prissættes efter vægt. Der følger ikke meget tilbehør med, da det bestilles separat og kaldes "contorni"
  Contorni: Tilbehør, som oftest serveret til Secondo Piatto/"anden" hovedret  – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.
  Formaggio: Ost.
  Dolce: Dessert

  Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Rygning

  Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i Grækenland som f.eks. caféer, restauranter, barer. Loven er relativ ny og håndhæves ikke lige strengt alle steder.

 • Shopping

  Keramik, smykker og lædervarer og kunsthåndværk er populært.

 • Sprog

  Skibet: Der tales engelsk om bord.

  Grækenland: I Grækenland tales der nygræsk, som er landets officielle sprog.

  Italien: I Italien tales italiensk, som er landets officielle sprog.

 • Tillæg

  Udvendig kahyt: kr. 900 pp.
  Udvendig kahyt med balkon: kr. 6.000 – 10.500 pp.
  Enkeltværelse/indvendig kahyt kr. 7.700-8.600.
  Enkeltværelse/udvendig kahyt kr. 8.800-9.500.
  Enkeltværelse/balkon kahyt kr. 13.500-18.500.

  Afbestillingsforsikring: 20% af rejsens pris.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Vaccinationer

  Der kræves ingen særlige vaccinationer. men vaccination mod hepatitis og stivkrampe bør altid holdes ved lige. Spørg dog altid egen læge til råds.

 • Valuta og betalingskort i Italien

  Euro.

  På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

 • Valuta og kreditkort

  Italien og Grækenland: Der benyttes euro.

  Alle steder gælder det, at kreditkort kan benyttes de fleste steder. Visa og Mastercard er især udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu