Skip to main content

Flyrejse til Costa Rica

-
Overdådig natur – vulkaner – vandfald – vilde dyr

Costa Rica

Costa Rica, det lille gæstfrie land i Latinamerika, har formået at beskytte det helt unikke plante og dyreliv samt den enestående natur. Intet andet sted i verden findes der så mange forskellige dyrearter på så lille et areal. Det lille demokratiske land er på størrelse med Danmark, men her ophører alle ligheder. I den frugtbare jord oplever vi smukke eksotiske blomster som f.eks. orkideer, mens tukaner skræpper i trætoppene.

I La Paz Waterfall Garden følger kolibrier og sommerfugle os på den smukke spadseretur langs den rislende flod til de 4 brusende vandfald. I Tortuguero skal vi på spændende flodsafari ad regnskovens mange kanaler. Her er der gode chancer for at se aber, krokodiller og farvestrålende fugle. Glæd dig også til at se den kegleformede vulkan Arenal – også her er naturen helt uforglemmelig. Vi skal også smage på chokolade helt frisk fra regnskoven og høre om kakaoens spændende historie.

Du får også 2 nætter i den berømte nationalpark Manuel Antonio.

Glæd dig til

 • Udflugt til La Paz Waterfall Garden
 • Besøg ved den aktive vulkan Poas
 • 2 nætter i Tortuguero National Park
 • Kakaoplantage med chokoladesmagning
 • Storslået natur ved vulkanen Arenal
 • Verdenskendte Manuel Antonio National Park

Inkluderet i rejsens pris

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 9 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 5 x middag
 • Udflugt til Volcan Poas National Park
 • Udflugt til La Paz Waterfall Garden
 • Sejlads til og fra Tortuguero
 • Bådsafari i Tortuguero
 • Kakaoplantage inklusive chokoladesmagning
 • Arenal National Park
 • Manuel Antonio National Park
 • Entré til Guldmuseum i San Jose
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark til San Jose i Costa Rica

  Afrejse fra København. Flyskifte før ankomst til San José samme aften. Costa Ricas hovedstad ligger i det centrale Costa Rica i 1.050 m højde omkranset af vulkaner mod nord og Talamancabjergene mod syd. Indkvartering i San José for 2 nætter.

  Måltider inkluderet denne dag: Forplejning på den oversøiske flyvning. Antal km i bus: 15 km.

 • Dag 2: Parque Nacional Volcán Poás – La Paz Waterfall Garden

  Efter morgenmaden starter dagens spændende udflugt. Vi forlader hovedstaden San José og kører gennem Central Valleys frodige landskaber, hvor der dyrkes kaffe og jordbær. Vi passerer flere kaffeplantager samt forskellige jordbrugsarealer hvor der dyrkes frugt og grøntsager.

  En smuk, snoet vej tager os til Costa Ricas mest besøgte nationalpark med den 2.740 meter høje vulkan Volcán Poás, der har været i udbrud ikke mindre end 40 gange siden 1828. Vulkanen var sidst i udbrud i 1953 hvor der skabtes det enorme krater, på 1,3 km i diameter og 300 meters dybde. Siden har mindre askeudbrud i 1989 og 1995 lukket nationalparken kortvarigt.

  Den vulkanske aktivitet er tydelig og man oplever hvordan det bobler, koger, damper og ryger fra jordens indre. Der findes i alt 3 kratere, hvoraf det ene nu er en smuk safirblå sø. Tid til en kort spadseretur, hvor du vil du opleve den fascinerende kontrast mellem den grønne skov og det bizarre vulkanske landskab.

  Herefter til La Paz Waterfall Garden, hvor der er inkluderet en frokostbuffet. Herefter mulighed for at deltage i en dejlig spadseretur. (1 time/2.500 meter i let terræn)

  Roligt spadserer vi gennem en smuk park hvor kolibrier og sommerfugle vil følge os på vej, langs med den rislende flod. Vi ser 4 flotte vandfald, og der er endda mulighed for at få et kig bag det ene vandfald og opleve hvorledes kaskader af vand styrter ned. Herefter tilbage til hotellet i San José for overnatning.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost. Antal km i bus: 100 km.

 • Dag 3: Sejlads i Tortuguero, havskildpadde museum

  Vi forlader San José tidligt om morgen og kører gennem Braulio Carillo National Parks smukke landskaber til lavlandet mod Atlanterhavet.

  Vi stopper på vejen i Guápiles, hvor vi spiser en god morgenmad før vi fortsætter til en lille havn. Her venter en times sejltur gennem mangrovens kanaler til Tortuguero National Park. Her i dette imponerende naturreservat findes der ingen veje – det giver fred og ro til en af de vigtigste ynglepladser for grønne havskildpadder.

  I Tortuguero findes der mere end 300 arter af fugle, heriblandt flere arter af tukaner. Kæmpe firben pusler i den tætte underskov, mens aber brøler i trætoppene. Tortuguero er en kæmpe oplevelse for natur og dyreelskere.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. Antal km i bus: 125 km.

 • Dag 4: Bådtur, oplev Tortugueros enestående dyreliv

  Spændende safaritur i båd gennem regnskovens mange kanaler. Der er gode chancer for at opleve nogle af Costa Ricas vilde dyr som f.eks. aber, krokodiller, havskildpadder og farvestrålende fugle. Hvis forholdene tillader det, er der mulighed for aftentur til stranden, hvor havskildpadderne lægger deres æg.

  Eftermiddagen er fri til egne oplevelser. Du kan vælge at slappe af i det indbydende poolområde, spadsere langs stranden, eller tilkøbe flere bådture ind i regnskoven. Overnatning i Tortuguero.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. Antal km i bus: 0 km.

 • Dag 5: Det caribiske lavland og kakaoplantagebønner

  Vi forlader Tortuguero med båd og sejler ad vandveje tilbage til bussen. Vi sætter nu kursen mod det caribiske lavland. Vi stopper ved Tirimbina Biological Station, et interessant projekt, hvor der undervises i, hvorledes grøn turisme kan hjælpe med at bevare regnskoven.

  En biolog fører os ind i regnskoven, hvor vi hører om flora og fauna. Især hører vi om kakaoplanten og hvordan bønnen forarbejdes til chokolade. Vi smager naturligvis også på den hjemmelavede chokolade – helt frisk lige fra regnskoven. Overnatning: La Fortuna.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. Antal km i bus: 195 km.

 • Dag 6: Parque Nacional Volcán Arenál og besøg hos stammefolk

  Dagen starter med en udflugt til den betagende nationalpark med den smukke kegleformede vulkan Arenál. Frem til 2010 har vulkanen næsten dagligt udspyet aske og mindre lavastrømme. Det, at vulkanen har mindsket sin aktivitet, har været til stor gavn for turismen, der nyder godt af den formidable natur. Vi spadserer i skoven ved vulkanens fod.

  Om eftermiddagen kører vi langt væk fra alfarvej og besøger den afsidesliggende indianske stamme Maleku. Vi oplever deres stolte traditioner og skikke samt hører deres unikke sprog. Stammen lever meget ydmygt og prøver at tjene lidt håndører ved at sælge træskærerarbejde i smukke farver.

  Overnatning: La Fortuna.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad samt let frokost. Antal km i bus: 115 km.

 • Dag 7: Besøg på kaffeplantage

  Vi starter dagen med et interessant besøg på en kaffeplantage, beliggende blot 10 minutters kørsel fra hotellet. Vi bruger de næste par timer på en spændende rundvisning i den privatejede plantage. Her hører vi om produktion af de eftertragtede kaffebønner og ser også sukkerrør og kakaobønner og sidst men ikke mindst er der lækre smagsprøver.

  Herfra kører vi mod syd gennem kønne landskaber. Vi krydser floden Rio Tarcoles og gør et stop her ved Tarcoles River Crocodile Bridge. Der bliver tid til at spadsere ud på broen og se ned på de mange krokodiller der, som oftest, jager, svømmer og solbader her. De krokodiller der ses her, er af arten Crocodylus acutus, og de kan blive op til 6 meter lange og veje 900 kg.

  Herefter fortsætter vi videre mod syd til Manuel Antonio, hvor vi skal overnatte de næste 2 nætter. Det skønne 4-stjernede hotel Parador Tropical ligger i tropisk skov og med flot udsigt ud over havet og adgang til strand.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag. Antal km i bus: 235 km.

 • Dag 8: Manuel Antonio National Park

  Den 680 hektar store nationalpark, der ligger langs Stillehavet, er berømt i hele verden for de billedskønne strande og det rige dyreliv. Selv om nationalparken er Costa Ricas mindste nationalpark, så er det nok den med den største biodiversitet. Her er regnskov, mangrove, tropiske laguner med hvide sandstrande og i havet ud for kysten et koralrev. Her findes et utal af fugle samt aber, næsebjørne, dovendyr og mange andre dyr.

  Husk badetøjet for de smukke strande og det turkisblå vand indbyder i den grad til en svømmetur. Efterlad dog ikke dine ejendele ubevogtet, da stort set alt kan friste de tyvagtige kapucineraber.

  Efter de flotte oplevelser i nationalparken kører vi det korte stykke retur til Parador Resort & Spa. Hotellet ligger med skøn udsigt over Stillehavet og omgivet af regnskov. Det er ikke ualmindeligt at se aber, dovendyr og tropiske fugle på hotellets områder.

  Du kan evt. benytte muligheden for at køre til Bisianz Beach. Her hvor regnskoven møder det turkisblå hav ligger den skønneste lille hvide sandstrand. På den 10 minutter lange spadseretur til havet, kan du være heldig at se mange af de vilde dyr, der holder til i området. Du kan også slappe af ved en af hotellets 3 indbydende pools – eller slappe af med en drink og nyde den storslåede udsigt.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag. Antal km i bus: 25 km.

 • Dag 9: Byrundtur i San José, guldmuseum

  Vi forlader vores skønne hotel og sætter kursen mod Costa Ricas hovedstad. Efter ca. 3 timers kørsel er vi fremme i San José og her venter en kort byrundtur. Da europæerne for alvor fik smag for kaffe i 1800-tallet, betød det spirende vækst for San Jose. Hver eneste sæk kaffe der blev sendt over Atlanten, bragte velsmag til Europa og velstand til Costa Rica.

  Indbyggerne i San Jose øjnede nye muligheder, når det kom til det sofistikerede, materielle og kulturelle. Byen var en af de første i verden, der kunne prale af elektrisk gadebelysning og Costa Rica blev foregangsland i Sydamerika, når det kom til skolegang og uddannelse. Vi besøger bl.a. pladsen Plaza de la Cultura.

  Her i hjertet af centrum, hvor de lokale nyder en kølende is, er der et hyggeligt leben. Den charmerende plads er flankeret af flere interessante bygninger bl.a. Teatro Nacional, nationalteatret, der er en af Costa Ricas mest skattede bygninger. Teatret, der stod færdig i 1897, er overdådigt udsmykket med marmor, søjler og smukke malerier.

  Under Plaza de la Cultura ligger Costa Ricas guldmuseum. Her er der en helt enestående udstilling om guld fra før Columbus bragte Europa og den hvide mand til Sydamerika.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag. Antal km i bus: 170 km.

 • Dag 10: Hjemrejse fra San José

  Tidlig afgang fra hotellet. Transfer til lufthavnen i San José. Formiddagsfly mod Toronto, hvortil der er ankomst samme dag sidst på eftermiddag. Aftenfly direkte til København.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. Antal km i bus: 30 km.

 • Dag 11: Hjemkomst til København

  Vi ankommer til København midt på formiddagen efter en storslået rejse til Costa Rica.

Mere om rejsen

Pura vida - skønne Costa Rica
På denne rejse kan du opleve rygende vulkaner, eksotiske strande, snappende krokodiller, brølende aber og flagrende kæmpe sommerfugle. Det mangfoldige dyreliv og den overdådige natur er en oplevelse helt ud over det sædvanlige. Ingen andre steder i verden, er der så meget fokus på bæredygtig turisme og på at bevare natur og dyrelivet som i Costa Rica.

Der er 106 vulkaner i Costa Rica, hvor den kegleformede Arenal må siges at være den smukkeste. I den frugtbare jord, ved vulkanens fod, oplever vi kønne eksotiske blomster som f.eks. orkideer, mens farvestrålende tukaner skræpper i trætoppene. Vi bader i det termiske lune vand – her er den vulkanske aktivitet tydelig og mærkbar.

I La Paz Waterfall Garden følger kolibrier og sommerfugle os på den smukke spadseretur langs den rislende flod til de 4 brusende vandfald. I Tortuguero sejler vi ad spændende vandveje langt ind i regnskoven. Her er der ingen biler til at forstyrre de mange vilde dyr. Farvestrålende papegøjer og brølende aber ses i trætoppene, mens kæmpe leguaner trasker ugenert afsted. Krokodiller lurer i det lave vand og pilegiftfrøer gemmer sig i det grønne vildnis.

I Tirimbina venter et interessant besøg i en kakaoplantage. Her spadserer vi ud til en primitiv hytte, hvor vi hører om kakaoens spændende historie og smager på chokolade helt frisk fra regnskoven. Du får 2 nætter i den berømte nationalpark Manuel Antonio. Her venter eksotiske strande og et rigt dyreliv. Aber, næsebjørne og dovendyr er ikke noget særsyn i Manuel Antonio.

Hoteller
På denne rejse har vi lagt vægt på ekstra gode hoteller med god beliggenhed. Hotellet i Tortuguero er 3-stjernet med en helt uovertruffen beliggenhed. Alle andre hoteller er meget komfortable 4-stjernede hoteller. Bemærk dog at stjernerne gives for den lokale bedømmelse. Du finder her en beskrivelse af de hoteller der benyttes på rejsen. (Forbehold for ændringer)

Tre-personers værelse
Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. 1 seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge.

Costa Ricas officielle hilsen, er ikke uden grund, ”Pura Vida”, hvilket betyder det rene liv eller det simple liv. Så Pura Vida – velkommen til Costa Rica.

Hoteller

 • Dag 1-3

  Barceló San José

  Barceló San José ligger i roligt område i forstaden Uruca, 13 km fra lufthavnen og 5 km fra centrum af San José. De 254 værelser er udstyret med alle bekvemmeligheder som fx Wi-fi, TV, aircondition, minibar, hårtørrer og værdiboks. Hotellet har flere restauranter, bar, fitnessrum samt swimmingpool beliggende i en skøn have.

  Læs mere om Barceló San José

  BarJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HaveJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  SolterrasseJa
  SpaområdeJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa
 • Dag 3-5

  Laguna Lodge, Tortuguero

  Ingen veje fører ud i Tortuguero, alt skal transporteres i små både. Det 3-stjernede eco-tourist hotel består af små annekser der ligger på en smal landtange der blot er 210 meter bred. Beliggenheden med Tortuguero lagunen til den ene side og det caribiske hav til den anden side er helt unik. I hotellets skønne have finder du et dejligt poolområde, en helt ubeskrivelig udsigt samt direkte adgang til det caribiske hav. Værelserne er indrettet i enkel stil i pagt med naturen.

  Læs mere om Laguna Lodge, Tortuguero

  BarJa
  HaveJa
  Privat strandJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  Udendørs swimmingpoolJa
 • Dag 5-7

  Los Lagos, Arenal

  Los Lagos Hotel Resort & Spa ligger tæt på den nordlige del af byen La Fortuna. Hotellet ligger i en smuk have, omgivet af regnskov og med flot udsigt til den imponerende vulkan Arenal. Hotellet har 98 veludstyrede værelser med bl.a. TV, mini køleskab, aircondition, kaffemaskine og hårtørrer. Fra alle værelser er der en flot udsigt mod vulkanen Arenal.

  AirconditionJa
  BoblebadJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  KøleskabJa
  RestaurantJa
  SpaområdeJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
 • Dag 7-9

  Parador Tropical, Manuel Antonio

  Hotellet ligger i Manuel Antonio i den sydlige ende af Stillehavskysten. Hotellet ligger på et højdedrag omgivet af tropisk regnskov og med en imponerende udsigt over Stillehavet og den verdensberømte Manuel Antonio National Park. I hotellets grønne omgivelser er det ikke ualmindeligt at se aber, dovendyr og tropiske fugle på hotellets områder. Følger du stien ned mod havet kommer du til Bisianz Beach. Her hvor regnskoven møder det turkisblå hav ligger den skønneste lille hvide sandstrand. På den 10 minutter lange spadseretur til havet, kan du være heldig at se mange af de vilde dyr, der holder til i området.

  AirconditionJa
  BarJa
  FitnessrumJa
  HaveJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  Privat strandJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa
 • Dag 9-10

  Hotel Bougainvillea, San Jose

  Blot 25 minutters kørsel fra lufthavnen og 10 minutters kørsel fra San Jose centrum ligger dette skønne hotel. Det 4-stjernede hotel ligger i en stor tropisk have. Foruden de mange smukke blomster finder du også forskellige afgrøder som har betydet meget for Costa Rica, bl.a. kaffe og kakao. Værelserne er lyse, rummelige og alle udstyret med tv, telefon, sikkerhedsboks, kaffemaskine, clockradio, hårtørrer og balkon. På hotellet findes pool, sauna, fitnesscenter, tennisbaner og restaurant.

  Læs mere om Hotel Bougainvillea, San Jose

  AirconditionJa
  BarJa
  FitnessrumJa
  HaveJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
03-11-2024Se afrejsetider 11 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 829.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (Max 158 cm når L+B+H lægges sammen) samt en håndbagage på max 12 kg (Max 55 x 40 x 20 cm). Bemærk at kufferten ikke må være aflåst, medmindre der er tale om særligt godkendte lufthavnslåse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  På restauranter er der inkluderet 10% drikkepenge til personalet, men har man været tilfreds med mad og betjening forventes det at man giver 5% ekstra. Det er også almindeligt at lægge 1-2 USD til stuepigen, samt give chaufføren et beløb svarende til et par dollar om dagen.

 • Drikkevand

  Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes, køb vand på flaske.

 • Elektricitet

  Der er 110 volt i Costa Rica. Medbringer du elektronik der ikke kan omstilles fra 220 volt til 110 volt, så vil det køre/lade på halv kraft. Bemærk at visse opladere ikke kan oplade på 120 volt. Bemærk at stik er anderledes, medbring adapter/mellemstik. Det kan købes i større isenkræmmere eller i lufthavnen.

 • Entréer

  Vi har inkluderet entré til følgende seværdigheder:
  • La Paz Waterfall Garden 
  • Sejlads til og fra Tortuguero
  • Bådsafari i Tortuguero
  • Tirimbina kakaoplantage inklusive chokoladesmagning
  • Arenal National Park 
  • Manuel Antonio National Park
  • Entré til Guldmuseum i San Jose
   

 • eTA

  Da der flyves med Air Canada via Toronto, er det obligatorisk med en eTA. Ved bestilling, af denne rejse vil du derfor følgende to valgmuligheder mht. det påkrævede eTA:

  eTA: Valgmulighed 1
  Du udfylder selv din eTA ved at klikke dig ind på følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp
  Dette koster pt. CAD 7, som du skal betale med kreditkort. Vi anbefaler at du laver din eTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at eTA udfyldes korrekt og manglende eTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til Canada. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din eTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til eTA.

  Vejledning til udfyldning af eTA: Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder eTA-registrering mod et ekstra gebyr. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger den officielle hjemmeside http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Alle felter, der er markeret med en stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/ eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne. Når din eTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god idé at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.

  Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en eTA. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år. Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i Canada end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den canadiske ambassade i København.

  Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af eTA, skal du kontakte den canadiske ambassade på tlf. 33 48 32 00.

  Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din eTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i Canada, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev. Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt eTA.

  eTA: Valgmulighed 2
  Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din eTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det er vigtigt at du indsender kopi af pas samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen). Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt eTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din eTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly

  Vi flyver med Air Canada fra København via Toronto. Det er muligt at tilkøbe tilslutning fra Aalborg og Aarhus.

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er egnet for alle, der er almindeligt godt gående. Påregn dog, at der er en hel del trapper i La Paz Waterfall Garden, og at gåturen i Manuel Antonio National Park er på ca. 1.5 time.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Internet

  Flere steder er det muligt at benytte computer på hotellerne evt. mod betaling.

 • Klima

  Gennemsnitlige dagstemperaturer på denne rejse er 23-28 grader. Temperaturen i Costa Rica er næsten den samme året rundt – men mængden af regn varierer meget. Vi har valgt at lægge vores rejser i januar og februar, der er de to måneder hvor der er mindst nedbør. Se mere om vejr og klima på: https://www.mitrejsevejr.dk/l/costa-rica/vejrudsigt-san-jose-vejret-lige-nu-temperatur-vejr.php

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mobiltelefon

  De fleste mobiltelefoner fungerer fint, men det er dyrt at ringe til/fra Costa Rica. Husk at slå dataroaming fra. På de større hoteller er det muligt at benytte internet mod betaling, forvent ikke gratis internet.

 • Moms

  Der er 13% moms (sales tax) i Costa Rica.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Program

  Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Påklædning

  Generelt får du brug for let sommertøj, et par lange bukser, lun trøje og vindjakke samt gode sko. Det er også en rigtig god ide at medbringe en trøje, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips eller lignende. Husk badetøj.

 • Rejseforsikring - Fjerne rejsemål

  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Rejseleder

  Rejselederen er med på hele rejsen fra København.

 • Rygning

  Det er forbudt ved lov at ryge på mange offentlige steder i Costa Rica. Det er altså heller ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser. Tjek med rejselederen ved tvivl.

 • Shopping

  Træskærerarbejde og lædervarer. Bemærk at du muligvis vil blive tilbudt at købe skildpaddeskjold, konkylier, muslingeskaller og lignende. Det er forbudt at udføre disse varer.

 • Tidsforskel

  Costa Rica er 7 timer bagefter i forhold til dansk vintertid og 8 timer bagud i forhold til dansk sommertid.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 5.200.

  Afbestillingsforsikring kr. 1700.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Toldregler

  Fra Costa Rica til Danmark må du indføre 200 cigaretter/50 cigarer, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin (vin og spiritus (Vær obs. på regler om væsker i håndbagage!), samt varer købt i Costa Rica til en værdi af max. kr. 3.250. Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til Costa Rica. Husk at det er ulovligt at udføre skildpaddeskjold, muslingeskaller, konkylier, koraller ect.

 • Trepersonersværelse

  Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 130 cm x 200 cm. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge.

 • Vaccinationer

  Almindeligvis anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A) Da dette kan ændre sig, anbefaler vi at du spørger egen læge til råds – eller kontakter Statens Seruminstitut.

  Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

 • Valuta og kreditkort

  Den lokale valuta hedder Costa Rican Colón (CRC). Sedlerne findes i 5.000, 10.000, 20.000 og 50.000. Mønterne findes i 5,10, 25, 50,100, 500. US dollar accepteres stort set alle steder. Betaler du med US dollar, får du ofte byttepenge i Colon. Medbring altså blot US dollar - helst ikke større sedler end $20. Per 20. februar 2023: 1 USD er ca. DKK 7,10. 1 USD er ca. 560 CRC. 10 DKK er ca. 801 CRC. Der kan hæves penge i pengeautomater (I større byer) I de mere øde områder accepteres mest kontanter. I byområder og steder hvor der færdes mange turister accepteres Visa og Mastercard de fleste steder, dog er Visa en anelse mere udbredt end Mastercard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Visum

  Der kræves ikke visum for danske statsborgere der skal opholde sig mindre end 90 dage i Costa Rica. Visumregler kan hurtigt ændre sig tjek evt. Udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk.

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu