Skip to main content

Festlig forårstur til Dresden

-
Opera-rejse med bus til Dresden

Forår og opera i Dresden

Tag med på Gislevs festlige forårstur til Dresden med Gislevs dygtige operaguide Katrine Dyrehauge. Vi begynder turen med sang, musik og introduktion til operaen i bussen, så vi er i den rette stemning ved ankomst til vores centralt beliggende hotel i Dresden.

Under opholdet vil der være byrundtur i Dresden og sejltur på Elben og tid til storbyens fristelser. Turens musikalske højdepunkt bliver operaen Figaros bryllup – en af Mozarts mest populære operaer, som vi skal opleve i Semper Opers smukke rammer.

Glæd dig til nogle festlige og oplevelsesrige forårsdage i Dresden.

Se også vores operarejse til Verona.

Glæd dig til

 • Oplev Figaros bryllup i Semper Oper
 • Orienterende byrundtur til byens mange spændende seværdigheder - inkluderet
 • Sejltur på Elben fra Dresden til Pilnitz er inkluderet
 • Hotel med god beliggenhed i gåafstand til byens mange attraktioner
 • Vores humørfyldte operaguide Katrine Dyrehauge giver dig den fulde oplevelse

Inkluderet i rejsens pris

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 1 x middag på ankomstaftenen
 • Billet til Figaros Bryllup i Semper i næst bedste kategori
 • Operaguidning ved Katrine Dyrehauge
 • Orienterende byrundtur
 • Sejltur på Elben
 • Kørende rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
  Eksklusiv entréer, med mindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse med sang og musik til Dresden

  Efter en varm velkomst i bussen giver vores operaguide dig en livlig introduktion til operaens verden, så alle kan være med.

  Undervejs til Dresden akkompagneres fortællingerne med sang og prøver fra de store operaklassikere, så tiden flyver afsted. Der vil også være introduktion til operaen på Semper Oper, så du får den fulde oplevelse.

  Ankomst, indkvartering og middag på vores centralt beliggende hotel.

 • Dag 2: Byrundtur i Dresden - Tysklands Firenze

  Efter morgenmaden tager vi på en orienterende byrundtur, hvor vi kommer forbi byens store seværdigheder som bl.a. Frauenkirche, Semperoperaen og pragtslottet Zwinger med den fantastiske park.

  Eftermiddagen og aftenen får du på egen hånd til at nyde byens mange tilbud.

  Byrundturen (ekskl. entréer) er inkluderet.

 • Dag 3: Sejltur på Elben og Figaros Bryllup i Semper Oper

  I dag venter en flot sejltur på Elben med en klassisk hjuldamper fra Saksiske Dampskibsselskab. Når vi forlader Dresden, vil der være en betagende udsigt over byens imponerende skyline med de berømte vartegn Frauenkirche og Zwinger-paladset. Undervejs får du mulighed for at nyde de maleriske landskaber inden ankomst til Pilnitz, hvor der vil være tid på egen hånd.

  Vi er hjemme fra udflugten over middag, så der bliver mulighed for at tage et lille hvil og en tidlig middag inden aftenens store operaoplevelse kl. 19.00.

  Her venter Mozarts legendariske opera Figaros Bryllup med fængende arier, intriger, kærlighedshistorier og masser af komik. Det hele foregår i Semper Oper, der er et arkitektonisk mesterværk, fyldt med atmosfære og traditioner.

 • Dag 4: Tid på egen hånd i Dresden

  Efter aftenens store operaoplevelse bliver der tid på egen hånd til at opleve nogle af byens mange spændende og store attraktioner som Alte Meister galleriet i Zwinger med de smukke malerier, skattekammeret Grüne Gewölbe med samlingen af europæisk guldsmedekunst i Rezidenzschloss.

  Du kan også slå et smut over på den anden side af Elben og besøge den livlige bydel Neustadt, hvor der er masser af små hyggelige butikker, stemning og gode spisesteder. Byen byder på så mange muligheder, at det bare gælder om vælge.

 • Mulighed for populær klassisk forårskoncert:

  Sidst på eftermiddagen får du mulighed for at nyde en klassisk koncert i historiske omgivelser i Wallpavillion i Zwinger med ensemblet Dresdner Residenz.

  Her kan du høre værker af Johan Strauss junior, Mendelssohn, Beethoven og Mozart, der driver det sidste af vinteren væk. Her vil også være prøver fra en dygtig sopran, der med godt humør ledsager os hele vejen ind i foråret.

  Kr. 325 - bestilles med rejsen.

 • Dag 5: Musikbussen starter sin hjemrejse

  Godt fyldt op af storbyen og de mange musikalske indtryk starter vores hjemrejse efter et par oplevelsesrige dage i Dresden.

  Mon ikke at der bliver tid til lidt fællessang og til at høre nogle af de store klassikere, inden vi når den danske grænse sidst på eftermiddagen.

Hotel

 • Dag 1-5

  Ibis Dresden Zentrum

  Godt 3* hotel, centralt beliggende mellem hovedbanegården og den gamle bydel. Ca. 20 minutters gang til Frauenkirche, Zwinger og Semperoperaen.

  Alle værelser med telefon, tv, gratis wi-fi og aircondition. Badeværelset er indrettet med bruser, føntørrer og har toiletartikler. Enkel men pæn indretning.

  Hotellet har elevator og bar. 1. aften spises middag på hotellet (Det er ikke muligt, at spise middag på hotellet på rejsens øvrige dage).

  Læs mere om Hotel Ibis, Dresden

  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  TVJa
  Wi-fiGratis

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Tyskland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Tyskland

  Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Opera

  Figaros Bryllup er en opera skrevet af den østrigske komponist Wolfgang Amadeus Mozart. Den blev uropført i 1786 og er baseret på et skuespil af Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais.

  Handlingen foregår i det aristokratiske miljø i det 18. århundredes Spanien og centrerer sig omkring intriger, forviklinger og kærlighedshistorier mellem tjenestefolk og adelige på et slot. Hovedpersonerne inkluderer Figaro, en tjener, hans forlovede Susanna, grev Almaviva og grevinde Rosina.

  Figaros Bryllup er kendt for sin fængslende musik og komplekse karakterer. Det er en af Mozarts mest populære operaer og anses for at være et mesterstykke inden for den komiske operaform.

  Handlingen udfolder sig i realtid og byder på en række forviklinger og komiske situationer, samtidig med at den reflekterer over temaer som kærlighed, magt og sociale hierarkier. Operaen er fyldt med smukke arier, ensembler og duetter, og den er blevet elsket af både operakendere og almindelige tilskuere i årtier.

 • Operaguide

  Gislevs humørfyldte operaguide Katrine Dyrehauge er uddannet operasanger fra Det Fynske Musikkonservatorium. Hun er en uovertruffen operaguide med en unik evne til at formidle operaens dybde og skønhed til et bredt publikum.

  Med en charmerende personlighed og en fornemmelse for at skabe en intime forbindelse med sine gæster, formår Katrine Dyrehauge at gøre operavenner ud af alle, uanset om de er nybegyndere eller dedikerede entusiaster. Oplev opera på en ny og givende måde med Katrine Dyrehauge som din guide, og lad dig forføre af den magiske verden af opera.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Storbyferie - hvad kræver det?

  Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del.

  Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden og rejsen er som udgangspunkt ikke for dårligt gående.

  Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller.

  Du har også mulighed for selv at tage taxa eller anden offentlig transport. Husk at medbringe godt fodtøj.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 798.

  Afbestillingsforsikring kr. 170.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i Tyskland

  I Tyskland er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu