Chania - Kretas smukkeste by

En af danskernes ferie-favoritter opleves med lokal dansk rejseleder

NYHED til den skønne middelhavs ø Kreta, hvor vi bor på dejligt familiedrevet hotel med pool lidt uden for Chania. Herfra tager vi på spændende udflugter bl.a. til Kong Minos palads Knossos, og du har mulighed for at deltage i et madlavningskursus. Det hele opleves i selskab med lokal dansk rejseleder.

 • Direkte fly fra Billund til Chania – nemt og bekvemt.
 • Alsidigt udflugtsprogram med det bedste af det vestlige Kreta
 • Dejligt hotel med balkon på alle værelser og hyggeligt poolområde
 • Byrundtur i Chania og udflugt til baglandet er inkluderet
 • Glæd dig til at gå på opdagelse i det græske køkken.
 • Et rejsemål der begejstrer med lokal dansk rejseleder

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 6 x middag
 • 1 x let anretning på ankomstdag
 • Byrundtur i Chania med lokalguide
 • Udflugt til Chanias bagland
 • Udflugt til Knossos og Heraklion
 • Lokal dansk rejseleder
 • Flytransport inkl. skatter
 • 15 kg. bagage til check-in
 • 5 kg. håndbagage
 • Transfer fra lufthavn til hotel t/r
 • Let anretning om bord på flyet
 • Moms og gebyr til Rejsegarantifonden

Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.198.

Se film om Kreta

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Græsk mytologi og sydlandsk stemning

Kreta er Grækenlands største ferieø og populær som aldrig før. Naturen er enestående med imponerende bjerge, frodige kløfter og dramatiske slugter. Det azurblå Middelhav er altid i nærheden og de fleste strande frister med indbydende finkornet sand. De små karakteristiske græske landsbyer med malede huse, farverige krukker fyldt med blomster og krydderurter byder dig velkommen, og i baglandets smukke landskab finder du blomstrende buske, appelsinplantager og olivenlunde. De græske mænd hygger sig over deres kaffe på den lokale café, og måske kigger de op fra deres backgammonspil. Vi bor 4 km uden for Chania, Kretas smukkeste by med stemningsfuld veneziansk havn, der er særlig hyggelig, når mørket falder på. Her finder du gamle bygninger og en bymur fra 1500-tallet, små kringlede stræder, hvor de ældre kvinder sidder og småsludrer uden for deres hus, og gader fyldt med butikker, caféer, familiedrevne taverner, som bidrager til den autentiske atmosfære, som hersker netop her. Den græske gæstfrihed er stor, og du vil føle dig velkommen, hvor du end bevæger dig hen. Velkommen til en skøn ferie på Kreta.

TANKEN BAG REJSEN
På denne rejse tager vi dig med rundt i området omkring Kretas smukkeste by, Chania. Du vil opleve den typiske græske gæstfrihed i de små landsbyer og i Chanias kringlede gader. Vi har en lokal dansk rejseleder med på hele rejsen, så du får det fulde udbytte.

 

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Kreta

Fra Billund flyver vi direkte til Chania lufthavn på Kreta. Her venter vores danske rejseleder og græske bus, der kører os til vores hotel nær Chania by.

Dag 2: Byrundtur i Chania

Med vores danske guide på byrundtur i Chania by, med den venetianske havn, de hyggelige smalle gader og den smukke katedral. Guiden fortæller om Chanias drabelige historie, når vi bevæger os gennem det gamle venetianske og tyrkiske kvarter. Du får tid til frokost på den hyggelige havn, inden vi kører retur til vores hotel. Byrundtur inkluderet.

 

Dag 3: Chanias unikke bagland

Vi starter med besøg i Sankt Johannes grotten, der ligger nær Kolymbari. I grotten er der en lille kirke fra det 15. århundrede, hvorfra du har en fantastisk udsigt ud over havet. Videre til en producent af olivenolie, hvor du har mulighed for at smage på de forskellige olier bl.a. tilsat citron og appelsin. Vi kommer også forbi verdens ældste oliventræ i Vouves, som har stået samme sted gennem de sidste 2.500 år. Herfra fortsætter vi til landsbyen Neriana til besøg på et lille bryggeri, hvor vi ser hvordan øllet fremstilles og slutter med en smagsprøve. Du får mulighed for at spise frokost på en lokal tarverna, hvor alle ingredienserne er fra ejerens eget landbrug og maden tilberedes over åben ild. Dagens sidste stop er ved en lille fabrik, der fremstiller kunsthåndværk, hvor vi ser produktionen og får mulighed for at snuse lidt rundt i butikken. Udflugt inkluderet, ekskl. entréer og frokost.

Dag 4: Sol og afslapning

Du kan nyde hotellets faciliteter eller gå den korte tur til en af de fine strande, der ligger tæt på hotellet. Hvis du ønsker at tage til Chania by, kan du hoppe på den lokale bus, der har stoppested nær hotellet. Hvis du ønsker at opleve det daglige marked, kan vi anbefale at stå tidligt op og tage ind til Chania og besøge den gamle markedshal, hvor der handles med alt mellem himmel og hav.

 

Dag 5: Knossos – Kong Minos palads

Grækenland er forbundet med mytologi, sagn og myter. Dagens udflugt bringer os til Kong Minos palads Knossos, smukt beliggende i et bakket landskab dækket af olivenlunde og vinmarker. Man mener, at Knossos er det ældste bosted i Europa og stammer fra ca. år 2.000 f.kr. Ruinerne viser, at der antageligt var mere end 1.500 værelser i paladset på et areal med mere end 20.000 m2, og der boede omkring 300 mennesker - Knossos kongelige famile med tjenerstab. Vi kommer gennem ruiner af brolagte slotsgårde, templer, private værelser mv. Herfra kører vi til Heraklion, hvor du har tid på egen hånd til at udforske byen og spise frokost. Udflugt inkluderet, ekskl. entré og frokost.

 

Dag 6: Botanisk have og madlavningskursus

Med guide gennem Kretas botaniske have med frugttræer fra forskellige steder i verden, urter, planter og en lille zoologisk have. Turen slutter i havens restaurant, hvor madlavningskurset samt vinsmagning starter. Herefter spiser vi den tilberedte mad sammen. Pris kr. 300 inkl. entré og kursus.

Dag 7: Magiske Kreta og lokal vingård

Denne dag tager vi dig med til klosteret Chrysopigi, grundlagt i slutningen af det 16. århundrede og hvert år mål for bl.a. tusindvis af græske pilgrimme. Ad snoede veje kører vi til Malaxa, hvorfra der er en smuk udsigt ud over Chania. Herfra fortsætter vi til landsbyen Katochori, hvor vi besøger en traditionel vingård. Med ejeren går vi gennem vinhaverne, og han forklarer os om fremstillingen af kretensisk vin. Herefter er der tid til vinsmagning med små lokale retter. Pris. kr. 300 inkl. vinsmagning.

Dag 8: Hjemrejse til Billund

Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen nær Chania og vores fly retur til Billund, hvor vi ankommer natten til søndag.

 

 

Hotel

Hotel Elotia

Ag. Apostoloi 731 00

Dejligt hotel med 30 værelser beliggende 4 km. vest for Chania og ca. 250 m. fra finkornet sandstrand. Hotellet har lille pool med få solstole, snackbar, restaurant, opholdsområde og gratis wi-fi på de offentlige områder. Der er en del trapper på hotellet.

Alle værelser med bad, toilet, balkon, aircondition, tv og køleskab. Pengeboks kan lejes.

Se mere om hotellet her: www.hotelelotia.com

Værd at vide

Valuta
Der benyttes Euro i Grækenland

Bus
Der køres i græsk bus af næsten samme standard som dansk turistbus. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men der holdes passende pauser undervejs.

Entréer
Beregn ca. 300 kr.
Gæster over 65 år får ofte halv pris på entréer mod fremvisning af pas.

Drikkepenge
Ingen tvang - dog normalt til chauffør, service- og restaurationspersonale.

Program
Dag 8 er med forbehold for ændringer i flyets afgangstid fra Bordeaux.

Flyv fra

Fly fra Billund

Mødetid i Billund Lufthavn kl. 14.15

Afgang fra Billund kl. 16.30
Ankomst Chania   kl. 21.00

Afgang fra Chania kl. 22.20
Ankomst Billund    kl. 00.55 (natten mellem lørdag og søndag)

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse

Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid kl. 14.15

Mødested

Når du går ind af svingdøren i lufthavnen går du til højre hen til vinduerne efter check-in skranke A og B. Her vil lufthavnsguiden vente på dig.


 

Kort