Skip to main content

Rejse til Egypten med krydstogt på Nilen

-
3 nætter i Cairo og 7 nætter på luksuskrydstogt

Luksusliv på Nilen

Egyptens skønheder og eventyrlige historie er kernen i Gislev rundrejse. Med god tid i Cairo og 7 nætter om bord på et 5-stjernet nilkrydstogt mellem Luxor - Aswan - Luxor, får du en perfekt og afbalanceret rejseoplevelse gennem den gamle egyptiske verden, og et stort indblik i landets oldtidskultur og storhedstider - tilsat de mange verdenskendte arkæologiske seværdigheder.

Glæd dig til at stå ansigt til ansigt med pyramiderne i Giza, så mægtige og mystiske og unikke på vores klode. Udforsk Kongernes Dal og Hatshepsuts prægtige hvilested, Luxor og Karnak templet og utallige andre historiske monumenter, kongegrave, hellige templer m.m. For den ydmyge rejsende, vil dette stå som kongeriget over dem alle.

Velkommen til Egypten.

Glæd dig til

 • At stå ansigt til ansigt med pyramiderne i Giza
 • Udforsk Kongernes Dal og Hatshepsuts prægtige hvilested
 • Luxor og Karnak templet
 • 3 nætter i Cairo på 5-stjernet hotel
 • 5-stjernet DELUXE krydstogt på Nilen

Inkluderet i rejsens pris

 • Helpension i Egypten
 • Alle udflugter og entréer jf. program
 • Engelsktalende lokalguide/ægyptolog
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder

Dagsprogram

 • Dag 1: København - Cairo, med direkte fly

  Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn. Vi flyver med EGYPT AIR direkte til Cairo - rejsetiden er ca. 4 t.35 min. Ankomst om aftenen, og her står vores lokale guide og bus klar til at bringe os til vores skønne centrale hotel - det 5-stjernede Conrad By Hilton Cairo.

  Måltider inkluderet denne dag: forplejning om bord på fly samt middag på hotellet.

 • Dag 2: Pyramiderne i Giza og Sakkara, Sfinksen og Memphis

  Efter en god nats søvn og en solid morgenmad, begynder vi rundrejsen med en heldagsudflugt til de store pyramider i Giza, Sfinksen, pyramidene i Sakkara og Memphis.

  Et af de vigtigste højdepunkter ved ethvert besøg i Egypten, er de store pyramider i Giza; Khufu (Keops pyramiden – den største), Khafre (Chephren - den næsthøjeste og næststørste) og Menkaure.

  Engang lå disse i et fjernt ørkenlandskab, og i dag er de nærmest en historisk forstad til det moderne Cairo.

  Giza-pyramider blev bygget i det 3. og 4. dynasti i Det Gamle Kongerige. Disse monumentale værker, udgør et vidunderligt vidnesbyrd om det egyptiske folks utrolige beslutsomhed og dedikation for deres bygherrer.

  Få et nærbillede af Den Store Pyramide, bygget til Farao Khufu, samt pyramiderne i Khafre og Menkaure. Ikke langt fra pyramiderne, hviler den store og mystiske Sfinks, med dets løvekrop og menneske-hoved, udskåret af ét stort stykke kalksten.

  Det første glimt af disse vidundere fra en gammel verden, vil ganske sikkert efterlade dig tom for ord og fuld af begejstring. Den enestående Keops pyramide, bygget i 2560 f.Kr., er den ældste af dem og er den sidste vi har tilbage af verdens syv oprindelige vidundere.

  I dag oplever du også Memphis, en af byerne fra oldtidens Egypten, og pyramiderne og udgravningerne i Sakkara, hvor bl.a. Teti’s pyramide står. Memphis var hovedstad i den første nome i Nedre Egypten og i det gamle rige fra grundlæggelsen til omkring år 1300 f.Kr. Ruinerne af Memphis ligger 19 km syd for Cairo på Nilens vestbred, tæt på pyramiderne i Sakkara. Navnet Memphis stammer fra det gamle egyptiske navn Men-Nefer, som grækerne senere omdøbte til Memphis.

  I dag ligger området i en interessant lokal landsby kaldet Mit Rahina. Arkæologiske udgravninger på stedet har været i gang i ca. 200 år.

  Den lokale gud Memphis blev kaldt Ptah. Han var skabelses- og arbejderguden og blev tilbedt sammen med sin kone, gudinden Sekhmet og deres søn, Nefer-Tom. Der er kun nogle få ruiner tilbage af det gamle Memphis, bl.a. monumenter fra Det Nye Kongerige.

  Dagens omfattende udflugt fortsætter til Sakkara, som var forbundet med Memphis og fungerede som Egyptens hovedstad under Det Gamle Kongerige, grundlagt af Kong Menes omkring 3100 f.Kr.

  I dag er Sakkara et fantastisk friluftsmuseum, der bl.a. kan fremvise en gigantisk statue af Ramses II. Det er et af de mest omfattende arkæologiske områder i hele Egypten. Det var den primære kirkegård i den tidligere hovedstad, Memphis, men trods dette er det stadig et af de mest uudforskede arkæologiske steder.

  Her er gjort fantastiske opdagelser, og et af de vigtigste er Kong Zosers trin-pyramide, som stammer tilbage til 2700 f.Kr. Det er en af de ældste stenstrukturer i verden. Frokost i Sakkara.

  Dagen afsluttes med entré på det verdenskendte gamle Egyptiske Museum, i Cairo. Museet huser en stor samling af gamle egyptiske objekter. Der er imponerende skulpturhaver i museumsparken, og en massiv statue af Ramses II hilser dig velkommen ved indgangen til det primære atrium.

  Det nye Grand Egyptian Museum (GEM), er fortsat ikke åbnet. Det 1. spadestik blev taget tilbage i 2012, og det forventes at stå færdigt i november 2022. Grand Egyptian Museum vil blive verdens største arkæologiske museum.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 3: Oplevelser i Cairo

  Efter morgenmad på hotellet, begynder dagens udflugt mod et af Cairo ældste områder, i det Koptiske Cairo.

  Kopterne er de egyptiske kristne. Sankt Markus introducerede den kristne religion i 45 e.Kr. I Cairo er det koptiske kvarter et af de ældste kvarterer i byen, og du vil opleve en sjælden stilhed og ro i dette område. Her kan vi spadsere rundt i gyderne til fods, væk fra de travle gader i nærheden og området er kendt for sine mange kirker inden for et lille areal.

  En af de mest genkendelige kirker er Den Hængende kirke (St. Jomfru Marias ortodokse kirke) som er en af de ældste kirker i Egypten. Kirkens tag er bygget af træ, og ligner det indre af Noahs Ark. Du kan også opleve Ben Ezra synagogen, som oprindeligt ikke var en kirke. Det meget enkle ydre udseende overstråles af dets overdådige indre.

  Vi kan desværre ikke nå at besøge alle kirkerne og nogle kan være lukkede for turister i perioder, så det kan variere fra afgang til afgang hvilke vi besøger.

  Efter en god lokal frokost, venter flere spændende oplevelser på Det Nationale Museum for Egyptisk Civilisation (NMEC). Nationalmuseet ligger i den antikke by Fustat, som er en del af Cairo, og viser en samling over af 50.000 artefakter, der præsenterer den egyptiske civilisation fra forhistorisk tid til i dag.

  Vi sætter herefter kursen mod dem stemningsfulde Khan El Khalili basar, hvor der venter en anderledes livlig atmosfære, og du vil kunne finde al slags egyptisk håndværk, souvenirs og antikviteter.

  Glæd dig til at prøve dit handelstalent af med Cairos venlige gadehandlere, i de farverige, overfyldte og autentiske handelsgader. Her handles med alt fra krydderier og olier til messing, glas, læder og guld. Vi nyder en god middag i byen, inden vi returnerer til vores hotel.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 4: Cairo - Luxor med fly - checkin på nilkrydstogt

  Tidlig morgenmad på hotellet og derefter transfer med bussen til Cairo lufthavn. Afrejse med EGYPT AIR til Luxor, hvor vi ved ankomst mødes af vores lokale guide og bus, som kører os direkte til krydstogtskibet M/S Tulip.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 5: Kongernes dal - Hatshepsut dødstemplet og Memnon kolosserne*

  Der serveres morgenmad på skibet fra kl. 06:00 hver morgen. I dag begynder heldagsudflugten kl. 07:00 og der venter dig et forbløffende arkæologisk fund - Kongernes dal, hvor 62 faraoer ligger begravet.

  Denne kongelige kirkegård ligger på Luxors vestbred og var et hemmeligt sted, hvor vagter i tidernes morgen bevogtede indgangen dertil fra toppen af bakkerne for at afskrække gravrøverne. Desværre blev alle gravene med tiden tømt for værdigenstande, som det også skete for pyramidernes skatte.

  Ikke desto mindre, er Kongernes Dal en kæmpe oplevelse at se med sine egne øjne, og følelsen af at bevæge sig langsomt ned af de mange tusinde år gamle stentrin i noget så helligt og mytisk som et kongeligt gravsted, er ganske ubeskriveligt.

  Vi skal også overvære Dronning Hatshepsuts tempel ved El-Deir El-Bahari, hvis arkitektur og dekorationer består som et af de mest karakteristiske templer i hele Egypten. Det blev bygget af kalksten (ikke sandsten) som de fleste af de andre begravelses-templer i Det Nye Kongeriges periode.

  Det menes at Senimut, den geniale arkitekt der byggede dette tempel, fandt inspirationen til sit design fra det nærliggende lighus – templet for det 12. dynastis konge, Neb-Hept-Re.

  Templet blev bygget for at mindes resultaterne af den store Dronning Hatshepsut (18. dynasti) og som et begravelsestempel for hende samt en helligdom for guden, Amon Ra.

  Dette unikke tempel beskriver konflikten mellem Hatshepsut og hendes nevø og svigersøn, Tuthmosis III, da mange af hendes statuer blev ødelagt, og tilhængere af Tuthmosis III beskadigede det meste af hendes kartouches.

  Inden vi returnerer til skibet, skal vi opleve Memnons kolosser. Den oprindelige funktion af disse kolosser var at stå vagt ved indgangen til Amenhoteps mindetempel. Dette var en massiv konstruktion, bygget i faraoens levetid, hvor han blev tilbedt som en gud på jorden både før og efter hans afgang fra denne verden.

  Kl. ca. 13:00 sejler vi fra Luxor mod Edfu, og kan nyde frokosten om bord mens vi roligt glider med strømmen.

  Kl. 19:00 byder kaptajnen velkommen med en cocktail og 19:30 serveres der middag. Hen ved kl. 21:00 er der atter engang underholdning om bord, med dans og musik.

  Skibet bliver i Edfu natten over. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

  *Hvis du har tilkøbt udflugten luftballon over Luxor, er der afgang meget tidligt fra skibet (04:30). Læs evt. mere om disse udflugter under fanen skibet.

 • Dag 6: Nilkrydstogt - Edfu og Horus tempel

  Kl. ca. 08.00 begynder dagens udflugt, hvor vi først skal opleve Horus tempel i Edfu, der var centrum for en kultur af guddommelige triader, bestående af Horus fra Behdet, Hathor og deres søn, Hor-Sama-Tawy.

  I de gamle græske dokumenter blev Edfu kendt som Apollopolis Magna, fordi grækere identificerede Horus med deres gud Apollo. I dag er det vigtigste monument i byen Edfu, Horus tempel, og er et af de smukkeste og mest velbevarede templer i Egypten.

  Om formiddagen sejler skibet videre mod Kom Ombo og Aswan. Der er god tid til at nyde livet om bord, solbade, læse en bog, slappe af og fordøje de mange indtryk og oplevelser.

  Frokost og middag om bord på skibet og underholdning hen ved kl. 21.00. Skibet bliver i Aswan natten over. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 7: Felucca sejltur ved Aswan botaniske have - ekstraudflugt til Abu Simbel

  I dag kan du slappe af og nyde det varme vejr, da vi først efter frokost skal ud på nye opdagelser.

  Om eftermiddagen går vi om bord på de traditionelle mindre felucca både, og sejler rundt ved om øen El Nabatat. Øen kaldes også for Kitcheners Island, fordi Lord Kitchener i 1899 under hans militære kampagner i Sudan gjorde denne ø til hovedkvarter for sin hær. Her er et væld af plantager og træer, hvoraf nogle levede naturligt på øen og senere blev flere bragt hertil og øen blev omdannet til en botanisk ø. Der findes bl.a. et antal sjældne palmer, såsom Royal Palm Tree, Sabal palmen m.fl. En afslappende og smuk udflugt, hvor naturen og Nilen er i fokus.

  Senere nyder vi middagen om bord på skibet og om aftenen er der nubisk show med mavedansere m.m. Skibet bliver i Aswan natten over.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

  Hvis du har tilkøbt udflugten til Abu Simbel, er der afgang fra skibet tidligt om morgenen. Vi er tilbage tids nok til at komme med på eftermiddagens felucca sejltur.

  De to templer i Abu Simbel anses for at være mesterværkerne i det gamle Egypten med deres unikke stil. De afspejler det nye Kongeriges herlighed og glans. Den egyptiske regering og UNESCO besluttede at samarbejde for at redde disse templer fra oversvømmelsen, og det lykkedes.

  Templet i Ramses II blev dedikeret til de fire universelle guder: Ptah, Re-Her-Akhtey, Amun-Re og til Ramesses II selv. Det store Abu Simbel-tempel kaldes også Solens tempel af Ramses II.

 • Dag 8: Aswan dæmningen, Philae templet - ekstraudflugt til Nubisk landsby

  Igen i dag kan du nyde formiddagen om bord, f.eks. fra skibets skønne solterrasse hvor der er liggestole, swimmingpool, lounge m.m. Efter frokost, skal vi på udflugt til Aswan dæmningen og Philae templet.

  Med konstruktionen af denne enorme dæmning, kan mennesket nu kontrollere den årlige oversvømmelse af Nilen, hvilket har en enorm betydning for hele landet og dets naboer. Dæmningen rummer denne enorme mængde af vand og kan frigive det når det er nødvendigt og derved f.eks. give vand til flere 100.000 hektar land.

  Hvis du har tilkøbt udflugten til den nubiske landsby, er der afgang kl. ca. 08.00, efter morgenmaden. Vi sejler med en lille båd op ad Nilen, i selskab med en lokal engelsktalende guide. På denne afslappende udflugt, kan du opleve det nubiske folks livsstil, traditioner og kultur.

  Du ser de nubiske huse med sin unikke arkitektur og de mange muntre farver. Besøget er meget stemningsfuldt og landskabet er smukt. Som mange andre turiststeder i Egypten, så lever de lokale af indtægter fra turister, og der er altid masser af souvenirs, drikkevarer m.m. til salg i byens små gader. I er tilbage på skibet i god tid inden frokost, hvorefter dagens faste udflugt går mod Aswan dæmningen og Philae templet.

  Vi fortsætter mod Philae templet, som af mange betragtes som det sidste af de gamle templer, der er konstrueret i den "klassiske" egyptiske stil. Det er et af de mange templer i hele Egypten, der blev bygget til ære for gudinden Isis, og det tjener som et bemærkelsesværdigt eksempel på den kult, der blev bygget omkring hendes historie, der inkluderer Osiris og Horus.

  Det blev betragtet som et af de helligste templer af både egypterne og nubierne. Dette var hovedsageligt fordi de troede, at Osiris faktisk var blevet begravet på øen, hvor templet stod. Kun præster fik lov til at bo der, og ifølge legenden fløj ingen fugle fløj henover og Nilens fisk nærmede sig aldrig øens bredder.

  Senere nyder vi middagen om bord på skibet og om aftenen er der nubisk show. Skibet bliver i Aswan natten over.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 9: Nilkrydstogt – nordpå mod Kom Ombo

  Livet på Nilen er skønt, og du kan nyde den rolige sejlads fra morgenstunden og helt hen til på eftermiddagen, hvor vi ankommer ved Kom Ombo. Her skal vi besøge templet der deles af de to guder, Sobek og Haeroris. Det imponerende græsk-romerske tempel, Kom Ombo, ligger på østsiden af Nilen, ca. 45 kilometer nord for Aswan by og ca. 800 km. syd for Cairo. Kom Ombo er en hyggelig landbrugs-by, omgivet af marker med sukkerrør og majs. Her bor nu mange nubiere, som blev fordrevet da Nilen oversvømmede deres byer efter opførelsen af Nasser-søen.

  Efter udflugten sejler skibet videre mod Edfu og om aftenen byder kaptajnen igen på en cocktail inden middagen serveres. Skibet bliver i Edfu natten over.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad frokost og middag.

 • Dag 10: Nilkrydstogt - Luxor og Karnak templerne

  I de tidlige morgentimer, starter skibet med at sejle mod Luxor, hvor vi ankommer efter middag.

  Efter frokost går dagens udflugt mod Karnak tempelkomplekset, som muligvis er det største tempel i verden, og området indeholder et utal af større og mindre templer: Amon Ra, Ipt, Ptah, Monthos og Osiris tempel. En 20 m høj murstensmur, omgiver alle disse bygninger.

  Det er som om du går gennem en by, bygget udelukkende af templer og det er en forbløffende følelse at slentre gennem sporene af det gamle Egypten.

  Dagens udflugt fortsætter med besøg ved Luxor templet, der er blandt de smukkeste i hele Egypten. Amenhotep III byggede Luxor-templet. Han var søn af Habu og den geniale arkitekt og af denne massive konstruktion. Templet løb tæt ved og parallelt med Nilen, fra nord til syd, og blev konstrueret hvor der før var et lille Amon tempel.

  Middag på skibet fra kl. 19:30 og om aftenen er der underholdning fra kl. 21.00 – en Tanorua fest/show, med egyptisk mavedans, musik og sang.

  Skibet bliver i Luxor natten over.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 11: Hjemrejse til Danmark, fra Luxor via Cairo

  Afgang fra skibet meget tidligt, da vi skal flyve fra Luxor kl. 05:55. Vi køres med bus fra skibet til Luxor lufthavn, hvorfra vi flyver med EGYPT AIR via Cairo til Københavns lufthavn.

  Måltider inkluderet denne dag: forplejning om bord på flyrejsen.

Hoteller

 • Dag 1-4

  Conrad by Hilton

  5-stjernet hotel med 5-stjernet beliggenhed, helt ned til Nilen i det centrale Cairo. Conrad Cairo er som en oase af moderne luksus i det gamle Cairo, og er det perfekte udgangspunkt for vores besøg og udflugter i Cairo.

  Hotellet har bl.a. 6 restauranter, opvarmet udendørs swimmingpool, motionscenter, sauna og massage faciliteter, international casino m.m.

  Hotellets værelserne (classic room) er moderne indrettet med elegante møbler, komfortable senge, badeværelse med badekar/bruser. Vores rummelige værelser (41 kvm) er alle med balkon og delvis udsigt mod Nilen.

  Læs mere om Conrad by Hilton Cairo her

  AirconditionJa
  BalkonJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wi-fiGratis
 • Dag 4-11

  M/S TULIP

  M/S Tulip blev totalrenoveret i 2018 og er klassificeret som et 5-stjernet DELUXE nilkrydstogt.

  Om bord på det flydende luksushotel, findes i alt 42 moderne og rummelige kahytter fordelt på 3 dæk. Alle kahytter er med aircondition, eget badeværelse med badekar, hårtørrer, smart TV, Mini Bar, te og kaffe faciliteter, sikkerhedsboks m.m.

  Med Gislev Rejser er alle kahytter i kategorien Superior Cabin - 20 m² fordelt på dæk 2-3-4.
  Kahytterne er udvendige med panoramavinduer/udsigt og med fransk balkon. Det store panoramavindue kan let trækkes til siden via en balkonskinne og du kan herfra nyde udsigten over Nilen, direkte fra din kahyt.

  Ønsker du at opgradere din kahyt, så kan vi forespørge på alle kahytstyper (kun dobbeltkahytter).

  Deluxe fra kr. 2.000. pr. person. 25 m². dæk 3 + 4.
  Junior Suite fra kr. 5.500. pr. person. 28 m² dæk 4.
  Terrase Suite fra kr. 6.000. pr. person. 40 m² dæk 4.
  Royal Suite fra kr. 7.500. pr. person. 40 m² dæk 3.

  Terrace Suite og Royal Suite har små private sidde-balkoner med et lille bord og 2 stole.
  Alle priser er vejledende og skal forespørges ved bestilling af rejsen.

  På skibets øverste dæk, finder du en fantastisk solterrasse og udeareal med liggestole, swimmingpool, små overdækkede pavilloner, og ej at forglemme – en vidunderlig udsigt over Nilen og dets bredder. Heroppe er du omgivet af Nilens skønhed og du kan nyde lidt kvalitetstid og solbade imens den strømmer langsomt forbi dig. Slap af i krop og sind, og bestil evt. kølige forfriskninger fra terrassens bar. Der serveres dagligt eftermiddagste, på solterrassen og her er underholdning om aftenen.

  Skibet har en fin restaurant samt en lounge bar. I den nydelige restaurant med store panoramavinduer kan du nyde velsmagende mad fra skibets kokke. Her serveres morgenmad, frokost og middag undervejs på krydstogtet, og der serveres en vidunderlig række internationale og lokale retter. Te og kaffe serveres med alle inkluderede måltider.

  I loungebaren kan du også nyde den betagende udsigt over Nilen, og du kan bestille fra et bredt udvalg af cocktails, øl eller drinks, vin og lækre snacks. Loungebaren på hoveddækket er det perfekte sted at slappe af om aftenen.

  Bemærk: Rygning er tilladt i et lukket område knyttet til Lounge baren og på solterrassen.

  Du finder også et spa-og fitness område om bord. Her finder du et udvalg af træningsmaskiner, sauna, jacuzzi og massage rum. I skibets spa-menu kan du læse om alle mulige behandlinger, afslappende massager, sauna-sessioner m.m. Uanset hvad dine præferencer er, tilbyder skibets terapeuter dig et stort udvalg af professionelle behandlinger. Kan først bestilles og betales om bord.

  Det er muligt at købe sine drikkevarer om bord, og du finder et bredt udvalg af forskellige sodavand, kaffe/te, juice, øl, lokale vine og rosé samt drinks og cocktails.
  Vand/sodavand: fra EUR 3 / Øl ml. EUR 5-7 / vin (flaske) ml. EUR 20-25.

  Bemærk: Krydstogtsskibene på Nilen, fortøjes ofte ved siden af hinanden hvilket kan forhindre udsigten. Adgang til din båd sker indimellem gennem andre skibes lobbyer og på tværs af gangplanker.

  Programmet på Nilen kan ændres på grund af lokale forhold ift. vejr og navigationsfaktorer

  Andre servicer om bord:


  Wi-fi: Gratis wi-fi om bord. Bemærk at hastigheden ikke understøtter større downloads og streaming af f.eks. film og serier. Wi-fi er primært til e-mails, social media, spil og lign.
  Bemærk, at forbindelsen sker via et mobilsignal og tjenesten kan variere undervejs langs Nilen.
  Tøjvask: det er muligt at få vasket tøj undervejs. Betales om bord.
  Shopping: du finder en lille butik om bord M/S Tulip med et udvalg af lokale produkter og souvenirs.
  Underholdning: der er daglige shows og levende musik om bord på krydstogtet. Du finder et udførligt og opdateret program for dette, når du er om bord.
  Valuta / kreditkort: Du kan betale med Visa & Mastercard, samt egyptiske pund, USD, EURO og Britiske pund.
  Udflugter: Langt de fleste udflugter er inkluderet. Bemærk, at besøg i templerne og gravene er til fods og vil involvere ujævne ru og glatte overflader, trin op og ned (nogle med gelænder, andre ikke).
  Det er vigtigt at du er 100% selvhjulpen og ikke er gangbesværet, for at få mest ud af disse udflugter langs Nilen.

  Tilkøbs udflugter:
  Dag 4: Luftballon tur over Luxor kr. 1200 pr. person. Afgang fra skibet tidlig morgen kl. 04:30.
  Dag 7: Udflugt til Abu Simbel med bus kr. 700 pr. person - eller udflugt til Abu Simbel med fly kr. 2800 pr. person.
  Dag 8: Udflugt til Nubisk landsby kr. 350 pr. person. Afgang fra skibet efter morgenmad.

  Abu Simbel udflugt med bus (varighed 8 - 9 timer).
  Afgang kl. 05:00 fra skibet, og I kører sydover mod Aswan (ca. 3 timers kørsel) i en bus med aircondition.
  I har ca. 1,5 time ved Abu Simbel.

  Udflugten inkluderer:

  - Transport i bus med aircondition tur/rt.
  - Lokal engelsktalende egyptolog/guide
  - Indgangsgebyrer til de historiske steder
  - Flaskevand om bord på bussen

  Udflugten inkluderer ikke:

  - Drikkepenge til lokalguide/chauffør.


  Abu Simbel udflugt med fly (varighed 5 - 6 timer).
  Afgang kl. 06:00 fra skibet, og I køres mod lufthavnen i Aswan hvorfra I flyver til Abu Simbel.
  I har ca. 1 time ved Abu Simbel.

  Udflugten inkluderer:

  - Transport fra skibet til lufthavnen tur/rt.
  - Indenrigsflyvning Aswan - Abu Simbel - Aswan
  - Lokal engelsktalende egyptolog/guide ved Abu Simbel
  - Indgangsgebyrer til de historiske steder
  - Flaskevand om bord på bussen

  Udflugten inkluderer ikke:

  - Drikkepenge til lokalguide/chauffør/pilot

  Bemærk - Gislevs rejseleder deltager på busturen til Abu Simbel.

  AirconditionJa
  BarJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  SoldækJa
  SpaområdeJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa

Kort

Rundrejse i Egypten med krydstogt på Nilen

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
27-01-2023Se afrejsetider 11 dageKøbenhavns LufthavnMere end 818.998,-Bestil
10-02-2023Se afrejsetider 11 dageKøbenhavns Lufthavn419.498,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Afrejse

  Rejselederen står klar til at modtage dig i Københavns Lufthavnen. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før check-in. 

 • Alkohol

  Øl, vin og spiritus er dyrt i Egypten og kan ikke købes overalt hvor vi rejser. De fleste hoteller restauranter/caféer serverer dog øl, vin og spiritus.

  Prisniveauet kan variere meget, men generelt er det 25-50% dyrere end i Danmark. Om bord på MS Tulip er det ikke muligt at tilkøbe en drikkepakke.

 • Antal deltagere

  Rejsen gennemføres ved min. 15 deltagere (maks. 25)

 • Apotek

  Der findes apoteker mange steder i Cairo og Luxor. Forhør dig ved din rejseleder såfremt der opstår et akut behov imens du sejler på Nilen.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Kufferten må maks veje 23 kilo.

  Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 8 kilo.

  Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte en liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Egypten

  Drikkepenge er ikke inklusiv i rejsens pris. Det er blevet almindeligt at ansatte i turistbranchen (lokalguider, buschauffører, hotelportører, stuepiger og lign.) forventer drikkepenge.

  Beregn ca. 50 kr pr. person (=ca. 120 egyptiske pund) pr. dag i Cairoog ca. 250-300 kr. pr. person på Nilkrydstogtet.

  Drikkepenge-systemet er en smule fremmede for danskere, men er en væsentlig del af mange egypteres indtjeningsgrundlag og de høflige kvinder og mænd fra turistindustrien har en berettiget forventning om en skilling. Forhør dig evt. ved din rejseleder, hvis du er i tvivl.

 • Drikkevand

  Vi tilråder alle gæster om kun at drikke vand fra flaske. Husk at drikke rigeligt med væske undervejs på rejsen, således du ikke dehydrerer.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Elektricitet

  Egypten bruger 220 volt som i Skandinavien.

  Stikkene er derimod ofte smallere, og derfor kan man få brug for en adapter.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Vi sender flybilletterne til dig.

 • Flyrejsen

  Denne rejse flyves med Egypt Air: Københavns Lufthavn - Cairo / Cairo - Luxor / Luxor - Cairo - København.

  Endelig information vedrørende rejsen vil blive fremsendt ca. 10 dage før afrejse. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  Forplejning om bord på flyrejsen er inklusiv.

  Flysæder: Gislev Rejser sørger for at vores gruppe samt rejseleder sidder samlet, så godt som muligt. Vi beder altid om at samrejsende også får flysæder ved siden af hinanden. Flyselskabet har dog altid suveræn råderet over flysæder og der kan ske ændringer helt op til afrejsen.

  Jeres rejseleder vil sørge for at hjælpe til ved check-in, såfremt du og din rejsefælle er blevet omplaceret af flyselskabet.
   

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fotografering

  Vis respekt og spørg hellere en gang for meget, hvis du er i tvivl om du må tage et billede med lokalbefolkningen. Når vi besøger hellige steder, så vær diskret med fotografering. Nogle steder er det forbudt - og et sådan forbud skal overholdes.

  Det er ikke velset at fotografere bedende jøder, muslimer eller kristne. Det er heller ikke tilladt at fotografere ved militære poster, grænseovergange, paskontrol og i lufthavnen.

  Undlad at fotografere muslimske kvinder, da dette kan volde problemer.

 • Fysisk formåen

  Alle rejsende skal være ved almindelig godt helbred og 100% selvhjulpen for at kunne deltage i rundrejsen.

  Rejsen i Egypten er ikke egnet for gangbesværede, da vi går mange timer til fods når vi besøger templer, landsbyer, seværdigheder, arkæologiske udgravninger m.m. 

 • Huskeliste

  I god tid før afrejse:

  • Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
  • Er rejseforsikring i orden?
  • Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

  I kufferten pakkes:

  • Lille rygsæk (kan med fordel også bruges som håndbagage). Rygsækken skal gerne være komfortabel og praktisk til udflugter.
  • Behagelige og gode sko, med en solid og skridsikker sål
  • Gode sandaler, som kan spændes ordenligt
  • Evt. almindelig badesandaler/klipklapper til nilkrydstogtet
  • Sommertøj
  • Tynd jakke ell. let dunjakke
  • Evt. regnslag
  • Lun trøje/fleece trøje
  • Tørklæde
  • Strømper og undertøj
  • Badetøj
  • Toilettaske


  I håndbagagen pakkes:

  • kreditkort
  • valuta
  • pas
  • forsikringspolice
  • pung
  • briller/solbriller
  • kuglepen
  • læsestof
  • kamera/video
  • memory card
  • oplader til foto/video/mobiltelefon

  Vi anbefaler at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage).

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: www.cph.dk

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Internet

  Der er gratis wi-fi på hotellet i Cairo og om bord på krydstogtsskibet MS Tulip. Hastigheden/netværket langs Nilen kan svinge meget.

 • Mad og drikke

  Helpension er inkluderet om bord på krydstogtsskibet og alle måltider indtages i skibets hyggelige restaurant. Morgenmad, frokost og middag serveres som regel som buffet og om eftermiddagen er der ofte te eller kaffe med kage.

  Alle måltider er inkluderet, men drikkevarer betaler du selv.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Opgradering af kahytter

  Ønsker du at opgradere din kahyt, så kan vi forespørge på alle kahytstyper (kun dobbeltkahytter).

  Deluxe fra kr. 2.000. pr. person. 25 m². dæk 3 + 4.
  Junior Suite fra kr. 5.500. pr. person. 28 m² dæk 4.
  Terrase Suite fra kr. 6.000. pr. person. 40 m² dæk 4.
  Royal Suite fra kr. 7.500. pr. person. 40 m² dæk 3.

  Terrace Suite og Royal Suite har små private sidde-balkoner med et lille bord og 2 stole.

  Alle priser er vejledende og skal forespørges ved bestilling af rejsen.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Pas/Visum i Egypten

  Der kræves visum for indrejse i Egypten. Det er muligt at tilkøbe visum gennem Gislev Rejser mod et gebyr på kr. 250 per person. Visummet udleveres efter ankomst i Cairo.

  Vigtigt: For at sikre at vi får det 100% korrekte navn på din flybillet og andre rejsedokumenter, skal vi bede om du sender en tydelig paskopi til Gislev Rejser senest 2 mdr. før afrejse. Du kan sende dette pr. mail eller post, eller aflevere det personligt i vores bookingafdeling i Ringe. Såfremt du booker rejsen mindre end 2 mdr. før afrejsen, bedes du hurtigst muligt indsende din paskopi.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Egypten har et varmt klima i de måneder vi besøger landet, men det kan stadig anbefales at tage både sommerligt og praktisk tøj med, til såvel varme dage og kølige aftener. Det regner sjældent, og ikke særligt længe, på de tidspunkter af året vi besøger Egypten, men pak evt. et simpelt let regnslag med for en sikkerheds skyld. Medbring sandaler og gode gå-sko til udflugterne. 

  Det anbefales også at have en trøje og tørklæde til bussen, pga. den kølige luft fra aircondition anlægget. Husk også badetøj.

  Til udflugterne kan det anbefales at have et tørklæde eller lign. som beskytter ansigtet mod sand og vind, og solbriller og solhat/skygge er uundværligt under den skarpe sol, især i ørkenen.

  Kvinder bør ikke gå i shorts, men i stedet en let nederdel eller bukser, der går ned over knæene. Ligeledes bør kvinder ikke gå i nedringet bluser og skuldre bør være dækket. Mænd kan gå i shorts på visse turiststeder. Det er derimod ikke velset i byerne.

 • Rejseforsikring

  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Rejseleder

  Gislevs rejseleder er altid med dig hele vejen, fra du afrejser Danmark til du er hjemme igen. Dette mener vi er den rigtige måde at sørge for at du som gæst får et 100% trygt og afslappende rejseforløb gennem fra første til sidste dag.

  På vores rundrejse til Egypten, møder du Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn ved det mødested som vi oplyser om i de rejsedokumenter du modtager senest 10 dage før afrejsen. Gislev rejseleder assisteres undervejs på rundrejsen af dygtige egyptiske lokalguider/ægyptologer, som taler engelsk.

  Det er ikke et krav at du som gæst taler og forstår engelsk, men det vil uden tvivl gavne og gøre oplevelsen endnu bedre.

 • Religion

  Ca. 90% af befolkningen er sunnimuslimer, mens 5-8% er koptere. Herudover tilhører ca. 1 mio. andre kristne retninger, og nogle få tusinde jøder og shiamuslimer bor i landet.

 • Sikkerhed

  Inden du rejser til Egypten bør du holde dig orienteret om den aktuelle situation i landet. Du kan læse den seneste opdaterede rejsevejledning for Egypten her

 • Sprog

  Det officielle sprog i Egypten er arabisk, men mange egyptere (især de som har med turisme at gøre) taler engelsk.

 • Tidsforskel

  Der er 1 times tidsforskel. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 19.00 i Egypten. Ved ankomst til Cairo skal uret altså sættes en time frem og ved hjemkomst til Danmark en time tilbage.
  Hver opmærksom på at Egypten skifter til sommer/vintertid på andre datoer end Danmark.

 • Tillæg og ekstra udflugter

  Enkeltværelse fra kr. 7.000.
  Afbestillingsforsikring: 15% af rejsens pris.
             
  Ekstra udflugter fra skibet:
  Luftballon over Luxor kr. 1.200 (dag 5).
  Udflugt til Abu Simbel med bus kr. 700. (dag 7).
  Udflugt til Nubisk landsby kr. 350 (dag 8).

  Beskrivelse af Abu Simbel udflugt med bus:

  Abu Simbel udflugt med bus (varighed 8 - 9 timer).
  Afgang kl. 05:00 fra skibet, og I kører sydover mod Aswan (ca. 3 timers kørsel) i en bus med aircondition.
  I har ca. 1,5 time ved Abu Simbel.

  Udflugten inkluderer:

  - Transport i bus med aircondition tur/rt.
  - Lokal engelsktalende egyptolog/guide
  - Indgangsgebyrer til de historiske steder
  - Flaskevand om bord på bussen

  Udflugten inkluderer ikke:

  - Drikkepenge til lokalguide/chauffør.

  Bemærk - Gislevs rejseleder deltager på busturen til Abu Simbel.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Vaccinationer

  Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Spørg for en sikkerhedsskyld egen læge, og du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser.

  Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

 • Valuta og kreditkort

  Valutaen i Egypten hedder Egyptiske Pund - EGP.  100 Pund = ca. 42 kr. (opdateret 23 feb. 2022). Du kan med fordel hæve EGP eller veksle EUR eller USD til EGP ved ankomst i Cairo, eller på dag 2,3. Det er meget praktisk at have lidt lokal valuta til evt. små indkøb i boder, på basaran, gadehandlen, drikkevarer og drikkepenge. 

  De typiske internationale kreditkort, som Visa og Mastercard, kan anvendes på store hoteller, krydstogtskibe og i visse større butikker, souvenirs shops og restauranter.
  Vi har oplevet at der er problemer med at bruge Visakort i Egypten, i både hæveautomater og banker, butikker. Medbring derfor gerne et Mastercard som backup.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Klimaet i Egypten er varmt og tørt næsten hele året rundt. Det er mildest ml. oktober - marts (vinterhalvåret), hvor temperaturen typisk ligger ml. 15-25 grader,
  Der kan være stor forskel på temperaturerne i det nordlige (Cairo) og centrale (f.eks. Luxor, Aswan).

  Det nordlige Egypten har gerne 15-25 grader i vinterhalvåret, og den centrale del af Egypten er ml. 20-25 grader. Vores rundrejser i januar, februar og oktober vil derfor være
  med lune/varme behagelige dagstemperaturer og lune/kølige aftenen. Den tørre varme og lidt kølige aftenbriser, er en fordel i disse måneder. Det regner sjældent.

  OBS: Solen er meget stærk og kan ofte skinne i mange dage uden skyer. Husk en god solcreme, solhat og lign. da vi opholder os mange timer udenfor når vi er på udflugter.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu