Skip to main content

Rejse til Egypten med krydstogt på Nilen

-
3 nætter i Cairo og 7 nætter på luksuskrydstogt

Luksusliv på Nilen

Egyptens skønheder og eventyrlige historie er kernen i Gislev rundrejse. Med god tid i Cairo og 7 nætter om bord på et 5-stjernet nilkrydstogt mellem Luxor - Aswan - Luxor, får du en perfekt og afbalanceret rejseoplevelse gennem den gamle egyptiske verden, og et stort indblik i landets oldtidskultur og storhedstider - tilsat de mange verdenskendte arkæologiske seværdigheder.

Glæd dig til at stå ansigt til ansigt med pyramiderne i Giza, så mægtige og mystiske og unikke på vores klode. Udforsk Kongernes Dal og Hatshepsuts prægtige hvilested, Luxor og Karnak templet og utallige andre historiske monumenter, kongegrave, hellige templer m.m. For den ydmyge rejsende, vil dette stå som kongeriget over dem alle.

Velkommen til Egypten.

Glæd dig til

 • At stå ansigt til ansigt med pyramiderne i Giza
 • Udforsk Kongernes Dal og Hatshepsuts prægtige hvilested
 • Luxor og Karnak templet
 • 3 nætter i Cairo på 5-stjernet hotel
 • 5-stjernet DELUXE krydstogt på Nilen

Inkluderet i rejsens pris

 • Helpension i Egypten
 • Udvendig kahyt på Nilkrydstogt
 • Alle udflugter og entréer jf. program
 • Engelsktalende lokalguide/ægyptolog
 • Visum til Egypten
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Transfers i Egypten
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: København - Cairo, med direkte fly

  Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn. Vi flyver med EGYPT AIR direkte til Cairo - rejsetiden er ca. 4 t.35 min. Ankomst om aftenen, og her står vores lokale guide og bus klar til at bringe os til vores skønne centrale hotel.

 • Dag 2: Pyramiderne i Giza og Sakkara, Sfinksen og Memphis

  Efter en god nats søvn og en solid morgenmad, begynder vi rundrejsen med en heldagsudflugt til de store pyramider i Giza, Sfinksen, pyramidene i Sakkara og Memphis.

  Et af de vigtigste højdepunkter ved ethvert besøg i Egypten, er de store pyramider i Giza; Khufu (Keops pyramiden – den største), Khafre (Chephren - den næsthøjeste og næststørste) og Menkaure.

  Engang lå disse i et fjernt ørkenlandskab, og i dag er de nærmest en historisk forstad til det moderne Cairo.

  Giza-pyramider blev bygget i det 3. og 4. dynasti i Det Gamle Kongerige. Disse monumentale værker, udgør et vidunderligt vidnesbyrd om det egyptiske folks utrolige beslutsomhed og dedikation for deres bygherrer.

  Få et nærbillede af Den Store Pyramide, bygget til Farao Khufu, samt pyramiderne i Khafre og Menkaure. Ikke langt fra pyramiderne, hviler den store og mystiske Sfinks, med dets løvekrop og menneske-hoved, udskåret af ét stort stykke kalksten.

  Det første glimt af disse vidundere fra en gammel verden, vil ganske sikkert efterlade dig tom for ord og fuld af begejstring. Den enestående Keops pyramide, bygget i 2560 f.Kr., er den ældste af dem og er den sidste vi har tilbage af verdens syv oprindelige vidundere.

  I dag oplever du også Memphis, en af byerne fra oldtidens Egypten, og pyramiderne og udgravningerne i Sakkara, hvor bl.a. Teti’s pyramide står. Memphis var hovedstad i den første nome i Nedre Egypten og i det gamle rige fra grundlæggelsen til omkring år 1300 f.Kr. Ruinerne af Memphis ligger 19 km syd for Cairo på Nilens vestbred, tæt på pyramiderne i Sakkara. Navnet Memphis stammer fra det gamle egyptiske navn Men-Nefer, som grækerne senere omdøbte til Memphis.

  I dag ligger området i en interessant lokal landsby kaldet Mit Rahina. Arkæologiske udgravninger på stedet har været i gang i ca. 200 år.

  Den lokale gud Memphis blev kaldt Ptah. Han var skabelses- og arbejderguden og blev tilbedt sammen med sin kone, gudinden Sekhmet og deres søn, Nefer-Tom. Der er kun nogle få ruiner tilbage af det gamle Memphis, bl.a. monumenter fra Det Nye Kongerige.

  Dagens omfattende udflugt fortsætter til Sakkara, som var forbundet med Memphis og fungerede som Egyptens hovedstad under Det Gamle Kongerige, grundlagt af Kong Menes omkring 3100 f.Kr.

  I dag er Sakkara et fantastisk friluftsmuseum, der bl.a. kan fremvise en gigantisk statue af Ramses II. Det er et af de mest omfattende arkæologiske områder i hele Egypten. Det var den primære kirkegård i den tidligere hovedstad, Memphis, men trods dette er det stadig et af de mest uudforskede arkæologiske steder.

  Her er gjort fantastiske opdagelser, og et af de vigtigste er Kong Zosers trin-pyramide, som stammer tilbage til 2700 f.Kr. Det er en af de ældste stenstrukturer i verden. Frokost i Sakkara.

  Dagen afsluttes med entré på det verdenskendte gamle Egyptiske Museum, i Cairo. Museet huser en stor samling af gamle egyptiske objekter. Der er imponerende skulpturhaver i museumsparken, og en massiv statue af Ramses II hilser dig velkommen ved indgangen til det primære atrium.

  Det nye Grand Egyptian Museum (GEM), er fortsat ikke åbnet. Det 1. spadestik blev taget tilbage i 2012, og det forventes at stå færdigt i begyndelsen af 2024. Grand Egyptian Museum vil blive verdens største arkæologiske museum.

 • Dag 3: Oplevelser i Cairo

  Efter morgenmad på hotellet, begynder dagens udflugt mod et af Cairo ældste områder, i det Koptiske Cairo.

  Kopterne er de egyptiske kristne. Sankt Markus introducerede den kristne religion i 45 e.Kr. I Cairo er det koptiske kvarter et af de ældste kvarterer i byen, og du vil opleve en sjælden stilhed og ro i dette område. Her kan vi spadsere rundt i gyderne til fods, væk fra de travle gader i nærheden og området er kendt for sine mange kirker inden for et lille areal.

  En af de mest genkendelige kirker er Den Hængende kirke (St. Jomfru Marias ortodokse kirke) som er en af de ældste kirker i Egypten. Kirkens tag er bygget af træ, og ligner det indre af Noahs Ark. Du kan også opleve Ben Ezra synagogen, som oprindeligt ikke var en kirke. Det meget enkle ydre udseende overstråles af dets overdådige indre.

  Vi kan desværre ikke nå at besøge alle kirkerne og nogle kan være lukkede for turister i perioder, så det kan variere fra afgang til afgang hvilke vi besøger.

  Efter en god lokal frokost, venter flere spændende oplevelser på Det Nationale Museum for Egyptisk Civilisation (NMEC). Nationalmuseet ligger i den antikke by Fustat, som er en del af Cairo, og viser en samling over af 50.000 artefakter, der præsenterer den egyptiske civilisation fra forhistorisk tid til i dag.

  Vi sætter herefter kursen mod dem stemningsfulde Khan El Khalili basar, hvor der venter en anderledes livlig atmosfære, og du vil kunne finde al slags egyptisk håndværk, souvenirs og antikviteter.

  Glæd dig til at prøve dit handelstalent af med Cairos venlige gadehandlere, i de farverige, overfyldte og autentiske handelsgader. Her handles med alt fra krydderier og olier til messing, glas, læder og guld. Vi nyder en god middag i byen, inden vi returnerer til vores hotel.

 • Dag 4: Cairo - Luxor med fly og velkommen om bord

  Tidlig morgenmad på hotellet og derefter transfer med bussen til Cairo lufthavn. Afrejse med EGYPT AIR til Luxor, hvor vi ved ankomst mødes af vores lokale guide og bus, som kører os direkte til krydstogtskibet.

  Dagen er fri til afslapning på skibet, med mulighed for at besøge til fods i selskab med jeres rejseleder.

 • Dag 5: Kongernes dal - Hatshepsut dødstemplet og Memnon kolosserne*

  Der serveres morgenmad på skibet fra kl. 06:00 hver morgen. I dag begynder heldagsudflugten kl. 07:00 og der venter dig et forbløffende arkæologisk fund - Kongernes dal, hvor 62 faraoer ligger begravet.

  Denne kongelige kirkegård ligger på Luxors vestbred og var et hemmeligt sted, hvor vagter i tidernes morgen bevogtede indgangen dertil fra toppen af bakkerne for at afskrække gravrøverne. Desværre blev alle gravene med tiden tømt for værdigenstande, som det også skete for pyramidernes skatte.

  Ikke desto mindre, er Kongernes Dal en kæmpe oplevelse at se med sine egne øjne, og følelsen af at bevæge sig langsomt ned af de mange tusinde år gamle stentrin i noget så helligt og mytisk som et kongeligt gravsted, er ganske ubeskriveligt.

  Vi skal også overvære Dronning Hatshepsuts tempel ved El-Deir El-Bahari, hvis arkitektur og dekorationer består som et af de mest karakteristiske templer i hele Egypten. Det blev bygget af kalksten (ikke sandsten) som de fleste af de andre begravelses-templer i Det Nye Kongeriges periode.

  Det menes at Senimut, den geniale arkitekt der byggede dette tempel, fandt inspirationen til sit design fra det nærliggende lighus – templet for det 12. dynastis konge, Neb-Hept-Re.

  Templet blev bygget for at mindes resultaterne af den store Dronning Hatshepsut (18. dynasti) og som et begravelsestempel for hende samt en helligdom for guden, Amon Ra.

  Dette unikke tempel beskriver konflikten mellem Hatshepsut og hendes nevø og svigersøn, Tuthmosis III, da mange af hendes statuer blev ødelagt, og tilhængere af Tuthmosis III beskadigede det meste af hendes kartouches.

  Inden vi returnerer til skibet, skal vi opleve Memnons kolosser. Den oprindelige funktion af disse kolosser var at stå vagt ved indgangen til Amenhoteps mindetempel. Dette var en massiv konstruktion, bygget i faraoens levetid, hvor han blev tilbedt som en gud på jorden både før og efter hans afgang fra denne verden.

  Kl. ca. 13:00 sejler vi fra Luxor mod Edfu, og kan nyde frokosten om bord mens vi roligt glider med strømmen.

  Kl. 19:00 byder kaptajnen velkommen med en cocktail og 19:30 serveres der middag. Hen ved kl. 21:00 er der atter engang underholdning om bord, med dans og musik.

  Skibet bliver i Edfu natten over.

  *Hvis du har tilkøbt udflugten luftballon over Luxor, er der afgang meget tidligt fra skibet (04:30). Læs evt. mere om disse udflugter under fanen skibet.

 • Dag 6: Nilkrydstogt – afslapning mod Kom Ombo

  Skibet ligger i Edfu på vestbredden af Nilen, og du har mulighed for at gå en tur i byen med Gislevs rejseleder eller blive på skibet og slappe.

  Om formiddagen sejler skibet videre mod Kom Ombo og Aswan. Der er god tid til at nyde livet om bord, solbade, læse en bog, slappe af og fordøje de mange indtryk og oplevelser.

  Frokost og middag om bord på skibet og underholdning hen ved kl. 21.00. Skibet bliver i Aswan natten over.

 • Dag 7: Felucca sejltur ved Aswan botaniske have - ekstraudflugt til Abu Simbel

  I dag kan du slappe af og nyde det varme vejr, da vi først efter frokost skal ud på nye opdagelser.

  Om eftermiddagen går vi om bord på de traditionelle mindre felucca både, og sejler rundt ved om øen El Nabatat. Øen kaldes også for Kitcheners Island, fordi Lord Kitchener i 1899 under hans militære kampagner i Sudan gjorde denne ø til hovedkvarter for sin hær. Her er et væld af plantager og træer, hvoraf nogle levede naturligt på øen og senere blev flere bragt hertil og øen blev omdannet til en botanisk ø. Der findes bl.a. et antal sjældne palmer, såsom Royal Palm Tree, Sabal palmen m.fl. En afslappende og smuk udflugt, hvor naturen og Nilen er i fokus.

  Senere nyder vi middagen om bord på skibet og om aftenen er der nubisk show med mavedansere m.m. Skibet bliver i Aswan natten over.

  Hvis du har tilkøbt udflugten til Abu Simbel, er der afgang fra skibet tidligt om morgenen. Vi er tilbage tids nok til at komme med på eftermiddagens felucca sejltur.

  De to templer i Abu Simbel anses for at være mesterværkerne i det gamle Egypten med deres unikke stil. De afspejler det nye Kongeriges herlighed og glans. Den egyptiske regering og UNESCO besluttede at samarbejde for at redde disse templer fra oversvømmelsen, og det lykkedes.

  Templet i Ramses II blev dedikeret til de fire universelle guder: Ptah, Re-Her-Akhtey, Amun-Re og til Ramesses II selv. Det store Abu Simbel-tempel kaldes også Solens tempel af Ramses II.

 • Dag 8: Aswan dæmningen, Philae templet - ekstraudflugt til Nubisk landsby

  Igen i dag kan du nyde formiddagen om bord, f.eks. fra skibets skønne solterrasse hvor der er liggestole, swimmingpool, lounge m.m. Efter frokost, skal vi på udflugt til Aswan dæmningen og Philae templet.

  Med konstruktionen af denne enorme dæmning, kan mennesket nu kontrollere den årlige oversvømmelse af Nilen, hvilket har en enorm betydning for hele landet og dets naboer. Dæmningen rummer denne enorme mængde af vand og kan frigive det når det er nødvendigt og derved f.eks. give vand til flere 100.000 hektar land.

  Hvis du har tilkøbt udflugten til den nubiske landsby, er der afgang kl. ca. 08.00, efter morgenmaden. Vi sejler med en lille båd op ad Nilen, i selskab med en lokal engelsktalende guide. På denne afslappende udflugt, kan du opleve det nubiske folks livsstil, traditioner og kultur.

  Du ser de nubiske huse med sin unikke arkitektur og de mange muntre farver. Besøget er meget stemningsfuldt og landskabet er smukt. Som mange andre turiststeder i Egypten, så lever de lokale af indtægter fra turister, og der er altid masser af souvenirs, drikkevarer m.m. til salg i byens små gader. I er tilbage på skibet i god tid inden frokost, hvorefter dagens faste udflugt går mod Aswan dæmningen og Philae templet.

  Vi fortsætter mod Philae templet, som af mange betragtes som det sidste af de gamle templer, der er konstrueret i den "klassiske" egyptiske stil. Det er et af de mange templer i hele Egypten, der blev bygget til ære for gudinden Isis, og det tjener som et bemærkelsesværdigt eksempel på den kult, der blev bygget omkring hendes historie, der inkluderer Osiris og Horus.

  Det blev betragtet som et af de helligste templer af både egypterne og nubierne. Dette var hovedsageligt fordi de troede, at Osiris faktisk var blevet begravet på øen, hvor templet stod. Kun præster fik lov til at bo der, og ifølge legenden fløj ingen fugle fløj henover og Nilens fisk nærmede sig aldrig øens bredder.

  Senere nyder vi middagen om bord på skibet og om aftenen er der nubisk show. Skibet bliver i Aswan natten over.

 • Dag 9: Nilkrydstogt – nordpå mod Kom Ombo

  Livet på Nilen er skønt, og du kan nyde den rolige sejlads fra morgenstunden og helt hen til på eftermiddagen, hvor vi ankommer ved Kom Ombo. Her skal vi besøge templet der deles af de to guder, Sobek og Haeroris. Det imponerende græsk-romerske tempel, Kom Ombo, ligger på østsiden af Nilen, ca. 45 kilometer nord for Aswan by og ca. 800 km. syd for Cairo. Kom Ombo er en hyggelig landbrugs-by, omgivet af marker med sukkerrør og majs. Her bor nu mange nubiere, som blev fordrevet da Nilen oversvømmede deres byer efter opførelsen af Nasser-søen.

  Efter udflugten sejler skibet videre mod Edfu og om aftenen byder kaptajnen igen på en cocktail inden middagen serveres. Skibet bliver i Edfu natten over.

 • Dag 10: Nilkrydstogt - Luxor og Karnak templerne

  I de tidlige morgentimer, starter skibet med at sejle mod Luxor, hvor vi ankommer efter middag.

  Efter frokost går dagens udflugt mod Karnak tempelkomplekset, som muligvis er det største tempel i verden, og området indeholder et utal af større og mindre templer: Amon Ra, Ipt, Ptah, Monthos og Osiris tempel. En 20 m høj murstensmur, omgiver alle disse bygninger.

  Det er som om du går gennem en by, bygget udelukkende af templer og det er en forbløffende følelse at slentre gennem sporene af det gamle Egypten.

  Dagens udflugt fortsætter med besøg ved Luxor templet, der er blandt de smukkeste i hele Egypten. Amenhotep III byggede Luxor-templet. Han var søn af Habu og den geniale arkitekt og af denne massive konstruktion. Templet løb tæt ved og parallelt med Nilen, fra nord til syd, og blev konstrueret hvor der før var et lille Amon tempel.

  Middag på skibet fra kl. 19:30 og om aftenen er der underholdning fra kl. 21.00 – en Tanorua fest/show, med egyptisk mavedans, musik og sang.

  Skibet bliver i Luxor natten over.

 • Dag 11: Hjemrejse til Danmark, fra Luxor via Cairo

  Afgang fra skibet meget tidligt, da vi skal flyve fra Luxor kl. 05:55. Vi køres med bus fra skibet til Luxor lufthavn, hvorfra vi flyver med EGYPT AIR via Cairo til Københavns lufthavn.

Skibe

 • Dag 1-4

  Ramses Hilton Cairo

  Vidunderligt hotel med flotte, rummelige værelser, udendørs swimmingpool og god service. Beliggenheden helt ned til Nilen i det centrale Cairo er det perfekte udgangspunkt for vores ophold.

  På hotellet er der bl.a. restaurrant, kasino, fitnesscenter, bar og lounge samt aftenunderholdning. Du kan nyde aftenen på den store åbne terrasse, hvor du også har mulighed for at bade i den udendørs swimmingpool. Søger du lidt ekstra afslapning, er der en spa, der tilbyder massage, saunaer og et spabad (mod betaling). Bemærk, at vi bor i hotellets renoverede værelser med privat balkon og udsigt over Nilen eller byen. Alle værelser er nydeligt indrettede, rummelige og har meget komfortable dobbeltsenge, eget bad og toilet, aircondition, wi-fi, pengeskab, tv og minibar.

  Ønsker du to enkeltsenge, bedes du oplyse dette ved reservation af rejsen. Vi kan ikke garantere, at dette er ledigt. Det er muligt at bestille en opredning til børn og unge. Kontakt Gislev Rejser, såfremt dette ønskes.

 • Dag 4-11

  Nilkrydstogts skibe

  På Nilen benytter vi os af en række forskellige 5-stjernede / Deluxe skibe, hvor du er garanteret en rummelig og komfortabel udvendig kahyt på 19 m2 med store panoramavinduer (fransk balkon). Vores kahytter er placeret ml. receptionsdækket og øvre dæk – ingen kahytter er på nederste dæk. Alle kahytter har eget bad/toilet, håndklæder, hårtørrer, stole og bord, tv, wi-fi, sikkerhedsboks og aircondition. Det store panoramavindue kan let trækkes til siden via en balkonskinne, og du kan herfra nyde udsigten over Nilen direkte fra din kahyt.

  Bemærk, at de fleste dobbeltkahytter har to enkeltsenge. Det anbefales at bo maks. to voksne i en kahyt. Hvis du rejser med børn/unge, så vil de fleste skibe acceptere opredning til ét barn på maks. 11 år. Kontakt Gislev Rejser, hvis dette skal forespørges.

  Uanset hvilket skib du sejler med, er helpension inkluderet om bord. I skibets restauranter kan du nyde dine måltider og udsigten over Nilen. Her serveres morgenmad, frokost og middag undervejs på krydstogtet. Maden er en kombination af egyptiske specialiteter og internationale retter.

  På skibenes øverste dæk finder du en fantastisk solterrasse og udeareal med liggestole, swimmingpool, pool-bar og overdækkede pavilloner. Heroppe er du omgivet af Nilens skønhed, og du kan nyde lidt kvalitetstid og solbade. Slap af i krop og sind, og bestil evt. kølige forfriskninger fra terrassens bar.

  På de fleste skibe serveres der dagligt eftermiddagste på terrassen, og nogle aftener vil skibets underholdning udfolde sig her. I skibets lounge/bar har du det perfekte sted at slappe af om aftenen, og du kan nyde en drink og tage del i underholdningen om bord.

  Bemærk, at drikkevarer ikke er inkluderet på Nilkrydstogterne, men i skibets restaurant og barer finder du et bredt udvalg af forskellige sodavand, kaffe/te, juice, øl, lokale vine og rosé samt drinks og cocktails.

  Jaz Crown Prince
  Skibet er klassificeret som et 5-stjernet deluxe nilkrydstogt, med i alt 80 kahytter om bord.
  På dette skib er der gratis adgang til fitness rum - massage mod betaling.


  Læs evt. mere om Jaz Crown Prince her

  JAZ CROWN JUBILEE
  Dette 5-stjernede luksus-krydstogtskib rummer fem dæk i form af et soldæk, to øvre dæk, et hovedæk og det nederste nil-dæk. Skibet har i alt 80 kahytter på 19 kvadratmeter fordelt på de nederste fire dæk, og alle er de udstyret med moderne faciliteter som aircondition, sikkerhedsboks, minibar samt eget badeværelse med toilet, bad og hårtørrer. På soldækket finder du en swimmingpool, der ligesom fitnesscenteret og restauranten er til fri afbenyttelse. Derudover kan du få massage, vasket tøj og besøge skønhedssalonen mod betaling, mens du også for egen regning kan købe drikkevarer i lounge- og pool-baren.


  PRAKTISKE OPLYSNINGER

  Nilkrydstogter – generel information

  Helpension inkluderet på alle skibe. De generelle tider for måltider om er:
  Morgenmad: kl. 8 - 10.00
  Frokost: kl. 12:30 - 14:30
  Middag: kl. 19:30 - 21:30

  Bemærk, at drikkevarer er for egen regning og betales om bord. Du kan bestille på dit kahyts nr. og betale den endelige regning aftenen før afstigning.

  Wi-fi: Gratis wi-fi om bord. Bemærk, at hastigheden ikke understøtter større downloads og streaming af f.eks. film og serier.

  Tøjvask: Det er muligt at få vasket tøj mod betaling.

  Shopping: På alle skibe finder du en lille butik ombord med et udvalg af lokale produkter og souvenirs.

  Underholdning: Der er daglige shows eller levende musik ombord på nilkrydstogter.

  Valuta/kreditkort: Du kan betale med Visa & MasterCard samt euro.

  Udflugter: Langt de fleste udflugter er inkluderet. Bemærk, at besøg i templerne og gravene er til fods og vil involvere ujævne, ru og glatte overflader samt trin op og ned (nogle med gelænder, andre ikke).

  Det er vigtigt, at du er 100% selvhjulpen og ikke er gangbesværet for at få mest ud af disse udflugter langs Nilen.

  Bemærk: Krydstogtsskibene på Nilen fortøjes ofte ved siden af hinanden, hvilket kan blokere for udsigten, når vi ligger til kaj. Adgang til din båd sker indimellem gennem andre skibes lobbyer og på tværs af gangplanker.

  Programmet på Nilen kan ændres på grund af lokale forhold ift. vejr og navigationsfaktorer.

Kort

Rundrejse i Egypten med krydstogt på Nilen

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
27-09-2024Se afrejsetider 11 dageFly fra Københavns Lufthavn119.998,-Bestil
11-10-2024Se afrejsetider 11 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 820.998,-Bestil
08-11-2024Se afrejsetider 11 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 819.998,-Bestil
13-01-2025Se afrejsetider 11 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 819.998,-Bestil
03-02-2025Se afrejsetider 11 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 820.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Afrejse

  Rejselederen står klar til at modtage dig i Københavns Lufthavnen. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før check-in. 

 • Alkohol

  Øl, vin og spiritus er dyrt i Egypten og kan ikke købes overalt hvor vi rejser. De fleste hoteller restauranter/caféer serverer dog øl, vin og spiritus.

  Prisniveauet kan variere meget, men generelt er det 25-50% dyrere end i Danmark. Om bord på MS Tulip er det ikke muligt at tilkøbe en drikkepakke.

 • Antal deltagere

  Rejsen gennemføres ved min. 15 deltagere (maks. 25)

 • Apotek

  Der findes apoteker mange steder i Cairo og Luxor. Forhør dig ved din rejseleder såfremt der opstår et akut behov imens du sejler på Nilen.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Kufferten må maks veje 23 kilo.

  Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 8 kilo.

  Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte en liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Egypten

  Drikkepenge er ikke inklusive i rejsens pris. Drikkepenge-systemet er en smule fremmed for danskere, men er en væsentlig del af de lokales indtjeningsgrundlag, og de høflige chauffører og lokalguider fra turistindustrien har en forventning om at modtage drikkepenge.

  Beregn ca. EUR 50 i drikkepenge for denne rejse. Spørg evt. din rejseleder, hvis du er i tvivl.

 • Drikkevand

  Vi tilråder alle gæster om kun at drikke vand fra flaske. Husk at drikke rigeligt med væske undervejs på rejsen, således du ikke dehydrerer.

 • Elektricitet

  Egypten bruger 220 volt som i Skandinavien.

  Stikkene er derimod ofte smallere, og derfor kan man få brug for en adapter.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Flyrejsen

  Denne rejse flyves med Egypt Air: Københavns Lufthavn - Cairo / Cairo - Luxor / Luxor - Cairo - København.

  Endelig information vedrørende rejsen vil blive fremsendt ca. 10 dage før afrejse. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  Forplejning om bord på flyrejsen er inklusiv.

  Flysæder: Gislev Rejser sørger for at vores gruppe samt rejseleder sidder samlet, så godt som muligt. Vi beder altid om at samrejsende også får flysæder ved siden af hinanden. Flyselskabet har dog altid suveræn råderet over flysæder og der kan ske ændringer helt op til afrejsen.

  Jeres rejseleder vil sørge for at hjælpe til ved check-in, såfremt du og din rejsefælle er blevet omplaceret af flyselskabet.
   

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fotografering

  Vis respekt og spørg hellere en gang for meget, hvis du er i tvivl om du må tage et billede med lokalbefolkningen. Når vi besøger hellige steder, så vær diskret med fotografering. Nogle steder er det forbudt - og et sådan forbud skal overholdes.

  Det er ikke velset at fotografere bedende jøder, muslimer eller kristne. Det er heller ikke tilladt at fotografere ved militære poster, grænseovergange, paskontrol og i lufthavnen.

  Undlad at fotografere muslimske kvinder, da dette kan volde problemer.

 • Fysisk formåen

  Alle rejsende skal være ved almindelig godt helbred og 100% selvhjulpen for at kunne deltage i rundrejsen.

  Rejsen i Egypten er ikke egnet for gangbesværede, da vi går mange timer til fods når vi besøger templer, landsbyer, seværdigheder, arkæologiske udgravninger m.m. 

 • Fysisk formåen

  Flodkrydstogter er generelt ikke egnet for meget gangbesværede gæster. Udflugter og byrundture foregår primært til fods.

  Ring til os, hvis du er i tvivl, om du kan deltage på en af vores flodkrydstogtsrejser.

 • Huskeliste

  I god tid før afrejse:

  • Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
  • Er rejseforsikring i orden?
  • Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

  I kufferten pakkes:

  • Lille rygsæk (kan med fordel også bruges som håndbagage). Rygsækken skal gerne være komfortabel og praktisk til udflugter.
  • Behagelige og gode sko, med en solid og skridsikker sål
  • Gode sandaler, som kan spændes ordenligt
  • Evt. almindelig badesandaler/klipklapper til nilkrydstogtet
  • Sommertøj
  • Tynd jakke ell. let dunjakke
  • Evt. regnslag
  • Lun trøje/fleece trøje
  • Tørklæde
  • Strømper og undertøj
  • Badetøj
  • Toilettaske


  I håndbagagen pakkes:

  • kreditkort
  • valuta
  • pas
  • forsikringspolice
  • pung
  • briller/solbriller
  • kuglepen
  • læsestof
  • kamera/video
  • memory card
  • oplader til foto/video/mobiltelefon

  Vi anbefaler at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage).

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Internet

  Der er gratis wi-fi på hotellet i Cairo og om bord på krydstogtsskibet MS Tulip. Hastigheden/netværket langs Nilen kan svinge meget.

 • Mad og drikke

  Helpension er inkluderet om bord på krydstogtsskibet og alle måltider indtages i skibets hyggelige restaurant. Morgenmad, frokost og middag serveres som regel som buffet og om eftermiddagen er der ofte te eller kaffe med kage.

  Alle måltider er inkluderet, men drikkevarer betaler du selv.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Opgradering af kahytter

  Vi kan forespørge på opgradering til suiter på de skibe vi sejler med, men vi kan ikke garantere at disse er ledige.

  Kontakt Gislev Rejser såfremt vi skal undersøge pris og ledighed.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Pas/Visum i Egypten

  Der kræves visum for indrejse i Egypten, og det er inkluderet i rejsens pris. Visum til Egypten udleveres efter ankomst i Cairo lufthavn, hvor du skal have dit pas klar.

  Husk at medbringe et gyldigt pas med ledige sider til visum. Dit pas skal være gyldigt min. 6 mdr. efter hjemrejse.

  For at sikre at vi får det 100% korrekte navn på din flybillet og andre rejsedokumenter, skal vi bede om du sender en tydelig paskopi til Gislev Rejser senest 2 mdr. før afrejse. Du kan sende dette pr. mail eller post, eller aflevere det personligt i vores bookingafdeling i Ringe. Såfremt du booker rejsen mindre end 2 mdr. før afrejsen, bedes du hurtigst muligt indsende din paskopi.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Egypten har et varmt klima i de måneder vi besøger landet, men det kan stadig anbefales at tage både sommerligt og praktisk tøj med, til såvel varme dage og kølige aftener. Det regner sjældent, og ikke særligt længe, på de tidspunkter af året vi besøger Egypten, men pak evt. et simpelt let regnslag med for en sikkerheds skyld. Medbring sandaler og gode gå-sko til udflugterne. 

  Det anbefales også at have en trøje og tørklæde til bussen, pga. den kølige luft fra aircondition anlægget. Husk også badetøj.

  Til udflugterne kan det anbefales at have et tørklæde eller lign. som beskytter ansigtet mod sand og vind, og solbriller og solhat/skygge er uundværligt under den skarpe sol, især i ørkenen.

  Kvinder bør ikke gå i shorts, men i stedet en let nederdel eller bukser, der går ned over knæene. Ligeledes bør kvinder ikke gå i nedringet bluser og skuldre bør være dækket. Mænd kan gå i shorts på visse turiststeder. Det er derimod ikke velset i byerne.

 • Rejseforsikring - Fjerne rejsemål

  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Rejseleder

  Gislevs rejseleder er altid med dig hele vejen, fra du afrejser Danmark til du er hjemme igen. Dette mener vi er den rigtige måde at sørge for at du som gæst får et 100% trygt og afslappende rejseforløb gennem fra første til sidste dag.

  På vores rundrejse til Egypten, møder du Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn ved det mødested som vi oplyser om i de rejsedokumenter du modtager senest 10 dage før afrejsen. Gislev rejseleder assisteres undervejs på rundrejsen af dygtige egyptiske lokalguider/ægyptologer, som taler engelsk.

  Det er ikke et krav at du som gæst taler og forstår engelsk, men det vil uden tvivl gavne og gøre oplevelsen endnu bedre.

 • Religion

  Ca. 90% af befolkningen er sunnimuslimer, mens 5-8% er koptere. Herudover tilhører ca. 1 mio. andre kristne retninger, og nogle få tusinde jøder og shiamuslimer bor i landet.

 • Sikkerhed

  Inden du rejser til Egypten bør du holde dig orienteret om den aktuelle situation i landet. Du kan læse den seneste opdaterede rejsevejledning for Egypten her

 • Sprog

  Det officielle sprog i Egypten er arabisk, men mange egyptere (især de som har med turisme at gøre) taler engelsk.

 • Tidsforskel

  Der er 1 times tidsforskel. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 19.00 i Egypten. Ved ankomst til Cairo skal uret altså sættes en time frem og ved hjemkomst til Danmark en time tilbage.
  Hver opmærksom på at Egypten skifter til sommer/vintertid på andre datoer end Danmark.

 • Tillæg og ekstra udflugter

  Afbestillingsforsikring: 7% af rejsens pris.
  Enkeltværelse/kahyt fra kr. 6000. Skal forespørges ved Gislev Rejser.

  Ekstra udflugter fra skibet:
  Luftballon over Luxor kr. 700. (dag 5).
  Udflugt til Abu Simbel med bus kr. 750 / kr. 800 i 2025. (dag 7)*
  Udflugt til Nubisk landsby kr. 250 (dag 8).

  *Abu Simbel udflugt med bus (varighed 8 - 9 timer).
  Afgang kl. 05:00 fra skibet mod Aswan (ca. 3 timers kørsel) i en bus med aircondition.
  I har ca. 1,5 time ved Abu Simbel. Udflugten inkluderer:
  - Transport i bus med aircondition tur/rt.
  - Lokal engelsktalende egyptolog/guide
  - Indgangsgebyrer til de historiske steder
  - Flaskevand om bord på bussen

  Bemærk - Gislevs rejseleder deltager på busturen til Abu Simbel og Nubisk Landsby.
  Udflugterne skal bestilles med rejsen og senest 1 mdr. før afrejse.

  Udflugterne inkluderer ikke drikkepenge til lokalguide/chauffør.

   

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Vaccinationer

  Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Spørg for en sikkerhedsskyld egen læge, og du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser.

  Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

 • Valuta og kreditkort

  Valutaen i Egypten hedder Egyptiske Pund - EGP.  100 Pund = ca. 23 kr. (opdateret 06. feb. 2023). Du kan med fordel hæve EGP eller veksle EUR eller USD til EGP ved ankomst i Cairo eller på dag 2-3. Det er meget praktisk at have lidt lokal valuta til evt. små indkøb i boder, på basaran, gadehandlen, drikkevarer og drikkepenge. 

  Bemærk, at EGP er faldet drastisk over de seneste 6 mdr., og vi har oplevet, at det ikke er muligt at hæve EGP i danske banker. Derudover er det ikke længere muligt at betale med EGP på nilkrydstogtet.

  De typiske internationale kreditkort som Visa og MasterCard kan anvendes på store hoteller, krydstogtskibe og i visse større butikker, souvenirshops og restauranter. Vi har oplevet, at der er problemer med at bruge Visakort i Egypten i både hæveautomater, banker og butikker. Medbring derfor gerne et MasterCard som backup.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Klimaet i Egypten er varmt og tørt næsten hele året rundt. Det er mildest ml. oktober - marts (vinterhalvåret), hvor temperaturen typisk ligger ml. 15-25 grader,
  Der kan være stor forskel på temperaturerne i det nordlige (Cairo) og centrale (f.eks. Luxor, Aswan).

  Det nordlige Egypten har gerne 15-25 grader i vinterhalvåret, og den centrale del af Egypten er ml. 20-25 grader. Vores rundrejser i januar, februar og oktober vil derfor være
  med lune/varme behagelige dagstemperaturer og lune/kølige aftenen. Den tørre varme og lidt kølige aftenbriser, er en fordel i disse måneder. Det regner sjældent.

  OBS: Solen er meget stærk og kan ofte skinne i mange dage uden skyer. Husk en god solcreme, solhat og lign. da vi opholder os mange timer udenfor når vi er på udflugter.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu