Rejse til Kreta

-
Græsk mytologi og sydlandsk stemning
 • Grækenland,
  Chania - Kretas smukkeste by
 • Transportform
  Fly
 • Varighed
  Nye afgange på vej
 • Pris fra
  Nye afgange på vej

Chania - Kretas smukkeste by

Kreta er Grækenlands største ferieø og populær som aldrig før. Naturen er enestående med imponerende bjerge, frodige kløfter og dramatiske slugter. Det azurblå Middelhav er altid i nærheden og de fleste strande frister med indbydende finkornet sand. De små karakteristiske græske landsbyer med malede huse, farverige krukker fyldt med blomster og krydderurter byder dig velkommen, og i baglandets smukke landskab finder du blomstrende buske, appelsinplantager og olivenlunde. De græske mænd hygger sig over deres kaffe på den lokale café, og måske kigger de op fra deres backgammonspil.

Vi bor nær landsbyen Agia Marina ca. 8 km uden for Chania, Kretas smukkeste by med stemningsfuld veneziansk havn, der er særlig hyggelig, når mørket falder på. Her finder du gamle bygninger og en bymur fra 1500-tallet, små kringlede stræder, hvor de ældre kvinder sidder og småsludrer uden for deres hus, og gader fyldt med butikker, caféer, familiedrevne taverner, som bidrager til den autentiske atmosfære, som hersker netop her. Den græske gæstfrihed er stor, og du vil føle dig velkommen, hvor du end bevæger dig hen. Velkommen til en skøn ferie på Kreta.

Glæd dig til

 • Direkte fly fra Billund til Chania – nemt og bekvemt.
 • Alsidigt udflugtsprogram med det bedste af det vestlige Kreta
 • Dejligt hotel med balkon eller terrasse på alle værelser og hyggeligt poolområde
 • Byrundtur i Chania og udflugt til baglandet er inkluderet
 • Glæd dig til at gå på opdagelse i det græske køkken.
 • Et rejsemål der begejstrer med lokal dansk rejseleder

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til Kreta

  Fra Billund flyver vi med flyselskabet Corendon direkte til Chania lufthavn på Kreta. Her venter vores danske rejseleder og græske bus, der kører os til vores hotel ved den lille landsby Agia Marina.

 • Dag 2: Byrundtur i Chania

  Med vores danske guide på byrundtur i Chania by, med den venetianske havn, de hyggelige smalle gader og den smukke katedral. Guiden fortæller om Chanias drabelige historie, når vi bevæger os gennem det gamle venetianske og tyrkiske kvarter. Du får tid til frokost på den hyggelige havn, inden vi kører retur til vores hotel.
  Byrundtur inkluderet.

 • Dag 3: Sol og afslapning

  Du kan nyde hotellets faciliteter eller benytte hotellets shuttlebus, som kører til hovedvejen, hvorfra der er kort afstand til stranden samt gode busforbindelser til Chania by.

 • Dag 4: Chanias unikke bagland

  Vi starter med besøg i Sankt Johannes grotten, der ligger nær Kolymbari. I grotten er der en lille kirke fra det 15. århundrede, hvorfra du har en fantastisk udsigt ud over havet. Videre til en producent af olivenolie, hvor du har mulighed for at smage på de forskellige olier bl.a. tilsat citron og appelsin. Vi kommer også forbi verdens ældste oliventræ i Vouves, som har stået samme sted gennem de sidste 2.500 år.

  Herfra fortsætter vi til landsbyen Neriana til besøg på et lille bryggeri, hvor vi ser hvordan øllet fremstilles og slutter med en smagsprøve. Du får mulighed for at spise frokost på en lokal tarverna, hvor alle ingredienserne er fra ejerens eget landbrug og maden tilberedes over åben ild.

  Dagens sidste stop er ved en lille fabrik, der fremstiller kunsthåndværk, hvor vi ser produktionen og får mulighed for at snuse lidt rundt i butikken.
  Udflugt inkluderet, ekskl. entréer og frokost.

 • Dag 5: Knossos – Kong Minos palads

  Grækenland er forbundet med mytologi, sagn og myter. Dagens udflugt bringer os til Kong Minos palads Knossos, smukt beliggende i et bakket landskab dækket af olivenlunde og vinmarker.

  Man mener, at Knossos er det ældste bosted i Europa og stammer fra ca. år 2.000 f.kr. Ruinerne viser, at der antageligt var mere end 1.500 værelser i paladset på et areal med mere end 20.000 m2, og der boede omkring 300 mennesker - Knossos kongelige famile med tjenerstab. Vi kommer gennem ruiner af brolagte slotsgårde, templer, private værelser mv.

  Herfra kører vi til Heraklion, hvor du har tid på egen hånd til at udforske byen og spise frokost.
  Udflugt inkluderet, ekskl. entré og frokost.

 • Dag 6: Magiske Kreta og lokal vingård

  Denne dag tager vi dig med til klosteret Chrysopigi, grundlagt i slutningen af det 16. århundrede og hvert år mål for bl.a. tusindvis af græske pilgrimme.

  Ad snoede veje kører vi til Malaxa, hvorfra der er en smuk udsigt ud over Chania. Herfra fortsætter vi til landsbyen Katochori, hvor vi besøger en traditionel vingård.

  Med ejeren går vi gennem vinhaverne, og han forklarer os om fremstillingen af kretensisk vin. Herefter er der tid til vinsmagning med små lokale retter.
  Pris. kr. 350 inkl. vinsmagning. Bestilles med rejsen.

 • Dag 7: Botanisk have og lokal specialitet

  Med guide gennem Kretas botaniske have med frugttræer fra forskellige steder i verden, urter, planter og en lille zoologisk have. Her kan man se, hvordan den lokale ret Boureki, som er en traditionel ret med grøntsager og ost fra Kreta, laves. Turen slutter i havens restaurant, hvor vi sammen nyder retten.

  Pris kr. 350 inkl. entré og frokost. Bestilles med rejsen.

 • Dag 8: Hjemrejse til Billund

  Afrejse fra hotellet til lufthavnen nær Chania og vores fly retur til Billund, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen.

Hotel

 • Dag 1-8

  Hotel Eleftheria

  På en lille bakke finder du Hotel Eleftheria, der er roligt beliggende nær landsbyen Agia Marina og ca. 8 km. fra Chania by og ca. 850 meter fra stranden.
  Hotellet har en lille shuttlebus, der dagligt kører mellem hotellet og den gamle hovedvej, så du nemt kan komme med den lokale bus til Chania, besøge landsbyen Agia Marina eller krydse vejen og tage en tur på stranden.

  På hotellet finder du en skøn have og terrasse med poolområde med afskærmet børnepool og solstole. Hotellet har ligeledes lobby med tv, restaurant og en pool/snack bar. Derudover er der legeplads, fitnessrum og sauna.

  Måltiderne serveres som buffet og i middagen indgår et glas vin/øl/vand.

  Alle værelser med bad med badekar, toilet, hårtørrer, TV, køleskab, aircondition og pengeboks. Værelserne har enten balkon eller terrasse mod haven eller havet.
  Vi kan ikke garantere værelse med havudsigt.

  Læs mere om Hotel Eleftheria

  Afstand til strand850 m
  AirconditionJa
  BarJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  KøleskabJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert på max 20 kg (Max 158 cm når L+B+H lægges sammen) samt en håndbagage på max 5 kg

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Ingen tvang - dog normalt til chauffør, service- og restaurationspersonale.

 • Drikkevand

  Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes, køb vand på flaske.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Entréer

  Beregn ca. 300 kr.
  Gæster over 65 år får ofte halv pris på entréer mod fremvisning af pas.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly

  Der flyves med Corendon Airles fra Billund direkte til Chania på Kreta. 

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Vi sender flybilletterne til dig.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er egnet for alle, der er almindeligt godt gående. 
  Der kan være et par udflugter, der er udfordrende, men tal med rejselederen om det og find en god fælles løsning.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Klima

  Generelt sommervejr med dagstemperatur på 25-30° - læs mere her.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Program

  Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Rejseleder

  Rejselederen er dansk og bosat på Kreta. Hun vil møde dig i lufthavnen på Kreta og være sammen med gruppen hele ugen. Hun bor på hotellet.

  I Billund Lufhavn møder du vores lufthavnsguide, som hjælper med check-in og følger dig til sikkerhedskontrollen.

 • Tidsforskel

  Der er 1 timers tidsforskel. Når klokken er 12 i Danmark, er den 13 på Kreta.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.298.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Valuta

  Der benyttes Euro i Grækenland.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.