Caribiske Cuba

Havana, Trinidad, Vinales og afslapning ved Cayo St. Maria.

gislev

Flyrejse til historiske og flotte Cuba med Havana, Vinales-dalen, Che Guevara samt Hemingways hjem.  All inclusive afslutning ved Cayo St. Maria.

 • Flyrejse til Cuba med den storsmilende og livsglade befolkning 
 • Den frodige Vinales dal, hvor tobakken gror
 • God tid i Havana, en by man bliver betaget af
 • Ernest Hemingways hjem i Cuba 
 • Cienfuegos, sukkerplantager og smagsprøver
 • Trinidad, en smuk kulturhistorisk perle.
 • Cayo St. Maria, all inclusive ved en af verdens bedste strande
   

Med i prisen:

 • 14 dages flyrejse til Cuba
 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x helpension + 1 x morgenmad + 1 x middag
 • 4 x all inclusive (Cayo St. Maria)
 • Alle udflugter og entréer
 • Lokalguide
 • Dansk rejseleder
 • Flybilletter og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden


Tillæg: Enkeltværelse fra kr. 2100. Afbestillingsforsikring kr. 1.450. Visum kr. 300.

Se videoklip om rejsen til Cuba

Status:
Ring til os

Om rejsen

Det mærkedes tydeligt, at Cuba begynder at åbne op, og dermed står landet foran store forandringer. Turister fra hele verden strømmer til, for at opleve Cuba før forandringens vinde for alvor blæser. Amerikanske turister rejser nu også via Canada og kommer til Cuba i stort antal. Vi har erfaret, at Cuba har svært ved at håndtere denne enorme tilstrømning af turister fra hele verden, og det kniber at logistikken kan følge med. Ledelsen på cubanske hoteller har ikke samme holdning til overholdelse af aftaler som i Europa, derfor kan ændringer forekomme. Dette sker ikke ofte – men vi har erfaret at det kan ske. Selv om vi hos Gislev bestiller de bedre hoteller i Cuba, bliver vi nødt til at tage forbehold for, at der i sidste øjeblik kan ske ændringer af, hotellerne, hotelstandard, hotelfaciliteter og indkvarteringstype. Det er vores mål at vise vores gæster Cuba, som det er NU under de bedst mulige forhold, men vi beder om jeres forståelse, hvis der skulle opstå ændringer og hindringer som er ude af vores hænder. Gislev vil gøre en stor indsats for at eventuelle ændringer vil blive videregivet til gæsterne inden afrejse.

Cuba
Cuba er Caribiens største ø, klimaet er subtropisk med 2 årstider, en varm og regnfuld sommer og en køligere og mere tør vinter. Cuba er et multietnisk samfund med en befolkning af oprindelig spansk og afrikansk (kom til Cuba som slaver) befolkning. Den største organiserede religion er den romersk-katolske kirke samt en række afro-cubanske religioner. Officielt har Cuba været en ateistisk stat igennem årene med Fidel Castro ved magten, men de religiøse restriktioner er blevet færre siden 1991. Cuba er et fattigt land, hvilket ikke mindste skyldes den amerikanske handelsembargo, der blev indført i 1960, men også Sovjetunionens kollaps i 1990´erne har betydet meget for den cubanske økonomi. Til gengæld er Cuba rig på historie, øen har været under spansk kontrol gennem århundrede indtil USA erobrede øen. Uafhængighedskampe har været talrige og langvarige indtil Fidel Castro erobrede magten i 1959. Cuba er på næsten alle områder et tilbagestående land, men man overraskes ofte over, hvor velfungerende det er på nogle områder f.eks. har Cuba et særdeles veludbygget skolesystem, derfor findes der næsten ikke analfabetisme på Cuba.

Cubas befolkning og kultur
Den cubanske befolkning er et helt fantastisk livfuldt, sprudlende og kærligt folk. Der er altid larm alle steder, alle snakker, griner højt eller synger. Cubanerne er et meget kultur elskende folk, overalt findes der casa de Musica, biografer og teater – og her er der altid mange mennesker. Børnene flaskes op med kultur, og tages ofte med til et af de talrige Casa de la Cultura, hvor alle kan få gratis musik-, danse- eller teaterundervisning. Musik er overalt en stor del af cubanernes glæde og identitet, der findes masser af spille og danse steder – og hold jer ikke tilbage, turister er meget velkomne.

Havana eller Ciudad de la Habana
Cubas hovedstad og den næststørste by i Caribien med et indbyggertal på omkring 2.1 millioner. Havana er den mest oprindelige koloniby i Cuba, med charmerende gamle gader og smukke pladser – husk at kig op, Havana er også for de smukkeste gamle smedejerns gadelygter. Havanas smukke gamle kvarter dateres tilbage til det 15. – 16. og 17. århundrede, og får tilskud fra UNESCO for at bevare den spanske koloniale arkitektur. Men Havana er også kendt for sin fantastiske atmosfære, sine farverige og blankpolerede amerikanske biler fra 1950`erne, sine gademusikanter – overalt høres rytmerne af mambo, cha-cha og salsa, og stemningen er altid glad og venlig. Prøv at spise på en af de private palader, der er små restauranter i private hjem, her spiser man godt og billigt. Husk også at stoppe på en af de smukke pladser for at prøve Cubas nationaldrik mojito, men vær opmærksomme på at sodavand koster mere end rommen, så de er ofte meget stærke.

Cienfuegos
Byen blev grundlagt i 1819 af franske immigranter, hvilket naturligvis ses på byggestilen. Cienfuegos er en af de fineste byer i Cuba, og den har befundet sig på UNESCOs Verdens arvs liste siden siden 2005. Byen ligger natursmukt ved en bugt, og havnepromenaden er flot flankeret af gamle overdådige palæer.

Trinidad
Også Trinidads gamle bydel er på UNESCOs liste over verdens særligt bevaringsværdige byer, hvilket gør at en stor del af byens fantastiske spanske koloni-arkitektur er smukt bevaret. Den gamle bydel med de små brolagte gader, er lukket for motorkøretøjer, så her er heste- og æselkærrer et normalt syn. Trinidads smukke centrum med de pastelfarvede huse og de flotte smedejernsgitre skal helst nydes på en gåtur, her er mange små markeder med lokalt håndarbejde og kunsthåndværk, besøg et af de mange musiksteder og nyd salsa musikken.

Pinar del Rio og Vinales dalen
Pinar del Rio ligger ca. 175 kilometer vest for Havana og er den største by i den vestlige del af Cuba, provinsen bærer samme navn som byen. Pinal del Rio provinsen er et af Cubas flotteste naturområder, og det er her verdens bedste tobak dyrkes. Mellem de høje kalkstensbjerge (mogotes) ligger den frodige Vinales dal. Dalen er utrolig smuk, jorden er rustrød og frodigheden er overvældende. Her dyrkes jordlodderne efter gamle traditioner og uden tekniske hjælpemidler – oksekærrer er et almindeligt syn. Brune palmehytter er spredt ud over dalen, tro det eller ej, men her starter processen der fremstiller de verdensberømte cigarer som Cohiba, Monte Cristo og mange andre. Men Vinales dalen byder på meget andet, flotte klippeformationer afløses af kølige vandfald, her er mangrove, søer, floder, bananpalmer og meget mere. I dalen findes imponerende drypstens huler, disse er gennem historien blevet brugt som gemmested af utallige bortløbne slaver, endog Che Guevara har i en periode haft hovedkvarter et af hulesystemerne under revolutionen. Også Vinales dalen er på UNESCOs verdens arvs liste.

Santa Clara
Santa Clara ligger ca. 300 kilometer sydøst for Havana, byen har været skueplads for flere af Cubas vigtigste historiske begivenheder. Her blev revolutionen fløjtet i gang da det lykkedes Ernesto Che Guevara at afspore et armeret militær tog og befri byens garnison. Toget Tren Blindado står her stadigvæk og skudhullerne fortæller deres historie. Che Guevara deltog i mange revolutioner rundt om i verdenen, men det er især den cubanske revolution alle kender ham for. Che Guevara blev skudt i Bolivia i 1967. I 1997 blev hans jordiske rester ført til Cuba, og han ligger nu begravet i et mausoleum i Santa Clara. Santa Clara rummer dog andet end voldsomme revolutions monumenter, her er et velfungerende universitet, et rigt kulturlig og smukke pladser og hyggelige cafeer.

Cayo St. Maria
Cayo St. María er en ø der ligger ud for Cubas centrale kyst. En bro forbinder øen med fastlandet. Cayo St. Maria er kendt for smukke hvide strande og dejlige all inclusive hoteller. Her vil der være rig mulighed for at svømme i det lune turkisblå vand, spadsere på den hvide strand, eller deltage i nogle af de aktiviteter der tilbydes på stedet. Så langt øjet rækker er der hvide strande og azurblåt vand - der er til gengæld ikke mange seværdigheder. I Cayo St. Maria er gennemsnitstemperaturen ca. 26 grader året rundt – passatvinde sender forfriskende briser og her er mange solskinstimer. Gislev har inkluderet transporten tilbage mod Havana lufthavn på hjemrejsedagen.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse fra Billund eller Københavns Lufthavn.
Gislevs rejseleder møder gruppen i Billund Lufthavn. Rejsende fra Københavns lufthavn foretager check-in på egen hånd. Hele gruppen samles i Paris eller Amsterdam ved gaten hvorfra der er videre rejse mod Havana. Ankomst til Cuba samme aften, og transfer fra lufthavnen samt indkvartering på centralt hotel i Havana. Måltider inkluderet denne dag: Middag i Havana og forplejning på fly.

Cubanske Flag Damer ryger cigar på Cuba

Dag 2: Byrundtur i Havana.
Havana er en pragtfuld by med store flotte pladser, charmere forfaldne bygninger, farvestrålende gamle biler, spændende museer og ikke mindst det helt unikke gadeliv. Vi besøger de store seværdigheder som Plaza de Armes, Plaza de la Catedral, og ikke mindst Havanas katedral, der af den cubanske forfatter Alejo Carpentier beskrives som en sang af sten. Vi kommer også forbi bygningen der rummer statens arkiver. Her udsmykkede Asger Jorn i 1968 flere af væggene. Vi skal også se Havanas universitetsbygning og Plaza de la Revolution, med det store relief af Che Guevara. På denne plads holdt Fidel Castro sine efter signende meget lange taler til de cubanske folk. Sidst med ikke mindst skal vi også forbi Havanas 8 kilometer lange og meget smukke havnepromenade El Maleconi. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

bil foran Capitolio Havana på cuba Havana Plaza de la Revolution
 
Dag 3: Ernest Hemingway og Revolutions muséet.
Inden vi kører mod Ernest Hemingways tidligere hjem, besøger vi Revolutions muséet i Havana. Efter dette historiske indblik, kører vi mod Finca Vigia, der har stået uberørt siden den berømte forfatter rejse tilbage til USA. Vi følger hans vej til den lille fiskerleje Cojimar, hvor han holdt af at opholde sig, tale med fiskerne, fiske og ikke mindst nyde den lokale øl Cristal. Cojimar inspirerede Hemingway til at skrive Den Gamle Mand og Havet, hans mest berømte værk. Vi returnerer til Havana og følger endnu et af Hemingways fodspor, til hans ynglings bar Floridita. Om aftenen tager vi til fortet Morro Fortress, der vogter indsejlingen til Havana. Hver aften kl 21.00 affyres en kanon – en gammel ceremoni, der oprindelig var et forvarsel til indbyggere om byportene blev lukket for natten. Traditionen forsætter, og i dag er ceremonien en skattet oplevelse for både cubanere og turister. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Hemingway Finca Vigia Cuba Moor Fortress Havana Cuba

Dag 4: Vinales dalen, Pinar del Rio.
Dagen byder på en heldagsudflugt til den vestlige del af Cuba: Pinar del Rio Provinsen og den naturskønne Vinales-dal. Vi besøger Mogotes klipperne, hvor det gigantiske vægmaleri Mural de la Prehistoria straks fanger opmærksomheden. Maleriet er bestilt af Fidel Castro og forestiller snegle, dinosaurer og hulemennesker. Indianerhulen Cueva del Indio er Cubas største system af underjordiske huler. Nogle af hulerne blev førhen brugt af indianerne som skjulested under spaniernes erobring.  Vinalesdalen er meget kendt for tobak og rom og vi skal besøge både en cigar og en rom producent. Glæd dig især til at opleve tobaksproduktion på Veguero House, der er et traditionelt tobakshus, hvor havaneserne håndrulles. Her er det muligt at købe de berømte cigarer stykvis. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Vinales Cuba Gislev rejser Vinales Tobak Cuba

Dag 5: Sydpå til Cienfuegos og Trinidad.
Vi forlader Havana, helt sikkert en fantastisk oplevelse rigere. Vi kører i ro og mag, i den fart som det cubanske vejnet tillader, gennem flade sletter, hvor der dyrkes sukkerrør. Vi stopper undervejs for at lære mere om sukker-produktionen og hører om datidens liv blandt slaver og rige sukkerbaroner – en smagsprøve på sukkerrørsdrinkken guarapo skal vi også smage. Hvis vi er heldige, kan vi køre en tur med et af de gamle damptog, der førhen blev anvendt til at transportere sukkerrør fra plantagerne til kysten, hvor de blev forarbejdet. Togene er ofte ude af drift og derfor ved vi først ved ankomsten om vi kan køre denne tur. Vi fortsætter til Cienfuegos, der ligger utroligt smukt ved den blå bugt Jagua. Cienfuegos var førhen en særdeles velhavende by, her udskibedes 1/3 af Cubas sukkereksport til hele verden, og her boede nogle af områdets rigeste sukkerbaroner. Cienfuegos er stadig en meget smuk by, og vi tager en byrundtur til bl.a. José Martins torv og forbi katedralen inden vi fortsætter til Trinidad, hvor vi indkvarteres i private gæstehuse. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag

Cienfuegos Cuba Cienfuegos Plaza

Dag 6: Trinidad.
Trinidad er kendt for sine smukke pastelfarvede huse og brostensbelagte gader. Trinidad var i lighed med Cienfuegos en meget velhavende by i de år, hvor Cubas sukkerproduktion blomstrede. Vi besøger familien Brunet gamle palæ, der nu huser Museo Romantico, en flot samling af juveler, porcelæn, maleriet og meget mere fra byens storhedstid. Vi stopper ved Canchanchara bar, for at nyde den lokale drink af samme navn.  Efter dejlige oplevelser i Trinidad er det tid til at tage retur til vores værtsfamilier i de private gæstehuse. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 Trinidad Farverige huse Trinidad Cuba

Dag 7: Che Guevara i Santa Clara.
Vi forlader Trinidad og begiver os på vej mod skønne Cayo St. Maria. Undervejs stopper vi i Santa Clara for at besøge mausoleet, hvor Che Guevara ligger begravet, vi skal også besøge Tren Blindado det armerede tog, som Che Guevara erobrede under frihedskampene. Santa Clara var en af nøglebyerne under revolutionen, vores rejseleder fortæller historien om den karismatiske revolutionære Che Guevara. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores gode hotel i Cayo St. Maria, hvor vi skal bo under resten af vores ophold i Cuba. Opholdet i Cayo St. Maria er all inclusive.

Che Guevara Santa Clara cuba Malerier fra Cuba

Dag 8 - 11: Afslapning i Cayo St. Maria.
Dagene er til fri disposition, nyd livet og hotellets faciliteter. Hotellet ligger ved en af verdens smukkeste strande, og det store udbud af aktiviteter er gratis. Opholdet i Cayo St. Maria er all inclusive.

Varadero strand Veteranbil parkeret på en strand i Cuba

Dag 12: Kørsel fra Cayo St. Maria til Havana.
Efter morgenmaden kører vi tilbage mod vores hotel i Havana. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 13: Egen tid i Havana og afrejse fra Cuba.
Vi skal retur mod Europa med et aftenfly, så efter morgenmaden er der god tid til egne oplevelser i Havana. NB - transport til Havana lufthavn ca. 3 timer før afrejse. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning i fly på den oversøiske flyvning.

Dag 14: Hjemkomst Billund eller København.
Transit og flyskift i Paris eller Amsterdam. Rejselederen følger med gæsterne tilbage til Billund, og evt. rejsende fra København er på egen hånd det sidste stykke hjem.

Visum

Visum er påkrævet til Cuba. Du har ved bestilling af rejsen samtidig bestilt udstedelse af visum. Vi udfylder et visum til vores gæster, og beder dig derfor fremsende følgende pr. mail til gislev@gislev-rejser.dk - skriv dit billet nr. i emnefeltet:
- en tydelig paskopi, i farver (vi skal kunne se al information tydeligt, uden f.eks, genskær fra blitz eller rystede billeder).

Jeres Cubanske visum er et fysisk dokument, som vi vedlægger sammen med jeres andre rejsedokumenter, der tilsendes ca. 10 dage før afrejsen.
NB - husk at dit pas skal være gyldigt i mindst 3 måneder udover opholdets varighed.

Værd at vide

Afrejse
Rejselederen står klar til at modtage dig i Billund eller Københavns lufthavn. Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in, såfremt du rejser fra samme lufthavn som rejselederen. Nærmere information omkring dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen.

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Kufferten må max veje 23 kilo, og de samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/12 2016, tjek evt. på www.klm.com). Vi gør opmærksom på, at kufferten ikke må være aflåst, særligt godkendte lufthavnslåse dog undtaget. Sikkerhedskontrollen i lufthavnene skal have adgang til bagagen. Såfremt der ikke er det, har sikkerhedsfolkene ret til at bryde kufferten op, og de har ikke erstatningspligt. Lås evt. kufferten med en elektrikerstrip, der er nem at klippe op for myndighederne om nødvendigt. Venligst læg en seddel i kufferten med rejseplan, hotellernes navn og adresse samt din private adresse i Danmark.
Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 8 kilo, og max. dimensioner må ikke overstige 55 x 35 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke længere gratis poser (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus
Busserne på Cuba er af almindelig cubansk standard.

Drikkepenge
Det er blevet almindeligt at folk i turistbranchen (lokalguider, buschauffører og hotelportører) forventer drikkepenge. Ca. 1 Peso Convertible pr. dag til stuepige, chauffør, lokalguider og til portører (pr. kuffert). Rejselederen orienterer dig nærmere herom. Den cubanske befolkning er desuden meget interesseret i europæiske effekter, som sæbe, tøj og andre luksusvarer, som er vanskelige at købe på Cuba

Drikkevand
Drik kun vand på flasker. Spørg eventuelt rejselederen eller hotelpersonalet.

Elekticitet
Der er normalt 110 volt og der anvendes stik med 2 flade ben. Det er derfor nødvendigt med en adapter. (Med 110 volt vil din elektriske barbermaskine eller hårtørrer kun køre på halv kraft. På de fleste hoteller er der imidlertid 220 volt (dog kun 110 volt i Pinar del Rio og både 110V og 220 V i Havana).

Flyrejsen
På denne rejse benyttes KLM og/eller Air France fra Billund eller Københavns Lufthavn. Ud og hjemrejse via Amsterdam eller Paris (flyskift). Der er gratis forplejning ombord.

Flytider
Du vil modtage de elektroniske flybilletter pr. brev, senest 10 dage før afrejsen. Her vil du kunne aflæse de nøjagtige flytider, transittider m.m.

6 gode råd til at gøre flyveturen mere behagelig
Hav ikke tøj på der kan hæmme blodcirkulationen som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Internet
Flere steder er det muligt at benytte computer på hotellerne mod betaling.

Klima
På Cuba er klimaet tropisk og påvirkes af både Atlanterhavet og Det Caribiske Hav som omgiver det. Klimaet på den østlige del af øen varmest, mens man på den vestlige del af øen kan opleve temperaturer ml. 10 og 25 grader, afhængigt af årstiden.
Tempuraturen i Januar til April er typisk ml. 15-30 grader og i Oktober - November ml. 20-30 grader.

Kreditkort
Kreditkort kan bruges som betaling på de større hoteller, restauranter og i nogle Peso Convertible-butikker. Anerkendte kreditkort er: Mastercard og VISA. Amerikanske kreditkort f.eks Diners kan give problemer. Man kan hæve kontanter på anerkendte kreditkort hos BFI (Banco Financiero International) og på Cadeca vekselkontorer i større byer. Vores rejseleder er naturligvis behjælpelig.

Pas
Dit pas skal være gældende min. 3 måneder efter hjemkomst.

Rejseforsikring
Myndighederne på Cuba forlanger, at man har tegnet en rejseforsikring – og kan dokumentere dette ved indrejsen. Man skal altså medbringe en engelsksproget erklæring, som dokumenterer, at man har en rejseforsikring. Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring. Venligst bemærk at Europæiske har særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Privat indkvartering/ B&B i Trinidad

Indkvartering hos private er en helt speciel oplevelse og en glimrende mulighed for at komme tæt på cubanerne. Jeres værtsfamilier taler ikke nødvendigvis engelsk, men er vant til at gøre sig forståelig med smil og kropssprog. Alle vil gøre deres bedste for at give jer en god oplevelse. De bed & breakfast steder vi benytter, har som oftest 2–3 værelser, der alle har privat bad og toilet, men forvent ikke shampoo og sæbe. I perioder kan vandforsyningen svigte – sådan er det at bo i Cuba. Værelsernes størrelse og indretning er selvsagt uens, men generelt er der 2 senge i hvert værelse. Værtsfamilierne vil sætte pris på en lille gave – tøj, kuglepenne, sæbe, shampoo eller lignende, men det er naturligvis helt op til den enkelte gæst. Morgenmaden nydes hos værtsfamilierne, det samme gør middagen 2 aftener.

Sygdom
I tilfælde af sygdom under selve rejsen vil rejseleder og hotelreception være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller sygehus på Cuba. Man må være indstillet på at betale for behandling (i første omgang – og efterfølgende få beløbet refunderet af rejseforsikringen). Kvitteringer for sygdomsbehandling bør gemmes af hensyn til din rejseforsikring.

Tidsforskel
Der er 6 timers tidsforskel. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 12.00 i Cuba.

Sprog
Det officielle sprog er spansk – men i turistområderne og i de store byer tales og forstås engelsk. Uden på landet er det nødvendigt med spansk for at kunne kommunikere. Den cubanske befolkning er nysgerrig, venlig og imødekommende, og de vil gerne i kontakt med turister.

Taxa
I Havana og andre store byer findes specielle turisttaxaer som kører efter taxametre. Brug evt. Panataxi der har et godt ry.

Tryghed på Cuba
Cuba er ikke et farligt land at rejse i – det regnes for det mest fredelige land i Latinamerika. Som turist vil man altid være et muligt mål for tyveri. Det anbefales derfor at du anvender sikkerhedsboksen på hotellerne til opbevaring af værdigenstande, pas og billet.

Vaccinationer
Der kræves ikke bestemte vaccinationer for indrejse til Cuba. Kontrollér at din stivkrampevaccination ikke er blevet for gammel (normal holdbar i 10 år). Spørg eventuelt egen læge eller kontakt de officielle vaccinationskontorer.

Valuta
I Cuba findes der flere typer valuta. Cuba Peso benyttes primært af cubanerne. Peso Convertible er den eneste acceptable valuta for turister i Cuba. Denne valuta udstedes af den cubanske stat og har næsten samme værdi som euro. Det er muligt at veksle fra euro til Peso Convertible i Cuba. En Peso Convertible = ca. 7,5 DKK. En Peso Convertible = 27 Cuba Peso. Kontanter medbringes i euro og veksles i Cuba. Det er IKKE muligt at veksle US dollars. Gem altid kvittering for veksling til brug ved tilbageveksling før hjemrejse.

Visum
Visum er påkrævet til Cuba. Du har ved bestilling af rejsen samtidig bestilt udstedelse af visum. Læs venligst vores VISUM fane, med alle nødvendige infomationer.

Huskeliste

I god tid før afrejse
Pas skal være gyldigt 3 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
Er rejseforsikring i orden?
Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes
Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
Gode sko
Gode sandaler
Let sommertøj
Et par lange bukser
Vindjakke
Lun trøje
Badetøj
Strømper
Undertøj
Evt. lommekniv
Neglesaks
Toilettaske

I håndbagagen pakkes
Kreditkort
Valuta
Pas
Forsikringspolice
Pung
Briller/solbriller
Kuglepen
Læsestof
Fotoapparat/video/mobiltelefon
Film/memory card
Oplader til foto/video/mobiltelefon

Vi anbefaler, at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage).

Kort

Kort Cuba

Flyv fra

Fly letter

Fly fra Billund og København

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in. ( Bemærk at rejselederen afrejser fra den primære lufthavn på denne rejse - dvs. Billund lufthavn medmindre andet er anvist )


Alle tider er lokaltider og der tages forbehold for tidsændringer.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.Billund mødested
 

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested (såfemt rejselederen afrejser fra Københavns lufthavn)
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven".