Skip to main content

Rejse til Sydengland

-
Flot busrejse til Sydengland

Sydengland

Gislevs klassiske busrejse langs Sydenglands kyst fra Dovers legendariske hvide klinter til Englands vestligste punkt.

Skønne Sydengland byder på en perlerække af smukke oplevelser

Fra Dovers legendariske klinter til Cornwall med sit næsten subtropiske klima med palmer i gaderne, idylliske haver, charmerende fiskerlejer samt Englands vestligste punkt, Lands End. Vi bor to nætter i maritime Portsmouth, hvilket giver mulighed for besøg på Lord Nelsons flagskib, Victory samt tid til egne oplevelser. Besøg evt. Spinnaker Tower og nyd den flotte udsigt ud over den sydengelske kyst.

Vi kører gennem Dartmoorheden, der er kendt for sine små Dartmoor ponyer. Måske er vi heldige at spotte dem på turen. Vi tager på udflugt til Lands End – Englands vestligste punkt, hvor du møder den buldrende brænding og stejle klipper. Der bliver også tid til stop i kunstnerbyen Saint Ives med sine mange kunstgallerier i byens snoede gader. Undervejs også besøg i en af Sydengland smukke haver.

Flot heldagsudflugt til Englands smukkeste by Bath. Her viser rejselederen dig Baths svar på Ponte Vecchio i Firenze, Pulteney Bridge, de kendte romerske bade samt den imponerende Bath Abbey.

Tag den engelske livsstil til dig og nyd en dejlig cream tea med lune scones eller en pint på en af de mange pubber.

Velkommen til en dejlig ferie i Sydengland.

Glæd dig til

 • Lord Nelsons Victory, Saint Ives, Bath, Sydengelsk havekunst med mere
 • To nætter ved Portsmouth - giver god tid til at besøge Lord Nelsons flagskib Victory
 • Hoteller med English Breakfast og erfaren dansk rejseleder
 • Oplevelser på stribe - Danmarks bedste tilbud til Sydengland

Inkluderet i rejsens pris

 • 8 x morgenmad
 • 7 x middag
 • Udflugter jf. program
 • Entré til et havebesøg
 • Byrundtur i Bath
 • Færgebilletter
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er tvivl om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Udrejse til overnatning i Holland

  Gennem Tyskland og frem til overnatning på vores gode hotel i Holland, og vi er allerede godt på vej. Undervejs orienterer rejselederen om ugens program.

 • Dag 2: White Cliffs of Dover - Portsmouth

  Turen fortsætter gennem Frankrig og vi sejler med færgen over den engelske kanal til Dovers smukke hvide klinter.

  Vi kører langs kysten og med passende stop undervejs når vi frem til vores hotel for de næste to nætter nær Charles Dickens fødeby Portsmouth.

  Denne aften spiser vi middag sammen på lokal pub.

 • Dag 3: Lord Nelsons Victory og egen tid i Portsmouth

  Dagen starter med et interessant besøg i Historic Dockyard, hvor du bl.a. kan se Lord Nelsons HMS Victory – verdens ældste og nok mest berømte flagskib samt det for nyligt renoverede Mary Rose, som var Henry VIII’s flagskib, der sank i år 1545. Mange genstande blev fundet sammen med skibet og er nu udstillet og giver et bevægende indblik i livet i Tudor-tiden i England. Mary Rose er den eneste af sin slags, der er udstillet i verden.
  Besøget er for egen regning.

  Resten af dagen får du på egen hånd til at gå på opdagelse i Portsmouth, der frister med masser af butikker og caféer i området Gunwharf. Nyd f.eks. en kop kaffe eller te i Spinnaker Tower, hvor du fra restauranten har en flot udsigt ud over Englands sydkyst.

  I godt vejr kan man se helt til Isle of Wight. Det nyrenoverede D-dagsmuseum i Portsmouth er også et besøg værd.

  Middag denne aften på egen hånd, så du har mulighed for at afprøve det engelske køkken. Rejselederen hjælper med gode forslag.

 • Dag 4: Dartmoorheden - Polperro - Cornwall

  Vi forlader Portsmouth og kører med passende pauser til det smukke og specielle landskab mellem stengærder, levende hegn og stråtækte huse på Dartmoorheden. Måske er vi heldige at se de berømte Dartmoor-ponyer, der blev brugt som arbejdsheste. Der bliver tid til frokost på hedens ældste pub, hvor det siges, at ilden i pejsen har brændt siden 1845.

  Sidst på eftermiddagen gør vi stop i det charmerende lille engelske fiskerleje Polperro, hvor fiskerbådene ligger på bunden ved ebbe. Polperro er et af de smukkeste steder i det sydlige England og man mener, at byen kan dateres helt tilbage til det 14. århundrede, hvor byen blev brugt af de lokale smuglere.

  Vi fortsætter til Falmouth – en af Cornwalls førende byer. Her skal vi bo de næste 2 nætter på victoriansk hotel lige ud til vandet.

 • Dag 5: Eksotiske Cornwall og Lands End

  Denne dag udforsker vi den smukke halvø og tager på udflugt til det sydligste af Cornwall. Med passende pauser kører vi til imponerende Lands End – Englands vestligste punkt, hvor du møder dramatiske klipper og ”the first and last refreshment house in England”, som er det sidste hus, man ser, når man forlader Lands End og det første hus, man ser, når man ankommer til Lands End.

  Undervejs gør vi et fotostop ved det ikoniske Saint Michael Mount – et slot beliggende på en lille ø ud for kysten.

  Vi er retur i Falmouth først på eftermiddagen, så du også får mulighed for at udforske denne hyggelige by med butikker og små caféer.

 • Dag 6: Sydengelsk havekunst og ankomst til hotellet ved Swindon

  Vi forlader Falmouth og kører til besøg i en af Sydenglands smukkeste haver - Trebah Garden.

  Haven er smuk uanset årstid og skråner ned mod en lille strand, der blev brugt som en af udskibnings-havnene ved D-dagen i 1944.
  Der bliver god tid til at gå på opdagelse i haven, der huser en varieret
  vegetation samt en lille dam med en figur af Loch Ness-uhyret.

  Herfra fortsætter vi med passende pauser til vores overnatning nær Swindon.

 • Dag 7: Bath - Englands smukkeste by

  Heldagsudflugt til Bath, hvor rejselederen viser rundt, blandet andet forbi Pulteney Bridge – byens svar på Ponte Vecchio i Firenze og den smukke Bath Abbey.

  Du får mulighed for på egen hånd at besøge de Romerske Bade, som blev opdaget for ca. 2.000 år siden. De giver et godt indblik i, hvordan romerne udnyttede byens naturlige varme kilder. Rejselederen hjælper med billetter til badene.

  Der bliver også tid til at prøve en kop dejlig engelsk te og scones hos berømte Sally Lunn’s i et af Baths ældste huse eller måske frister en lokal øl i Baths mindste pub Coeur de Lion.

 • Dag 8: Tidlig afrejse til overnatning i Holland

  Afrejse fra hotellet med passende pauser til færgen i Dover, hvor vi sejler over kanalen til Frankrig. Herfra fortsætter vi til Holland til sidste overnatning.

 • Dag 9: Hjemrejse

  Gennem Tyskland og ankomst til Danmark først på aftenen og en flot rejse er ved at være til ende.

Hoteller

 • Dag 2-4

  IBIS Portsmouth Centre

  Centralt beliggende nær gågade og pubber. Mindre badeværelse med toilet og bad. Hårtørrer kan lånes i receptionen.

  Læs mere om IBIS Portsmouth Centre

  HårtørrerJa
  TVJa
  Wi-fiJa
  FitnessrumJa
 • Dag 4-6

  Falmouth Hotel

  Dejligt klassisk hotel beliggende direkte ud til vandet og nær byen. Hotellet råder over indendørs pool og fitness center.

  Hotellet er et godt udgangspunkt for vores udflugter til Trebah Garden og Cornwall med Michaels Mount og Lands End.

  Læs mere om The Falmouth Hotel

  FitnessrumJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 6-8

  Holiday Inn, Swindon

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
12-10-2024Se afrejsetider 9 dageBus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 89.498,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brexit og rejser til England

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.
   

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkepenge i England

  Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

 • Elektricitet i England

  240 V - medbring adapter.

 • Entréer

  Er ekskl. hvor andet ikke er nævnt.
  Vi kan give følgende retningslinjer:

  Entré til Historic Dockyard £ 33,00 til besøg på 3 attraktioner. 
  Entré til Spinnaker Tower. Portsmouth ca. £ 16,00 pr. person
  Entré til de romerske bade i Bath ca. £ 22,00 pr. person

  Hertil kommer, hvad man måtte ønske at besøge som ikke er programsat. Hvis der f.eks. er steder man gerne vil ind i Falmouth eller andre steder, hvor der er tid til det.

  Der er mange steder gruppe-priser, men disse vil rejselederen oplyse om undervejs, da de er afhængige af antal gæster ved hver enkelt attraktion

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede pga. mange hotelskift og stejle gader i nogen af byerne.

 • Generel information om hotellerne

  På rundrejsen benyttes kun gode hoteller. Alle værelser med bad, toilet, tv, telefon og ofte med mulighed for at lave en kop te/kaffe på værelset.

  Hotellerne i Falmouth og Swindon har indendørs pool samt fitness center, som står til gæsternes disposition.

 • Køre- og hviletid

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tidsforskel i England

  England er en time bag efter Danmark - dvs. når klokken er 13 i Danmark er den 12 i England.

 • Tillæg

  Enkeltværelse; Kr. 2.698.
  Afbestillingsforsikring: 7% af rejsens pris. 

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i England

  Kontanter accepteres kun få steder.
  Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu