Skip to main content

Julekrydstogt gennem Belgien

-
Oplev Valloniens flodbyer i julelampernes skær

Julestemning ved floden Mass

Kom med på et spændende flodkrydstogt gennem det kuperede og vintersmukke Vallonien, hvor vi skal opleve den hyggelige julestemning i byerne Liège, Dinant, Namur og Maastricht.

I samarbejde med vores søsterselskab NILLES Rejser har vi lavet denne spændende julerejse med opsamlinger flere steder på både Fyn og i Jylland. Turen går med bus ned gennem Tyskland og Holland, inden vi når Maastricht først på aftenen. Her ligger skibet MS Olympia klar ved kajen og venter på at tage os ud på en rejse ad floden Mass gennem Belgiens sydlige og fransktalende Vallonien-region.

Undervejs på rejsen lægger vi til kaj i områdets største by Liège, der ud over at være målby for et af verdens mest berømte cykelløb også byder på en smuk bykerne, et hyggeligt julemarked og den imponerende Montagne de Bueren-trappe, hvor der fra toppen er en fuldstændig mageløs udsigt over byen og området. Herefter går turen til provinshovedstaden Namur med det imponerende Citadelle de Namur, eventyrbyen Dinant med den ikoniske, lodrette klippe og tilbage til Maastricht, hvor vi skal hygge os på nogle af byens mange verdensberømte julemarkeder.

Skibet MS Olympia agerer vores flydende hjem, mens vi bevæger os ned ad Mass-floden. Vi har All Inclusive ombord, hvilket inkluderer morgenmad, middagsmad, snacks og skibets drikkevarer. Derudover kan du nyde levende musik om aftenen i skibets lounge, adventshygge i restauranten og synet af de smukke landskaber, der glider forbi, mens du sidder med et varmt tæppe og en kop kaffe på den overdækkede solterrase på øverste dæk.

Denne rejse er skabt i samarbejde med vores søsterselskab NILLES Rejser.

Inkluderet i rejsens pris

 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (udrejse)
 • 1 x middag (hjemrejse)
 • Halvpension på overnatningshotel (hjemrejse)
 • All Inclusive på MS Olympia
 • Byrundtur i Liege, Namur og Dinant
 • Entré til Citadellet i Dinant
 • Julemarkedsbesøg i Liege og Maastricht
 • Velkomstdrink på skibet
 • Eftermiddags kaffe og kage på skibet
 • Kaffe og te efter middag på skibet
 • Musik og underholdning om bord
 • Kuffertservice ved check-in og check-ud
 • Passager- og havneafgifter
 • Grænsestop og tid til juleindkøb (hjemrejse)
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse

  Bussen holder ind og samler rejsefæller op flere steder på både Fyn og i Jylland.

  Herefter spiser vi morgenkomplet på Tyrstrup Kro syd for Kolding og frokost i Tyskland, inden vi forsætter mod sydvest og ankommer til Maastricht ved den hollandsk/belgiske grænse ud på aftenen.

  På byens havn står besætningen på MS Olympia klar til at hjælpe os og vores bagage ombord, og efter vi er kommet på plads i vores kahytter, spiser vi velkomstmiddag i skibets restaurant.

  Skibet bliver liggende natten over i Maastricht. Aftenen er fri til at slappe af i kahytten eller mødes i baren til en drink. Hvis skibet ligger meget centralt i Maastricht, er der mulighed for en kort aftenspadseretur langs Maasfloden.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenkomplet, frokost og velkomstmiddag på skibet.

  Udrejse
 • Dag 2: Liège

  Denne morgen letter MS Olympia anker og sejler sydpå ad Massfloden og ind i regionen Vallonien.

  Vi ankommer til Valloniens største by Liège, som vi tager tager på byrundtur i med rejselederen. Her ser vi bl.a. byens smukke og futuristiske banegård Liège-Guillemins, og vi skal også på jagt efter belgiske vafler og andre specialiteter på julemarkedet, der ligger et stenkast fra den gotiske katedral Saint-Paul de Liège, som det er muligt at se indefra. Entré €3 (betales lokalt).

  Hvis benene er blevet trætte efter turen rundt i byen, kan du bruge eftermiddagen på at slappe af i den dejlige kahyt på MS Olympia. Men du kan også vælge at gå med rejselederen op på toppen af den 374 trin høje Montagne de Bueren-trappe, hvorfra der er en fuldstændig fantastisk udsigt over Lièges tage og kirkespir.

  Dagen rundes af med middag, musik og hygge på skibet, som bliver liggende natten over i Liège.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet

  Liège
 • Dag 3: Namur

  Vi nyder en god morgenmad og udsigten fra MS Olympia, der langsomt sejler igennem det vinterlige landskab. Efter frokost ankommer vi til provinshovedstaden Namur, der først og fremmest er kendt for sin højtliggende fæstning; Citadelle de Namur.

  Vores bus henter os ved skibet og kører os op til det imponerende forsvarsværk, der kan dateres helt tilbage til år 937. Efterfølgende går vi ned i selve byen, hvor vi blandt andet skal se den smukke Saint-Loup-katedral og forkæle den søde tand med endnu flere belgiske lækkerier på byens hyggelige julemarked ved det centrale torv Place d'armes. Gåturen foregår i et roligt tempo, og vi har god tid til at gå på opdagelse blandt de mange boder og butikker.

  Middagen indtages i skibets hyggelige restaurant, og skibet bliver liggende natten over i Namur.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

  Namur
 • Dag 4: Dinant

  Denne morgen sejler vi den sidste korte etape mod Dinant, der er kendt som 'Maasflodens datter'.

  Dinant er som taget ud af en Disney-fortælling, da den ligger for foden af den 40 meter høje og sylespidse Rochard Bayard-klippe, som giver hele området en eventyrlig aura og sætter telefonens kamera på overarbejde.

  Vi skal naturligvis helt tæt på den gigantiske klippe og mærke suget i maven, når man på "bagsiden" af den passerer den smalle vej, der skærer sig igennem den fritstående klippe og bjergmassivet lige ved siden af.

  Vi tager også kabelbanen op til Citadelle de Dinant, der ligesom sin tvilling i Namur ligger højt over byen og i svundne tider forsvarede byen mod angreb udefra. Entré til Citadellet er inkluderet. Vi ender nede i selve Dinant, hvor vi udforsker byens hyggelige julemarked.

  Bemærk: hvis kabelbanen ikke kører, benytter vi vores bus til at køre op til Citadellet og retur mod byens julemarked.


  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

  Dinant
 • Dag 5: Maastricht

  Efter morgenmaden siger vi farvel og tak for denne gang til MS Olympia og kører i bus til Maastricht, hvor vi skal udforske de mange julemarkeder, der skyder op på den gamle middelalderbys torve og brostensbelagte stræder i december.

  Vi går rundt mellem de hyggelige bindingsværkshuse og bliver måske lokket til et julegaveindkøb eller to i de mange boder, der tilbyder alt fra julekugler i alverdens afskygninger til chokolade, julestrik, håndlavet legetøj og brugskunst.

  Du har også mulighed for at bruge opholdet i Maastricht til at tage på en af de berømte julegåture, der har fået tilnavnet Magical Lights, og som guider besøgende rundt på forskellige ruter ved hjælp af tusindvis af lys.

  Vi kører fra Maastricht ud på eftermiddagen og overnatter på et hotel langs ruten.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på skibet og middag på overnatningshotellet.

  Maastricht
 • Dag 6: Hjemrejse

  Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører mod Danmark med passende stop undervejs. Ved grænsen gør vi et holdt, så alle har mulighed for at købe ind til den forestående jul, inden vi vi spiser tidlig middag på Kløver Es i Hellevad og fortsætter hjem til Jylland og Fyn.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på overnatningshotellet og tidlig middag i Hellevad.

Skib

 • Dag 1-5

  MS Olympia

  MS Olympia er et klassisk flodkrydstogtskib med alle moderne bekvemmeligheder som soldæk, lounge, bar og en dejlig restaurant. Skibets 49 kahytter fordeler sig på to dæk, og uanset om du bor på hoveddækket eller øvre dæk (mod tillæg), så er kahytterne udstyret med aircondition, TV, eget bad/toilet samt seng/senge, der om dagen omdannes til behagelige sæder.

  AirconditionJa
  BarJa
  LoungeJa
  RestaurantJa
  SoldækJa
  TVJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
13-12-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland og FynMere end 87.695,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Holland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Holland

  Der er 220 V. stikkontakter, som ligner de danske.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Fast plads i bussen på rejser skabt i samarbejde med NILLES Rejser

  Når du bestiller din rejse hos Gislev, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med NILLES Rejser, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

  • 0-4 dage: Kr. 80
  • 5-7 dage: Kr. 150
  • 8 eller flere dage: Kr. 230


  Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Flodkrydstogter er generelt ikke egnet for meget gangbesværede gæster. Udflugter og byrundture foregår primært til fods.

  Ring til os, hvis du er i tvivl, om du kan deltage på en af vores flodkrydstogtsrejser.

 • Køre- og hviletid

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Kahyt på øverste dæk: kr. 1000 pr. person.
  Enkeltkahyt på hoveddækket: kr. 2.500.
  Enkeltkahyt på øverste dæk - kun på forespørgsel. Kontakt Gislev Rejser, hvis du er interesseret.

  Afbestillingsforsikring er 7% af rejsens pris.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Tilskud på busrejser fra Sjælland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Sjælland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort

  Euro. 1 euro = ca. 7,50 DKK.
  Vi anbefaler, at du medbringer både kreditkort samt lidt EURO i kontanter.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

  Især Visakort er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu